A "saját hő" első hallásra vadul hangzik, de talán arról lehet szó, hogy az adott tárgyon a hőmérsékleteloszlás épp olyan, mint amit a saját testem okoz rajta. Ha másmilyen a hőmérsékleteloszlás, akkor helyenként melegebbet érzek, mint amit az én testem okozna (helyenként pedig hidegebbet). Azt kéne megpróbálni, hogy mit érez valaki, ha nem székre, hanem egy zsámolyra (zongoraszékre) ül vissza, de nem úgy, ahogy eredetileg ült rajta, hanem arra pont merőleges irányban. Ha igaz ez a feltevés, akkor így saját maga után is ugyanolyan meleget kell éreznie, mint egy másik ember után.
Szerintem ennek alig van köze a fizikához. A hipotézisem:
Az agy és az érzékszervek a normálisnak és gyakorinak feltett dolgokat nem érzékelik (nincs szaga az O2, CO2-nek). Miért lenne lényeges, ha a saját hőjét érzi?
Annak már van jelentősége, ha a barátnő 36-38 fokát érzi az ember. Vagy a piridint a gázból.
Úgy látom halott kicsit a phorum, de megpróbálom.Bocs, hogy lehet, elég OFF dolog, de azt se tudtam hová menjek ezzel a kérdéssel. Azért gondoltam ezt a topicot, mert gondolom itt nyilván fizikusok vannak és ők (ti) tudják esetleg a választ. Hétköznapi eset, hőtan (gondolom én, és az egy része ugye a fizikának), következő: állok a buszon és fogom a korlátot, mert ugye kapaszkodni kell. Mellettem áll egy ember, ő ugyanazt a korlátot fogja mint én, csak kicsit feljebb. Miután leszállt, én még fenn maradtam, és megfogtam azt a részét a korlátnak, amit az ember fogott, és éreztem, hogy meleg. Azután visszatettem a kezem az eredeti helyére (amit legelőször fogtam), és éreztem, hogy teljesen átlagos hőmérsékletű. Újra visszafogtam az ember helyére és még mindig éreztem, hogy melegebb mint az enyém. De ugyanez van, ha pl. ülök egy széken, a mellettem lévő széken egy ember ül. Az ember feláll a székről, elmegy onnan, én pedig a helyére ülök, és érzem, hogy meleg. Visszaültem a saját helyemre, és semmi különöset nem éreztem, azután újra visszaültem az ember helyére, és még mindig meleg volt. Itt a kérdés. Hogy az általam keltett melegséget ÉN mért nem érzem? Kipróbáltam egy barátommal, hogy üljünk egy darabig egy-egy széken, majd cseréljünk helyet. Mindketten éreztük, hogy a másik székje meleg. Ezután visszaültünk saját helyünkre, és egyáltalán nem volt meleg. NEM ÉRTEM, ÉS BOSSZANT, HOGY NEM TUDOM RÁ A VÁLASZT! SEGÍTSETEK!!!
Nem baj ha nem, vagy nem úgy működik, nem örökmozog vagy Nobel-díj várományos.
Önmagában az ilyen házilag épített, ötletes szerkezetek érdekesek, legalábbis nekem tetszenek. Láttam már pl. elég nagy, hatalmas gépipari munkát tartalmazó egypólusú generátort.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Magyarországon fizikusként igen nehéz... Rengeteg tehetséges tudósjelölt püföli ma a billenyűket programozóként stb.. Egy jó megoldásnak azt tartanám, hogy itt elvégzed az egyetemet és azután megpróbálnál bekerülni egy doktori iskolába az USA-ban. Persze ott sem rózsás a helyzet, de a hazainál lényegesen jobb. Csak akkor válaszd ezt a területet ha nem tudod másképpen elképzelmi a jövődet és nagyon jónak is kellene lenned. Ha csak kicsit vagy tehetséges akkor nem valószínű, hogy meg tudsz maradni a területen.
ez szuper :) gézo és deszkamodell örökmozgó mifene ,,, mozog az emeddig az ellem bírja kérnémszépen duracell ?? különben .. és mégis mozog a föld épithetnénk há örökmozgót a gravillárióóó óóó a drága gravillárió változásait kihasználva , elvégre is nem venné azt senki észre ha mini dagálygépi holdfázisváltóval ügyködnénk vagy mégsem
De mégis, hogyan lehet némi pénzt is vele keresni?
Nem nagyon tudok mást, mint külföldön tanítani vagy dolgozni. Nem nagy pénz, de jobb mint a magyar fizikus vagy tanársegéd "fizetés". Pályázat egy témakörben, sikeres munka a kinti teamben, ha megismernek, adódnak jó lehetőségek. Ha a téma olyan, esetleg hívhatnak vállalatok is (félvezetőkutatás pl), ott jóval több a pénz, de a továbbiakban kevésbé tudományos a pálya.
Akiket én ismerek és sikeresek, nem gazdag emberek, de nincsenek anyagi problémáik sem. Pl. tanít egy svéd egyetemen. Nevet szerzett, ismerik a szakterületén. Sszámos fekérést kap más egyetemeken előadások tartására, sokat utazik, jó anyagi szinten él. Hátrány, hogy teljesen elszakad Magyarországtól. A családja kinn van hogy együtt lehessenek, a gyerekek ott járnak iskolába.
Ha a pénz a fontos, nem a fizikus pályát kellene választanod... :-)