A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Adom, adom, vigyétek!!! :) Ha az utcán eldobok egy követ, az első tetszőlegesen eltalált embert behozom, feltételezhetően súlyos pontokkal magasabb IQ-val fog bírni, mint ez. És akkor a kávéfőzésről még nem is beszéltünk :). Miután tudja, hogy mindig csak és kizárólag Omniát veszünk bentre, soha semmi mást, mit vesz az istenátka? Tschibot. Biztosan 20 forinttal olcsóbb volt. Csak tudnám, hogy a repiköltség terhére mit spórol kéretlenül.
Márminthogy micsoda? Az ha kiképezem magam boltbankipróbálásból? :)
Amúgyli abban haladó vagyok, különösen örvendeztek nekem pl szerszámboltiak, amikor családtagnak vásárlandó satut akartam kipróbálni, és szakmai összefoglalót vártam tőlük arról, hogy mi a szent szar a különbség az öntvény és a szerszámacél pofa között, valamint milyen méretben kell ilyet venni ahhoz, hogy ne minősüljön dekorációnak.
Látomám, hogy ezen vagy a köv. hétvégén nyakamba veszem a tecsót meg vmi időkapcsolós helyet. Egyáltalán mi az, ha nem onlány, hanem kipróbálós? Brico? Praktiker?
Ma meg sajna második KVnál tartok, pedig halál büszke voltam magamra, amiért vagy két hete levittem a dózist napi egyre, ébredéshez.
Na voltunk ma az Európa kávézóban. Nemisbrekk, úúgy féltem, hogy milyenek lesznek a pincérnők.:) De szerencsénk volt úgylátszik, mert egy udvariasat fogtunk ki. Bécsi kávét ittam, és ettem egy barackos túrótortát, mindkettő nagyon ízlett. További pozitívum volt még, hogy pillanatok alatt kiszolgáltak, és az üres tányérokat és csészéket is azonnal elvitték, amint kiürültek.
Najóvan, de az hogyvanaz? Ketyeg nekem hangosan egész éjjel, mint a krokodil a Peter Panben? Avagy mint a konyhai tűzhely időkapcsolója? Bele a fülembe?
Az teccett 1ébként, hogy megint bejött az "adj fel műszaki kérdést férfiembereknek" szindróma, és a férfiember sosem a legegyszerűbbre töreked, hanem megkínál legalább 15félével, ha megnézed egyik-másikon még heti programozás is van, sztem ha jobban megnézzük hátvakargatással opcionálisan :)
nem köll tízezeré' digitálisz, jó lesz neket ötödéért a mekanikus is, az is osztja a villanyt, ha odaér a tekerője... hibátlan. Arról nem is beszélve, hogy a kirakatvilágítások jórésze ilyenről megy....
Az nem az én gépem, csak láttam és nekem is nagyon tetszett :) Nekem is egy monstrum-om van, viszont 20 másodperc alatt olasz eszperesszót készít.
Érdekes szerkezetek ám a saeco-k. Előfordul néha, hogy megdarálja a caffe-t, aztán mégsem folyik ki a finom fekete :) A következő gombnyomást követően viszont minden megy a maga útján. Olyan, mint az olaszok :) Az esetek 99%-ban viszont tökéletes.
Ma szervízbe vittem a kocsit, volt kis időm és beugrottam a "Tuskó"-ba. A hatalmas kosz és káosz közepén láttam néhány jópofa és kicsi kávéfőzőt. "Philips Cucina" névre hallgatott egy 2 poharas szerkezet, de láttam mini 1-es noname gépet is, 1.990-ért :)
No köpködés, én is Nescaféval ébredek. Egyrészt pontosan kettő perc alatt készen van, másrészt egy kávéfőzőnk van, az a szögletes szürke monstrum, amit két nap után meguntam használni és túl sok helyet foglalt el a konyhapulton. Úgyhogy a szekrény tetejére száműzve figyel. Sajnos a villanytűzhelyre a kis kotyogó túl kicsi, a fél konyhát felfűtené, mire abból kávé lenne. És a konyhapultom bezony így is foglalt, nem fér rá kávéfőző. Úgyhogy egy új lakásban majd lesz valami kis aranyos, alexandroszé nagyon tetszik nekem is!
Hát, ott ha jól tudom egy élelmiszerbolt van csak, abban. A buszvégállomástól elindulsz előre (nem visszafele, amerre a busz jött, hanem ellenkező irányba), és ott lesz.
nagykerkent biztos mukodik, kiskerforgalomban meg nem lattam, igaz nem is kerestem
ha erdekel, utana tudok kerdezni, mikent lehetne esetleg egy zacsi/doboz kavehoz jutni, vagy mi az a minimalis mennyiseg, amit esetleg eladnak kiskereskedelmi (forgalomban) mennyisegben
ez is kb. olyan mint az Omnia, aki nagykerben Piaza D'oro de a Sara Lee forgalmazza :-)
en is most neztem a honlapjukat, ugyanis regen Pele-nek hivtak oket, aztan 2002-tol mar magyar a ceg es sajat maguk porkolik a kavet is, es igy lett belole Perte
(szerintem ugyanaz a kave, csak nevet valtoztatott)
Sajna jól ráfáztam ilyen előélettel, mert az Amigo után sajna nem találtam a magyarországi kereskedelemben elfogadható ízűt, hiába kóstoltam sorra a nesszeket. Ezzel a Café Pelével felcsigáztatok ugyan, de lelőhely az nincs, úhhogy maradok az importnál. Hálisten a rokonyság képben van, úhhogy min. 3-4 doboznyival szoktam hazajönni otthonról.
Nekem reggel, félálomban, éhgyomorra 10 perc mire hatni kezd, 15 percnél már félgőzzel elvagyok. Azisigaz (namost jön a leköpködés) neszkávét iszom, lórúgás adagot, nagyon erős spanyol fajtát. Elhiszem én, hogy a rendes kávé az igazi kávé, de a neszből meg az uccsó milligrammig felszívódik a koffein, mert nincs zacc amiben maradjon.