Hazai pályán 4-böl 3 vereség, ráadásul nem is olyan félelmetesen egetrengetö csapatok ellen (és akkor finom voltam....)
Ez már tényleg kínos... nagyon kínos...
Az esztendő végéig még 3 találkozót vív a férfi kosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK. A csapat szombaton a Nyíregyháza, majd jövő csütörtökön a Szombathely gárdáját fogadja. A sort december 21-én a Kecskemét elleni idegenbeli csata zárja.
A pontvadászat legutóbbi fordulójában végre ismét a kaposváriak örülhettek. A Zalaegerszegen aratott diadal ha nem is közönségszórakoztató játék után született újra lendületet adhat a somogyiaknak. A hoszszabbítás után kivívott győzelemben nagy része volt a csapatot elkísérő, Filipovicsékat kitartóan buzdító kaposvári szurkolóknak is. Jó érzés, hogy sokan a nehezebb időkben sem pártolnak el kedvenceiktől. Az biztos, hogy a szombati, Nyíregyháza elleni összecsapáson is nagy szükség lesz a támogatásra.
A klubvezetés közben újabb hónapra kötött szerződést az amerikai Jibrahn Ike-kal, aki ennek értelmében december 31-ig áll a kaposváriak szolgálatában.
Az eredeti versenykiírásban közöltekkel ellentétben változik a Kaposvári KK két utolsó mérkőzésének időpontja. A december 29-i Falco KC elleni összecsapást a két egyesület megállapodása értelmében előbb, december 9-én, azaz jövő csütörtökön 18 órai kezdettel rendezik a kaposvári Városi Sportcsarnokban. Az Univer Kecskeméti SE elleni idegenbeli találkozó időpontja pedig a Sport1 tv élő közvetítése miatt változott. Az öszszecsapás új időpontja: december 21., kedd, 18 óra.
Kun Zoltán
Dénesék a gálán A Budapest Sportarénában idén is megrendezik a Sony-Ericsson K-500 Kelet-nyugat Gálát. A honi kosárlabdázás legjobbjait felvonultató gálán jelen állás szerint két kaposvári játékos fellépése tűnik biztosnak. A felnőtt férfiak meccsén Nyugat válogatottjában Dénes Gábor, míg a juniorok úgynevezett Rookie game meccsén Hendlein Roland szerepelhet.
Ha ebben az esztendőben meccset szeretne nyerni (miért ne szeretne?) a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapata, akkor ahhoz bravúrra lesz szüksége.
Az NB I. A csoportos nyíregyházi férfi kosárlabdázókra ugyanis három fellépés vár még a 2004-es évben, és ezek egyikén sem számít favoritnak. A sor a szombati, kaposvári fellépéssel kezdődik, a jövő héten a Debrecen lesz a vendég a bujtosi csarnokban, aztán a Falco vendégei lesznek Pavlovicsék.
De maradjunk az első bevetésnél, pontosabban a legutóbbinál, hiszen a Szolnok elleni hazai vereséget is meg kellett emészteni a héten.
- Megpróbáltuk elemezni az elkövetett hibákat és persze okulni azokból, remélem, ez sikerült - mondta a múlt szombati meccs kapcsán Horváth Imre vezetőedző. - Ugyanakkor a szegény embert az ág is húzza alapon a héten sérülések is nehezítették a munkát, Scottnak és Pavlovicsnak is kellett edzéseket kihagynia, de azért játszani fognak. Bízom benne, hogy mindenki átérzi nehéz helyzetünket, és az ezévi három mérkőzésen valamennyi játékos mindent meg fog tenni a bravúrokért.
Majd elfelejtettük, hogy az NYKK szombaton az aktuális magyar bajnokhoz látogat, igaz, a tavalyi csapat két alappillére, Simon és Ivkovics már másfelé pattogtat. Talán ennek is köszönhető, hogy a somogyiakat két váratlan hazai vereség (Pécs, Szolnok) is érte.
- Ellenfelünk legutóbb, Zalaegerszegen nyert, ami arra utal, hogy kilábalóban van a hullámvölgyből - folytatta a tréner. - Ráadásul Moseley személyében egy védekezésben és támadásban egyaránt hasznos játékossal erősödtek, így az amúgy is gyors, korszerű játékuk tovább javulhat. Ugyanakkor ha két csapatnak már sikerült ott nyernie, miért ne mi lehetnénk a harmadikok, akik meglephetik a bajnokot...?
Moseleynak azért nem ártana leadnia egy jó 8-10 kilót :) De rosszul nem járunk vele az biztos.
Egyébként Ike tényleg a legjobb dobónk, de én sem vagyok elájulva töle, és én úgy gondolom, hogy pl. Zokinak sem az ilyen stílusú játékosok a kedvencei :)
De egy vérbeli 5-ös tényleg nagyon kéne, most hétvégén megint érdekes meccs jön a Nyíregy ellen, nem lesz ez olyan sima, ez a Seth Scott nem egy gyenge center, kiváncsi vagyok mit kezd vele a Trepák,Gordan,Kunc trió.... Gémesröl nem is beszélve :o)))
Szóval hétvégén jön a Nyíregyháza, az elmúlt években nyolcszor játszottunk ellenük, és csak egyszer kaptunk ki tölük, idegenben, igaz az eléggé emlékezetes meccs volt...
Én is úgy emlékszem, hogy a tavalyi eredmények számítanak, de lehet, hogy neked van igazad.
Abból gondolom, hogy a MAFC,Dombóvár,Eger,PVSK,Sopron,(ugye még tavaly elsQosztályú volt) már most játszanak, míg a többi csapat nem. És ugye ezek a csapatok azok, akik tavaly a tabella végén végeztek. 11.Dombóvár, 12.Pécs, 13.MAFC 14.Sopron 15.Eger.
Szóval én ebbQl gondolom.
Ehhez kapcsolódik, hogy december 10-én pénteken lesz egy érdekes meccs Siófokon, ahol a Siókosár UK a Dombóvárral játszik az MK 2. körében, ugyan az idei szabályokat nem tudom hány légiós játszhat a magasabb osztályú csapatban, de az biztos, hogy nem mindegyik, szóval nem lesz sima a Dombesznak, és ugye a Siófokban több kaposvári is játszik (Hendlein,Tömösváry,Beck,Szabó "Rodman" Balázs...). Egy meccs dönt a továbbjutásról.
Csak az a baj, hogy nálunk még 3 ilyen embert sem tudok mondani, mint a ZTE-ben :(
Bár Fullove-on csodálkozom, nem tünt korábban ilyen jó játékosnak....
Remélem Moseley játszik vasárnap!
Mondjuk egy: Ike-Moseley-Dénes-Kunc-Trepák ötös már jól nézne ki....
csere: Bobó, Szikó, Roland, Gordan...
Ha újra aktuális lesz akkor azonnal átírjuk a topic címét:-)
Egy jó banner-t én is támogatnék.
A zalaegerszegi meccs is nagyon nehéz lesz ennyi sérülttel.
Bizony ezek a fiúk sajnos ennyit tudnak, plussz most még nem is megy nekik, teljes önbizalom hiányban szenvednek, látszik az arcukon... :(
Az edzőváltás a lehető legrosszabb döntés lenne, nem hiszem, hogy Zokinál jobb edző van most a piacon, na meg megérdemel még egy kis türelmet, nem csak a tavalyi sikerekkor kellett mellette kiállni, hanem most is. Megérdemli.
Bár ahogy hallani F**** nagyon nyomul. :(
A nézőszám alakulása szintén elszomorító. Hol vannak azok emberek, akik tavaly fényképezkedtek nagy bőszen a csapattal? Nem csak akkor kell meccsre járni, mikor bejutunk a 4 közé! Vagy ez most égő nekik? :(