Keresés

Részletes keresés

illdii Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16375
Na végre egy szerethető emberi történet:))
Előzmény: Lucilla (16369)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16374
Na, akkor az idegekre való tekintettel elárulom, hogy az ablakokat (az összeset) 57 perc alatt mostam tisztára, ami szerintem jó eredmény ahhoz képest, hogy augusztus óta gyűlt rajtuk a gyűlnivaló. Oké, nem egy körpanorámás villában lakunk, de azért van ablak nálunk is elég :-) Szóval ez nem egy akkora munka szerintem és sokkal látványosabb, mint pl a felmosás, amit az ember mindennap megcsinál.
Előzmény: Cincoka (16373)
Cincoka Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16373
na és akkor hol a meglepetés varázsa???
Hogy nem takaritottam,föztem,vásároltam elöre,aztán valahogy mégis kerül diszitett fa,alá ajándék,asztalra finom étek és még az idegeim is birják jövö évig...:-))
Előzmény: Törölt nick (16371)
Lucilla Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16372
Na, én is beállok a közösítsükkiANAt sorba!
Előzmény: Törölt nick (16371)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16371
Jaaa, én már rég megvettem az ajándékokat, a kaját meg majd jövő hétvégén. Karácsony az minden évben ugyanakkor van, nem csak úgy hirtelen jön, szóval lehet rá előre készülni :-)
Előzmény: Lucilla (16369)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16370

Kozositsuk ki! :))

Mi elegansan itthagyjuk a kocerajt 20-an, ugyhogy semmi extra takaritast nem fogok eszkozolni. Az ablakot meg pucolja az ablakpuculo kozoskoltsegbol kifolyolag, hehe :)

Karacsonyelotti London nagggyon szep, de semennyire nem karacsonyi, tekintve a szikrazo napsutest, egszinkek eget es 10+ fokokat. Harrods (eletemben eloszor) egy elmeny, feher elefanton kivul MINDEN van es a mosdoban egy holgy kinyitja a csapot es odanyujtja a szappant minden versenyzonek. A popsimat nem toroltek meg, de talan ha kerem meg azt is :)

Reggelire kreativkodtam egyet. A mar szinte unalmas amerikai palacsinta volt (Betty), de nem akartam a mar konyokunkon kijovo juharsziruppal talalni, ezert egy wokszeru mely serpenyoben karamellizaltam egy kis barnacukrot, aztan felontottem kis vizzel es beleszortam felkockazott gyumolcsot (alma, korte, banan, mandarin - passio nem volt itthon ;) ) mialatt kisutottem a palacsintakat, osszerottyant az egesz, olyan folyos karamelles kompotos izeve, valami isteni lett. Legkozelebb vaniliaeszencia is megy bele es talan fahaj. Estere meg paroltam brokkolit (kihasznalva, hogy a gyerek 3 havi edessegadagjanak elfogyasztasa utan brokkolit kert vacsorara buntudatosan, mert ma nem mondtam neki semmire nemet -ez egy ilyen nap volt-  :) ) es "arra valami kell meg" felkialtassal osszedobtam egy igen helyre kis sajtszoszt, csak ugy erzesbol (meg tejbol, sajtbol es lisztbol persze :) ). Sokkal jobb lett mint az itt kaphato porbol kevert sajtszoszok (mino meglepetes) es nem volt benne sem modositott kemenyito, sem xantan (az mi amugy?) de meg maltodextrin sem.

Gyerek megirt 25 db kepeslapot az osztalytarsainak (mi is kaptunk MINDtol) meg a kedvenc tanarainak. Aki ker a gyerekem irasaval karacsonyi lapot, az irjon postacimet :) Nem konnyu olvasni, ui nem hagy kozt a szavak kozott. Viszont o el tudja olvasni amit irt, meg kesobb is. Ja, a Harrodsban nekiallt rinyalni a Bosendorfer elott, hogy EZT vigyuk haza mindenkeppen. Mondtam neki, hogy jo izlese van, irja meg a Jezuskanak. :) Itthon aztan rohant a zongorahoz es nekiallt gyakorolni. Bar azt hiszem, ez inkabb azert van, mert ma delelott koncerten voltunk es ott eldontotte, hogy orgonista lesz es azt mondtam neki, hogy az orgonistaknak 3x olyan jol kell tudni zongorazni, ugyhogy most belehuz :)))

Apropo, palyavalasztas, nehez dilemma elott all szegeny, nem tudja eldonteni, hogy urhajos legyen vagy pizzafutar (delivery boy). Ez utobbi ugyanis rengeteg eredekes emberrel talalkozik...

Sorry a hosszert, elmenydus nap volt :)

Ja es megjott az iskola feleves ujsagja (ez tobboldalas, mert amugy 2 hetente van egy 2 oldalas hirmondo) es abban egy hosszu cikk a 97-ben vegzett 6. osztalyrol (most 18-19 evesek). A 13 gyerekbol 8-rol irtak, 7 jar egyetemre (orvos, allatorvos, szuleszno, jogasz, politikai todomanyok... ) Remenyteli :)

Előzmény: illdii (16367)
Lucilla Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16369
Illdii,
ha ez segít nekem Mut rémtettének feldolgozásában, akkor lemondom, hogy nálam nem ragyognak az ablakok, és nem is fogom megpucolni őket. Egyrészt, mert télen nem vagyok hajlandó ennyi időre kirakni magamat a nyitott ablakba, másrészt a köd koszos ablakon át is randa, továbbá inkább felteszem a karácsonyi csillagfüzért és azt nézegetem.
Azontúl karácsonyi nagytakarítás sem lesz, mert eccerűen nincs időm rá, egész decemberben vendéglátások, jövőhéten ugyi munkásszombat, aztán itt is lesz a karácsony, örülök, ha a takinénivel közösen sikerül emberi állapotokat megteremteni karácsonyra és megvenni az ajándékokat és a kaját, szóval én nem leszek tiptopp háziasszony, na.
Előzmény: illdii (16364)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16368
Dönts legjobb belátásod szerint s én emelt fővel viselem majdan az ítéletet...
Előzmény: illdii (16367)
illdii Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16367
Most vagy mélyen magamba nézek, vagy kezdeményezem a kiközösítésedet;)))
Előzmény: Törölt nick (16365)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16366
Ja bocs, Balázs az egyetlen, akinek a szobájában _van_ szőnyeg :-)) De a nemvigyázási rohamok általában nem ott kapják el :-)
Előzmény: Törölt nick (16365)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16365
De illdii, a helyzet az, hogy az ablakok csillognak-villognak, a függönyök patyolatok, a belső ajtók tiszták, a csempék vízkőmentesek, szőnyeget száműztem addig, amíg Balázs nem képes vigyázni rá, mert én meg nem vagyok hajlandó naponta sikálni, mosható szőnyeget meg még nem találtam szépet, a hűtő viszont ma úgymarad :-))
Előzmény: illdii (16364)
illdii Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16364

De most komolyan: ezt nem mondthatod komolyan, hogy függönyök kimosva, ablakok lepucolva, szőnyegekről nem is beszélve, kérlek mondd, hogy ennyire azért nem vagy gyors/hatékony/mániákus...

Csajok, akit érdekel (ne félj, Mut, ez már nem neked válasz;)):

Jövő héttől nem feltétlen szükséges megfagyni a Marczin, mert a Mammut2 bioboltja előtti részen "Gazda napok" kerülnek megrendezésre dec. 22-étől MINDEN szerda du. 14-20 óráig.

Mivel az első alkalom a 22-i lesz, így sajna nemtom mennyire lesz széleskörű a kínálat, de az ígéretek szerint lesz zség, gyümölcs, sütik, kenyerek, stb.

Januárban is megy tovább, eztán minden szerda du. Én nagyon örülök neki:)

Előzmény: Törölt nick (16358)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16363
Meg kell hogy mondjam, Cincoka poénja télleg jobb volt... :-)) )
Előzmény: illdii (16361)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16362

Igazából vártam, ki csapja majd le a magaslabdát... :-))

Inkább gyertek csetelni!

Előzmény: illdii (16361)
illdii Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16361

Nem-nem, gyümi nem volt ma a Tescoban...;)

Ééééés, yesss, ezzel letudtam a nagy leggyengébb poénját:)))

bobus Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16360

Sziasztok!

Nem mondjatok, hogy mindenki nagytakarit??? Ize, nekem csak ezekrol a hsz-ekrol jutott eszembe, hogy karacsony elott is szokas ...Na jo, nem szalad  a lakas, de en tuti nem mosok pl. ablakot...

Amugy persze szep nagy rend van/lesz,  de foleg a bebi miatt, a karacsony valahogy nekem meg mindig nincs a kepben iden..

Kulonben Bendi nagyfiu lett....na semmi kulonosre nem kell gondolni...csupan csak amig pici volt, addig meglepi volt a feldiszitett fa is, most meg kozolte, hogy majd egyutt diszitjuk a fat (kulonben "nagyobb" korunkban mi is ezt csinaltuk otthon, mi a hugommal meg apuval diszitettunk, anyu meg fozott...).

Tehat iden mar kozos fadiszites lesz...az ajandekozas mikentjere meg nem jott ra...

Hiaba no, telnek az evek..

Lekvarfozes...szerettem volna narancs lekvart karacsonyra, de itt nincs bionarancs (legalabbis en nem lattam sehol), es ami van az annyira viaszos, hogy meg az illoolaja sem froccsen, amikor pucolom...ebbol meg nem akarok csinalni....

Cincoka Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16359
és akkor letudva a passiód:-))
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16358

Sziasztok!

Ragyog a lakás, már csak a hűtő van hátra. Nameg a lekvárfőzés, úgyhogy megyünk is gyümiért a Tescoba :-))

Ana

illdii Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16357

Mail ment.

Előzmény: Szipolyka. (16355)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16356

És engem????

Ki nem hagynalak, Angi!!!!!

Előzmény: Angiszeged (16306)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16355

Sziasztok!

Megjottem, elkezdtem visszaolvasni, megallt bennem az uto:

MI A FENE TORTENT ZSIGRAIVAL????????? Mondja meg valaki gyorsan!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 16354
Tegnap nyilt nap volt a suliban. Oriasi virtualis meaculpat hajtok vegre, azt hittem valami majomparade lesz betanult musorral, de nem az volt. Volt egy pici betanult vers, amit mi egyszer olvastunk el otthon, Dani megis tudta, de a tobbi tulajdonkeppen a napi foglalkozas kivonatolasa volt (testneveles, enekora, stb). Ismet gratulalnom kell magunknak (es fokeppen himnemu szulotarsamnak) az iskolavalasztashoz. Remek hangulatu, helyenkent meghato program volt, a gyerekek fantasztikusak egyenkent is meg osztalykent is. Tanerokrol messzirol leri, hogy szeretik amit csinalnak, szeretik a gyerekeinket, elveztek ok is a bemutatot. Igazgatoneni nagyon jofej. Majd rakok fel kepeket.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.10 0 0 16353

Volt egy macskatenyeszto baratnom, akinek a karacsonyfaja tenyleg a plafonrol logott, mert meg a kikotott karacsonyfat is fel birta donteni a rajta randalirozo n szamu kolyok (es felnott) macska :) Olyan fajta fa volt, aminek fejjel lefele is szetallnak az agai, kb 1 meter es baromi jol nezett ki. Formabonto :)

Tavaly meg a Heathrow repteret diszitettek igy, sok sok fejjel lefele logo diszes karacsonyfa a mennyezetrol. Gyerek sikitva rohogott rajtuk, menni alig birt :)

Előzmény: Angiszeged (16350)
illdii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16352

Na ami idéntől már neccesebb lesz, az a fa _leszedése_...

Én legalábbis úgy szoktam, hogy mindent leszedegetünk a pasival, a díszek szépen az asztalra/kanapéra/szőnyegre kerülnek, és amikor már semmi sincs a fán, akkor szisztematikusan bedobozolom a cuccokat.

Ugye nem kell fejtegetnem, hogy miért lesz alpaterolva Eni a szüleimhez, amíg ezt csináljuk?;))

Előzmény: Törölt nick (16351)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16351

Mi amikor kicsik voltunk, mindig nagy fát vettünk, ami a földtől a plafonig ért és a fa teteje damillal volt kikötve a két falon a szekrények fölé észrevétlenül befúrt tiplis csavarhoz.

Mi is úgy csináltuk mindig mint Illdiiék, most sem lesz másképp :-)

Ana

Előzmény: Angiszeged (16350)
Angiszeged Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16350

Ha a csillárhoz kötjük, lelógatjuk róla az ok? :)  Most komolyan mihez lehetne kikötni? Gondolkodom...

Nálunk is így volt. Mi a nővéremmel díszítettünk, Apukám halászlevet főzött bográcsban, Anyukám dolgozott, és alig vártuk, h végre hazajöjjön:).

Előzmény: illdii (16349)
illdii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16349

Akkor először is, üdvözlet Angianyukának:)

Növénynevű:))) Angi, szvsz kössétek ki a fát feltétlen, akárhová teszitek is. De igazad van,  beszélj gyümivel, _náluk_ nagyobb veszélyben senki fája nincs;)

Nálunk a karácsonyfát nem a Jézuska hozza, a saját gyerekkori hagyományainkat örökítjük át tkp, mi az öcsémmel és Apukámmal mindig hármasban díszítettük a fát, amíg Anyu sütötte-főzte a karácsonyi vacsorát.

Előzmény: Angiszeged (16348)
Angiszeged Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16348

Mi is sokat gondolunk Anitára, Anyukám, Nővérem is várják a friss híreket... Ja, Anyukám olvas ám Bennünket:)

De jó, h mondod, Gyümölccsel akartam konzultálni fenyő ügyben. Mi arra jutottunk, h sajna mindenképp csak az asztalra tudjuk tenni, mert a földön magára ránthatja a növénynevű, akármilyen a levele.

Ildii! A karácsonyfát is a jézuska hozza, nem? Encsi édes:))

Én is nekikezdtem (máramennyire lehet beteg gyerekek mellett takarítani), tegnap gyerekszobában megpucoltam az ablakokat. Még jó, h a szülinapi buli miatt ki kellett takarítani a lakást. De, ha azt mondod excel táblával könnyebb, ám legyen;). Készítek egyet:D 

Előzmény: illdii (16347)
illdii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16347

Szia Topikocska:)

Ma ultrsz.r kedvem volt, főként zsigrai miatt, de aztán séta közben jött az SMS meg a telefon, hogy Anita műtétje sikeres volt, és persze még mindig van kockázat bőven a fertőzések miatt, de már jobb:)

És elsétáltunk a a fenyőfaárus sarokra, ahol évek óta vesszük a fenyőt, és annyira bírtam, hogy Encsi már nekiállt alkudozni a pasival, hogy ő mekkora és milyen fát szeretne, hogy hazavisszük és feldíszítjük:) Sikerült rávennem, hogy az apjával cipeltessen fát, ne velem, különös méltányosságból;)

Nekünk tavaly az a nordmann volt, aminek nem szúr meg nem hullik a levele, vaészeg idén is az lesz, pedig én ezüst-párti vagyok, de hát itt ez a gyerek:)

És nagyon executive feladat előtt állok, meg kell szerveznem, hogy milyen sorrendben és időzítéssel kerítek sort a szőnyegtisztításra, függönymosásra, kanapé-huzat mosásra, ablakpucolásra. OK, utóbbit nem sk, no de ettől még össze kell szerveznem a többivel időben. Asszem ebből excel lesz, de talán az MS Project is elkel;))

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 16346
En meg voltam uszni. A kolleganoim meg ovodasdalokat enekelnek, Oranges and Lemons...
Előzmény: Törölt nick (16345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!