A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Én se bele, mint írtam is lennebb, hanem az orosz teaivás módszertanát (kockacukor fog közé szorít, tea azon keresztül átszürcsöl) adaptáltam csokira és KVra.
Nem szoktam csokit tenni a kávéba, mert némelyik el sem olvad rendesen. Anyámékat viszont megvicceltem néhányszor, amikor is csokireszeléket, vagy kakaóport tettem az őrölt kávéjukhoz és így főztem le. Jó volt.
Sajnos ez így igaz a csoki mint olyan, általában finom :)
De van egy fajta a 96%-os, ami annyira intenzív (és persze keserű is), hogy papírvékonyra gyártják és apróra kockázzák, nah az csak úgy fogyasztható hideglelés nélkül, hogy egy kockát a nyelved közepére teszel, majd lassan átgörgetsz rajta egy bögre KVt :) úgy viszont orgiasztikus!
Lavazza Crema e Gusto ismerős ugye? Ami nekem új benne, hogy csupa kakaó. Már eddig is vol valami az ízében amit nem tudtam hova tenni, a legutóbbi zacskó kipárolgásai az orrommal összefüggésbe kerülve jött a hasító felismerés, biztos elveszett a szokásos adagolókanál és kicsit megfutott a kakaó. És akkor a crema is inne ered.
akár kérdezhettél volna magánban is előtte, ha komolyan aggódtál :))
de semmi baj, amúgy sem szoktam a MM-re hivatkozni, mint ahogy a munkahelyemre se a bótban :) Bár az mókás szok lenni, amikor elolvassák a melegételjegyen a cég nevit a kifőzdében :))) már szedtek le előlem terítéket és hoztak másikat... hm... :)
Najóvan na! :) Kicsit tartottam ám tőle, hogy gyön egy monokli a szemem alá, mert ütközöm a Modus Moderandiba itten ni :)
De ha nem, akkor jó. Főleg, hogy engem magánemberként hidegen hagy az Omnia (csak az elvek nem), olyat csak munkában isznak a menágerek, nekem otthon finomabbak vannak a kávészekrénybe. Igaz, hogy ritkán is főznek nekem titkárnők KVt :)
OFF amúgy, tisztázva bezonyos félreértéseket :) én magam csak egy határig kérdezhetek "hivatalosan", viszont ha én jelezek a hatóságnak, akkor előbb odamegy és vizsgál, mintha rózsi néni beír a panaszkönyvbe. Ja és a vizsgálat után megkapom a jegyzőkönyvet. (amit nem írhatok ide, mellesleg)
Nu, de sebaj, engem ez magánban érdekelt volna, ha már minden nap omniát reggelizek...
Kicsit meg vagyok ám sértődve, mert akár azt is írhatták volna, hogy :
"Kedves Maga!
Igen drága kegyedtől, hogy a mi termékünk érdekli, képtelenek vagyunk elég hálásak lenni ezért és érdeklődéséért és megtisztelő leveléért.
Sajnos a termék pontos összetételét nem írhatjuk meg, lévén az ősi titok amely apáról fiúra száll, gyermektelenség esetén pedig vissza a királyra, de van a cuccban robusta meg van benne arabika és úgy nagy általánosságban még kis cikória is meg káposztatorzsa.
kellemdús levelét térdenállva köszönve,
Ló József
ügyflszlglt
(barátoknak - mától Ön is ide tartozik - csak Józsi)"
Különösen, hogy a csomagoláson azt hazudják, hogy 800-féle összetevő van benne... én barom meg aszittem kávé...
Általában aki nem szégyelli azt, amit beletesz, az ráírja. A 100% arabicákon pl. mind rajta van. De láttam már 100% robustát is, amit mertek bevallani, ugyanígy azt is, hogy hány % KV és mennyi pótkávé, konkrétan micsoda van benne.
Ha jól csalódom, kötelező is élelmiszerekre ráírni az összetételt, úgyhogy egy ilyen levél mehetne akár a fogyasztóvédelemhez is. Nem teljesen törvényes ugyanis ezt elkenni üzleti titokkal meg azzal a hablaty rizsával, amit a csomagok oldalára írnak, hogy fantasztikusan válogatott kávékeverék, aztán meg titokban reszelt gumit/míniumot/ciánkálit/maflatoxint pakolni bele a tömeges mérgezést okozó határ alatt.