Keresés

Részletes keresés

Mozo66 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 2406
Ez igen ......ha jól számolom karácsony környékén szedheted a barackot .
Előzmény: Floo2 (2405)
Floo2 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2405
Ha lenne "A Nap Képe" rovat...
karibaba Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2404

Én küldenék neked ágat, ha dobsz mailen egy címet! ;o)

Vérbarack, vérkörte, van Springtime barackom (jún.20) van egy sokkal finomabb -nevétnemtudom- fehérhúsú (júni vége), elmehetek ágat szedni arról a finom augusztusi körtéről, ami szerintem valami helyi, régi fajta lehet (au.20.-a körül érik)

Sajnos eddig Nino-mesterhez sem értem oda, pedig nekem is lenne kedvem szemezgetni -nekem- új fajtákról...(pl.: "rezisztens" olasz hölgyek ;o)) )

Alanyom mondjuk alig van, ezért megmondom őszintén azt sem tudom, kitől-mit-mennyit kérjek.... :os  Főleg július végi-augusztus eleji-közepi fajták érdekelnének kopaszból és hagyományosból is! (Lehetőleg minél "igénytelenebbek, ellenállóbbak.)

Előzmény: Törölt nick (2401)
mankóceb Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2403
"Kajszit - őszít hogy kell befőzni? Van valami extra dolog amire figyelni kell?"

Befőttnek vagy lekvárnak?
Befőttnek elvileg a keményebb gyümölcs való.
Mi kajsziból nemigen teszünk el befőttet, nálunk nemigen fogy, ízlés kérdése, nem szeretjük.
Őszibarackból pedig úgy szedek az asszonyok elé, hogy legyen mindenféle :
sárgahús, fehérhús, érettebb , zöldesebb.

Idén először raktunk el Babygold (gumibarack) fajtából. A fehérhúsú Championból minden évben szedek befőttnek. Idén először került nektarin befőtt, héjastól raktuk, piros lesz a leve.
Mos, hámoz, igény szerinti méretre vág, üvegbe rak , szirup és szalicil rá, dunsztolás a befőttnél.

A teljesen beérett kajsziból (vagy esetleg ősziből) lehet a lekvárt készíteni.
Amilyen puruttya szedett -vedett kajsziból én tavaly lekvárt főztem esténként, abból más csak csak a cefrét gyarapítja.

Összeszed, megmos, edénybe beleszel (héjastól, de talán jobb összeturmixolva) főz, keverget, később cukrot hozzáad, főz, gázt lekapcsol, anyósmamival befejeztet (üvegbe mer, szalicilt rátesz, szárazdunszt) és beraktároz.

Amúgy Horváth Ilona szakácskönyv elég jól leírja.
A válogatósabb háziasszonyok csak az egészséges gyümölcsöt teszik el...

Felhívom a prof úr figyelmét arra, hogy fenti két gyümölcs pájinkának eltéve sem utolsó...

De majd a hölgyek is elmondják ezekről a dolgokról az igazságukat, jobban mint én....

Előzmény: Prof.William (2399)
alfi13 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2402
Az őszibaracknál mindenképen valami késői érésüt válassz és félérett állapotban kell befőzni. Én mindig a Knnor befőt tartósítót használom és pontosaan ugy ahogy az a dobozon le van írva.Csak hibátlan gyümölcs legyen félbe vagy negyedbe vágod.
Előzmény: Prof.William (2399)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2401
Nem akarok anyagiasnak tűnni,de egy A/4-es borítékban ,elsőbbségiként elküldve nem több 2-300 ft nál,a Pécs-Marcali út oda-vissza meg min 3000,de inkább több...de nem ez a lényeg,hanem a szabadidő.Szabin Jún elején voltam,a hétvégék meg zsufik így is...és mivel a gyümik csak az én hobbim min ki lennék átkozva,ha egy napot csak holmi " haszontalan ágakért " elutazgatnék /...de nincs kizárva,hogy még ebben az életemben eljutok hozzád /...szóval azért gondold meg légyszíves ezt a postai kérdést... csak olyan fajták kellenének,amit egy átlagos faiskolában nem kapni....szóval ha esetleg mégis...
Előzmény: Mozo66 (2393)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 2400
Hát az undorító RTL Klub +TV be biztos nem...így csinálnak az emberből Ma.. Gá szimpatizánst.A pártok ne egymásra mutogassanak,hogy melyik miatt tört előre a J....k párt,ez az összes kormányzó párt szégyene....és gyakorlatilag logikus is volt...
Előzmény: scsaba1 (2387)
Prof.William Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2399
Kajszit - őszít hogy kell befőzni? Van valami extra dolog amire figyelni kell?

Nektarint is el lehet tenni befőttnek ugye?
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2398
Persze ízlés dolga , de ha az a " vevő " szilvának érzi akkor ott komoly bajok lehetnek az ízlelésével , látásával, szaglásával , forduljon orvoshoz . Amúgy érdemes formálni egy kicsit a közízlést is , rá kell beszélni először és ha ízlik a vevőnek ... és miért ne ízlene ... akkor legközelebb önállóan is vesz majd belőle . És ami a lényeg , hogy ha csak Redhavened van azzal nem fog két zacskót megtölteni , de ha van nektarinod is akkor ... esetleg .... és már nem másfél kilót adtál el hanem hármat . ... üzlet az üzlet .
Előzmény: james69 (2396)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2397
Helló

Kösz az elismerést , Pécs környékén termelek és néha ha nagy a szárazság akkor öntözök valamennyit ... mint most .
Előzmény: Törölt nick (2395)
james69 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2396

A szörös barackkal kapcsolatban én nem egyszer láttam a piacon olyat, hogy azt már tényleg borotválni kellett volna az enyémek enyhén szörösek, ha kint vagyok a területen csak megszokásból törlöm meg öket  és nyomom le öket érés vizsgálat cí men a fajták: regina, champion, suncrest,meystár,redhaven na ezekböl többet eladok mint a nektarinból, azt mondta egy vevő hogy oyan mint a szilva ez nem igazi őszibarack pedig az ára egyforma nem lehet drágábban eladni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2395
Gyönyörüek a nektarinok. Egy pár ládával elfogadnék :-) Nekem ö a kedvenc gyümölcsöm. Az almát pl unalmas gyüminek találom. A nektartin szerintem jobb, nekem legalábbis jobban izlik. Szeretem az öszibarackot is, de a szörös héja miatt le kellem hámozni, különben "kiráz a hideg" mintha felállna a ször a kezemem amikor beleharapok. A nektarinnel pedig nincs munkám, csak enni. Ezt meg tudnám éjjel nappal.
Merre teremnek, hogy ilyen gyönyörüek. Öntözött fák?
Előzmény: Mozo66 (2392)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2394
Ajánlani nehéz dolog , mindegyik fajtának meg van a pro és kontra tulajdonsága is ... kevés kivételtől . Pl : a Glohavennek a jó tulajdonsága , hogy szedés után azonnal puhul és amint a vevő " nyomkodni " kezdi , fülig ér a szája , hogy milyen jó puha és ez a negatívuma is , mert ha egyszer bepuhul akkor az már puha is marad . Ellenben a Rome Star kemény marad napokig , bírja a gyűrődést . Tehát attól függ , hogy azonnali értékesítésre megy-e vagy tárolni kell . Szerintem ha azonnali értékesítésre megy , érdemes minél több fajtát beállítani , hogy legyen választék , minden vásárló megtalálja a kedvencét . Meg persze hiába ajánlom , ha nem lehet beszerezni . Most a July Lady-t nézegetem , a tavalyi ültetésen van pár szem , és kimondottan tetszik , bár nem mai nemesítés . Meg persze a minél nagyobb szezon elérése legyen a cél a piacra termelőnek , így akár a hűtős baracknak is lehet konkurenciát ... alternatívát ...állítani .

Majd mutatom , milyen kései fajtáim vannak még .
Előzmény: james69 (2390)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2393
: ) ...igen bepróbálkozol még egyszer .... miért nem jössz el egyszer ide a kertbe annyi és olyan ágat vihetsz amennyit csak akarsz , nem kerül többe az út , mint a szállítási költség az tutti .
Előzmény: Törölt nick (2383)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2392

Na még egy kép az Incroccióról , A másik Summer Lady , igazából szeptember elejei barack , de már szedhető , melette a 30-as ban a Vénusz . Azt nem lehet 5-ösbe rakni , mert megnyomódik a teteje , 10-es be rossz a helykihasználás így 30 as ba szedjük a piacon meg csak ki kell pakolni . A nektarinnak az az előnye , a molyhossal szemben , hogy lehet ömleszve is szállítani , mert nem kócolódik össze a szőre , nem lesz csúnya foltos , nem tudom James miért vagy ennyire nektarin ellenes ???
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2391

Tudom ajánlani a Stark Redgoldot . Nem kényes , akár 10-es de akár 30-as rekeszben is jól szállítható , a vázrendszere NB 1-es , az 5 éves fán a 60 - 80 kiló úgy áll mint Katiban a gyerek , ha a piacon kiteszem a Flavor Top-ot a Rdgold mellé , arra rá sem néznek .... mit mondjak még , egyszerűen : Csúcs . ... a méretét nem kell ecsetelnem , 15 - 20 dkg között , de vannak negyed kilósak is .
james69 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2390
Mozo milyen fehér ill. sárga húsú/nem kopasz/ barackot tudnál ajánlani amivel érdemes foglalkozni mint pl: a meystár az igenbejött.A kopaszt likvidálom olyan 20db fárol lenne szó annak a helyére .Sokkal kényesebb és nem lehet reális áron eladni . Volt egy vevőm ,aki kritizálta a barackot amit árultam  követekezö évben meg kérdi, hogy mivel kell kezelni, mert nem tudja mi a baja nem hogy gyűmölcs de még  levelek se lesznek rajta ,hát mondom neki nem értek hozzá csak próbálom jól csinálni.
james69 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2389

Szerintem a gondolkodásmóddal van a baj az ilyen típusu emberek azt hiszik bár mit megetehetnek,de ha valamit tőle lopnának el az tragédia lenne .Az idős embereket hallgatva régen nem ilyen volt a közerkölcs ,az emberek  hozzá állása eggyes dolgokhoz segítettek egymáson most meg" megdöglött a tehén ,dögöljön meg a szomszédé is"MINDEN TÁRSADALOM BUKÁSA A MÁSIK  EMBER LETAPOSÁSÁVAL KEZDŐDIK a római birodalom bukásától napjainkig.AZ összefogással csak az a baj ,hogy ott csak egy-két ember szeretne meggazdagodni a többi kárára gondolok itt a szövetkezeti tömörülésre, mindent leszögezve ma ilyen talpig becsületes vezető embert nem találni ebben az országban se lent a köznép közt, se fent hazánk nagyjai közt.

scsaba1 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2388
Megint egyetértek veled. Nálunk a mai napig elég kevés a jól működő Termelői és Értékesítési Szövetkezet. A "művelt" nyugaton már évtizedek óta ilyenekben tömörülnek a gazdálkodók. Közösen történik az anyagbeszerzés, így jelentős mennyiségi kedvezményeket kapnak (1 kamion műtrágya mindíg olcsóbb, mint 2 zsák), gazdálkodni mindenki egyedül gazdálkodik, de az értékesítés megint közösen történik. Nem ritkán hűtőházak, ULO tárolók, kamionok is vannak a TÉSZ tulajdonában. Így könnyen le tudják nyomni a szervezetlen és széthúzó magyar gazdálkodókat, ahol mindenki azzal álltatja magát, hogy majd néhány év alatt ő is el jut oda, hogy saját szállító és tárolókapacitása legyen.
Előzmény: Mozo66 (2379)
scsaba1 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2387
Szerintem is tragikus, hogy a magántulajdont jóformán senki nem tiszteli. Nem is azzal van az igaz baj, aki 1-2 szemet leszakít, bár az sem szép dolog, hanem azzal, aki nagyüzemi szinten, életvitelszerűen műveli. Egy rokonunk parikát termeszt savanyításra. Egyik éjszaka úgy szüretelték le a parikáját, hogy a tövet kihúzták a földből, leszedték a 5-6 db nagyot, a többit félredobták, és így mentek végig az ágyás 3/4-én, gondolom annyival telt meg a zsák. Tehát nem elég, hogy lop, de még magát a növényt is megsemmisíti, nehogy utánna még teremjen akár a gazdájának, akár a tolvajnak. Emiatt nálunk már alig művelik a külterületi szőlőket-zártkerteket.

Szintén itt történt 1 hete, hogy egy másik fickó káposztát termeszt, szintén savanyításra. Ilyenkorra már szépen fejesednek a korai savanyítós fajták. Észrevette, hogy el is kezdték lopni, elég szépen (nem csak 1-1 fej). Volt olyan hülye, hogy mindenféle önvédelmi eszköz (vascső, gázpisztoly, akármi) nélkül bringával kiment őrizni a káposztáját, jöttek is a tolvajok és amikor el akarta zavarni őket, egyszerűen megkéselték. Volt annyi ereje, hogy a biciglijére támaszkodva valahogy becotorkált a lakott terület határáig. Most kórházban van, iszonyatos mákja volt, hogy a kés nem sértett meg létfontosságú szervet.

Ezek valahogy nem kerülnek be a híradásokba...
Előzmény: Törölt nick (2385)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2386
A famennyiséged az már szép.Én annak örülök,hogy a kétéves Suncrestről ma már ehettem kostolót,a kopikból a Stark red gold és a Fantasia megyeget,almából nekem nyári a Julyred,de az már rég lement,viszont a Gala-kat már lehet kostólgatni.Persze nekem ennyi fám nincs,nekem ált 1-3 fám fan fajtánként /leszámítva a meggyet/,de hát én nem is piacozok,ez csak amolyan mánia/ mármint a gyümik és azon belül a fajtagyűjtés /
Előzmény: james69 (2384)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2385
Tanulságos,de sajnos nem csak kizárólagos jogot formál a fekete kisebbség erre a megoldásra.Nálam ugyanis nem feketék loptak/nak,hanem 50-70 közötti fehér mamák,akik a szomszéd birtokra járnak napszámba.Hozzám meg vitaminpótlásért...Ma meg egy másik párost láttam ,miközben kaszáltam a saját birtokomon hasonló korosztály,talán nem tiszta fehérek,némi cigó vérvonal felfedezhető bennük..tömött szatyrokkal a szomszéd birtok és az utána lévő nagy szőlő között kacsázott lefelé,tuti nem a saját birtokukról jöttek ,mert annyira ismerem őket/aki a saját portáját nem tartja rendben aligha fog kapát,kaszát a kezébe.../
Persze ettől még igazad is lehet,hiszen nagyüzemben a gipsyk művelik ezt a tevékenységet...talán nem véletlen,hogy a Ma... Gá... indulóját tettem fel csengőhangnak a mobilomra.
Előzmény: james69 (2384)
james69 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2384
Képzeljétek az történt, hogy jártam egy helyen gondoltam megnézem a piacot mit látok hát a kissebbség árulja a barackot ,de gyönyörűeket ám, tessék venni mondja kérdem tőle ,hogy ez milyen barack? Válasz champion azt se tudta mit árul mert mikor ez történt a champion még kőkemény volt és fele olyan nagyságú volt mint a többi barack.Eszembe jutott eggyik barátom meséje a kefe gyárosrol .A kefe gyáros vakarta a fejét, mert egyszer csak nemtudta eladni a keféjét 200 ft -ért hát mi lehet a baj lement a piacra látja ám, hogy valaki kefét árul 150-ért megkérdi maga hogy tudja 150 -ért adni, mikor én alig jövök ki 200-ból alig van rajta nyereség a válasz uram én lopom a szört a keféhez,hát megy tovább a gyáros és megdöbben mikor meglátja valaki 100-ért árulja a kefét , ember ez lehetettlen 100ft-ért kínája a kefét  mégis ,hogy csinálja ezt anyag árak munkadíj stb.stb..és még haszna is van rajta ,árulja már el a titkot válasz: uram én az egész kefét lopom .TANULSÁGOS KIS MESE      Szedem  az almát /summared/ vagy 15 fával rogyásig van rajta, őszibarack most jön az ütős meystár , flavortop,suncrest 50 fa már barackkal álmodok. 
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2383
Hali Mozó !

Tudom ezzel a kérdéssel már próbálkoztam,nem sok sikerrel,de azért még egy kört teszek.Szóval lehetne -e arról szó hogy szemzőágakat kérjek néhány új fajtáról Tőled ?
A posta és csomagolási költséget előre elküldeném....tudom,most szezonban nemigen van időd postára járni,de hátha mégis....vhogy meg lehetne oldani...
Előzmény: Mozo66 (2381)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2382
Na erről van szó,az ilyen áruval lehet kereskedni...
Ha nem hoznák be a külföldi bóvlit,el lehetne adni a szép magyar árut.Ez olyan mint a demokrácia magyar értelmezés:mindenki azt hiszi azt csinál amit akar és csak jogai vannak,kötelessége meg semmi...a piacgazdaság meg világszinten : minek jó minőséget előállítani,amikor a szart is megveszik az emberek...nem jönnek rá,hogy a szar sem olcsóbb valójában...sőt...
Lassan közeleg az őszi beszerzések ideje,kezdem figyelni a beszerzési lehetőségeket.debrecenben a Bellonéknál van Maria Aurelia és Sweet Lady kései nektarin ,ismered ezeket ? Szerinted mikor lenne érdemes a Karancsiéktól őszi fajtalistát kérnem /hogy időben megszervezhessem az oltvány hozatalt és ne csak a vége jusson/ ?
Előzmény: Mozo66 (2381)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2381
Ez így rendben van .... nem vagy se maradi se bolond ... : ) . Én arra leszek kíváncsi , hogy ez a túltermelés , árzuhanás tartós lesz-e vagy csak egyszeri alkalom volt .

Ma vittek tőlem 25 láda nektarint a Szentlőrinci Gazdanapokra árulni , hát ezt meg lehetett nézni , a Vénuszból meg a Nectarossból szedtem , sok barackot el kellett fordítani a ládában , mert nyomta volna a tetejét , a ládák zöme 7,5 kiló felett volt ami az M5-ös nél igen szép dolog .
Előzmény: Törölt nick (2380)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2380
Tudom én hozzátok képest kicsiben nyomom,de azért én is leírom a saját tapasztalatom.Én a felesleget szoktam elsózni,az őszit ,kajszit a munkahelyemen az alma+körtét meg + a rokonok ismerősök között.A kajszim vmivel a piaci ár alatt simán elmegy/ill ment volna ,ha az idén a nagy része nem ohad le.Asszem jövőre szakítok a minimális növényvédelemmel és egy kicsi komolyabban rámegyek,mert így nem sok értelme van.../Az őszinek úgy állítom be az árát,hogy amikor még drága a boltokban az enyém jóval olcsóbbnak tűnik/150-180 ért nyomtam/ aztán amikor ott olcsóbb lesz...én nem csökkentem az árat.Nos a barackom így is elfogyott,sőt nem tudok /egyelőre / annyit bevinni amennyire igény lenne...és jó azt hallani,hogy milyen finom az enyém,meg hogy két pofára zabálják,sőt olyan is volt már aki befőzni vitte...aztán nemhogy a telet,de még az őszt sem érte meg a befőtt...mert megették.Talán 1 olyan /mert idióta mindenhol van/ volt,aki megjegyezte,hogy hát az xyz boltban már olcsóbb,ennyi+ennyi én meg tartom az árat...én meg,igazad van akkor vegyél ott...te eszed a szart,mert neked az is jó...végül is a pénzéért mindenki azt vesz amit akar...én meg alig várom,hogy a kis fáim megnőjenek,mert nálam sokkal több a kereslet ,mint a kínálat.Ja igen /a postán dolgozom egyébként/...a marketing....az egyik mobilos kolléga,aki rendszeresen vesz tőlem barackot,mondta,hogy amikor vitte a postakocsiban a barackot haza /mert útba esett neki/,ahogy megállt házaknál és szolgálta ki az ügyfeleket,sokan szimatoltak,hogy mi ez a jó kis illat,hát őszibarack,hangzott a válasz,...és eladó ? -a kérdés.Szóval felvetette,ha lesz több eladó akkor besegít a terítésben.Elég lesz a műszerfalra néhány mintát kirakni,ill egy db papírra kiirni,hogy őbarack rendelhető...ja és ez faluhelyen,ahol elvileg megtermelhető lenne,de sokan nem tudnak v. nem is akarnak vele foglalkozni.
Szóval ahogy öregszenek ki az ilyen lököttek mint én is /vagy elmegy a kedvük a gyümitermesztéstől/ úgy nő a piacom...sajnálom,hogy nem vagyok 20 évvel fiatalabb...
Na persze a sikeres eladáshoz az is kell,hogy én nem próbálom a szart is eladni,ha kell én az utolsó pillanatban ,amikor már a vevő kezében van a szatyor,akkor is kiveszem a kis hibás gyümit,bár volt olyan is aki ezért lecseszett,mondván,hogy a bolti sem szebb,de én mondtam neki,hogy én nem bolti/multi/mércével mérek-talán ezért sem gazdagodok meg ebből...de mindenképpen jobban érzem magam...és nekem ez is fontos...lehet,hogy maradi v. bolond vagyok,de ...
Előzmény: james69 (2378)
Mozo66 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2379
...ja , így vannak ezek a dolgok , látom ott is ugyanolyanok az emberek ... miért lennénk mások .

Szerintem nem a pénzel el nem eresztettség a gond , hanem pont fordítva , a piacra már csak a kisnyugdíjas jár , meg a cigók . A " normális " középkorosztály megy a teszkóba , interspárba , aldiba , lidlibe , osanba ..... meg a ...ki tudja még hova , ott költi a pénzét , veszi a dinnyéjét , barackját . Na ez itt a probléma . Mikor van a dinnyekiöntés , meg tejkiborítás a multi előtt akkor mindenki egyetért , hogy így a magyar termék , mennyire jó , meg úgy , meg nem kell a külföldi , aztán meg szépen púposra pakolja a félköbméteres bevásárlókocsiját a külföldi élelmiszerekkel . Szerintem el kell telni majd egy időnek , hogy lecsillapodjon ez a dolog , hogy mindent egy helyen kell megvenni ... vagy ha nem akkor így marad .

Persze itt elsősorban a magyar gazda , paraszt a balfasz ... elnézést .... , mert az összefogás helyett a mai napig a széthúzás és a másik " lenyomása " ..árban ... a lényeg . Persze a piacon is ugyan ez dominál , adom olyan olcsón a barackot , hogy a másik ne tudja eladni ...... ugye . Na nem ragozom , van még tanulnivalónk az olasz , francia , német parasztoktól ... a hollandokról nem is beszélve .
Előzmény: james69 (2378)
james69 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2378
Az is érdekes dolog, hogy a vevő végig taperolja az összes barackot arra nem is gondol, ha mindenki végig nyomkodja akkor már a végén lassan ki préselik cefrének. Képzeld volt olyan vevő aki megállapította , hogy ezt a barackot befőzni se lehet ,de lekvárnak se jó, megenni meg elég kemény ,szerinted ez a típus kinek mondja a tescoba v bárhol a legjobb az volt mikor egy hölgy azt mondja lekvárnak kellene a barack kérdem tőle mennyit adhatok a válasz 1kg és ez nem poén volt.Itt lehet lemérni kedves fórumozó társak ,hogy dübörög a gazdaság és az emberek anyagilag hogy vannak eleresztve.Semmi baj ,majd egyszer megszűnik a bőség kosara és majd lehet venni a boltba barackot, mert abba hagyassák az emberrel az egész biztos jobb lesz igaz, hogy kőkemény meg a másik oldala rohadt ,de akciós és megy ki a kukába mert  sza...Mozo te tudod a legjobban a vegyszer árakat a saját költségeidet és az eladási árat úgy 5-10 évre vissza menőleg és akkor ezzel elmondtam mindent.
Előzmény: Mozo66 (2375)
Kulicz Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2377

Köszönöm, Mozo!

Azzal nem riogatlak, hogy majd tavasszal a virágokat is lefényképezem, de tudom hogy van harang, meg rózsa alakú virág, meg egyéb fajtajegyek, majd még utána járok. Én tulajdonképpen csemegeszőlőben vagyok otthon, azokat a fajtajegyek alapján be tudom azonosítani, barackkal csak 3-4 éve foglalkozom, itt még van mit tanulni. Lényeg, hogy jó fajták. Mégegyszer kösz!

Előzmény: Mozo66 (2376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!