Keresés

Részletes keresés

csibue Creative Commons License 2004.10.04 0 0 120
Sziasztok! Kicsit kiakadtam, amikor elolvastam, hogy valaki szerint valanilyen nemlétező Bacilus (nem is Bacillus, a helyesírás szerint) 'gomba'faj erjeszti a kefírt. Lécci ne írjatok butaságot, inkább nézzek utána... Köszi. A Bacillusok (a nevük sem ismerős???) baktériumok, tehát nem gombák, a kefírt készítő gombakultúra pedig egy vegyes tenyészet, tejsavas erjesztést végző gombák és baktériumok vegyes tenyészete. Ha valakit érdekel bővebben, íme néhány oldal, hogy ne csak egymástól tanuljatok (persze az sem utolsó, de ha van hivatalosabb forrás, inkább attól) http://www.kombu.de/t-verw-h.htm http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html#what-is-kefir Egyébként csak mellesleg: ha a savót leöntitek (a folyékony majdnem átlátszó trutyi), és csak utána tunkoljátok ki a szitán a kefírt, egyáltalán nem olyan savanyú.
marcipa Creative Commons License 2004.10.01 0 0 119

Szió!

Küldjed légyszíves!

Bocs, de még mindig nincs gépem, és most láttam az írásodat...

Persze, ha van még.

Előzmény: Veritka (114)
SaGa Creative Commons License 2004.09.25 0 0 118
Van. A mátraejé egyenletesebb minőségű. Ha 1-2 órát csúszik a gombák kivétele a kefirből, komoly ízeltérés van. Egyébként a friss tehéntejből készült kefírnek kellemes vajas illata van...

SaGa
Előzmény: bocor (117)
bocor Creative Commons License 2004.09.15 0 0 117

Sziasztok!

Van különbség az otthon készített kefír minősége és a boltban kapható Mátratej kaukázusi kefírje között?

SaGa Creative Commons License 2004.08.12 0 0 116
Tartok tőle, hogy amit itt "vizes kefirgomba" néven ismertettek páran, az nem más, mint a hirhedett "japán kristály". Az olyan, mint valami kristály, vízben "él" és növekszik.
A kefír alap jellemzője, hogy tejből van. A japán kristály kultusza valamikor a '80-as évek elején volt elterjedt idehaza...

SaGa
Előzmény: DELFINKE7 (115)
DELFINKE7 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 115
Sziasztok,

Megtudná nekem mondani valaki, hogy mi a különbség a vizes és a tejes kefirgomba között? Nekem is van gombám, én tejjel csinálom. Ezért lehet, hogy tejes. Ha vízzel csinálnám, akkor meg vizes gomba? vagy hogy van ez????
Veritka Creative Commons License 2004.08.11 0 0 114

Sziasztok kedves Kaukázusi kefírgomba megrendelők!!!!

 Jó lenne, ha jelentkeznétek, mert kezd túlnőni rajtam a kefírgombátok!!!))))))

1 hétig voltam nyaralni addig a gombátokat sima vízben a frigidairba tettem,

nem lett semmi baja, azóta is szorgosan szaporodik,persze most már a neki megfelelő tejes, meleg közegben.

Na sziasztok

Előzmény: Veritka (113)
Veritka Creative Commons License 2004.07.17 0 0 113

Szia marcipa!!

Örülök, hogy megint itt vagy!!! Kezelgetem szorgosan a gombádat!!))

Akkor postázzam v. hogy legyen??Eddig nem mertem elküldeni a lent megadott címre,mert azt hittem talán elmentetek nyaralni.

Két napot kibír ebben a dög hőségben, szűrés nélkül, de többet nem hiszem.

Előzmény: marcipa (112)
marcipa Creative Commons License 2004.07.16 0 0 112
Nehézkes volt a netezési lehetőség, ezért "tűntem el".
Előzmény: Veritka (111)
Veritka Creative Commons License 2004.07.16 0 0 111

KANdur!!!

Dobtam Neked 1 Mailt!!!

Üdv:Veritka

Előzmény: KANdur (110)
KANdur Creative Commons License 2004.07.15 0 0 110

Kedves Veritka!

 

Én nagyon szívesen adok neked a vizes kefir-gombából és nagy örömmel venném, ha kapnék tejes-gombát. Beszéljük meg a részleteket :-)

Előzmény: Veritka (108)
KANdur Creative Commons License 2004.07.15 0 0 109

Sziasztok, csak most vagyok ismét net-közelben.

 

Szojácska: a vizes kefir állagát  - és valamilyen mértékben izét - tekintve olyan, mint a limonádé. Nem rossz, de érezhető rajta a gomba íze. 

Veritka Creative Commons License 2004.07.13 0 0 108

KANdur

Tudnál nekem vizeskefírt adni???Sajnos a marcipa vonal befulladt.Nem jelentkezett.

Fel tudok cserébe ajánlani kefírgombát.

 

Előzmény: KANdur (105)
szojacska Creative Commons License 2004.07.13 0 0 107
Na, vegigolvastam mindent. Nagyon tetszik a dolog. En is evekig ettem kefirt reggelire, de otthon meg sosem keszitettem. Ha van valaki Budapestrol, akinek lenne megosztanivalo gombaja, kerem segitsen.  
Előzmény: szojacska (106)
szojacska Creative Commons License 2004.07.13 0 0 106
Kandur, ez a vizes kefir mit jelent? Ugyanolyan mint a rendes kefir csak folyekonyabb? Azt hiszem nekiveselkedem, es most vegigolvasom az egesz topicot. Mert a hetvegen csak meglattam a kefir topicot, es azonnal beirtam, annyira felkeltette az erdeklodesemet ez az otthoni keszites. Csak meg nem volt idom mindent elovasni.
Előzmény: KANdur (105)
KANdur Creative Commons License 2004.07.11 0 0 105

Sziasztok! Én egy néhány napja kaptam vizeskefírt..., hát én megiszom, de a családnak nemigazán izlik. Szívesebben fogyasztanánk a tejből erjesztett kefírt. Egyébként tegnp megpróbáltam a vizeskefírt tejben erjeszteni. Az illata olyan, mint az igazié, majd meglátom, milyen az íze? Ezirányú tapasztalat van valamelyikőtöknek? Nagyon szívesen venném én is, ha valaki tudna adni tejeskefirt, előre is köszönöm a segítséget.

 

szojacska Creative Commons License 2004.07.10 0 0 104

Sziasztok! En is szeretem a kefirt. Van meg itt valakinek kefirgombaja, amibol nekem is tudna adni egy keveset? Szivesen kiprobalnam az itthoni keszitest. Budapesten lakom. 

Veritka Creative Commons License 2004.07.09 0 0 103

Marcipa!!!

Holnap már szombat!!!Kérlek jelentkezz!!! Tf:06 30 5417165

E-mail:vera.marton@axelero.hu

Köszi :Veritka

Előzmény: Veritka (102)
Veritka Creative Commons License 2004.07.08 0 0 102

Marcipa!!!

A Mail címed nem publikus.Nem tudok Neked írni, hogy pontosítsuk a hét végi randink

körülményeit.Kérlek írjál!!!!Gombád nálam!!!!Tegnap megérkezett a Kombucha tenyészet, amit rendeltem. Először függőlegesen állt a kis édes, mára leszállt az üveg aljára.Mintha a tetején látnám a bébiket, persze lehet, hogy csak belemagyarázom.Sajnos dohányzom, tényleg nem foghatom meg kézzel ha le kell választani a bébit a régíről????

Üdv:Vera

Előzmény: marcipa (97)
SaGa Creative Commons License 2004.07.07 0 0 101
A felesleges gomba hideg vízben, hűtőben, zárt műanyag edényben hetekig elél...
Tejben hagyni 48 óránál toább nem szabad, mert nagyon besavanyodik. A 36 óra ebben a meleg időben bőven elegendő...

SaGa
Előzmény: Veritka (99)
zsigrai76 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 100

Veritka, előre is nagyon köszönöm. De jó, akkor jövő héten már kefirezek! Igen, amikor nekem volt, én is észrevettem, hogy a zsíros zacskós tejet szereti a gomba.

 

Írsz egy mélt, ha mehetek érte?

Előzmény: Veritka (99)
Veritka Creative Commons License 2004.07.06 0 0 99

Zsigrai76:Anita ,ha tudsz várni 1 hetet,akkor Neked is tudok adni gombát, mert kb. ennyi idő alatt szaporodik fel annyira, hogy szét lehessen választani.

A mamám úgy is csak kidobja a felesleget, mert ha sok gomba van a tejben,

a kerfír nagyon savanyú lesz.Ő mondjuk  rendeske,minden este leszűri.Na ez nekem már nem megy,aztán persze bedöglik 1 hét alatt,főleg ebben a melegben.

Már vagy 20 éve szűrögeti estéről estére, de esküszik rá, a hatásaira, lásd.mint lent.

Tejkérdés.Mint városi puhányok, leginkább csak zacskós tejhez jutunk.Mamám szerint a legjobb a gombához az OKÉ 2,8%-os zsírtartalmú.

Sziasztok

Előzmény: zsigrai76 (96)
Veritka Creative Commons License 2004.07.06 0 0 98

Marcipa!!!

Az nagyon jó lenne igazodom hozzád, én a Blaha Lujza térnél lakom,Metro most nincs, mert felújítják, de ha nem valamelyik "rákosrettenetesre"))))) jössz,

akkor bárhol tudunk találkozni amit megjelölsz.Szombaton csak késő du.

leszek itthon, különben Pécs mellett leszek Bólyon.Most néztem meg a térképen, Kecskemét nem az az útvonal.E-mail címemet átjavítottam publikusra.Még pont

időben szóltam a Mamámnak, hogy ne dobja ki a feles gombákat.

Üdv:Vera

Kombuchád is van??? Igaz azt már megrendeltem a napokban meg kell érkeznie,

csak amilyen idétlen vagyok biztos nálam semmire sem fog menni.Azért megpróbálom, mert a kereskedelemben a kész Kombucha italok elég húzós áron

vannak forgalomban.Ebben a melegben úgy rákaptam a savanykás ízére, hogy 1 koncentrátum 2 nap alatt elfogy.

Na sziasztok

Előzmény: marcipa (97)
marcipa Creative Commons License 2004.07.06 0 0 97
Hétvégén megyünk BP.-re. Viszek japán kristályt, csak valahol találkoznunk kell.Akkor cserélünk.
Kis tormásüvegben.
Előzmény: Veritka (95)
zsigrai76 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 96

szeretnék én is kérni kefir gombát. ha valakinek van felesleges akkor szóljon. Pesten bárhová elmegyek érte, messzebbre macerás, de biztosan megoldható.

Köszönöm

Anita

zsigrai@foltinfo.hu

Veritka Creative Commons License 2004.07.06 0 0 95

Marcipa: Én tudok Neked kaukázusi kefírgombát küldeni,ha van ötleted a csomagolására, viszont cserébe szeretnék vízigombát (a cukor&mazsola&víz

erjesztésűt)kérni ha van még .Én pesti vagyok tényleg, hogyan szokták ezeket a gombákat Postán küldeni???Nagyon fontos lenne a japánkristály!!!!

Na sziasztok

Előzmény: marcipa (93)
Kaukázusi Kefír Creative Commons License 2004.07.05 0 0 94

És IGEN!!! Végre egy topic külön nekem:)))))))))))))))))

KK

marcipa Creative Commons License 2004.06.20 0 0 93
Szia Csokis!

Kellene nekem kaukázusi kefírgomba-tenyészet. Egy kis mogyorónyi darabka elég lenne. Tudnál nekem küldeni, vagy, ha ralihoz mész esetleg elhozni?
Volt nekem is, egy netes társamtól kaptam, de sajna a párom véletlenül kidobta.
Pussz marcipa.
Ha, netán csomagban küldöd, címem:
Korcsog Anikó
Kecskemét
Szilágyi Erzsébet u. 22.
Ui.: Én viszont kombucha-tenyészetet tudok neked küldeni, ha gondolod...

Előzmény: Csokis (28)
andreja Creative Commons License 2004.05.27 0 0 92
Talan bakterium. Ott tanyazik a kulturan, nem tudom hogyan lehetne visszaszoritani.
Előzmény: SaGa (90)
marcipa Creative Commons License 2004.05.26 0 0 91
Sziótok!
Nekem is volt már olyan, amikor szinte víz lett az egész, nagyon rossz ízű összementtej-szerű kevéske anyaggal.
Kiöntöttem én is.
Aztán egy időben házitejből készítettem, az isteni volt. Sajna bedugult az a forrásom.
A rózsaszín elváltozást még nem tapasztaltam.
Előzmény: SaGa (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!