A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Aggodalomra semmi ok, még élek:) Aggodalomra holnap lesz ok, ha 12-ig nem írok akkor érdemes lesz elkezdeni keresni a pap telefonszámát:)
A helyzet az, hogy sajnos még nem volt módom kipróbálni a kávét:(, mert csak tegnap kaptam hozzá hardvert (igazi réz dzsezva ónozott(?) belső felületkezeléssel), ma reggel meg nem jutott rá időm, de a holnap reggeli első program az lesz. Holnapig türelmet kérek, mindenképp beszámolok:)
Nem, a neve a török. Finomabb örlésű, kissé más pörkölésű, mint amit itthon megszoktunk és az elkészítési módja is más. Ott a forró, lobogó vízbe tesznek fejenként egy teáskanálnyi kávét és még egyszer megrottyantják, majd ízesitik aki akarja, aztán hagyják leülepedni a zaccot, majd jóízűen elkortyolgatják. Erős, intenzív kávé.