Keresés

Részletes keresés

tsteve Creative Commons License 2004.09.17 0 0 8993

Esetleg a Nero-t magát kéne használnod:

Nero -> Extrák  -> Sávok mentése

Ezt is próbáltad már? Ha igen , akkor valszeg nincs megoldás...

Előzmény: eviktor (8992)
eviktor Creative Commons License 2004.09.17 0 0 8992
Van egy többmenetes cd-m tele képekkel, de belefagyott az utolsó írásnál. Mivel tudnám menteni a menthetőt? Badcopy pro-t és cd recovery-t próbáltam már, nem ment vele. Help! Köszi, Viktor (Néróval írtam)
cyber.greg Creative Commons License 2004.09.10 0 0 8991

Üdv mindenki!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az autorun.inf-ben hogyan lehet megadni, hogy az index.html induljon el?

RajZol Creative Commons License 2004.09.09 0 0 8990
Morgan fele Motion-Jpeg a kodolas

www.morgan-multimedia.com
Előzmény: variaga (8989)
variaga Creative Commons License 2004.09.06 0 0 8989
Sziasztok, az én gondom hasonló az előttem szólóéhoz:

Egy bulin fényképezővel filmet készített egy ismerősöm, ezt elhozta CD-n, de nem tudom lejátszani. A file AVI, a w.mediapayer azt írja ki, hogy "vids:mjpg" kicsomagoló nem található. Aki ért ebből valamit, kérem segítsen, mit tegyek, hogy megnézhessem a filmet.

Köszi: variaga

Feri 44 Creative Commons License 2004.09.06 0 0 8988

Üdv Mindenkinek!

Kérem segitsetek.

Az asztali DVD-m nem tudja lejátszani az AVI formátumot, de az MPEG-et igen.

Hogyan lehet átkonvertálni MPEG-be?
Mr. Cyber Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8987
Végülis, igaz...
Előzmény: spacc (8986)
spacc Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8986
Azért érdekes kérdés... :)   Ha okozna, a cd-iró progi is átkodolva irja fel, akkor az miért nem okozna?
Előzmény: Mr. Cyber (8984)
eref Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8985

Nem. Az shn is veszteségmentes tömörítési eljárás.

Előzmény: Mr. Cyber (8984)
Mr. Cyber Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8984
flac-nál jó, de shn esetében ez nem okoz minőségromlást?
Előzmény: eref (8983)
eref Creative Commons License 2004.08.31 0 0 8983
Úgy miért nem jó, ha előtte konvertálod wav-ba?
Előzmény: Mr. Cyber (8982)
Mr. Cyber Creative Commons License 2004.08.30 0 0 8982

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Tudtok-e olyan ingyenesen letölthető CD-író programot ajánlani, melynek segítségével flac és shn formátumú fájlokat közvetlenül tudok átírni audio CD-re?

Macimedve Creative Commons License 2004.08.27 0 0 8981

Igen, ez így van. Ha a dolog fizikai korlátokba ütközik, akkor semmi nem segít. De főleg a 80 perces lemezek megjelenésekor elég sok írót lehetett "javítani" a fw. updateval. Ezekben a mechanika még képes lett volna dologra, de a szoftver ragaszkodott a "szabványhoz". Ugyanez a helyzet a túlírással is. Ha a mechanika képes kicsit kijjebb mászni és ezt a lemez elbírja, akkor a dolog a szoftveren múlik.

Viszont a 90 perc már abszolut túl van minden határon, a "csigavonal" menetemelkedése egészen kritikusan kicsi ilyet írni (amellett, hogy márcsak adatbiztonsági okokból sem ajánlatos) kevés író tud....

Asszem az LG írókról mentek külföldi fórumokon trükközések, hogy a drágább gépek csak az fw-ben különböztek az olcsóbbtól. Azon ment a trükközés, hogy hogyan lehet úgy megvariálni az írót vagy a szoftvert, hogy a "drága" szoftver felmásszon az olcsó íróra.... Volt is megoldás, de én nem olvastam el, soha nem volt LG-m. Na ilyesmi mindig lehet, a gyáraknak nem éri meg többféle mechanikát gyártani kis sorozatban, inkább csinálnak egyféléből jó sokat, aztán esetleg az elektronika és az fw. változik. De ugyanilyen okok miatt vannak tele az olcsó gépek paneljai üres alkatrészhelyekkel.

Előzmény: spacc (8980)
spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8980

Macimedve!

Amondó lennék, hogy a 90 percesek lejátszását alapvetően a fejegység előretolását végző mechanika és az optikaszervo minősége határozza meg, ezt nemigen lehet fw-vel befolyásolni.

Előzmény: Macimedve (8976)
version9 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8979
megint csak tereled a temat
Előzmény: Macimedve (8975)
spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8978

version9!

Vigyázz! Csapda!!!

Előzmény: Macimedve (8975)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8977
Az persze soha nem árt, ha egy cuccon a legfrisseb fw. fut.
Előzmény: Justis_4_US (8974)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8976
Próbáltad és nem megy? Ha nem próbáltad, próbáld ki.... De érdemes megjegyezni, hogy a 90 perces lemez már kritikusan sűrű.....

A firmware update nem kifejezetten erre való, de erre is jó lehet. Az fw. updatek általában 2 célt szoktak szolgálni:
a berendezés szoftwerében lévő hibákat javítják
plusz szolgáltatással ruházzák fel a cuccot (ez a ritkább)

Ha a Toshiba azért adott ki updatet, hogy 90 perces cédét tudjál írni, akkor segít. Ha nem, akkor nem. Ehhez meg kell nézni a gyártónál, hogy mit tartalmaz az update. Hogy hogyan kell csinálni, az készülékenként változó, de általában csak annyi, hogy elindítasz egy exe fájlt, megcsinálod, amit üzen, újraindítasz és kész.... Ezt is le szokták írni pontosan a szoftver mellé adott helpben.
Előzmény: Justis_4_US (8974)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8975
Tegyél egy kísérletet: írd be az autóhifi topicba, hogy az írott lemez ugyanolyan jó, mint az eredeti. Várj egy kicsit, és másold ide a válaszokat. De megpróbálhatod bármelyik hifis topicban. Nekem sem kedvem, sem időm idióta vakhitekkel vitatkozni.....
Előzmény: version9 (8972)
Justis_4_US Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8974
Van arra esély, hogy a notebookom Toshiba-kombódrive-jával tudjak 90 perces CD-re írni? Jól sejtem, hogy a firmware upgrade erre való? Hogy kell egy ilyet lezavarni? Köszi
spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8973

version9!

Embör! Fínomabban!  Ha rögtön laposra vered, elmarad a lassú meggyőzés katartikus élménye....

Előzmény: version9 (8972)
version9 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8972
o vazzegm hol lattad leirva hogy en nem hallom?
hogynem hallgatok elo zenet?
ezt mind te talaltad ki...

az meg hogy az autoban kozlekedes kozben mennyire audiofil a dolog, na ezt te sem gondolhatod komolyan. hallod akohintest, meg ahogy megfogja a hurokat nem tokeletesen mert bennevan a felvetelben. nem ettol csucsminosegu a lejatszod

az autohifi meg vicc, minden hangminosegbuzi (aki szinten azt tartja hogy romlik a hangminoseg az irott cd-n es hallhato is) csak kinevetne teged
a tobbi autohifis az nem, mivel nekik is az van.
Előzmény: Macimedve (8961)
spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8971

Macimedve!

Persze hogy érthető, hogy a plexi olvasók nem elterjedtek, tekintettel arra, hogy a mostani 54x -est kivéve (és ha minden igaz, volt egy 48x-os is) mind scsi csatolófelületüek voltak, és ennek megfelelően húzós árral, ami igaz most is:

a PX40Ts még kapható, brutto 29ezerért, (mint kifutó tipus!!!!) tehát egy 8x-os dévéda író áráért.

Persze márkán belül megvolt az egészséges arány, a scsi iró 4x annyiba került.

De szerintem megéri.  Bár ezek az újak már jobban működnek. A 12x-es, ha beraktál egy audió cédét, akkor őkelme bizony egyből úgy viselkedett mint ha egy asztali player volna,  hál istennek tul kevés inteligenciája volt ahoz, hogy át lehessen verni.

Előzmény: Macimedve (8969)
torock Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8970
Sziasztok! Zolcsi Baba! Köszönöm az ajánlatodat! Ha nem tudok a dologgal hamarosan zöldágra vergődni, akkor lehet, hogy élni is fogok vele.

Mint már először is jeleztem, elég kezdő vagyok a témában. Pl. félek bevallani, de nem igazán tudom, mi is az a cue?

Arra is szíves-örömest kapnék választ, miként lehet beállítani az EAC-ban, hogy egy-egy tracket többször olvasson ki, és csak a legjobbat mentse le?

Szerintetek leellenőrizhető-e a grabbelt anyag minősége úgy, hogy jobbféle hangkártya (Audigy 2) és külső Hi-Fi erősítő segítségével meghallgatom? Vagy csak az a precíz megoldás, ha kiírom, és asztali játszóval hallgatgatom?

Előre is köszi a tanácsaitokat!

Üdv

Ja és még valami: Lehet-e valami egyéb dolog, teljesen máshol (nem az EAC-ban ill. a Neroban) rosszul beállítva a gépemen, ami ezt a nyüves problémát okozza?

Előzmény: Zolcsi Baba (8915)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8969
Érdekes módon a Plextor olvasók sokkal kevésbé elterjedtek, mint az írók. Vajon miért?:-))))

Azért disznóság, hogy az új, korszerű, mindenttudó szerkezetek nem boldogulnak az írásvédett lemezekkel, a jó öreg Yamaha (8824SCSI) és Plexi meg igen. Fejlődik a technika:-))))))
Előzmény: spacc (8967)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8968

Eccer tolom haza időben a pofám, oszt mingyár beugrik egy este 50 hozzászólásmondás a kedvenc topikomhó !  (:-)

Irgum-burgum !

Na, nekiveselkedek, oszt utánnna jól kiosztok mindenkit !!!!!!!!!  :9)))))))))))))))))

spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8967

Legyünk pontosabbak.

A plexi irók nem jeleskedtek. az olvasók annál inkább.

A 40x-es plexi olvasómat csak a 72x-es True-X Kenwoodom tudta lepipálni, bár csaktisztességtelen versenyben (burst-copy)  de abban nagyon.

Védett lemezek..... vajon miért van itt a polcon a jó öreg 12x-es scsi plexi olvasóm? Na vajon miért?

Előzmény: Macimedve (8966)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8966
Ezek az adat formátumok, ahol rettenetes mennyiségű hibajavító kód van. Nehéz megbecsülni, hog mennyi hiba lesz audiónál. Azt meg még nehezebb, hogy az az elhibázott milliomodik bitecske mit csinál.

Hogy mire vonatkozik az adat, azt a fene tudja. A specifikáció szerint az íróm tud 52x írni. Ez van a dobozán. Na persze mindannyian tudjuk, hogy ez csak a lemez töredékén lehetséges, mert egyszerűen nem bírná ki az anyag, ha ennyire felpörgetnék.

A Plexi egyébként az egyik legjobb író, de olvasóként főleg a trükkös és audio lemezeknél nem szokott jól szerepelni. Tán egy éve itt a fórumon PPeti is belinkelt vagy bemásolt egy erre vonatkozó tesztet. Nekem is volt már a kezemben olyan másolásvédett lemez, amit a Plexi nem tudott olvasni, az öreg Yamaha meg csont nélkül vitte.

"A plextools-szal meg nekem nem volt semmi bajom, csak az, hogy idegesítően megnövelte a boot-időt. Ugyhogy akkor töltöm be, ha szükségem van rá."

És mikor van rá szükséged? :-)))))) Most komolyan. Mire szoktad használni?

Előzmény: spacc (8965)
spacc Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8965

Brummadza!

Fáélre teccett érteni!  Ez a plexi adatlapja.

Ennyi hibát vét a szentem.  Na jó, RAW szektorrol nem beszél, de ha picit merészen becslünk, ott sem lessz több hiba 10a minusz hatodikonnál, tehát minden milliomodik bitecske esetleg netántán.

És feltételezem, hogy ezek a plextorék nem olyan hazudósak, az iró meg tud expressz pörkölni, csak nem a minimásil 4x-es értékre vonatkozik az adat.

A plextools-szal meg nekem nem volt semmi bajom, csak az, hogy idegesítően megnövelte a boot-időt. Ugyhogy akkor töltöm be, ha szükségem van rá.

Előzmény: Macimedve (8964)
Macimedve Creative Commons License 2004.08.25 0 0 8964
Passz.... Plextor helpje vagy könyve nem segít?

És mikor adja ezt az üzenetet?

Az én Plextoromnak csak a szoftvere (PlexTools) csinált csodákat, mióta deinstallátam minden hibátlan. (Nem csak nálam kavart be, még mindig valami tökös bug van benne, pedig már vagy 5 javítás jött hozzá......) Hiába, aki jó eszközt gyárt, az nem tud rendes szoftvert írni... Lásd HP, Plextor....
Előzmény: spacc (8962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!