A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
na folytassuk. akkor a tőszomszédságában lévő Mirákulum is sznob név? egyébként ismeritek a helyet? én nagyjából szeretem, csak nagy a füst mindig. tegnap megpróbáltunk ott ebédelni, na arra alkalmatlan a hely. nem a kajával van a baj, hanem a kiszolgálással. ha ezt a tempót a mediterrán vidéken adják elő, azt mondom OK, igaz, a szieszta idejét is elebédeltem. de nem itthon.
nem az enyém, úgyhogy nem nagyon érdekel mennyire az :)
majd bagojj leveri a cégért és gondokodhatnak, bár sztem csak rosszabb jönne. Nincs mit tenni, erre gerjednek, a kispiszkosba nem ül be a managger, mert az neki nem elég csiribiri. Igy aztán a jó helyek maradnak nekünk :)
ja, azt hittem, hogy valami van a viannal amit én nem tudok...
a sznobokból élnek, milyen nevet adjanak?
Alapvetően igazad van, pláne, hogy szerintem a magyar nyelv sokkal szebb, mint a francia (vagy bármelyik), úgyhogy haén kávézót nyitnék, akkor nem ezt a nevet adnám.
De más a célcsoport - olyan, aki erre a névre kifizeti a 300-at egy kávéért.
Amit én is szívesen adok, mondjuk a kávészünetben a tátra utcában, és még ojságot olvasni is hagynak és nem csicseregnek a fülembe a bankosok :)
Azt nem tőlem kellene megkérdezni, hogy miért vian, mármint hogy a Boris miatt-e, vagy sem. Azon gondolkodtam el, hogy vajon mi vinne arra, hogy ilyen nevet adjak egy kávézónak. És sehogy sem jutottam másra, mint hogy valami bazisznob név legyen, amire a sok sznob gerjed. Kedves, aranyos nevet is adhatott volna neki. De ez a "petit" még idétlen is. Párizsban nem lenne az.
Tudod, hogy ez nekem vesszőparipám, hogy mi a fenéért kell itt mindenképp görcsösen, erőltetett idegen neveket adni intézményeknek/termékeknek. A marketing-oldalát értem, hát mennyivel jobban élnek ott, ahol ezeket a nyelveket beszélik, node ez így attól még idétlen. Szerintem.
A fene se mondta, hogy arrafelé mindenki az. De a környékbeli vendéglátóipari egységek szinte kivétel nélkül mind arra a szintre vannak beállítva.
Nem tudok lelekesedni azért, mert valahol kedvesek a pincérek, miközben 300 Ft-ba kerül egy kávé.
Van Csepelen, a HÉV-végállomásnál egy kis pékárubolt, ahol kávét is lehet kapni. A nőszemély, aki ott van az üveg túloldalán, roppantul kedves és figyelmes is (másodszorra már nem is kérdezte, hogy kérek-e bele valamit), és 80 Ft egy kávé, ami ráadásul még finom is. Akkor most miről beszélünk?
naaa. én is itt dolgozom, és nem vagyok sem hipersznob, sem banki, sem juppi. és a hely jó. és szerintem (a kávé) nem annyira drága. nem is a legolcsóbb, de legalább jó.
és a Szabadság téri (a tér közepén pont) kávézó is jó. szerintem.
Több is van. Hangulat kérdése, hogy melyikből iszom (értsd: van-e hangulatom elmosogatni azt, amelyikből épp innék, de nem tiszta). Volt egy micimackós, illetve meg is van még, de fülét vesztette. Az olyan, hogy belül van egy lufin leereszkedő Malacka. Na, sokáig az volt a standard kávésbögrém. Van aztán egy fekete, amin egy diákszervezet logoja található. És van egy Boci bögre, azt Hugocskám nyerte. Nekem nem sikerült, de ő nyert vagy hármat és az egyiket nekem adta. Ezekből szoktam kávét inni. Csészéből akkor, amikor Kedves is kér, avagy ha vendég is van és ő, mert amúgy a kétszemélyesből mind megiszom. Csészéim vannak hatan, Pireuszban vettem őket (aljak is vannak hozzá), ezek fekete színűek és arannyal vannak rajta a rajzok, mint pl. Akropolisz és ilyesmik. Ölég jól néz ki. Szerintem fogok csinálni róla fotót. A többiről is.
Nem tudom már a nevét annak a helynek. Amióta nem ott dolgozom, nem is jártam arrafelé. Mi csak "főzelékes" névvel illettük, mert az is volt, vagy négyféle mindig. Talán Kisbogrács? Nem tudom. Az se biztos, hogy megvan még. Az Arany János utcától a Deák felé, a bal oldalon egy nagyon picike hely. Még a Duran előtt.
Egyszer egy (a tavalyi) évben belefért :). Az egyik kedves barátom nem messze dolgozik onnan, havonta kb. egyszer együtt kajálunk, körbeesszük a környéket, hol ő fizet, hol én, úgyhogy kéthavonta egy étteremmel beérem :). A Vian pont rámesett :))).
Ilyen alkoholmentes mojitót én házilag szoktam. Menta letép, kicsit megropogtat, limonádésüvegbe bedug. De szerintem ez csak nyáron jó, akkor viszont nagyon. Ilyenkor tuti fáznék tőle.