Keresés

Részletes keresés

norris21 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 299

Azért én annyit megkérdeznék, hogy szerinted mi miért nem tudtunk egy igazi 5-öst igazolni?

Pl. ez a Scott nekünk is tökéletesen megfelelt volna.

Biztos, hogy dolgozunk rajta, és az is biztos, hogy szerzünk egy megfelelőt mi is, de miért nem lehetett már korábban? Ha a Nyír1 tudott szerezni, akkor a magyar bajnok&kupagyőztes miért nem?

Lehet veretlenek lennénk még, ha a kezdetektől fogva van nálunk egy Scott szintű center!

Én a center kérdésben látom egyedül a csapat minden problémájának eredendő okát.

Előzmény: moca1979 (296)
norris21 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 298
Ti, ti.... ti, kiskovácsok! :-)))))
Előzmény: Lecso11 (297)
Lecso11 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 297
Egyetértek: Ales a király!

"KL: aki szidja, annak csak annyit tudok tanácsolni, próbáljon meg ő is egy csapat összekovácsolni (én ezt  a megyében csinálom, de ott is qrva nehéz)"

Hát igen Moca, mi már csak tudjuk... :)))

ÖTÖS CENTERT KAPOSVÁRRA, HEJJJJ-HEJJJJJJJ!!!

Előzmény: moca1979 (296)
moca1979 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 296

Na most már nekem is kell valami írnom, szinte erkölcsi kötelességemnek tartom...Először is a Kovács Lacit ért vádakról...A tavalyi bajnok és kupagyőztes csapatbaól NÉGY kezdőember távozott: Simi, Ivkó, James, Sanders...Ezek után kellett igazolni...Simi szvsz még nem pótolható, viszont Strnad jövőre (vagy már az idény végére) kulcsjátékos lesz...Ivko az ő posztjára legnehezebb embert találni, nemcsak a tudása, hanem a finesze, csibészsége és vezéregyénisége miatt is...Sanders a lepattanóban verhetetlen volt, James (a vajkezű) pedig mindig betalált...Ők nagyon sokat kértek....

Kunc: szvsz egy istencsászár 4-es posztos serác, aki hajt, mint a barom s mindent megtesz a siker érdekében...Ha jön egy 5-ös, akkor tudja igazán megmutatni, hogy mit is tud valójában...

Trepi: tévedsz norris21 ő játszik 5-ös poszton, csak sajna ez nem látszik...Az előző mérkőzésen már kicsit jobb volt, de még ez is nagyon kevés...Ekkor jön Kunc és átveszi a helyét, így szerencsétlenre hatalmas feladat hárul...

Bobo: egy klasszikus irányító, aki, ha van mellette egy jó 2-es, 3-as, akkor őket tökéletesen kiszolgálja...

Sziko: sajna nem tud labdát vezetni és teligatyával megy fel a pályára...

Gordan: ő ennyi idősen, ennyit tud vállalni, nem többet...Szvsz a Zoki néha indokolatlanul cseszteti...

Dénes: ő jó, csak kicsit többet vállalhatna...

Ike: nem csapatjátékos, de néha nagyon hasznos.

Moseley: róla később, de az előző találkozón kütyaütő volt.

KL: aki szidja, annak csak annyit tudok tanácsolni, próbáljon meg ő is egy csapat összekovácsolni (én ezt  a megyében csinálom, de ott is qrva nehéz)

Előzmény: norris21 (295)
norris21 Creative Commons License 2004.12.06 0 0 295

Sziasztok!

Lecs, én nem azt mondtam, hogy Ales nem jó játékos, csak annyit, hogy én személy szerint többet vártam tőle. Ha jól emlékszem eddig nem igazán marasztaltam el, csak én többet vártam tőle, lehet hiba volt. Az MNK-s "kirohanásom" nem neki szólt, hanem inkább annak, hogy 5-ös posztra vettük, ott pedig szerintem nem váltja meg a világot. Ellenben ha a saját posztján játszhatna, lehet a liga egyik legjobb 4-se lenne... Nem az ő hibája, de kevés 5-ösnek.

Szikoról nem igaz, hogy ennyit tud. Szerintem a védekezése mellett van (vagy legalábbis volt) benne kb. 10 pont/meccs. Emlékezz rá, amikor érkezett...

Boboról az a véleményem, hogy remek kiegészítő, de most több kellene, és nem tudja nyújtani azt plusszt. Én azt gondoltam, hogy felszabadulva Simi árnyékából, több lehetőséget kapva, talán ismét rátalál a pontdobó játékára, mint pl. a Pécs ellen idén. Akkor jól játszott, de eddig ez az egy meccse volt jó...

Gordan meg, elismerve minden eddigi szolgálatát a kaposvári kosárlabdában, össze szedhetné magát, mert nem egy megszokott látvány, hogy leszedik mellette a védő lepattanókat. Ha jól belegondolok csak ebben az egy játékelemben kellene jeleskednie, és akkor senki sem lenne elégedetlen vele...

Trepi teljesítménye nálam inkább plusszos, főleg a tavalyihoz hasonlítva. Igaz elképesztő hibákat is tud csinálni, de idén mintha több szép dolgot látok tőle, mint tavaly. Bár az érthetetlen, hogy hogyan tudja ezeket felváltva csinálni.

Dénes teljesítménye nagyjából rendben van idén is, de fejben tanulhatott volna Stojantól, nem hiszem, hogy pl. a mostani kipontozódása véletlen lett volna...

Strnad nálam is OK. A jövő embere egyértelműen, és már most is lehet rá számítani.

IKE vs. Moseley. Na, ha az eddig látottak alapján kellene dönteni kettejük között nálam nem kérdéses, hogy IKE lenne a választott. Bár cáfolna rám Moseley, de eddig nem győzött meg.

HAJRÁ KAPOSVÁR!

kaposvari Creative Commons License 2004.12.06 0 0 294
Hogy én is hozzászóljak az egyéni értékelésekhez, Szőke szerintem nem jó játékos, ennyi van benne (kívánom, hogy cáfoljon meg), sőt Trepák sem tud sokkal többet mint amit mutat. Ike-ot viszont nagyon jó képességűnek tartom, de a játéka tényleg nagyon felelőtlen. Varga is többet tud mint amennyit mutat, Gordán a kora miatt nem, de tőle ez is szép. Moseley szerintem lesz jobb is, "fejben előrébb tart" mint honfiársa. Kunc elfogadható, Dénes is, de ha fejben is ott lesz, akkor még jobb teljesítményt fog nyújtani.
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.06 0 0 293
Trepi már végig zavarták a fél országon és mindenütt rájöttek, hogy csak harmadik centernek jó. Itt meg ő a kezdő...
Előzmény: Lecso11 (291)
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.06 0 0 292

Gordan peremember, ennyit vállalt csak, amikor hosszabbított.

Moseleynek pont most volt a legrosszabb az akklimatizáció miatt, plusz nem ismer egyetlen figurát sem még.

Bobo klasszikus második számú irányító.

Szikót Te sem gondolod komolyan, hogy húzóembernek kellene lennie!

Ike-nak viszont már meg kellett volna szoknia a csapat játékát, de még véletlenül sem játszik semmit. Csak pattogtat.

A Nyeh akkor kezdett el feljönni, amikor ő lett az irányító. Egymás után hat(!!!) olyan támadásunk volt, amit eldobott, elpasszolt vagy csinnbe adta...

Előzmény: norris21 (290)
Lecso11 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 291
Kunc kérdésében nem értek veled egyet, szerintem messze az egyik legjobb, ha nem a legjobb játékosunk. Az ugye minimum, hogy mindig hajt és küzd (sajnos az is baj, hogy másnál nem érzem ezt, legalábbis nem annyira, mint Alesnál...), de mindemellett szerintem nagyon is képzett játékos, van már elég rutinja is, hiszen 31 éves, de közben gyors is, rajta ezúttal sem múlt semmi szerintem. Abban igazad van, hogy nem egy Ivkovics, de azt se felejtsük el, hogy ö nem 5-ös center, hanem egy tipikus 4-es, arról nem ö tehet, hogy ezen a poszton kénytelen játszani.
"HA" jönne mellé egy igazi 5-ös, akkor neki is mégkönyebb dolga lenne, mert rengeteg teher kerülne le a válláról.
Szikó, Bobó és Gordan teljesítménye értékelhetetlen idén, ök ennyit tudnak, korábban kiegészítö embereknek tökéletesek voltak, de többre nem képesek tartósan, csak bizonyos idöszakonként.
A többiek: Trepákban és Dénesben sokkal több van, mint, amit mutatnak, ötölük mindenképp sokkal, de sokkal több kell, amit tegnap csináltak még az is kevés.
Ami a légiós kérdést illeti: Ike és Moseley... két dudás egy csárdában. Strnad remélem hamarosan felépül, mert most már irányítónk sincs, tegnap ez is kiderült...

A csütörtöki meccs vízválasztó lesz, ha ott is kikapunk, a továbbiakban a kiesés elleni küzdelemre kell koncentrálni és max. a 9-10. hely környékét megcélozni... sajnos.
Előzmény: norris21 (290)
norris21 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 290

És egyedüli a jelenlegi csapatban, akiben bármikor benne van pont.

Nem hiszem, hogy pont az ő teljesítményét kell kritizálni, sokkal inkább elmarad a vártól pl.: Moseley, Sziko, Bobo, Gordan és talán még Kunc is szerintem.

Előzmény: Wagner Lopez (281)
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.05 0 0 289

Ja, Norrisnak: Ike 33% mezőnyből, 3 assziszt, 14 IBM...

Előzmény: Wagner Lopez (288)
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.05 0 0 288
Ez már több, mint kíbónos. Ez egy db szar...
Előzmény: Lecso11 (285)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 287
Bocs, hülye vagyok. Késő van.
Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 286
Legközelebb inkább linket légyszi. Köszi :-)
Előzmény: Lecso11 (282)
Lecso11 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 285
Hazai pályán 4-böl 3 vereség, ráadásul nem is olyan félelmetesen egetrengetö csapatok ellen (és akkor finom voltam....)
Ez már tényleg kínos... nagyon kínos...
Előzmény: kaposvari (284)
kaposvari Creative Commons License 2004.12.04 0 0 284
Kezd a csapat produkciója kínossá válni. Pedig tényleg próbálok türelmes lenni velük. Ha csütörtökön is kikapunk akkor...
Lecso11 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 283

www.somogyihirlap.hu

Mozgalmas évzáró következik

Az esztendő végéig még 3 találkozót vív a férfi kosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK. A csapat szombaton a Nyíregyháza, majd jövő csütörtökön a Szombathely gárdáját fogadja. A sort december 21-én a Kecskemét elleni idegenbeli csata zárja.

A pontvadászat legutóbbi fordulójában végre ismét a kaposváriak örülhettek. A Zalaegerszegen aratott diadal – ha nem is közönségszórakoztató játék után született – újra lendületet adhat a somogyiaknak. A hoszszabbítás után kivívott győzelemben nagy része volt a csapatot elkísérő, Filipovicsékat kitartóan buzdító kaposvári szurkolóknak is. Jó érzés, hogy sokan a nehezebb időkben sem pártolnak el kedvenceiktől. Az biztos, hogy a szombati, Nyíregyháza elleni összecsapáson is nagy szükség lesz a támogatásra.

A klubvezetés közben újabb hónapra kötött szerződést az amerikai Jibrahn Ike-kal, aki ennek értelmében december 31-ig áll a kaposváriak szolgálatában.

Az eredeti versenykiírásban közöltekkel ellentétben változik a Kaposvári KK két utolsó mérkőzésének időpontja. A december 29-i Falco KC elleni összecsapást a két egyesület megállapodása értelmében előbb, december 9-én, azaz jövő csütörtökön 18 órai kezdettel rendezik a kaposvári Városi Sportcsarnokban. Az Univer Kecskeméti SE elleni idegenbeli találkozó időpontja pedig a Sport1 tv élő közvetítése miatt változott. Az öszszecsapás új időpontja: december 21., kedd, 18 óra.

Kun Zoltán

Dénesék a gálán
A Budapest Sportarénában idén is megrendezik a Sony-Ericsson K-500 Kelet-nyugat Gálát. A honi kosárlabdázás legjobbjait felvonultató gálán – jelen állás szerint – két kaposvári játékos fellépése tűnik biztosnak. A felnőtt férfiak meccsén Nyugat válogatottjában Dénes Gábor, míg a juniorok úgynevezett Rookie game meccsén Hendlein Roland szerepelhet.

Lecso11 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 282

www.szon.hu

Kaposvári kaland

Ha ebben az esztendőben meccset szeretne nyerni (miért ne szeretne?) a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapata, akkor ahhoz bravúrra lesz szüksége.

Az NB I. A csoportos nyíregyházi férfi kosárlabdázókra ugyanis három fellépés vár még a 2004-es évben, és ezek egyikén sem számít favoritnak. A sor a szombati, kaposvári fellépéssel kezdődik, a jövő héten a Debrecen lesz a vendég a bujtosi csarnokban, aztán a Falco vendégei lesznek Pavlovicsék.

De maradjunk az első bevetésnél, pontosabban a legutóbbinál, hiszen a Szolnok elleni hazai vereséget is meg kellett emészteni a héten.

- Megpróbáltuk elemezni az elkövetett hibákat és persze okulni azokból, remélem, ez sikerült - mondta a múlt szombati meccs kapcsán Horváth Imre vezetőedző. - Ugyanakkor a szegény embert az ág is húzza alapon a héten sérülések is nehezítették a munkát, Scottnak és Pavlovicsnak is kellett edzéseket kihagynia, de azért játszani fognak. Bízom benne, hogy mindenki átérzi nehéz helyzetünket, és az ezévi három mérkőzésen valamennyi játékos mindent meg fog tenni a bravúrokért.

Majd’ elfelejtettük, hogy az NYKK szombaton az aktuális magyar bajnokhoz látogat, igaz, a tavalyi csapat két alappillére, Simon és Ivkovics már másfelé pattogtat. Talán ennek is köszönhető, hogy a somogyiakat két váratlan hazai vereség (Pécs, Szolnok) is érte.

- Ellenfelünk legutóbb, Zalaegerszegen nyert, ami arra utal, hogy kilábalóban van a hullámvölgyből - folytatta a tréner. - Ráadásul Moseley személyében egy védekezésben és támadásban egyaránt hasznos játékossal erősödtek, így az amúgy is gyors, korszerű játékuk tovább javulhat. Ugyanakkor ha két csapatnak már sikerült ott nyernie, miért ne mi lehetnénk a harmadikok, akik meglephetik a bajnokot...?

- Bodnár Tibor -

Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.03 0 0 281
És egyben a legöncélúbb...
Előzmény: norris21 (278)
Lecso11 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 280
Moseleynak azért nem ártana leadnia egy jó 8-10 kilót :) De rosszul nem járunk vele az biztos.
Egyébként Ike tényleg a legjobb dobónk, de én sem vagyok elájulva töle, és én úgy gondolom, hogy pl. Zokinak sem az ilyen stílusú játékosok a kedvencei :)
De egy vérbeli 5-ös tényleg nagyon kéne, most hétvégén megint érdekes meccs jön a Nyíregy ellen, nem lesz ez olyan sima, ez a Seth Scott nem egy gyenge center, kiváncsi vagyok mit kezd vele a Trepák,Gordan,Kunc trió.... Gémesröl nem is beszélve :o)))
Előzmény: Wagner Lopez (277)
norris21 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 279

Ja, és 3-as minek kellene?

Dénes, Sziko, Ronca + még talán Moseley is jó 3-asnak.

Szvsz ez elég erős.

norris21 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 278

Csak egy ötös kéne ebbe a csapatba, és készen lenne.

Ike a legponterősebb játékosunk jelenleg.

Előzmény: Wagner Lopez (277)
Wagner Lopez Creative Commons License 2004.12.02 0 0 277
Szvsz pedig semmi szükség rá. Maradjon Mózli, és hozzanak egy normális ötöst és hármast.
Előzmény: norris21 (275)
kaposvari Creative Commons License 2004.12.02 0 0 276

Szerintem ez azt jelenti, hogy egyenlőre.

És Moseley marad?

Előzmény: norris21 (275)
norris21 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 275
JIBRAHN IKE-kal 2004 év végéig kötött szerződést a klub.

Forrás: delfinek.atw.hu

Wazzeg, normálisak ezek? A legjobb játékosunk jelenleg...
kaposvari Creative Commons License 2004.11.30 0 0 274
Ettől még nem fogok a Siófoknak szurkolni:-)) Még kosárban sem.
Előzmény: Lecso11 (272)
Lecso11 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 273

Szóval hétvégén jön a Nyíregyháza, az elmúlt években nyolcszor játszottunk ellenük, és csak egyszer kaptunk ki tölük, idegenben, igaz az eléggé emlékezetes meccs volt...

szóval érdekeségként egy pár meccs:

2003/2004

Kaposvár-Nyíregyháza 101-76

Ivkovics 22, Simon 15, Trepák 15, Dénes 13/6, Filipovics 12/3 - Jovanovics 21/3, Pavlovics 18, Siska 14/6, Riley 12/3

Nyíregyháza-Kaposvár 81-83

James 19/3, Simon 19/3, Ivkovics 14 - Toya 22/3, Riley 20/3, Jovanovics 17/6, Pavlovics 13

2001/2002

Kaposvár-Nyíregyháza 101-66

Dzunics 28/9, Bukva 19, Simon 17/3, Ivkovics 12, Filipovics 11 - Krivacsevics 16/6, Ricks 15/3, Jeremenko-Kesztner 14

Nyíregyháza-Kaposvár 60-73

Bukva 30, Ivkovics 15, Simon 15/9 - Jeremenko-Kesztner 17, Marcsenko 11/3

2000/2001

Kaposvár-Nyíregyháza 85-61

Halimics 19/9, Ivkovics 19/3, Nunnery 19/6 - Ricks 20/12, Pavlovics 13/3, Krivacsevics 12

Nyíregyháza-Kaposvár 83-81

Halimics 23/9, Ivkovics 17, Nunnery 16, Simon 14/6 - Krivacsevics 27/9, Pavlovics 23/9, Ricks 12/6

1998/1999

(9-16. helyért)

Kaposvár-Nyíregyháza 90-57

Nyíregyháza-Kaposvár 75-84

Lecso11 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 272
Én is úgy emlékszem, hogy a tavalyi eredmények számítanak, de lehet, hogy neked van igazad.
Abból gondolom, hogy a MAFC,Dombóvár,Eger,PVSK,Sopron,(ugye még tavaly elsQosztályú volt) már most játszanak, míg a többi csapat nem. És ugye ezek a csapatok azok, akik tavaly a tabella végén végeztek. 11.Dombóvár, 12.Pécs, 13.MAFC 14.Sopron 15.Eger.
Szóval én ebbQl gondolom.

Ehhez kapcsolódik, hogy december 10-én pénteken lesz egy érdekes meccs Siófokon, ahol a Siókosár UK a Dombóvárral játszik az MK 2. körében, ugyan az idei szabályokat nem tudom hány légiós játszhat a magasabb osztályú csapatban, de az biztos, hogy nem mindegyik, szóval nem lesz sima a Dombesznak, és ugye a Siófokban több kaposvári is játszik (Hendlein,Tömösváry,Beck,Szabó "Rodman" Balázs...). Egy meccs dönt a továbbjutásról.
Előzmény: norris21 (271)
norris21 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 271
Szerintem a pillanatnyi állás számít majd, de ez nem biztos...
Előzmény: kaposvari (270)
kaposvari Creative Commons License 2004.11.30 0 0 270

Nem az előző bajnokságvégi helyezések számítanak?

Az egerszegi meccs egyik legrosszabb tapasztalata az volt hogy ebben a csapatban még a rengeteg hibával játszó Moseley a legjobb emberünk.

Előzmény: norris21 (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!