Hát pontosan nem tudom , hogy az általad feltett képen melyik színkód van (lehet hogy a 920-as), de feldobom az én autómat amin biztosan 904-es van. Ha jól tudom a teteje meg 717-es, de ezt meg kéne néznem. Remélem segített egy kicsit.
Segítség kellene, hogy ez melyik színkód 904, vagy 920, vagy valami más? Sajnos több oldalon néztem képeket és elég eltérőek az árnyalatok. (szerintem 904, de nem akarok senkit befolyásolni) Az autó elkerült a fényezőhöz és meg kellene adnom a színkódot. Kérlek segítsetek! Köszi!
Atomjaira kell szedni, ami lóg azt perselyezni vagy felfúrni és visszahüvelyezni. Elég laza illesztésű akkor is amikor jó, erre vigyázni kell. Van ott tűgörgő is, nem egyszerű játék. Sok munka, türelemjáték.
Én is most ásom magamat be egy kormányváltós mókába, de már készítem elő az esztergagépet, mert állítólag szükség lesz rá. A perselyeket és egyebeket újra kell gyártani, mert nincsen... De mint mondtam én most startolok, úgyhogy elképzelehtő, hogy hülyeségeket beszélek. Laci mindjárt megmondja a frankót.
A W108 kocsimnak a váltója ki van kopva, főleg ez a képen is látható doboz az oka. A hátramenet sokszor beragad, de a sebességek is hol lazák, hol szorulnak.
Ez szétszedve felújítható? Mindenfelé próbáltam már megrendelni, de egész dobozként nem rendelhető.Esetleg van valakinek tapasztalata erről?
Van-e hozzá mondjuk valamilyen felújító szett vagy érdemesebb egészben cserélni?
Nem passzol. Át lehet buherálni, ha nagyon nem találsz eredetit.
Amiben eltér az a csőnek a csatlakozási helye. Be kelln tenni egy fém fékcsövet. amit vizonylag kis rádiuszban meghajlitasz és akkor nem ér bele a felnibe.
A lámbafészekben lévő lyukba egy lyukas gumidugó jár, elég fontos mert az akadályozza meg hogy a sár beverődjön a fészekbe, ugyanakkor az esetlegesen bekerülő vizet engedi kifolyni.
Igen, sajnos ilyennek találtam én is az eredetit. A baj az, hogy a fotón látható tranzisztorhoz alakították át vélhetően a rendszert; a hat lábas csatlakozó is ehhez passzol. És ami érdekes, mind a hat lábnak jut kábel is, ellentétben az eredeti 4+1 lábbal. Egyszóval egy ugyanilyen kellene most nekem, mivel egykoron ezzel futott az autó! Lehetséges, hogy ez nem is Mercedecbe való? Persze a trafó is árulkodó, az egy Francia (talán Delaco) gyártmány! Egyenlőre csak be szeretném indítani a motort, hogy halljam a hangját. A többit majd remélhetőleg az új gazdája...
Apropó, nincs valakinek tapasztalata abban, hogy a múltban hivatalosan eldízelesített autót hogyan lehetne újra hivatalosan benzinessé tenni?
Ezt a gyújtáselektronikát találtam a 280 D-jet motor mellett a donor coupeban. Úgy tűnik nem az eredeti, és ez okozza az indítási problémát. Ismerős ez valakinek? Esetleg van valakinek eladó? Avagy ismertek olyan szakit, aki ilyet szerel?
Tudja valaki, hogy 123-as első féktuskói passzolnak-e az állólámpásra? Azt látom, hogy formában eltér, de szemre megegyeznek a fontos részek elhelyezései. Nem akarom feleslegesen leszedni a 23-asról, azért kérdezem.
Továbbá az állólámpás első lámpafészekében alul van egy12-13mm körüli lyuk. Az mire szolgál? Esetleg a külső ködfényszóró vezetékéhez? Kösz. István
Állólámpás Mercedes megmaradt alkatrészei baráti áron eladóak, egyben is egy közösen kitalált összegért. Ami a "csomagban" van: első lámpák, lámpabúrák, hátsó lámpapár, műszeregység (kilométeróraegység), burkolati elemek, csatlakozók, apróságok. Érd: 06205662066