Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Egy időben én is vittem ruhákat, takarót, ilyesmiket, aztán egyszer rámtámadt az egyik, azóta ki nem állhatom őket. És legtöbbjüknek mindig ott a piásüveg a kezében. Ha azt a pénzt, amit megiszik, szállásra, munkakeresésre költené................. Ez pedig csak rajtuk múlik.
Nagyon sok beteg van köztük, sőt szinte mindegyiknek van valami krónikus baja. El nem tudom képzelni hogy lehet így az utcán élni. Elég nagy a halandóság köztük. Tőlünk nincs messze a hajléktalanszálló, és a szemben lévő parkban szoktak reggelente meg esténként gyülekezni itt várják meg míg be lehet menni a szállóra. Párom mindig visz le nekik ezt azt. Sokan tűnnek el egyik napról a másikra. Csak sajnos mindig jön utánpótlás, ismeretlen arc.
Ja, valamit kifelejtettem. A rendelőbe menve az autótól egy nagy kerülőt kellett tennem, mert az egyetlen járható szűk átjáró úton 4 hajléktalan piált!!!! Visszafelé is ott voltak, megint kerülő. Ezeknek soha nem lesz semmi bajuk, csak nekünk?
Igen, ma én is orvosoknál jártam és tényleg betartják az emberek a kijárási korlátozást és az eü intézményekben az előírásokat. Nem csak a szakemberek, hanem az emberek is. Jó érzés volt nem félni! Gyorsan beugrottam boltba, patikába, ott is csak lézengtek. Mindenki szájmaszkkal és kesztyűben. Ha ezek után mégis elkaptam valamit, akkor így jártam. Egyébként márc. 18. óta most léptem ki először az utcára, muszáj volt.
20-án meg volt a CT. Maximálisan betartva a vírusra vonatkozó előírások. A betegek kísérő nélkül maszkban, kesztyűben léphettek be a váróba. Ott rögtön kézfertőtlenítés. A váróban úgy ültetik le a pácienseket, hogy meg legyen az előírt másfél két méter távolság. Ma 22-én az EESZT-en fenn az eredmény!!!!!
A vélemény: A korábbi leletekkel összehasonlítva a tüdőben lévő 4 mm góc nem változott, követése továbbra is javasolt.
Ingadozom nagyon. Menjek, ne menjek? És ha pont ott szedem össze ezt a nyamvadt vírust? Előtte ugye vérvétel, ott meg a vénás kontrasztanyag. Tudom van rajtuk gumikesztyű meg gondolom most már maszk is. De akkor is. Közben meg érzem valami van, jó lenne tudni a bizonyságot. Ehh a fene vigye el.
2020. március 16-tól a járványügyi helyzet alatt tervezett egészségügyi ellátás csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) végezhető. Erre vonatkozóan az AEEK szakáganként meghatározta, hogy melyek azok a beavatkozások, amelyek sürgősnek tekintendők. Ezek itt érhetők el:
Azért az én ongologusom sem veszi félvállról, de nem akar nagyobb bajt. Nekünk az immunrendszerünk azért bár mit teszünk, be 100 -as. Ez a korona könnyen hazavágna. A pofámba szinte nincs védelem.
Férjemnek is nemsokára lenne a féléves kontroll, de a prof azt üzente, hogy ne kockáztassunk, majd telefonálnak, hogy mikor lesz aktuális. Csak akkor jelentkezzünk, ha probléma lenne. Nem lesz:)
Szerintem is nem rossz. Igaz, hogy 2 éve volt változás, de stagnál. Próbáld magad kicsit túltenni, ha nem fáj, bár nem százas, most, ha lehet, ezt a gonosz vírust tarstd magad távol.
Sajnos most tényleg nem egy biztosítás nekünk vizsgálatokra járni.