Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8102
Ez egy teljesen korrekt cikk.
Előzmény: szimizso1 (8101)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8101

Rendben van! Nem vitatkozom, mert lehet hogy nem pont úgy van igazam, ahogy én gondolom. Éppen ezért javaslom minden érdeklődő számára ezt a cikket. Ez valamelyest alátámasztja amit gondolok erről a témáról.

Előzmény: Qqberci (8099)
tehtube Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8100
Szerintem nem olyan bonyolult ez.
Előzmény: szimizso1 (8098)
Qqberci Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8099
egy csecsemő sírása kb. 1-2Watt telesítménnyel szólhat

Nincs az 100 mW sem...

Az erõsítõ által leadott villamos teljesítmény nem számolható át hangteljesítménnyé, pontosabban hangnyomássá vagy hangossággá. Egy biztos, hogy a hangszóró által leadott teljesítmény kisebb lesz, mint az erõsítõ által szolgáltatott villamos teljesítmény. Hogy mennyivel, az a hangszóró hatásfokától függ. Hogy aztán ebbõl az akusztikai rendszer mekkora hangnyomást képes produkálni, mennyit nyel még el belõle, az meg - kissé leegyszerûsítve a dolgot - a doboz függvénye.
Előzmény: szimizso1 (8098)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8098

Hallottam Matyó cuccát. Egy két alkatrészét magam javítottam:-)

Régebben már írtam, hogy akusztikus rendszerekben, az erősítő villamos teljesítményét, nem szabad összekeverni az akusztikus teljesítménnyel! Az általam épített hangfal villamos teljesítménye is csak kétszer 80Watt. Sajnos nem ismerem azt az átszámítási képletet, amivel meghatározzák a zenei (akusztikus) teljesítményt. Ne feledjük, hogy nagy membrán felülettel, kis amplitudóval, sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint kis felülettel, és nagy teljesítménnyel, nagy amplitudóval.

Mégvalami: egy csecsemő sírása kb. 1-2Watt telesítménnyel szólhat. Mégis 130dB -el szól! Azaz egy légkalapácsnál is hangosabb:-)) 

Előzmény: Qqberci (8097)
Qqberci Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8097
Lehet, hogy egy templomban jó hasznát vennék egy ekkora cuccnak

Nem biztos. A Váci úti (Forgách utcai) templom Ahlbornja 20 Wattos (csúcsban 30) és bõven elég.

Littlebig erõsítõje most 42-45 Wattot tud szinuszos jellel folyamatosan, torzítatlanul, rövid beütéseknél 55-60 Wattot képes leadni és nem szól rosszul.
Előzmény: szimizso1 (8096)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8096

Lehet, hogy egy templomban jó hasznát vennék egy ekkora cuccnak, ha lepukkan a sípos orgona:-)

Rendben van lebeszéltél a tervemről.........de mi a fenét kezdek a basszusládámmal? Rendes darab, és van egy 815-ös lezlim 760-asítva. A rotosonic dobban új, és nagyobb hangszóró van. Felül eredeti jensen V21 van. Ez is majd alku tárgyát képezi majd, ha lesz érdeklődő:-)

Előzmény: tehtube (8095)
tehtube Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8095

Szerintem is. Meggondolandó az extranehéztüzérség. Hamár annyi hangerő kell, nem feltétlenül a zenész alapjának kell betölteni a teret, ott van a PA cucc akkor, és vele a kontrollok. Klubba meg lehet hogy sok, nehéz, drága.

Előzmény: szimizso1 (8094)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8094

Inkább a gazdája vágja agyon!:-) Egyébként tervbe van véve egy nagyobb építése. Van egy kallódó basszusládám, amibe elfér két 40cm-es mélysugárzó. Azt szeretném feléleszteni, és a tetejére egy hasonló ládát biggyeszteni. Az már közelítené az 1kW zenei teljesítményt:-) De az már nagyon brutális szerintem..........

Előzmény: tehtube (8093)
tehtube Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8093

Tekertem volna, de féltetted :-D

Gratulálok, nagyon szép, definiált, tág térrel rendelkező hangkép, igazán jó társa egy billentyűsnek. Mivel sztereó, egyszer ki kéne próbálni műlezlivel, hátha úgy is kellemes meglepetés lesz.

Előzmény: szimizso1 (8092)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8092

Végre sikerült lefényképeznem a barátomnak épített hangafalat. Igaz addig nem akartam róla sokat fecsegni, amíg ki nem derül, hogy koncerteken hogy teljesít.

Most érkezett haza egy egy hetes erdélyi koncert körútról épen, és egészségben. Az új gazdája nagyon meg van elégedve vele, és a zenész társak irígységét is sikerült kivívnia ezzel a hangfallal. Tehtube mesternél csak félig volt kitekerve a hangerő poti, a koncerteken viszont teljesen nyitva volt a bemenet. Kontroll ládákba nem is kérte a srác a szinti hangját! Leüvöltött mindenkit a szinpadon:-)

Antracit szürke szövettel lett bevonva a láda, és fekete festést kapott a többi helyen.

tehtube Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8091
Nyomd csak oda neki Misi! Mindegy hogy monó, sztereó, szóljon az Ontopic :-)
Előzmény: mokusmisi (8090)
mokusmisi Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8090
Kössz mégegyszer mindenkinek a bíztatásért!

Nagyon igazatok van, hogy a YouTube-on hallgatva túl halkra sikerült az alsó manuál hangja a basszushoz és a dobhoz képest, de ez nem keverési probléma - a Cubase és az Infinity hangdobozok, valamint egy AKG studió felhallgató is segítette a keverést - hanem a 5.1 hangú HD videoklipp a YouTube-hoz illeszkedő .wmv konvertáláskor történt egy kis baki amit azután a YouTube "monósítása" kiemelt. (a kissé jobboldalra panorámázott orgona a mono felvételen mégjobban elhalkult)
Sebaj, ha egyszer elkészül az Artons honlapja, oda majd sztereóban és az észrevételeiteket figyelembe vevő keverésben fog felkerülni....:-)))

Üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (8082)
tehtube Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8089
Rick Wright | Addig volt nagy a Floyd. Mint a legtöbb angol, a hetvenes évekig M100-al, onnan C3-mal tolta. Egyzserűnek tűnő harmóniamenetekbe olyan kis trükköket tett be hogy megnehezítette az utánjátszók dolgát. Elég egy átvezetést meghallgatni a Shine..Crazy Diamondból, ha ott van Wright akkordja ok, ha nincs, kuka.
tehtube Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8088

Róla azt hiszem még nem esett szó.

Kyle Hollingsworth 

Itt épp klónon játszik (?), és jól szól, ez Amerika.

Előzmény: tehtube (8078)
tehtube Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8087
Akár midisíthető is...
Előzmény: trambi (8086)
trambi Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8086

Igen jól érzékeled ,nem tudod a t2-t meghajatani vele, ez egy önálló hangszer, saját hangkeltéssel, mig a t2-nek csak vezérlő pedál szükségeltetetik/pedál kapcsolókkal/ az orgonában a hangkeltő rész.

Viszont egyszer már elküldted a t1 kapcsolási rajzát, amit sikeresen el is mentettem csak azt nem tudom hova, ha mégegyszer elküldenéld úrrá tennél.....  

Előzmény: ozjo (8085)
ozjo Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8085
Ha jól érzékeltem, akkor ez önálló hangkeltő, nem vezérelhető mondjuk a T2-vel ugye?
Előzmény: trambi (8083)
tehtube Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8084
Érdekes az a hajlító és modulációs kerék.
Előzmény: trambi (8083)
trambi Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8083

Éljenek, és virágozzanak az Interpretátorok!!!

Más, ha valaki nem tud mit kezdeni a bal lábával és szeretne valamit nyomkodni, akkor van egy eladó Elka analóg bass pedál mely 16, 8 lábat, bass gitár, string, és tuba hangokon és ennek számtalan variációján tud megszólalni, gyomor rengető

módon.

és itt egy kis demo:http://www.youtube.com/watch?v=kd03T7cfzj4

tehtube Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8082

Ez példátlan interpretáció. Profi. Ajátok elő minnél többször, nagy nagy gratulációm!

The Nice-t eddig csak Lerch Istvántól hallottam a V'73 előadásában a hetvenes évek közepén, ill. ugyanekkor valami hasonlót Marián Vargától. Jó hogy ismét valaki "veszi a bátorságot" és nem olcsó sikerekkel nyomul. Nálam nyert, ámbár személyesen is hallottam szerencsére. Élőben jobb volt. Itt kissé halk az orgona, különösen az alsó manuál és hangos a bassz, lábdob. Valami kis PC-s hanxórón lett keverve? De így is kitűnő.

Előzmény: mokusmisi (8079)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8081

Ha jól megfigyelted a küldött rajzokat, sajnos azt kell, hogy írjam, minden meghajtó egy másik konstrukciót igényel. A V21-es meghajtóra kivitelezett tölcsérek sem a legjobb konstrukciók, de legalább vintage hammond hangjuk van! Egy digitális hangszeren biztosan sokkal rosszabb hangjuk lenne, mert -gondolom én!- a lezliből vett hangmintákat ugyan olyan hangforrásból reprodukálni olyan lehet, mint régen a kazettáról kazettára másolni egy BRG magnóval:-) (bár minden izlés dolga) Nézzétek el nekem a hasonlatot, de én megszállott hi-fista vagyok. Sok kűzdelem után elégedett vagyok a saját hangszerem hangjával. Ebből is ki kellett venni egy vintaget, hogy nekem is tetszen.

Summa-summarom, szerintem vintage hangmintát, csak hi-fi hangsugárzókon lehet reprodukálni. Különben oda az eredeti hang!

Az én lezlieimet is azért szeretném három utasra építeni, mert bizonyos részletek a hangképből hiányoznak, vagy nem szólnak olyan konkrétan. Remélem, hogy jó konstrukció lesz. Addig nem mondjunk róla rosszat, amig nem bizonyosodik be a "rossz" hangja.

Ui.: Az alkotás öröménél kevés jobb dolog van! Megvenni valamit, csak pénztárca kérdése, és sokkal rövidebb ideig tart az öröm:-)

Előzmény: ozjo (8080)
ozjo Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8080
Driverem van, hogy összekombinálható vhogy, azt csak remélem, diffúzorom az Elkámon gyárilag sincs (igaz, nem is vagyok nagyon kiszédülve tőle). Most szereztam fillérekért egy Leslie 16-ot (megegyezik a Fender vibratone-val), ennek a komplett motormeghajtása használható.
Viszont egyre inkább érdekel a Te megoldásod, csak most elúszok a sok munkámban, ezért gondoltam az egyszerűbb beszerzésre.

(Tehtube mesternek megint igaza lett, ennyi idő és pénz ráfordítással már eredetit is lehetne venni, de hol van akkor az alkotás öröme:))- persze alkotni a billentyűkön kell!

Más
Gratulálok Mókusmisinek, igazi hiánypótlás amit csináltok! Nem sokat tétlenkedtél a Hamival, gyorsan belaktad!
A koncerten bizonyára egyenletesebb hangzás volt, mint a felvételen, mert az alsó manuálodat a bass erősen űbereli
Sok sikert az új hanxerrel, no meg a zseniálisan választott nótával!!
Előzmény: szimizso1 (8077)
mokusmisi Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8079
Befejeztem a balatonfüredi koncertünk videofelvételének vágását, feltettem a YouTube-ra:

She belongs to me - from The Nice

Első előadás volt, még nyers egy kicsit, de én nagyon örülök neki, hogy sikerült megvalósitani, s a közönség remekül fogadta :-)))

(Ozjo mester szavaival élve"Előre bocsi a profiktól!" :-)))

Üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (8037)
tehtube Creative Commons License 2008.09.14 0 0 8078
Joey DeFrancesco oktatóvideó. Érdemes okulni.
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 8077

Jobban megnéztem a képet:-) Nincs is rajta a meghajtó V21!

Előzmény: ozjo (8075)
szimizso1 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 8076

Jól néz ki a darab...... bár már a diffúzorok hiányoznak a tölcsérről. Ettől egy kicsit élesebb a hangja. A jensen V21 meg ki tudja, hogy miken ment keresztűl. Bár állítólag a benne lévő textilbakelit membrán tönkretehetetlen, azért az is el tud repedni. Sajnos itthon ez javíthatatlan.

Az ötleteimet szivesen átadom. Én is két új lezli építésébe kezdek. Saját építésű tölcsérek lesznek benne.

Előzmény: ozjo (8075)
ozjo Creative Commons License 2008.09.13 0 0 8075
Köszönöm, megkaptam, csak az irodám szét lett szedve és nem bírok géphez jutni. Elgondolkodtató mindkét megoldás, különösképp az utóbbi. Mivel csak este tudtam megnézni, nem volt időm a driver paramétereit lemérni.
Az angol ebay-n van egy eladó tölcsér fillérekért tizenfont és a szállítás sem túl drága, arra rákattanok, ha nem sikerül, akkor marad a saját gyártás, és szívesen venném az elképzeléseidet. Köszönöm a segítséget!

ezt árulja a srác:

ozjo
Előzmény: szimizso1 (8071)
Sycsa Creative Commons License 2008.09.13 0 0 8074
Hűha, az nagyon jól jönne. A buli holnap este lesz. Köszi előre is a hasznos infót!
Előzmény: tehtube (8073)
tehtube Creative Commons License 2008.09.12 0 0 8073
Ja, egyszerű, megkérdezem tőle hogy viszi-e :-)
Előzmény: tehtube (8072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!