Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
Nem tudom a hitspacenél mi az igazság. Nekem fél éve igérik hogy leveleznek a Claviaval Nord Electro ügyben, de szerintem csak igérgetnek.
Tény hogy több márkába is beletört a bicskájuk, pl. az általuk magasztalt Kurzweilekbe is. Kevesen veszegetik... Na mindegy.
Ha prémium billentés érdekel, akkor a Numa Concert jobb választás, bár tény hogy vannak attól is fejlettebb keyboardok már. Erről a midi errorról csak tőlük lehetett hallani, de hogy ezt vki vizsgálta is vagy csak szóbeszéd alapján vmi okos usertől jött a pletyka ezt csak ők tudják.
Nehéz tanácsot adni mert 300 körül nem sok minden van ami jó.
Én gondolkodnék használtban is. Pl. Roland RD800 volt múltkor az aprókban 400 körül már! Esetleg hasonlóan Nord Piano is előfordul már olcsóbb kategóriában ha a belépő olcsó zongik nem jönnek be. Nem nagyon lehet erre okosat mondani. A Numa Piano azt hiszem egy olcsóbb kis rugós bilkentyűzetű cucc, nem rendes kalapácsmechanikás!
Kb 5 éve alapvizsgaztam zongorából, s idén újra beiratkoztam zenesuliba. Van egy Petrof pianinom, amit elhozattam a pesti társasházba, de még nappal sem merek rajta nyugodtan gyakorolni. Túl hangosnak találom ebbe a környezetbe. Nem úgy van mint vidéken egy kertes hazban a varos szélén. Este 8 ig ha tehetem inkabb a suliba megyek gyakorolni.
Így par hete tervezem h veszek egy hordozható digitális gyakorló hangszert, h késő este is tudjak munka utan gyakorolni a lakas bármely pontjan.
Rengeteg videot megnéztem Youtube-on, olvasgattam itt a fórumon és a gyakori kérdéseken. Voltam mar 2 üzletben is kipróbalni néhanyat, de 300 ezerért nem talaltam jó billentésű digi. zongorát.
Kipróbaltam az olcsóbb Yamaha-kat de nagyon lagy billentésük volt. Esetleg a Roland FP-30 jöhet szóba, mert állvánnyal és pedallal 250 ezer, bar az sem igazan nyerő billentesre.
Djuice 2014.09.29-ei bejegyzései alapjan kedvet kaptam a Studiologic Numa Stage hagszerhez, miszerint viszonylag olcsón jó a mechanikája.
Budapesten esetleg vhol ki tudom próbálni?
Hívtam a Hitspace üzletet, de nem ajanlották, mondvan h korabban mindet vissza kellett küldeniük szoftver hiba miatt, mert a MIDI jeleket össze-vissza küldözgette. Így mar naluk nem lehet kipróbalni.
Ti hallottatok ilyen problémáról ezzel kapcsolatban?
Felhívtam egy győri üzletet is, de ott is csak megrendelhető, nincs kiállított darab, h kipróbaljam.
Nekem kimondottan csak klasszikus zongoradarabokhoz kellene, nem izgatnak a MIDI jelek.
Ma lattam youtube-on egy videot Numa piano változatról, de ezt még a Muzikernél sem látom.
Ertem amit irsz, de a mi esetunk totalisan mas. Mi eloszor megbeszeltunk mindent. Utana meg tulbiztositottam magunkat, es kerdeztuk az eladot a legelso lehetseges idopontrol, mert ok kulfoldon voltak.
Ez nem hetekkel korabban, hanem a vetel elotti este tortent meg. Mikor aztan korareggel felhivott, hogy eladta a zongorat, en arra kertem, hogy bepattanok a kocsiba, es 120 percen belul ott vagyok, sot, mivel gondoltam, hogy az uj vevo akar ram igerhetett, a magasabb ar sem erdekelt volna.
Szoval ez az eset nem arrol szolt, hogy volt egy szemernyi esely arra, hogy ket szek kozul a pad ala eshet.
Mindenesetre utolag higgadtan atgondolva sokkal jobban jartunk, mert ugy lett volna egy olyan hangszerunk, amire ha barmikor ra neztem volna, mindig rossz erzesek jottek volna elo, igy pedig nincs ez.
Örülök, hogy végül sikerült megfelelő hangszert találnotok, gratulálok hozzá!
Jómagam a kereskedelemben dolgozom (használt autó), így tökéletesen tisztában vagyok az üzleti korrektség fogalomkörével. Természetesen osztom a nézeteidet e témában, de azért több aspektusa van a telefonon megbeszélt, úttörő becsszóra kijelentett üzletelésnek. Jómagam zömében az eladói oldalt képviselem és bizton állíthatom, hogy az "isten bizony" ígéretek meg nem jelent ügyfeleinek listája egy kisebb könyvecskét megtölthetne. Mi is leszoktunk azon humanitárius gesztusunkról, hogy szóra tegyünk félre napokig meghirdetett gépkocsikat. Te korrekt vagy, de sajnos a nagy többség kevésbé az, ezért valahol megértem az x ideje hirdetőket, hogy a készpénzt szorongató azonnali vásárlókat részesítik előnyben. Ugyanakkor jómagam magánemberként mindig a hirdetésre elsőként jelentkezőnek szavazok bizalmat még akkor is, ha csak két nap múltán tudjuk kivitelezni az adásvételt.
hú micsoda kálvária... szomorú, hogy ennyi inkorrekt ember van, én is adtam már el sokmindent a jófogáson, volt már többször is hogy miután eligértem valamit rálicitáltak, de én úgy gondolom az ember pár ezer forintért ne adja már fel az adott szavát, becsületét. Na mindegy...
De - örülök, hogy végül sikerült a projekt, és a YDP-135 egy szuper hangszer! Gratulálok, és sok sikert a lányodnak a tanuláshoz (meg neked az újrakezdéshez)!
Nem tudom, nem néztem utána hogy a Cantabille varrógépes-e, de az érdeklődő fúvósokról meg stb is beszélt és hát hangszínekben sem épp gyenge a PA588, ami ráadásul itt helyben most tálcán kínálja magát Imhof Úr jóvoltából... Szerintem jóval jobb lehetőség mint az a Cantabille, de ezt nem én akarom eldönteni, minden esetre egy Korgnak már van neve a piacon is.
Tudom eső után köpönyeg, de ha dajcslandba dolgozol, hát ott aztán olyan hangszer plázák meg választék van már csak az ország méretéből adódóan is, hogy találhattál volna kisebb vesződséggel ott is remek cuccot, most hogy így eszembe ötlött! És ami késik az nem múlik ezután sem, ha menet közben változnának az igények (mert biztos fognak)! :)
Zongoravasarlasi kalvariank (remelhetoleg) zaro resze kovetkezik, egy kicsit hosszu lesz, de talan tanulsagos masoknak:
Szoval hosszu hetekig tanulmanyoztam itt a hangszerekrol a velemenyeket, majd elerkezett a konkret vasarlasi fazis elso lepese. Jelentkeztem egy veszpremi P-45 os hirdetesre. Konkretan megegyeztunk mindenben, arban, idoben. Marc. 15-en reggel erkezem haza Magyarorszagra, es delben atvesszuk a hangszert Pesten. Egy nappal elotte , bar az idopont le volt egyeztetve, megis felhivtam. Erre azt mondja, hogy odaadta kozben a felesege egy rokongyereknek.(Egyertelmu volt, hogy a szenzaciosan olcso arra valaki raigert, de nekunk errol veletlenul sem szolt.) Ez volt az esetunk az inkorrektseggel-eloszor.
Ezek utan lassan egy uj P-45-oson gondolkodtunk, de ratalaltunk a masodik szuper hirdetesre: Yamaha CLP-220, korrekt aron, jo minosegben. A bibi csak az volt, hogy volt elottunk mar egy jelentkezo, aki 3 nappal kesobb fog hazajonni kulfoldrol, de az elado uriember szamara fontosabb volt a korrektseg, mint az azonnali bizonyos keszpenz, igy azt mondta, hogy amennyiben 3 nap mulva nem erkezik a beigert vasarlo, akkor mienk a gep. (Ezuton is tisztelettel megemelem a kalapomat az uriember elott, akinek fontosabb volt az igert szava, mint az azonnali tuti uzlet) szoval ez volt a masodik esetunk, ahol a korrektseg aldozatai lettunk.
Hihetetlen szerencsere (mivel csak 7 napig vagyok jelenleg itthon) azonnal talaltunk egy Szegeden (Must utca 18)elado Yamaha YDP-141-est. Kiderult, hogy tegnap ejszakaig kulfoldon van az elado a csaladjaval, de mehetunk a mai nap reggelen a zongoraert plusz egy zongoraszekert 180ezerert. Meg kell jegyeznem, hogy jol hallhatoan rettenetesen orult az elado a jelentkezesunknek. Biztos ami biztos alapon meg vasarnap delutan ujra felhivtam, hogy veletlenul se erkezzek Szegedre keson, hogy megelozzenek minket ujra.Letisztaztuk a pontos cimet, az arat, hogy nem alkuszok, es ha mukodokepes allapotban van a hangszer, akkor reggel 10-re ott vagyok erte.Meg is vettem a 10 napos autopalya matricat, hogy reggel azzal se kelljen torodni.
Reggel 6:40-kor kelek, ebresztem a 3 gyerekemet, hogy viszem oket a suliba, aztan irany Szeged. 7:00-kor csorog a telefonunk, hogy ne haragudjak, de ott van naluk egy vevo, es ugyanennyiert viszik a zongorat, ne induljunk. Elsotetult elottem minden. Negyed oran at erveltunk a konkret megegyezesunkkel, az inkorrektseggel, a kiszolgaltatottsagunkkal. Mondtam nekik, hogy hagyom a gyerekeket, es 120 percen belul ott vagyok, ha nem erek oda, akkor adjak a masik vevonek, de ott leszek. Olyan erthetetlen dolgokat zagyvaltak ossze, hogy ez nem korrekt azokkal, akik ott vannak a keszpenzzel... En meg mergemben azt is felajanlottam, hogy adok 10ezer ft-tal tobbet, es azonnal indulok. Ebbe eloszor belement, de aztan 1 perc mulva felhivott a felesege , hogy ne menjek. Legszivesebben igy is le mentem volna, mert szerettem volna, hogy ezek utan legalabb nezzen a szememben az ilyen ember. Szoval ez a harmadik lehetosegunk megint az inkorrektseg miatt nem jott ossze.
Hatalmas mazlink volt, mert elozo este felesegem talalt egy YDP-135-os hirdetest, raadasul nem messze tolunk Nagytarcsan. (Akkor meg mondtam is neki, hogy minek nezel meg hirdeteseket, eleg lesz a szegedi...)
Azonnal lebeszeltuk, ott voltunk egy oran belul. Megmutattak, kifizettuk, elhoztuk, felallitottuk, es egesz nap ment a verseny, hogy ki ulhet eppen a zongorahoz.
Meg annyit, hogy 10-15 percig csak potyogni tudtam rajta, mert vagy 30 eve nem ultem zongoranal, es aztan sorra jottek elo a regi emlekek (ugyanis a regi sok kottam videken van), es sorra jatszogattam a regi szamokat emlekezetbol. (Persze csak egy mukedvelo amator szinten)
Holnap fajo szivvel repulok vissza munkahelyemre Nemetorszagba, de a lenyeg, hogy meg van a zongorank, es a mi szintunknek jopar evig ugy tunik megfelel ez a minoseg.
Meg egyszer koszonok minden korabbi segitseget, tanacsot, es bocs a hosszu sztorimert.
Bocsánat, sajnos ilyen vagyok, mindig elkezdem Ádámnál, és nem jutok el Omegáig...
Szóval, nagyon elégedett vagyok a DP-400-zal, de a Roland lenyűgözött, pedig Home Piano sorozat.
Nyilván egész más a billentyűje és a hangja is. A DP 400-ban sok zongora hang van, kevert fúvósokkal, vonósokkal, de ha sokat gyakorlok, bezsong a fejem a szimpla zongorahangoktól, gondolom, a kínai füles sem előny ilyen esetben.
Magam sem tudom, mit akarok, de feltüzelt a Roland. Komoly gépre nem telik, lehet, hogy csak egy megerősítésre van szükségem, hogy jó az ami van.
Ha tudnám, mit keresek (nem igen volt lehetőségem kipróbálni több kalapácsmechanikát) lehet, hogy előrébb lennék.
Van komoly mechanikás készülék (akár hang nélküli midi is) amivel érdemes lenne kezdenem másodiknak vagy lecserélni a Cantabile-t?
És ami talán a legfontosabb: 42 éves vagyok, és most kezdem újra a zongorázást, majdhogynem alapról, 7 évesen zongorát tanultam, talán egy évet, utána hegedű azt elég sokáig, de az az a hangszer, amit a mai napig nem tudom megszólalatatni. Aztán dallamos punk zenekar(ok)ban doboltam évekig, azt is vettem újat, most, hogy megtehettem, de attól meg fájó szívvel megváltam, a három kissrác mellett kicsi lett a tér hirtelen.
Most fontos, hogy a srácok lássák az elszántságom, oda-oda is ülnek néha a zongorához, van érzékük, de én is előről kezdem a tanulást. Amit a nagypapám zongoráján megtanultam az évek alatt darabokat, azok mennek, de újakat is tanulok elszántan hűen, ezért nem mindegy, milyen eszközön tanulom újra, és milyen minőséget csapkodok...
Szia. Nekem van egy Korg PA588-as digitális zongora/kísérőautomatikás szinti eladó. Ha érdekel, keress meg 06/30/665-5462 tel. számon, vagy a balint@imhof.hu e-mail címen. Pont azt tudja amire neked szükséged van. Ha jól tuodm akkor körülbelül a mostani Havian elődje.
Sziasztok! Segítséget kérnék. Kb. fél éve sikerült szereznem egy DP-400 Cantabile Classic zongorát. Nagyon meg vagyok vele elégedve, belépő szintű de nagy tudású gép, a videomegosztókon mindenhol azt mondják, hogy ár-érték arányban kategóriájában az egyik legjobb választás. (használt volt, bitang jó áron)
Sokat használom fülessel, és iPad-ra midizve is, amit viszont nem tudok tovább erősíteni, mert begerjed valami borzalmasan (földhurok zaj).
Múlt héten vettünk egy ismerősömnek egy Roland HP 3-at, és ég és föld a két billentyűzet, teljesen más a leütés minősége, de:
a Rolandon nagyon rövidnek érzem az útját a billentyűnek, csodálatos az a néhány hangja amit beleraktak, (nem is kevés, hiszen zongorázni szeretném), keménynek érzem a billentyűt és nincs közvetlen USB kapcsolat.
Nem tudom, valamiért feltüzelt, de nem tudom, hogy érdemes lenne-e váltanom Rolandra.
Yamaha lenne még elérhető áron, ott viszont (3 kicsi gyerkőc van) gyermek közelébe nem nagyon szabad helyezni, a csapkodástól törik a billentyűzet végén levő műanyag bigyó. – DE IGEN...
A belépő szintje is majdnem dupla ára az enyémnek, tudásban viszont lényegesen kevesebb... (a DP-400 közel 600 digitalizált hangszer fúvósoknál hallani a levegőt is :) , ritmus, kísérőautomatikás, amit sosem használtam, és a billentyűje nagyon olyan hatású, mint drága nagypapám hangversenyzongorájának.)
Igazából egy midi billentyű is megfelelhetne, de a rolcsin pl nincs usb, külön kütyüre lenne szükség az iPad/iMac kapcsolathoz, de a hangok ott verhetetlenek.
Néztem Casio-t, bár mindenki játéknak veszi, korábban egy Alesys 88-bill-es súlyozottal szemeztem, de az nem kalapácsbillentyű.
Maradjak a jól megbecsült sajátomnál vagy létezik elérhető árú midi billentyűzet, aminek a kalapácsmechanikája veri ezeket?
Van olyan belépő szintű vagy kicsit-haladó zongora, amin élmény játszani, és érdemes lenne a 400-ast felváltani?
Üdv! Digitális zongorát szeretnék vásárolni, melyben van kísérő automata funkció is. 200-250 Ft-ot szánok rá. Néztem párat a neten. Kurzweil KA-110, Casio CDP-230, Yamaha DGX-650. Mi a véleményetek? Tud valaki mondani valamit a Kurzweil minőségéről? Köszi
A P45-öt ismerem csak közelebbről, de ebben az árkategóriában nem szabad csodát várni, mert nincs akkora különbség mint egy 150 meg egy 600 ezres Yami között. Tanulni az is elég, 2-3 évig, nagyot bukni nemigen lehet rajta utána sem. Aztán ha a gyerek majd kezd művésziesedni, úgy is jöhet egy komolyabb cucc idővel.
Rábeszélős tanácsadástól viszont tartózkodnék! Én ugyan nem vagyok nagy Yamaha párti, de mint szoktam mondani, mások véleménye max. 50% legyen!
Ez laikusként tudom nehéz így de menjetek be Pesten Tajtiék bemutatótermébe és a Závodi Attila élőben tökéletesebben bemutatja és elkalauzol az aktuális hangszerek és információk közt, mint ha én itt 20 oldalt leírok. ;)
Szerintem a YDP 141 nem rossz választás! Az Arius család belépő modellje volt két generációval ezelőtt. Specifikációban szinte megegyezik a P45-tel: ugyanaz a billentyűzet (GHS), ugyanaz a hangképzés (AWM), ugyanolyan hangszórók (2x6 W). Viszont a P45-höz képest egy szép fa állványa van, három jó pedálja (a P gyári pedálja elég vacak), és jobban mutat. Én valószínű azt választanám!
Viszont muszaj tovabb bontogatnom ezt a temat, a laikussagom miatt.
Mivel tobb ev kerdes-feleleket atnezve azt tapasztaltam, hogy nagyon sok dologrol volt hatarozott velemenyed, ezert arra kerlek, hogy probalj segitseget nyujtanom a lentebb irt 3 hangszer "erosorrendjerol". (Jelenleg 5 napot vagyok itthon, es legkozelebb csak majusban leszek, ezert ha csak egy mod van, veghez akarjuk vinni a hangszervasarlast.)
Az vilagos, hogy csak kiprobalas utan vennenk meg a 2 hasznalt (CLP-220, YPD-141) vagy az uj (P-45) hangszert. Viszont feltetelezve azt, hogy a hasznaltak megkimelt, tokeletes allapotban vannak, megis melyiket javasolnad sorrendben.
Kimondottan a masodikas kislanyom zongoratanulasa a cel, mondjuk az altalanos iskola vegeig.
Üdv, csak, hogy még nehezebb legyen a döntés :): Ha már ennyit rászánnátok, van egy nem használt Casio PX-150-em (igaz djuice szerint a Casio értéktelen, lelke rajta, nem írtak róla rosszabbat, mint a Yamaha P-35-ről akkortájt). Ami biztos: újonnan 220eFt-ért vettem (most is annyi) 2015 nyarán (még garanciális), és pár hónap (szept-dec) alap zongoratanuláson kívül nem volt használva. 180-ért gondolnám eladni, tkp. elfér, meg - szerencsére - a pénz sem hiányzik, de csak kerülgetem szegényt (és van is más hangszerem mellette), ezért nem is hirdettem. Dobozával, állvánnyal, pedálsorral, ha kell egy egyszerűbb széket is tudok adni hozzá grátisz - lásd kép.