Lehet most többen megköveznek, de ma még Mo.-n nem mindenki engedheti meg magának az egészséges ételeket. Nem tudom más országokban hogy van, de én majd elájultam amikor majdnem 600 Ft-ért láttam valami lisztet, meg 900 ftért 1/2 kg barna cukrot. Mig 1 kg fehér liszt 100 Ft alatt, 1 kg fehér cukor 200 körül van. A másik meg az, hogy ezeket a dolgokat még mindig nem lehet mindenhol kapni. Ha a havi nagybevásárláskor lemarad, akkor már gond a beszerzés.
Tényleg, érdekelne, hogy máshol is ekkorák a különbségek, vagy csak nálunk?
szia evee! nekem vannak ilyen receptjeim.En is keresem minnel kevesebb feherliszt legyen az etelben.Itt ajanlgattam mar par nappal ezelott is,de senki nem volt vevo ra.Egyik a karobporos muffin,de ha akarod a karobport helyettesitheted kakaoporral,csak az elobbi egeszsegesebb. Most pedig akarmi lesz en leirom: 1 pohar(2 dl-es)+2 EK teljes kiorl.liszt fel pohar karobpor 1 kk sutopor 1 kk szodabikarbona 1 kk kavepotlo(a lenyeg koffeinmentes) 1 kk so 1 pohar barnacukor 1 pohar tej negyed pohar olaj 2 tojas negyed pohar daralt pekan dio(lehet sima is,csak ennek mas az ize) A szaraz ag-okat osszeszitaljuk a cukor es a dio kivetelevel. A tojast,tejet,olajat,cukrot osszekeverjuk,ezt hozzaadjuk a lisztes kevereket,majd belekeverjuk a diot.Formakba toltjuk ketharmadig es 180 fokon 15-20 percig sutjuk. Most legutobb szortam ra fehercsoki csipszet es nagyon jol mutatott.
Penteken delutan megcsinaltam mar ki tudja hanyadszor es nagyon finom puha,ja es mar regen elfogyott Van egy masik ami szinten jo zabpelyhes csak ott van teljes liszt is es feherliszt is,de az is isteni,ha akarod leirom azt is.
Sziasztok!
Teljes kiőrlésű listből szerintetek milyen lesz a muffin? Csokidarabosat és kókuszosat tervezek csinálni, de nem nagyon használok fehérlisztet...
Köszi
evee
Egyáltalán nem szentségtörés :-), ezzel itt mindannyian tisztában vagyunk. Minden kevert tésztát meg lehet sütni muffinformában, és minden muffintésztát sima tepsiben is. Csak muffinformában talán gusztusosabb, talán különlegesebb...
lehet, h ez szentségtörésnek számít itt :) de én a muffintésztát sima tepsibe öntöm, és úgy sütöm ki... szóval nem kell hozzá muffinforma, de a sütőpapír nem árt, hogy ne kelljen sokat mosogatni.
Sziasztok! Ollllllllllllllllllllllllllllllyan de olyan muflit kaptam hétvégén vendégségben, hogy még az emlékére is összefut a nyál a számban! Mondjuk a "könnyű és gyors"-tól messze van :) Olyan almáspite, mint az amerikaiaknál, csak picikében, szóval a lyukak kibélelve tésztával, bele kockázott, fűszerezett, párolt alma, a tetejére megint tészta, megszurkálva. Isteni volt!
OFF Szia Zitka, de jó, hogy itt vagy, kérdésem lenne. Életemben először sütök Pavlovát. Az normális, hogy már majdnem háromszorosára nőtt, pedig csak 20 perce van bent? Nem fog lepényre összeesni? ON
Vagy egy másik alternatíva: a legtöbb muffin megsüthető akármilyen formában (őzgerinc, tortaforma, egyszerű tepsi, stb.), hiszen egyszerű kevert tésztáról van szó. (Persze ez visszafele is igaz: a régi, bevált kevert tészták jól mutatnak muffinként. :-))) Igaz, így nem olyan dekoratív, de a végeredmény szempontjából... :-)
Hát persze, hogy van alternatíva! :-) Alufóliát biztosan lehet kapni viszonylag olcsón... Letép egy darab alufóliát, kb. 3 rétegbe hajtja. Akkor már elég a szilárdsága. Kézbe vesz egy megfelelő méretű vizespoharat, fejjel lefelé fordítja, és ezt a 3-rétegű alufóliát szépen rásimogatja. Aztán leszedi, a széleit vagy visszahajtogatja, vagy levágja, hogy kb. muffin-magasságú legyen. Ebből akármennyit lehet csinálni, ráteszi egy lapos tepsire, és szépen beletöltögeti a muffintésztát. Valszeg egyszerhasználatos lesz, ha csak nem használ bele kapszlit is...
Hú, ez a shake nagyon jó ötlet! Eggyel több felhasználási lehetőség. :-) Én eddig az alábbiakkal variáltam: friss gyümölcs, apróra tört grillázs, erdeigyümölcs öntet, csokiöntet, juharszirup... És persze muffin, mielőtt kiátkoznak a szétoffolásért. :-)
Ezt a jégkrémet én is ajánlom, az árához képest meglepően jó. Nálunk leginkább shake-alapként szerepel. Mióta "hűvösebb" az idő, és nem fogy el egy nap alatt egy doboz :-), azt vettem észre, hogy hajlamos eljegesedni. Nem értem, mert a fagyasztó -18 fokot mutat.
Tündérvirág vagy! :-) Ez aztán gyors intézkedés... :-))))
Cserébe mondok újabb plus-os ajánlatot, ha már vaníliáról esett szó.... Bocsánat a többiektől, tényleg nem vagyok a fizetett reklámemberük, de mostanában tök jó dolgokat találok ott. :-)
Hogy ne legyen nagyon OFF: szerintem vaníliafagyit lehet muffinnal is enni.... :-)))))))
Szóval: 2,5 literes Romanza premium bourbon vanília jégkrémet lehet kapni, mindössze 489 ft. És nem aromával készül!!! Mondjuk "csak" vanília héj őrleménnyel van ízesítve, de még így is nagyságrendekkel finomabb, mint a sok borzalmas etilvanilines többi jégkrém.
Na, rájuk telefonáltam. Van 60 ml-es 1190, 1390 és 1590 forintért, és az egyik féléből van 118 ml-es 1990-ért. Az angol honlaphoz képest nem is rossz ár... bár a hatvan mili baromi kicsi lehet.
Osztán meg jól ki leszel tiltva innen... :(((((((((((((((((((((((((((((((((88 Jaj, most ahogy írok, a reklámcsíkban fönt Mosó Masa van, és TÉNYLEG mos!!! Mozog!!! :))))))))
azt nem mondtam, hogy szipuzni kell edénytisztítás közben. :-)))))))
Ha nem messziről sprayzed, akkor nem lesz akkora gázfelhő. Egyébként én is vegyifegyvernek hívom :-), izraeli licensz alapján gyártják, szóval még lehet is benne vmi... ;-)