Keresés

Részletes keresés

Lilike9 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92545

Nekem is elég védett a terasz, így én az idén feladtam ezt a teraszos virágozást, megy minden a kertbe.

Nem elég az atka még az üvegházi moly is megjelent rajtuk.

Előzmény: anblock_italia (92538)
Lilike9 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92544

Ezt a Zoomot idén én is kipróbáltam, ráadásul úgy,hogy 5L vízhez tettem az 5ml szert, nem történt tőle csoda..

Ami nem volt annyira atkás azon úgy néz ki segített, de ami már vészesebb volt azon nem.

Szombaton vettem Nissorunt most azzal fújtam le megint.

Előzmény: Lora1213 (92542)
bombaba Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92543

Valóban, nem vettem észre. A Gazdaboltnál 675 ft.

Előzmény: Lora1213 (92542)
Lora1213 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92542

Ott van alatta az 5 ml-es ampulla 720 ft-ért.

Ez teljesen vállalható ár, mivel egy évben egyszer kell használni.

(ezt én nem igazán hiszem el, de ki fogom próbálni)

Előzmény: bombaba (92541)
bombaba Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92541

25 dkg-os csomag ára a 20000 ft.
Azt nem tudom megállapítani, ez mire elég, mert nem tudom értelmezni az 5l/hektar mértéket, százalékos arányt meg nem ír. 

Előzmény: anblock_italia (92538)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92540

Gondolom ipari mennyiség :-)

Előzmény: dalma53 (92539)
dalma53 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 92539

Húszezerért ????  Jézusom!!!!!

Előzmény: Törölt nick (92536)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92538

Attól tartok, hogy az első ajánlat, ami húszezer forintnál többe kerül, nem "kistermelőknek" való mennyiséget nyújt..., és csodát nem ígér!:-( Azzal biztos kicsit jobb a helyzet, ha a nöstények olyan lárvát raknak, amik nem kelnek ki, de addig is szívogatják a leanderek levelét, amíg próbálkoznak :-(A második sem pont az, amit reméltem. Bevallom, valami olyasmire gondoltam akkor, amikor felszívódót írtál, mint az Actara, amivel belocsolom a növényt, és az életben többé nem lesz rajta pajzstetű (és más sem)! De sajnos az az atka ellen nem hatásos..., bár sosem próbáltam, de nincs ráírva. Nem tűnik a másik sem jobbnak, mint amiket eddig is ismertünk, ha meg kell várni, míg atkásak lesznek, akkor már megette a fene. Én Nissorunt szoktam használni, az azért valamelyest a megelőzést is ígéri, de azért csak atkásak lesznek egy idő után. És van a Vertimec, az ugyan nem egyszerűen beszerezhető, de mindenre van megoldás. De sajnos az sem csodaszer :-( Vannak szerek, ez tény, de nagyon megcsúfítják a levélzetet és nem védenek totálisan..., ez az a csata, amiben nehéz nyerni. Ha széljárta helyen vannak a leandereink, vannak, amik nálam is a kertben vannak, azok nem lesznek atkásak, de azért jobb nekik (meg nekem is) a teraszon.

Előzmény: Törölt nick (92537)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92537
Előzmény: anblock_italia (92535)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92536

Holnap ha hazaérek megnézem. Engem is meglepett! Egyből vettem két kis levélcsomagos műanyagampullával.

Előzmény: anblock_italia (92535)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92535

Áruld el nekünk, hogy mi aza a felszívódó atkaölő szer..., jajj, de szép is lenne, ha igaz lenne!!!

Előzmény: Törölt nick (92534)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92534

:)

Nem tudom, hogy hány féle kesz és én is várom , hogy mi lesz belőle.

Ha  holnap délután végre lenne egy kis békés szélcsend akkor  a beton közepére sorba kirakom az összest  és előbb metszőollóval kivágom a hegyiből az itt ott kivágnivalót.

Aztán két permet jön. Először felszívódó atkaölő (már van ilyen is!) rovarölő és gombaölő kombó lesz és másnap egy adag tribázikus réz (cuproxat) lesz. Aztán jöhet a nyár. A földeket átültetéseket majd alkalmanként kampányokban intézem.

Ja idén gondoltunk a nejemmel Fehérvárcsurgóra . Nem fogunk kimaradni!

Előzmény: anblock_italia (92533)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.17 0 0 92533

:-) És hány színe lesz akkor majd ennek a leandernek? Ha szeret valaki ilyesmit csinálni, az üdvözlendő, csak egyszerűbbnek tűnik egy cserépbe ültetni néhány fajtát, ha színorgiára vágyunk! Mindenesetre kíváncsian várom a virágzást! :-)

Előzmény: Törölt nick (92530)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.16 0 0 92532

De jó lenne már felrakni a képeket!

Előzmény: Mamcsesz (92531)
Mamcsesz Creative Commons License 2017.04.16 0 0 92531

Majd virágzóról is teszel fel képeket? Noname átlagos magoncokkal kipróbálnám,de féltem őket is :-)

Előzmény: Törölt nick (92530)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.15 0 0 92530

Tudom tavaly se díjaztátok, de mindkét kondérnyi oltogatásaim túlélték a telet. Üdv a csapatnak!

Zla72 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 92529
Sziasztok! Ha valakinek volna metszésböl bordó piros illatos vagy adna elfogadnám, mert most nincs leanderem a rák elvitte! Köszi.
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.12 0 0 92528

Nem kell, hogy itt megálljon a világ, lehet beszerezni új leandereket! De megbízható teleltetőhely bizony kellene nekik.

Előzmény: leander2016 (92527)
leander2016 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 92527

Szia!

A teraszon töltötték a leandereim a telet... a kisebb cserepekben lévő kétévesek közül egy sem hajtott ki, még a nain de Tidili sem.

A 60-as átmérőjű dézsában lévő 3. éves leandereim ( Cavalaire, illetve Villa Romaine) a törzsük ( fának neveltem) alsó 10 cm-én több helyen is elkezdtek kihajtani.

Mivel nincs kedvem X évente szerencsétleneket szinte tövig csonkolni, így a Cavalaire-t már kidobtam, a Villa Romaine-nek még adtam egy esélyt.

A kicsik közül bevihettem volna egy-kettőt a tárolóba, semmim nem maradt, pedig a a Budai-hegyekben kinéztem nekik kb. 400 méter magasságban egy nagyon jó kis déli hegyoldalt...:(((

Előzmény: Sparr0w121 (92443)
Sparr0w121 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 92526

Sziasztok!

Hoztam 3 képet, fóliában vannak még nap közben, ahol szintén kapnak sok fényt, de most száz ágra süt a nap, kihoztam őket kicsit az előtérbe.

Nemrég metszettem őket, szépen megindultak. Amiket levágtam, azokkal próbálkozom tőosztással a szaporítást.

Lilike9 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 92525

Szia Sziszko!

Olvastam majd én is válaszolok....

Ha elkészült volna az üvegház teljesen februárra-márciusra már virágdömping lenne a tavalyi bugákból amiket meghagytam a leandereken...

Előzmény: sziszko7212 (92522)
Lilike9 Creative Commons License 2017.04.09 0 1 92524

Tavaly a Deszki cirmossal jártam szint úgy,hogy amit a főágról a korona részről szaporítottam azok szinte egytől egyig mind csupa cirmos kis csemete lett. De amit már az oldalhajtásokból azok vegyesen hozzák a cirmos és ciromtalan virágokat.

Előzmény: anblock_italia (92518)
bombaba Creative Commons License 2017.04.09 0 0 92523

A Papa Gambetta-méret az tetszene nekem, ő a kedvencem :)
Szép formás metszés nélkül és egész szezonban folyamatosan virágzik, tűri a napot és az esőt.

A másik kedvencem az Agnes Campbell, de ő hajlamos kajla lenni.

Meg a Doki, de tavaly nemigen virágzott.

Előzmény: Törölt nick (92520)
sziszko7212 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 92522

Huhhhh,de irigykedem basszus... :) De....örülök,elindult a szezon végre igazán!!! :)

Írok majd ma végre,behavazás tetőfokon... :(

Előzmény: Lilike9 (92506)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.09 0 0 92521

A Provance-al nekem sincs túl nagy szerencsém, mindig nagyon kevés rajta a virág, de többször jártam úgy, hogy a nálam virágzó leander csak alig-alig hasonlított az anyanövényre ahonnan vettem, egyszerűen mások a tartási körülmények, több fajta évről-évre mást mutat, mintha nem is ugyanaz a növény lenne, pl. vettem a pécsi piacon egy virágzó fehér habos leandert, a nálam nyílt virágai aztán mind rózsaszínűek lettek, nálam a tavalyi év egyébként rettenetesen pocsék volt, az idei már most jobbnak látszik, jönnek a bugák szépen.

Előzmény: bombaba (92514)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.09 0 0 92520

Nálam is elég jól virágzik a Chopin, pedig én a fenti nagy (nyitott és szeles) teraszon tartom, az enyém az egyik olyan Papa Gambettás méretű lesz, évek óta alig nőtt valamit , a másik talán kicsit "leanderesebb fazon", nagyon szeretem , az egyik legszebb fajtának tartom, bár nálam talán nincs ilyen virágdömpingje, viszont sokáig nyílik.

Előzmény: Lilike9 (92515)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.08 0 0 92519

Talán ez is egy olyan pont, amitől másként látjuk a dolgokat, mert nekem nagy általánosságban a virágoknál nem tetszenek a maximálisan széttárt virágok, tulipánban, rózsában és nagy többségben a félig nyílt virágokat szeretem. És pont ezért tetszett jobban ekkor is a Chopin, mert félig nyílt virág hatását kelti hosszan, sőt, úgy is hal el. 

Igaz, a szimpla leanderekre ezt nem mondhatom, mert azoknál persze sokkal jobban az tetszik, ha majdnem vízszintesen állnak a szirmaik :-) Még szerencse, hogy ekkora a választék, így sokan megtalálják a nekik tetszőket! :-)

Előzmény: Lilike9 (92516)
anblock_italia Creative Commons License 2017.04.08 0 0 92518

Látom, komoly szerepet követelt ma a Chopin kérdés. Azt, hogy nem mindenhol működik egyformán a méretét és a virágzását tekintve, régóta tudjuk, és én azt gondolom, hogy annak idején magyarázattal is szolgáltam. Mivel egyike voltam a terjesztőinek, én arra gondoltam, hogy ami hajtást a növényről vágtam, az később is kicsi maradt, amit viszont alsó hajtásként küldtem, azokból lettek magas, terebélyes növények. Na meg az is igaz, hogy ha van még valaki itt a fórumon, aki emlékszik a legalább 8 évvel ezelőtti eseményekre, volt egy olyan Chopinom is, amit kiszáradva hoztunk el a kertészetből (talán nem is kellett érte fizetni), és az volt, ha sikerül "feltámasztanom", akkor azt szétosztom. Így is lett, feltámadt, szétküldtem vagy 10 helyre a hajtásait, de kb. két év múlva az az anyanövény elpusztult. Elképzelhető, hogy pl. Oleandro is ebből a szériából kapott, és lehet a kiszáradás miatt alapból károsodott volt, de mégis élt, és örültünk neki (megjegyzem, akkoriban még ingyen osztogattuk a hajtásokat, nem üzletről, hanem "szerelemről" szólt a dolog!).

Az én másik Chopinom, amit egészségesen vettem, ma is meglehetősen kis bokorként éli világát, gyönyörűen virágzik minden évben. Volt egy rövid időszak, amikor egyszerre volt nyílásban a kettő, egy kis Chopin és egy kis Rhoeding, több fényképet csináltam róluk egyszerre, és az én elvárásaim alapján elfogultság nélkül magasan a Chopin nyert. Ettől függetlenül tény, hogy a Chopin egy manipulált növény, szóval lehet, nem mindenki jól manipulálttal rendelkezik! :-( De ha szépen virágzik, szerintem nincs párja. Az enyém még mindig csak olyan méteres, az idén különösen nagy reményt fűzök hozzá. Még annyit is hozzáteszek, azért nem kell mindenkinek mindent elhinni..., mivel sokaknál nagyra nőtt, simán el tudom képzelni, hogy került a piacra Provance, amit Chopin néven árultak. Viszonylag rövid volt ám az az időszak, amíg Magyarországon Chopint kapni lehetett (azt hiszem csupán egy nyár)! És ha mondjuk én küldtem valakinek egy még majdhogynem eredetinek mondható hajtást és ő, vagy akár én magam is később új, meg új hajtásokat küldtünk belőle, szinte törvényszerű, hogy idővel nem azt a formát mutatta, hiszen sosem volt titok, hogy mesterségesen manipulált szépségről volt szó!

bombaba Creative Commons License 2017.04.08 0 0 92517

Mindegyik állapot gyönyörű, az enyém ettől messze volt.
Ennyi a titok, hogy fedett hely? Majd próbálkozom vele. 
Köszönettel elfogadom, ha gyökereztetsz nekem.

Előzmény: Lilike9 (92515)
Lilike9 Creative Commons License 2017.04.08 0 0 92516

Roeding teljesen felülmúlja virágzásban a Chopint,minden egyes virágját a maximumig szétnyitja.

Előzmény: oleandro (92513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!