Nem az én isteni tanácsom... Sem azt nem mondtam, h én Isten parancsai szerint élek, sem azt nem mondtam, h másokat kötelezni kellene erre... Mindenki él a legjobb belátása szerint. Ateistákat pláne nem kellene, h zavarjon, miket mond a Biblia...
Talán meg fog állni - és ha a te "isteni" tanácsodat követnék akkor nem állna meg, csak nagy árakon. A háborúknak pedig pont hogy katalizátora az eszement túlszaporodás.
Eccer olvastam egy kisregényt. Arról szólt, h néhány emberből csak a fejüket tartották meg, azokat tartották életben. Ha nem viselkedtek jól, akkor egymás szeme láttára megbizgettek vmit az agyukból, amivel szexuális örömet tudtak produkálni....
Nemsokára ez valósággá is válik a számítástechnikával - csak felrak az ember a fejére egy elektródát és beállítja mit akar érezni, aztán aki szexet, az azt állítja be. Van is egy ilyen film Sylvester Stalloneval ami a jövőben játszódik és Sandra Bullock megkérdi akar-e szexelni, az meg igen, erre fejére teszi a virtuál reality sapkát és megnyomja a gombot. Ötletes és nem is bűn.
Az nem a "sokasodjatok, szaporodjatok" viszont igen. Már ha komolyan akarod venni. Na jó, hagylak, mert látom képtelen vagy beismerni, hogy buta érvet hoztál. :)
"Nem a sokasodjatok és szaporodjatok helytelen, hanem a Föld javainak az elosztása helytelen..."
Oszt meddig lesz az? Mikor álljunk le? 10 milliárdnál? 50-nél? Vagy csak szimplán szaporodjunk és hagyjuk az emberek éhen halni? Nézzük tétlenül, ahogy az emberek lealjasodnak éhségükben? Nézzük a háborúkat?
De félretéve a teljesen logikátlan érveléseidet: nem egy olyan világban élünk, ahol a "sokasodjatok, szaporodjatok" egy bölcs tanács lenne. Mi itt Európában elvagyunk (többek közt hála a fogamzásgátlásnak) a népességünkkel, de világszinten közelítünk a 8 milliárd közelébe. Afrikában túlnépesedő országokban a keresztény hittérítők a fogamzásgátlás ellen prédikálnak, az előző pápa meg azt hazudta, hogy az óvszerek rontanák az AIDS helyzetet.
Ezt a parancsot nem lehet a fogamzásgátlás tiltásának tekinteni. Ilyen alapon az absztinencia is bűn, sőt, minden nő bűnös aki ivarérett korától fogva nem kezd el azonnal szülni ahogy a csövön kifér, hisz "sokasodnunk" kell...