Keresés

Részletes keresés

Sonrisa Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1653
Ugye? :-) Örülök, hogy neked is tetszik, habár a Tamarával kapcsolatban nem is voltak kétségeim, inkább az Oszkár névről lett volna jó egy ilyen lelkes hozzászólást olvasni...

Előzmény: LeifEriksson (1648)
Yv Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1652
én meg Magyarországon is ismerek Szidóniát. Egy huszonéves leányka személyében.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (1651)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1651
Én ismerek Szidóniát, aki huszonéves, mentségére szolgáljon, hogy erdélyi :)
Előzmény: LeifEriksson (1650)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1650
Egyetlen Szidóniáról tudtam eddig: a dédnagymamám számos testvére közül hívták így az egyiket.
Mondjuk a századfordulón még okés volt egy ilyen név, ma én sem adnám a lányomnak (ha volna lányom)
Előzmény: Törölt nick (1649)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1649
Most hallottam, hogy az egyik ismerősünk unokáját Szidónia Szendének nevezték el a szülők. Ráadásul Sz-szel kezdődik a szerencsétlen gyerek vezetékneve is. És a hab a tortán: a család Ausztriában él. Öröm lesz ezzel a névvel német nyelvterületen felnőni.
Jajjjj !!!
LeifEriksson Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1648
A Tamara naggyon jóó név!
Egyik kedvencem!

Ha majd lesz(nek) leány(ok), valamelyik valszeg ezt fogja kapni... vagy az Esztert, vagy az Ildikót... :-))

(bár pillanatnyilag ez teoretikus kérdés, volt egy anyuka-jelölt, de már nincs... :-(((
de majd lesz még... :-)))

Hajrá Tamara!

Előzmény: Sonrisa (1643)
Mindy Creative Commons License 2003.07.20 0 0 1647
Mit szóltok a Szilva névhez? Nekem sokkal jobban tetszik, mint a Szilvia.
Ha Alma lehet, akkor Szilva is. Nem?

Ezüstcsillag

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1646
Azért Pom-Pom meséi után én eltekintenék az Artúr névtől.. ;)
Előzmény: AliceCsodaországban (1641)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1645
Szép név! Bár elsőre nekem is oroszosnak tűnik, de az miiért lenne baj. Rengeteg név meg angolos, franciás, olaszos... Pl. a Szonja is orosz, ami kifejezetten divatos ma. Egyébként a Tamara sem olyan ritka, én többet is ismerek.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1644
Akkor tán meséld el neki, hogy a Tamara bibliai név és datolyapálmát jelent.
Sonrisa Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1643
A lánynév a Tamara. Habár anyósom épp tegnap fejtette ki, hogy ez neki "túl orosz". De mindegy, ezt már vagy 5 éve eldöntöttük a férjemmel. /aki akkor még nem is volt a férjem. :-) /
Előzmény: Törölt nick (1642)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1642
Sonrisa, lehet a Nillát anyakönyvezni, még a régebbi Ladóban is benne van. És mi a lánynév?
Előzmény: Sonrisa (1637)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1641
Nekem az Oszkár név semleges. Se nem tetszik, se nem visszataszító. Mióta a lakótelepen a mászókáról lejövő dundi szőke hajú másfél éves fiúcskát hangos "Artúr, azonnal gyere le" kiáltással hívta le az anyja, azóta én semmin nem lepődök meg. Végül is mi baj az Artúrral? A kisfiú szép volt, mosolygós, nem hinném, hogy a bölcsiben épp a neve miatt cikizték volna.

Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos korokhoz bizonyos divatos nevek kötődnek. Anno az én gyerekkoromban bárkit kicsúfoltak volna, ha mondjuk Amália a keresztneve, avagy mondjuk Manó.

Az én fiatal koromban a következő nevek voltak cikisek: Vilma, Janka, Jolán, Olga, Kamilla, a fiúnevekről nem tudok mit mondani, mert szinte mindenki László, József, János, András, Miklós, Mihály, Sándor stb volt... (60-as évek).-

Előzmény: Törölt nick (1638)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1640
OK, nekem Oscar formaban tetszik :) Meg van a valasztekos Oszkar is :)
Előzmény: Sonrisa (1639)
Sonrisa Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1639
idike, meggyőztél! :-)
Egyébként tényleg nem hagyom majd magam befolyásolni, de azért örültem volna, ha 1-2 ember azt írja ide, hogy milyen klassz név is az Oszkár...
Előzmény: Törölt nick (1638)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.04 0 0 1638
Sonrisa, nekem szemely szerint nem tetszik az Oszkar nev, es biztosan nem vagyok egyedul, de ez teged nem kellene eltantoritson, ha neked meg tetszik. Az ex sogornomet csaladi tradicio mian Terdelindanak hivjak, amit mindenhol 3x el kell ismetelnie mire le birjak irni a (sokx nem is visszafogott) rohogestol. De azt nem allithatom, hogy a neve miatt tonkre van teve az elete. Az Oszkar meg plane nem az elettonkretevos kategoria a nevek kozott. Szoval, ha neked tetszik, akkor a gyerek ezt fogja megszokni es csak csodalkozni fog, masok miert csodalkoznak. Aztan felnottkoraban meg plane nem lesz furcsa es a sok kortars Kevin, Alexander meg Michael kozott udito valtozatossagot fog jelenteni ez a normalis nev. :)
Előzmény: Sonrisa (1637)
Sonrisa Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1637
A Nilla nem rossz, azt lehet így anyakönyveztetni?
Habár nálunk a tuti befutó lánynév már megvan.

Alice, lehet, hogy a leendő fiamnak az Oszkár névvel nem lenne baja idősebb korában, de amíg eljut odáig?! Azert kitolni nem akarok vele. Még fontolgatom. :-)
S.

Előzmény: Törölt nick (1636)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1636
Sonrisa, azért nem beszélnélek rá. ;) Ami még eszembe jutott róla, az az Oscar-díj.
Köszi a nickem dicséretét, azért engem nem így hívnak. A gyerkőcömet se nevezném így, esetleg Nilla, az milyen?
Előzmény: Sonrisa (1634)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.01 0 0 1635
Hű, a Titanilla névről eszembe jut egy emlék...
Vagy 20 éve volt, hogy az akkori házunkat renováltattuk, és afféle békési hmm.. szóval meglehetősen egyszerű kőmívesek dolgoztak nálunk. Volt közöttük egy igen hétköznapi vezetéknevű nagydarab kevésbeszédű mufurc ember, telis teli tetoválásokkal, lefényképezve kapásból köröztették volna a rendősrségen.

No ő mesélte el egyszer, hogy van neki egy lánya, akinek Titanilla a neve, de mikor megtudta hogy mesgzületett, először be se akart menni a feleségéhez, mert ugye nem gyerök született, csak lány, aztán az anyja unszolására mégis bement hozzá. Az anyja megmondta neki, hogy a kislányt Titanilla névre anyakönyveztette a neje, de mire beért a kórházba, teljesen elfelejtette, hogy hogyan is hívják, csak annyit tudott kinyögni az ápolónőnek, hogy valami Titi... Titu ... valami ilyeféle nevű lánya van...:-)))

A másik ilyen emlékem, mikor egy Bíró-Kacsa vezetéknevű falusi család Diána nevet adott a lánygyereknek... nem tehetek róla, de akkor is elfogott a röhögés.

Az Oszkár név egyébként nem olyan szörnyű. Legalább komoly ember benyomását kelti ha megöregszik, nem lesz pl. Öcsi bácsi vagy ilyesmi.

Előzmény: Törölt nick (1633)
Sonrisa Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1634
Szia Titanilla!
Köszi, hogy válaszoltál. Aranyos, amit írsz a névvel kapcsolatban. Eddig egyébként ez az első reakció, ami nem egyértelműen negatív. Vagy csak én akarom úgy értelmezni?!
Hát, a "becenévről" nekem is van elképzelésem, de szinte alig van név, amihez a gyerekek ne tudnának kitalálni valami frappánsat, ha bántani akarják a másikat.
Különben tetszik a neved, sokáig nagy kedvencem volt.
Üdv: S.
Előzmény: Törölt nick (1633)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1633
Sonrisa, az Oszkár valóban furán hagzik az én fülemnek is. Olyan századeleji úriember jut eszembe róla, bajuszos, nagyon elegáns és szivarozik. ;) Különben nem nagyon nehéz kitalálni, milyen "becenevet" kapna ezzel a névvel a gyerkőc a suliban. ;)
Előzmény: Sonrisa (1632)
Sonrisa Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1632
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Oszkár névről?
Nekem évek óta nagyon tetszik, de mostanában bárkinek említem, hogy esetleg így nevezném el a leendő fiamat, mindenki azonnal elkezd szörnyülködni.
Pedig szerintem olyan jól hangzik, és legalább nem hívnak így minden harmadik kisfiút.
S.
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1631
Néha igen...vagy legalábbis a szószt nyalogatják le róla a pödörödő nyelvükkel.:)))))
Előzmény: holdkompót (1630)
holdkompót Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1630
Nem is tudtam, hogy a lepkék spagettit esznek! :)))
Előzmény: Léleklepke (1629)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1629
Ehh, sajtbefőtt?:)))) Vigyázz ebben az esetben, mert a végén még ráreszellek a paradicsomszószos spagettimre, és jóízűen elfogyasztalak az ebédhez! :DDD
Előzmény: holdkompót (1616)
holdkompót Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1628
Nekem mindig is egyik kedvenc időtöltésem volt az Utónévkönyv tanulmányozása (nem vicc!), meg a különböző nevek történetének olvasgatása (pl. a "Nevek könyve"), de egész más a helyzet, ha az embernek a gyereke számára kell választania egy nevet. Túl sok szempontnak kell megfelelnie, legalábbis az én számomra.
Ne legyen túl gyakori, ne legyen röhejes, ne forduljon elő túl sokszor a családban vagy ismeretségi körben, a vezetéknévhez illő legyen és (esetleg) még becézni is jól lehessen. Nagyon sok olyan név van, ami tetszik nekem, de valamiért a gyerekem nem adnám.:)
Előzmény: Jutka (1627)
Jutka Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1627
egyik kedvenc oldalam a névnapok
itt akár ötös ikreknek is lehet nevet találni :-)

igaz, ennek a topicnak az a címe,hogy milyen nevet Ne adjak...

Előzmény: holdkompót (1624)
E-ditke Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1626
Igen, az a mese!! :-) - ez persze holdkompótnak szólt.
Előzmény: E-ditke (1625)
E-ditke Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1625
A mi Milánunkat nem becézik, ő Milán, és kész.

Igen, az a mese!! :-)

Előzmény: AliceCsodaországban (1621)
holdkompót Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1624
Esetleg Milcsi vagy Milka?:))
Ikrek??? Már egy nevet is alig birunk kiválasztani!
Előzmény: Jutka (1622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!