Most hallgatom az LFO Advnace albumát, még csak a felénél tartok, de már lement az I Go Humble instrumentális változata meg találkoztam egy Violently Happy remix elejével. Hiába, az alapokkal kellett volna kezdeni, de sosem késő bepótolni.
Azt én is utálnám, ha rám erőltetnének valami szutyok kereskedelmi ráadiót, de szerencsére ilyen nincs. Emlékszem egszer tini koromban volt, hogy egy deszkás/sport boltban melóztam nyáron, ahol minden nap a teljes munkaidőben be volt kapcsolva a viva, hát gondolhatod..... Kissé hülyét kaptam már nap végére. Ráadásul akkor volt megasláger Madonna idegesítő Bjútiful Sztréndzsrör-je amit akkor sikerült túladagolni rendesen, azóta se hevertem ki. Ráadásul eleve nem szerettem soha azt a dalt. Az a szerencsétlen viva meg kb 5 percenként nyomta....
Na mondjuk így más a helyzet, ha rá vagy kényszerülve, hogy felvedd, mert munka, az ellen télleg nem lehet mit tenni, de én csak szabadidőmben hallgatok zenét, így én szelektálhatok, hogy mikor, kinek veszem fel. :))
Budapesten kocsizok, idöpontokra, naponta 5-6 helyszinre. Parkolok, stb, mikozben kb 46-an felhivnak. :)
Kozben pedig egyfolytaban szol a zene vagy a Tilos, de amugy egesz nap vezetek-targyalok-telefonalok-blackberry mailezek-kavezok :)
Mitagadas, azert engem is megb.sz az ideg, amikor a kedvenc dalomat ordittatom, es becsörög valami (nem eppen a szivem csucske) ugyfel vagy kollega, valami szaftos reklamacioval, vagy ostoba kerdessel :))))
Es azt hogy? Mittudomen, leparkolsz a kocsival es addig nem szallsz, ki amig le nem megy a dal?
Vagy bejon telefonon egy hivas, de nem veszed fel, mert vegig KELL hallgatni kozben a dalt, szoval inkabb visszahivod?
Jaj...
Igen, a szám közben kikapcsolás még most is fáj. De az összes többi zenehallgatási szabályt sikerült leküzdenem :o) Sőt, szegény cd-k is csak addig vannak használatban, amíg be nem grabbelődnek.
Már értem, miért nem jársz koncertre! Innen nézve valóban felháborító, hogy ezek a szutyok előadók képesek a saját számaikat rossz sorrendben előadni! :-)
Borzalmas belegondolni, mit érezhetsz, ha valaki a jelenlétedben bekapcsolja a rádiót, az a sok szám, teljesen össsze-vissza...! :-(
Kiállításra is csak akkor jársz, ha ott van az adott festő életművének összes képe (papír-ceruzás tanulmányokkal együtt!) a múzeumban, a megfelelő sorrendben kiaggatva? Mondjuk nyilván úgyse maradhat sok időd képnézegetésre, ha kénytelen vagy minimum egy 20 perces maxit végighallgatni, akárhányszor csak eszedbe jut, hogy most úgy meghallgatnál egy 3 perces számot. :-)
Na csak azért engedek meg magamnak ilyen sértően szarkasztikus poénkodást (ELNÉZÉST), mert nekem is voltak ilyen irányú kényszereim tizenévesen, de én csak addig mentem el, hogy rühelltem, ha egy számot nem hallgathattam végig, hanem félúton ki kellett kapcsolni. De engem már ebből is viszonylag rég kigyógyítottak, és mondhatom, tényleg tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Én pl azt nem értem hogy lehet úgy zenét hallgatni, hogy nem is teljes albumokat, csak számokat. Így megszentségteleníteni egy albumot! :D
Én csak és kizárólag teljes albumokat hallgatok elejüktől a végükig, másképp el se tudom képzelni a zenehallgatást. Még maxikon se nyomok el soha egy rossz mixet se, nem visz rá a lélek. :)
Persze tudom én, nem egyformák a zenehallgatási szokásaink... :)
coming out: az iTunes mutatja, hogy melyik számot mikor hallgattam utoljára. idegesít, ha valamiről azt mutatja, hogy már hónapok óta nem hallgattam, úgyhogy általában inkább meghallgatom egyszer, még ha olyan szar is, mint a Vertebrae by Vertebrae. de most úgy döntöttem, inkább törlöm az ilyeneket a könyvtárból, hogy ne éktelenkedjenek ott a lista alján. a tárhelyről a file-t azért nem töröltem ki, hátha egyszer meggondolom magam. illetve mert: ez mégiscsak Björk.
tegnap töröltem ki a könyvtáramból a Volta majdnem kétharmadát. mivel évek óta csak 4 számot hallgatok róla, gondoltam, a többi minek foglalja a helyet :-(
Ezt amúgy is kitalálhatja mindenki maga, aki ismeri Björk munkásságát és hozzáállását, hogy nem fogja ismételni magát, mivel SOHA sem szokta. Még ha konkrétan írnák egy interjúban azt, hogy volta2 lesz, akkor se hinném el. :D
"előfordul hogy elindul a stúdióba egy kiforrott ötlettel, amiből aztán később nem valósul meg semmi."
Hát igen, ismerjük a szegény Domestica album sorsát. :) Bár azt nem tudni, hogy végül abból mennyit mentett át a Vespire. Lehet semmit, és teljesen új albumot készített.
Björk már félig elkészült az új anyaggal, melyen az egyik számot a National Geographic inspirálta.
Az énekesnő az izlandi Fréttablaðið újságnak adott interjújában elmondta, hogy jól halad az új album munkálataival, mely a 2007-es Volta című korong utódja lesz, és említést tesz egy 2011-es, őszi koncertturné lehetőségéről is.
Ugyanakkor azt is kifejtette, hogy nem szeret túl sokat beszélni a tervekről, rendkívül babonás e tekintetben, előfordul hogy elindul a stúdióba egy kiforrott ötlettel, amiből aztán később nem valósul meg semmi.
Björk csak egy közös munkáról beszélt: a National Geographic által rendezett konferencia után olyan emberekkel találkozott, akik már évek óta élnek Afrikában oroszlánok és rovarok közt, és egy közös wishkeyzés közben érdekes történeteket meséltek neki, ami zenei együttműködésre sarkallta őt.