Keresés

Részletes keresés

Csinbarát Creative Commons License 2005.01.09 0 0 907
Sziasztok!

Bocsi Nemisbéka! küldtem emailt! megkaptad?

Csinbarát
Előzmény: nemisbéka (902)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.09 0 0 906

Na itten van a bögrém, amiből kávézom, lefotóztam nektek.:)

kaffee
moes Creative Commons License 2005.01.06 0 0 905
na folytassuk. akkor a tőszomszédságában lévő Mirákulum is sznob név? egyébként ismeritek a helyet? én nagyjából szeretem, csak nagy a füst mindig. tegnap megpróbáltunk ott ebédelni, na arra alkalmatlan a hely. nem a kajával van a baj, hanem a kiszolgálással. ha ezt a tempót a mediterrán vidéken adják elő, azt mondom OK, igaz, a szieszta idejét is elebédeltem. de nem itthon.
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.06 0 0 904

ha brókerkém dolgozna, akkor nem kellene neki kaffézó se :)

Előzmény: Törölt nick (903)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 903

Brókerkém nem kávézzon, hanem dolgozzon :)

Mondjuk legyen a hely neve Hózentráger. Az olyan jó sablonos :)))

Előzmény: nemisbéka (902)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 902

Nem, csak segítek megfelelő bróker-kompatibilis kávéház nevet találni :))).

Előzmény: Törölt nick (901)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 901
Nocsak, netán egy ABBA-rajongót tisztelhetünk benned?
Előzmény: nemisbéka (900)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 900

Money, money, money... :)

Ha egyszer lesz kávéházam, Café Notafrog lesz a neve :))).

Előzmény: Hayloft Ezekiel (899)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.05 0 0 899

vagy kafé pénz

ezt a kezdő brókerek is értik :))

Előzmény: Törölt nick (898)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 898
Trágyalé Kávézó. Ezt kellene lefordítani franciára. Úgy tuttira özönlene oda a sok sznob droid :>>>
Előzmény: nemisbéka (896)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.05 0 0 897

nem az enyém, úgyhogy nem nagyon érdekel mennyire az :)

majd bagojj leveri a cégért és gondokodhatnak, bár sztem csak rosszabb jönne. Nincs mit tenni, erre gerjednek, a kispiszkosba nem ül be a managger, mert az neki nem elég csiribiri. Igy aztán a jó helyek maradnak nekünk :)

Előzmény: nemisbéka (896)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.05 0 0 896
Arany János utca környékén, Bankcenter szomszédságában, nagyon kávézó? :))
Előzmény: Hayloft Ezekiel (895)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.05 0 0 895

hát azt nem tudom, de függene a berendezéstől, hogy hol van és hogy mennyire kávézó...

francia nevet nem adnék neki

Előzmény: nemisbéka (894)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.05 0 0 894

"haén kávézót nyitnék, akkor nem ezt a nevet adnám"

Hanem mit? :)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (893)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.05 0 0 893

ja, azt hittem, hogy valami van a viannal amit én nem tudok...

a sznobokból élnek, milyen nevet adjanak?

Alapvetően igazad van, pláne, hogy szerintem a magyar nyelv sokkal szebb, mint a francia (vagy bármelyik), úgyhogy haén kávézót nyitnék, akkor nem ezt a nevet adnám.

De más a célcsoport - olyan, aki erre a névre kifizeti a 300-at egy kávéért.

Amit én is szívesen adok, mondjuk a kávészünetben a tátra utcában, és még ojságot olvasni is hagynak és nem csicseregnek a fülembe a bankosok :)

Előzmény: Törölt nick (892)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 892

Azt nem tőlem kellene megkérdezni, hogy miért vian, mármint hogy a Boris miatt-e, vagy sem. Azon gondolkodtam el, hogy vajon mi vinne arra, hogy ilyen nevet adjak egy kávézónak. És sehogy sem jutottam másra, mint hogy valami bazisznob név legyen, amire a sok sznob gerjed. Kedves, aranyos nevet is adhatott volna neki. De ez a "petit" még idétlen is. Párizsban nem lenne az.

Tudod, hogy ez nekem vesszőparipám, hogy mi a fenéért kell itt mindenképp görcsösen, erőltetett idegen neveket adni intézményeknek/termékeknek. A marketing-oldalát értem, hát mennyivel jobban élnek ott, ahol ezeket a nyelveket beszélik, node ez így attól még idétlen. Szerintem.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (891)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.05 0 0 891

miért segganyló a petit café vian név?

komolyan kérdezem, nem kötözködésből...

(Tán Boris Vian, venyigeszú s plankton ?)

Előzmény: Törölt nick (890)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 890

Megint sikerült a lényeget megragadnod :)))

Egyébként az én munkahelyemtől is messze van, a fenébe is...

Előzmény: moes (889)
moes Creative Commons License 2005.01.04 0 0 889
Csepel messze van a munkahelyemtől :-))))
Előzmény: Törölt nick (888)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 888

A fene se mondta, hogy arrafelé mindenki az. De a környékbeli vendéglátóipari egységek szinte kivétel nélkül mind arra a szintre vannak beállítva.

Nem tudok lelekesedni azért, mert valahol kedvesek a pincérek, miközben 300 Ft-ba kerül egy kávé.

Van Csepelen, a HÉV-végállomásnál egy kis pékárubolt, ahol kávét is lehet kapni. A nőszemély, aki ott van az üveg túloldalán, roppantul kedves és figyelmes is (másodszorra már nem is kérdezte, hogy kérek-e bele valamit), és 80 Ft egy kávé, ami ráadásul még finom is. Akkor most miről beszélünk?

Előzmény: moes (887)
moes Creative Commons License 2005.01.04 0 0 887

naaa. én is itt dolgozom, és nem vagyok sem hipersznob, sem banki, sem juppi. és a hely jó. és szerintem (a kávé) nem annyira drága. nem is a legolcsóbb, de legalább jó.

és a Szabadság téri (a tér közepén pont) kávézó is jó. szerintem.

uff

moes

Előzmény: Törölt nick (877)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 886
Tök jó :). Majdnem megkérdeztem, hogy hol van az a Pireusz nevű bolt :))), de aztán rájöttem :))).
Előzmény: Törölt nick (885)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 885
Több is van. Hangulat kérdése, hogy melyikből iszom (értsd: van-e hangulatom elmosogatni azt, amelyikből épp innék, de nem tiszta). Volt egy micimackós, illetve meg is van még, de fülét vesztette. Az olyan, hogy belül van egy lufin leereszkedő Malacka. Na, sokáig az volt a standard kávésbögrém. Van aztán egy fekete, amin egy diákszervezet logoja található. És van egy Boci bögre, azt Hugocskám nyerte. Nekem nem sikerült, de ő nyert vagy hármat és az egyiket nekem adta. Ezekből szoktam kávét inni. Csészéből akkor, amikor Kedves is kér, avagy ha vendég is van és ő, mert amúgy a kétszemélyesből mind megiszom. Csészéim vannak hatan, Pireuszban vettem őket (aljak is vannak hozzá), ezek fekete színűek és arannyal vannak rajta a rajzok, mint pl. Akropolisz és ilyesmik. Ölég jól néz ki. Szerintem fogok csinálni róla fotót. A többiről is.
Előzmény: nemisbéka (884)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 884

Meéslj inkább a bögrédről :).

Előzmény: Törölt nick (882)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 883
Nem tudom már a nevét annak a helynek. Amióta nem ott dolgozom, nem is jártam arrafelé. Mi csak "főzelékes" névvel illettük, mert az is volt, vagy négyféle mindig. Talán Kisbogrács? Nem tudom. Az se biztos, hogy megvan még. Az Arany János utcától a Deák felé, a bal oldalon egy nagyon picike hely. Még a Duran előtt.
Előzmény: nemisbéka (881)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 882
Én a névre mondtam, hogy seggnyaló.
Előzmény: nemisbéka (879)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 881

Egyszer egy (a tavalyi) évben belefért :). Az egyik kedves barátom nem messze dolgozik onnan, havonta kb. egyszer együtt kajálunk, körbeesszük a környéket, hol ő fizet, hol én, úgyhogy kéthavonta egy étteremmel beérem :). A Vian pont rámesett :))).

Ezt a kis helyet hogy hívják?

Előzmény: Törölt nick (878)
Thor Creative Commons License 2005.01.04 0 0 880
Ilyen alkoholmentes mojitót én házilag szoktam. Menta letép, kicsit megropogtat, limonádésüvegbe bedug. De szerintem ez csak nyáron jó, akkor viszont nagyon. Ilyenkor tuti fáznék tőle.
Előzmény: moes (875)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 879
Moessal voltunk kajolni a Teliholdban, az nem volt horribilis. Segget nyaltak, az tény, nagyon kedvesek voltak a pincérek, meg segítőkészek.
Előzmény: Törölt nick (877)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 878

Csak drága.

Úgy könnyű...

Előzmény: nemisbéka (876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!