A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
A KOTYOGÓ-m kezd nagyon lerongyolódi, így szeretnék egy másikat! Tud valaki tanácsot adni, hogy vajon hol keressem?
Van még egy úgynevezett "Gomba" nevű főző! Ezt még gyártják? Esetleg egy ilyen érdekelne!
A Kotyogó az életem része! 1,5 éve költöztem össze a barátnőmmel, aki nagyon le akart beszélni a Kotyogóról, mert már akkor is elég mosdatlan volt! erre azt mondtam: KOTYOGÓ nélkül SOHA NEM KÖLTÖZTEM, MOST SEM FOGOK!!!!!!!
(megj.: többször költöztem életem során!)
Elfogadta az érvelésem!
Szegény, öreg barátom (Kotyogó) kezdi feladni a küzdelmet! Ezért szeretnék egy újat!
1x belenyal az ember és soha többet :). Most hoztam be több zacskót a kollégáknak :), ha fejenként mindegyik csak egyszer esik áldozatul, már megszabadultam a kollekciótól :))).
Tévedés, én magam is iszok porcapuccinót (automatából, J6-ost, majdnem mindennap). Mondjuk, büszke nem vagyok rá -- az igénytelenség egyik jele, mint hamburgert enni, Benny Hillt nézni, vagy úgy ragozni az inni-t, hogy "iszok" :) De azért a Nescafénál is lejjebb már nem süllyednék. Emlékszem egy szörnyű délutánra, amikor sokáig kellett az irodában maradnom és nem volt több kávéporom, így a kolléganőm La Festájából csináltam egyet... Az egy émelyítő folyadék, aminek soha nem lett volna szabad kitennie a vonalkódját a 100 forintos bolthálózatból.
Káposzta, a második képen, ami ugye az eszpresszogép, a gép középső jobb részén, a csorgató mellett, az a fémes kis kiálló valami, az ugye a gőzölő funkció?:-))))))
elmentem Frappét nézni. Azt ugyan nem találtam, viszont kezembe akadt a Douwe Egberts 3in1 kávékeveréke. Úgyhogy meg is kóstoltam. A csomagoláson külön írták, hogy robusta és arabica kávéból készült. Kellemes illata van, ízre a Nescafé-jéhoz hasonló lágyabban tejszínes, viszont a kávé sokkal jobb benne:-) Kifejezetten finom kávé, úgyhogy nekem ez sokkal jobb a Nescafe 3in1-nél:-)