A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ízlések és pofonok :). Én is nescafét iszom reggelente, az is por, mégis ízlik :). Meg az automatás cappuccino is sokszor. Ez annyira nem jött be, hát van ilyen. Az a bajom vele főként, hogy nagyon elcukrozott tejeskávét érzek alapíznek.
A mai napom kávéja a változatosság kedvéért Nescafe kapucsínó volt:-) Viszont épp ma láttam egy újságban ennek a jegeskávés változatát. Tavaly nyáron már kóstoltam, a nagymelegben jobban esett, mint a forró változat, úgyhogy körbenézek, hogy beszerezzek belőle.
Volt némi sejtésem, hogy erről lehet szó:-) Viszont ahogy írtam is, ha nem lenne annyi koffein a kávéban, márpedig egy jó kávéban bőven van, akkor innék klasszikus kávéból kapucsínót. A koffeinmentes kávét, már meg se merem említeni....:-)))
Én kapucsínó kedvelő vagyok, és abból is jórészt az instant változatokat szoktam inni. Lehet, hogy szentségtörés egy ilyen oldalon instant kapucsínót emlegetni, viszont nekem a koffeintől szívdobogásom lesz, úgyhogy csak ritkán iszom tisztán a kávét:-) A legnagyobb kedvencem a Nescafe 3in1, ízre kellemes és telt. Régebben a La Festa, lengyel gyártmányú kapucsínókból ittam. Az Amarettó volt a favorit, viszont mióta "újítottak" és különféle likőraromákat kevertek bele, nekem teljesen ihatatlan lett. Legújabb felfedezésem a La Festa pisztáciás forrócsokija. Telt, tejszínes és enyhe, mégis érezhető pisztácia ízzel. Kóstoltam még a marcipánosat is, annak inkább az illatán érezhető a marcipán, ízében nem nagyon.
Igen. :) Nem nagyon érdeklődtem a Segafredok irányába, mert egyszer megkóstoltam az Segafredo-Espressot, és az nagyon erős volt nekem, de múltkor kaptam Intermezzot, és próba-cseresznye alapon kipróbáltam. :) Jól tettem. :)
Vajon az étcsoki élvezettel való fogyasztása perverzió-e?
A barátnőm szerint az, így nem hajlandó velem étcsokit enni, pedig azt nagyom szeretem. Folyton tukmál ilyen-olyan töltött geil (így írják ezt-???) tejcsokival.... De én a feketét szeretem, azt meg nagyon......
Van valaki aki tudja, hogy mi történt a DÉMON nevű csokival???? az is nagyon böktem, csak mostanában nem látom sehol....