A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
képzeljétek, kaptam karácsonyra kávéfőzőt. épp eluntam a nescafézást, egyszerűen nem ízlik. olyan kis pici lecsöpögős, nem turbókávét csinál, hanem közepeset, két személyes, tudjátok, amihez van két kis bögrécske.
hirtelen felindulásból lett is itthon fél kiló kávém, mert az első boltban vettem egy csomag omniát, aztán egy napra rá találtam piazza d'oro vagymi kávét szép dobozban. tekintve, hogy hétközben már nem iszom itthon kávét, ezzel elleszek egy jó darabig :)
a gondom, hogy sem a kávéfőzőhöz, sem a kávéhoz nincs mérőkanálkám. ilyet hol lehet beszerezni?
Én egy nagy összeesküvéselmélkedő vagyok (nem, nem nagy, inkább kóros), szóval szerintem Anyuci a Közértben dolgozott, aztán amikor megnyitott a környéki Tuscó és be kellett zárni a boltot, hazavitte ezt a darálót (a diódarálót a Juci vitte el, az a céda, mindig is jól feküdt a főnöknél). Most meg már nem tartható az állapot, mert nincs hely a spejzban a betárazott másfél mázsa cukornak és finomlisztnek. Node antik, egy ilyen idős autó már veteránnak is számíthat akár.
Én egy szegény áldozat vagyok, Frenki Boy :). Mondjuk furcsa is volt, mert egy olyan embertől kaptam, akivel nem szíveljük egymást különösen, de így már teljesen érthető az ajándéka :).