A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Micsoda seggnyaló egy név... Petit Cafe Vian, na persze.
Dolgoztam arrafelé egy időben, egész pontosan a Sas utcában. Azon a környéken mindenki a hipersznob banki juppikból akar megélni. Talán egy kivétel van, egy apró étterem az Október 6. utcában, ahol azért van még pörkölt is.
kellemetes kis kávézó, jó kávék, odafigyelő pincérek, kellemes zene. a kedvencem a saját készítésű limonádé, amiben mentalevelek is vannak, majdnem mojito, csak alkoholmentes. reggelizni is lehet. nagyon jó!
meg van mellette a Mirákulum. mondjuk nem tudom, hogy ez kávézó-e vagy borozgató vagy sörözgető, meg enni is lehet, a füstöt leszámítva teljesen rendben van.
jelentem, kávémérőkanál beszerezve. reggel körülnéztem a munkahelyi elfekvőfiókban, és 3 felesleges kalánka is volt. még válogatni is lehetett a formák között. kevesen voltunk, lenyúltam :)
Hát az a baj,h én csak a Budakeszis beszerzési helyről tudok..mivel a barátnőm ott lakik, mindig vele hozatok, ha elfogy. Valaki viszont mintha írta volna már,h máshol is láttott, de sajna nem emlékszem hol..
Najóóóvan, már nem is irigykedem a te Jézidre, amúgymeg tényleg tök örülök a digigépnek, bár álmomban se gondoltam volna, hogy azt hoz, de még azt sem, hogy szükségem lenne rá. Viszont furamód, mióta megvan, vagy napi 100-at fényképezek vele. Sőt, van egy 1perces videjóm is a pucér tengerimalac és a kisebbik matskám barátkozásáról is, kéritek? :)
Álgyon meg a jóisten, mert természetesen hiába olvastam ma az egészet, ha visszakeresek, itt kell ennek lenni alapon, akkor tuti nem találom, a zelőbb próbáltam. Szal az, a Pelé. Nahol?
A fijúknak a vaddesznyósat is :). Fotógép nincs, hülye Jézi nem hozott :), bízom a Valentin-napban :). De szerintem a piros kávést ismered, az összes reklámban nyomják, ezt szokták néha ajiba adni a kávéhoz.
Nohát, nehogy ínségben maradjon ez a topic bögreileg. Kinek ezüstkanál, kinek intelligens tekintetű csirkék :)
Bár ez utóbbi nem KVs.
nemisbékát is felkérjük a piros mogyorós közzétételére.
Holnap meg majd lefényképezem nektek a kedvenc neszkávémat is, ami szerintem ezidőtájt az egyetlen iható, miután végigkóstoltam a nem-speci helyeken kaphatóakat. Még ugyan pár lap restanciám van ebből a topicból, de ha kiderült már, hogy Budakeszin kívül hol kapható a ... nafranc elfelejtettem a nevét, majd mindjárt megnézem, szal felcsigáztatok vele kapcsolatban.
Húgoméktól Kaptunk olyan ikejás zöld bögréket, amikhez jól kiszélesedő alátét van, vagyis szépen a tea/kávé mellé lehet pakolni a kekszecskéket. (Amit persze újévi fogadalmi fogyókúra miatt nem fogunk megtenni :)).)
Én eddig egy kis karácsonyi mintájú, aranyos bögrécskéből tettem, de most Karácsonyra kaptam barátnőtől kávés szettet- 2 féle barna árnyalatú kávésbögre alátéttel, Coffee felirattal. Pont akkora a mérete, amennyi kávét szoktam inni egyszerre.
Thorci másutt vetette fel, de tök jó kérdés: miből kávézoltok? Én a piros Nescafés bögréket szeretem a legjobban. Thorcit felkérjük a képei beszúrására ide is :).
Képzeljétek, én meg kaptam egy barátnőmtől egy Coffee Magic nevezetű nagyobbacska poharat - alul elem van benne, belül egy olyan kis izé, ami habosít, és lezárható teteje. Elvileg ha beleöntesz kis tejet, benyomsz egy gombot, felhabosítja a tejet és ha ráöntesz kávét vagy cappuccinot vagy amit akarsz, akkor ilyen réteges lesz, a kávé alul, a hab felül marad. Még sajna nem próbáltam ki, de majd beszámolok.:)
240 darab van egy csomagban? :))
akkor maradok a ragadóskezű megoldásnál. egyébként nem is hülyeség, mintha láttam volna plusz darabokat elfekvőben. mikre rá nem veszel?!?
Addig is: szintén vérnyomáshiányos, az első KVt rendszerint ébredés előtt alkalmazom, férj behozza (aztán békésen alszik tovább), én megiszom, és akkor ébredek fel, amikor kellően szétoszlott bennem és akcióba lépett a koffein :) Sajna megesett már, hogy amikor kialvatlanul önállóskodni próbáltam, főleg mert egyedül voltam épp itthon, és kipattantam az ágyból KVt csinálni, beájultam mint a nagykabát a konyha kellős közepén, pont mire belekortyolhattam az éltető nedűbe.
Alapjában úgy érzem, nem szeretem ezt a fekete löttyöt, csupán az élethez kell, ezért minél erősebbet iszom, minél kevesebb vízben oldva, legyünk túl rajta alapon (férj szerint tablettás kávé:) Általában sokkal jobb az illata, mint az íze, és ez csalódást okoz nekem.
NADE: nemrégiben találtam két helyet is, ahol pont olyan az íze mint az illata, tisztára ízlelőbimbókra alkalmazott orgazmus a kávéivás :)
Az egyik a Sir Morik a Ráday utcában (ott árulnak kimérve is vagy 10féle arabica kávét, 3féle pörköléssel), de még ennél is jobb a Prága Kávéház a Baross utca legelején (szinte kint van már a Kálvin téren). Ez utóbbi roppant hangulatos is, és mindenük tökéletes a berendezéstől és a hely hangulatától kezdve a kiszolgáláson és a KVválasztékon át a kis magvas barnakiflire applikált szendvicsekig, amiket kérhet az ember, ha pont reggelizni esik oda be, ahogy én szoktam néhanapján. Ja és 7-től már nyitva van - igaz, hogy még a topic legelején látom az ilyen kérdéseket, azóta biztos ezerszer megválaszolták már, és ezeket a helyeket is említettétek, mindjárt elmélyülök újfent benne.