A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Akartam is apáméknak venni, de 2x is üres polcra leltem (fóti Cora).
Monnyuk, otthon is van egy kis bolt, ott azt hiszem állandó jelleggel 800 Ft az említett dupla csomag.
Hirdetik mindenhol, hogy 2x250g Segafredo Intermezzo a Corában 649 Ft. Február 13-ig.
Az előbb majdnem kivertem a kávéskanállal a szememet :))). Tanulság: ha netezés közben kávézol, ne hagyd a bögrében a kanalat, vagy ha mégis, ne olyat, ami több centire kiáll belőle. :)))
:) Legalábbis nehezen- de ezért is csaptam (csapnék) le arra a Semiramis-os balhéra. Mindegy, ha nem tudja senki, lehet elmegyek oda és megnézem. Ma kéne.
Tegnap nagy karbantartásnak (TMK) vetettem alá a kávégépemet. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű, vagy én vagyok ügyes, bár ez utóbbit kétlem :) A vízkőmentesítést szűrők és egyéb kütyük tisztítása követte, valami már nem volt rendben az utóbbi időben, mert furcsa hangokat adott ki a masina. Ennek azonban mostantól vége.
Gőzölni, ill. meleg vizet adagolni is elfelejtett az utóbbi időben. Kiderült persze, hogy a műanyag gőzölőfej bevízkövesedett és eldugult, ezt is megjavítottam :)
Ez a kávéscsoki igazán jópofa, megnézem majd én is...
Durván feldob? Vajon a Fény utcai piacon lévő Semiramisban is lehet venni? Gondoltam rá, hogy imádott edzőmnek veszek Pocket Caffe-t (fúj:) ), de ez sokkal jobban hangzik!
tovabbmegyek, a semiramisban lehet is kapni. et es nem etcsokival bevonva is. en mar nem merek venni, egyszer vettem, aztan nagyon rakaptam, es majd kiugrott a szivem... szoval csak ovatosan.
nemiskoma, van pl. a hold utcai piacon is, vegyek neked?
Ez egy Neukauf nevu bolt volt Stuttgartban, de biztos van mashol is, az arat nem tudom.
De szerintem hazilag is elkeszithetö, csak valami jol ragcsalhato fajta kavet kell talalni es talan kicsit pörkölni rajta, hogy jo omlos legyen. Mondjuk a Semiramisban az összes fajta kv-bol veszel 3 szemet es vegigkostolod.
Tegnap vettem ilyen csokiba csomagolt kaveszemeket. Egesz jo ize van, a csoki is csokibol van es a kaveszem is igazi. Le lehet rola szopogatni a csokit azutan el kell ragcsalni a kaveszemet. Turelmesebbek szopogathatjak azt is.