Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 454

Nem kell gúnyolódni, sima számlám volt eddig csak, bankkártyát sose láttam még, azt se tudtam hogy müködik, pedig az informatikával eléggé közeli barátságban állok.

Ott írtam alá, nem is azzal van a gond, hanem azzal, hogy van egy karc, ha fény felé fordítom (valószínűleg emiatt), ami eléggé szabálytalan. A gyári karcok meg kártya egyik végétől a másikig megy teljesen egyenesen.

Állítolag ha megsértem a mágnescsíkot nem feltétlen biztos, hogy müködik.

knorti Creative Commons License 2013.05.18 0 0 453

Ha veszel fehér hibajavító tollat, az látszani fog a mágnescsíkon is. :D

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 452

Nem ertelek. Alairtad a fekete savban? Az nem tunik fel, hogy ott ugyse latja senki? :)

Amugy tokmindegy a mukodesere nem lesz semmi hatassal.

Előzmény: Törölt nick (450)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 451

mágnescsík* nem mágneskártya :D már félre is írok.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 450

Viszont egy kérdés, ami a tapasztalatlanságomat jól tükrözi:

Mikor megkaptam a kártyámat, egy levél fogadott mellette, hogy aláírás nélkül érvénytelen. Ezzel nincs is gondom, de én - tudatlanságból adódóan - követtem a magyar helyesírás szabályait, így mivel a kép nem mutatta, hol írjam alá, én meg nem tudtam, úgy írtam alá, hogy a figyelmeztető jelzés fölött (úgye egy hivatalos lapon is aláírásunk alatt van a nevünk és hogy aláírás), de útólag kiderült hogy az a mágneskártya.

Ezt részletesen úgyan nem, de felületesen megkérdeztem még előtte a banktól is, hogyan írjam alá, ha a fekete nem fog, mivel sötét a háttér. Nekem már itt nem stimmelt valami, de gondoltam így van rendjén.

Aztán, ha a fény felé fordítom, vannak olyan karcolások, amik nem teljesen egyenesek (pontosabban 2), így gyári karcolásoknak szerintem az nem minősül.

Hol tudnám kipróbálni a kártyám? ATM-ek chippesek, boltokban is az van már elméletileg. Csak félek, hogy egyszer bemegyek egy idegen boltba, ahol nincs chip és nem tudok vásárolni?

Azért ebben csalódtam, hogy kezdőknek nincs egy eféle kép a kártya melletti papíron:

Én direkt simát rendeltem, mert számomra a dombornyomott drága, de hát ha ezt mégegyszer ki kell fizetnem, akkor ez tökmind1.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 449

Én meg nem értem miért vagytok ilyen pesszimisták :)

Tranzakcíós adó, még nem biztos hogy megnől és ha mégis, honnan gondoljátok, hogy máshol nem terhelik rátok jobban :)

CIB, Erste, Raiffaisen, MKB 100% hogy drágább kondíciót helyez el, mint a Gránitbank, ha ez mégis bekövetkezik :)

OTP-t nemtudom, ők most elég jól állnak, de őket nem preferálom. Kevés olyan bank marad, ami választható is, és jobb lenne mint a Gránit :)

Előtte talán megkéne várni, hogy lesz-e tranzakcíó adó emelés, illetve a kiszemelt bankok kondícióját se ártana megnézni. 

knorti Creative Commons License 2013.05.11 0 0 448

ÁÁ, annyi pénzünk sajnos nincs, hogy a 100.000 € fölötti részt elvegyék. :)

Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 447

Akar, csak ne cipruson :)

Előzmény: knorti (446)
knorti Creative Commons License 2013.05.10 0 0 446

Ja, külföldön...

Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 445

Na mar megint keresni kell uj bankot akkor :)

Előzmény: bindera (443)
knorti Creative Commons License 2013.05.10 0 0 444

Szerintem is, sajnos...

Előzmény: bindera (443)
bindera Creative Commons License 2013.05.10 0 0 443

Na itt úszik el az ingyenes bankolásunk hamarosan :(

x5z4 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 442

Jómagam is elégedett vagyok a Gránit Bankkal.

knorti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 441

Lehet, de azt írja a hirdetmény, hogy akkor is levonják a kártyadíjat és utólag visszatérítik. 

Előzmény: FOMA (438)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.25 0 0 440

Én örülök neki.

hó elején nyitottam a számlát, és  a mostani pénz még nem tudott rámenni, mert nem történt még meg a reakció, ahova beküldtem a papírt.

Így leghamarabb csak jövőhónapban jöhet rá pénz, így nekem jobb, hogy nem rögtön terhelik rá a kártyát.

Szerintem ha van valami amiért fizetni kell (pinkód módosítás stb.), arra úgy is emlékszel, és ha jön egy sms akár 2 hónap múlva, tudni fogod mire vonatkozik.

Ez olyasmi mint az "ingyen hitel" csak kicsiben és kamatmentesen.

Zegzug Creative Commons License 2013.04.25 0 0 439

Na megjött a válasz a banktól. Amúgy a válaszadásuk valóban nagyon gyors, ez jó pont, de a válasz tartalma vicces:

Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy ügyfélszolgálatunkhoz fordult levelével.
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az *** számú bankkártyájával  
2013.01.21-én Budapesten az OTP ATM-nél PIN kód módosítás történt. Az Ön lakossági Magas  
Kamat számlacsomagjára vonatkozó hatályos Hirdetményünk szerint a PIN kód ATM-nél történő  
módosításának díja 300 Ft. Ez az összeg terhelődött be 2013.04.24-én.
Bízunk benne, hogy segítségére lehettünk.
Üdvözlettel:
Gránit Bank

Szóval negyed évvel azután terhelődik egy elvégzett tranzakcióm. Az ember meg nyugtalan lesz, ha csak úgy a semmi közepén kap egy értelmezhetetlen sms-t, hogy terhelés történt a kártyámon. Ki emlékszik már, hogy mit csinált januárban? Megírtam nekik, hogy az emberben gyanút kelt a bankkártyájával bármilyen nem általa kezdeményezett tranzakcióról szóló értesítés. Sok helyen hallani, hogy sok esetben kártya adatok ellopása után először egy kis összegű próbaterheléssel kísérleteznek a bűnözők. Jobb lenne azonnal terhelni minden tranzakció után közvetlenül, így akkor az ember tudja, hogy mire vonatkozik!

Előzmény: Zegzug (435)
FOMA Creative Commons License 2013.04.25 0 0 438

Megvárták, hogy VIP-ügyfél leszel-e.:-)

Előzmény: knorti (437)
knorti Creative Commons License 2013.04.24 0 0 437

December 27.-én írtam alá a számlanyitási szerződést és ma vonták le a kártyadíjat.  Annyira nem kapkodják el. :) Nem hiányzott nekik eddig.

Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 436

Írj nekik egy levelet, hamarabb válaszolnak, mint hogy itt kapsz választ. 

Főleg azért is, mert ez egy rejtélyes dolog így. Ők biztos tudják miért csinálták.

Zegzug Creative Commons License 2013.04.24 0 0 435

Az imént kaptam egy banki sms-t egy 300 Ft-os tranzakcióról. A netbankba belépve annyi szerepel ott, hogy:

Tranzakció típusa :  Bankkártya díj terhelés

Közlemény :  Pin újragenerálás

Ez mi lehet??? A kártya nálam van, nem adtam ki senkinek, ma nem is használtam és nem is kértem PIN változtatást. Nem szeretem ezeket a rejtélyes tranzakciókat. Másnak volt esetleg hasonló?

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 434

persze hogy van, én csak azt mondom, hogyha mindenki rendesen fizetné a hitelkártya tartozását, akkor is megérné a bankoknak a hitelkártya

Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 433

Feneket, ez hulyeseg. Az ossze hitelkartya-juttatast a balekok altal fizetett 40%-os THMbol fizetik. Van balekbol eleg sok ahhoz, hogy ne kelljen itt 1%-okkal matekoznia a banknak.

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 432

a bank a kereskedőktől kapott pár %-ot csorgatja vissza a kártyatulajnak, így lehet a hitelkártya részleg nyereséges akkor is, ha mindenki megfelelően használja a kártyáját

ezért jó pld a citilife, mert a pontokat csak a partnereknél tudod levásárolni, ezzel további forgalmat generálsz az adott üzletben

ez szerintem egy teljesen korrekt és követendő üzletmenet

Előzmény: Sam56 (429)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 431

"Magyarul: az okosak és tehetősebbek nyereségét a többiek fizetik meg. Utóbbiakat nem minősítem. :-)"

Es itt most kit kene sajnalni? :)

FOMA Creative Commons License 2013.04.24 0 1 430

"Szerinted mennyi ideig lenne hitelkártya egy banknál, ha mindenki úgy használná, ahogy leírtad?"

Nézd, ha itt valakiről kiderül, hogy gőze sincs arról, hogyan érdemes használni a hitelkártyát, akkor evidens, hogy próbál az olvtársnak segíteni az ember. Természetesen mindenkihez nem jut ez el, és mi bizony a hülyékből élünk. Köszönet érte nekik.

Sam56 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 429

A hitelkártya nem is azért van. A hitelkártyának az a lényege, hogy olcsóbban vásárolsz, mert a bank fizet a használatáért, és még mondjuk egy Gránit-számlán is kamatozik a pénzed, amíg a bank ingeyen hitelezi egy hónapig a vásárlásaidat.

De nem is azért van, ahogy leírod. Szerinted mennyi ideig lenne hitelkártya egy banknál, ha mindenki úgy használná, ahogy leírtad?

A hitelkártya egy banki termék. Ennek a terméknek banki szinten nyereségesnek kell lennie.

A költés fedezetét nem a bank saját pénze adja, hanem betétek, amire a bank kamatot fizet. A hitelkártya díjai nem fedezik ezt. A visszatérítésre sem ad fedezetet kereskedők által fizetett jutalék.

Ezen a terméken a bank költségeit és a nyereségét, valamint a hitelkártyát nyereségesen használók miatti banki költségeket, visszatérítéseket azok a hitelkártyatulajdonosok fizetik meg, akik rendszeresen kipengetik 43-48 %-os thm-es kamatokat.

Magyarul: az okosak és tehetősebbek nyereségét a többiek fizetik meg. Utóbbiakat nem minősítem. :-)

A Gránit esetében én sem örülnék hitelkártya bevezetésének.

A hitelkártya ugyanis higítja az ügyfélkört. Növeli a kétes kinnlevőségek mennyiségét. A Gránit ügyfélköre még túl kicsi ehhez.

Maradjon csak meg a konzervatív üzletpolitikánál és ügyfélbővítésnél!

A díjváltozások is azt mutatják, hogy a középréteg a fő ügyfélbővítési célközönség. Akik inkább betétet kötnek le, lehetőleg nem 1-2, hanem 6-12 hónapra.

A hitelezésnél pedig lakossági területen inkább a lakáshitelt preferálják, mint az egyéb hiteleket.

Előzmény: FOMA (427)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 428

Meg jo hogy te ilyen turelmes vagy ezeket leirni... :D

Előzmény: FOMA (427)
FOMA Creative Commons License 2013.04.23 0 0 427

"Hitelkártyát alapon se használnék, mert nem szorulok hitelekre."

A hitelkártya nem is azért van. A hitelkártyának az a lényege, hogy olcsóbban vásárolsz, mert a bank fizet a használatáért, és még mondjuk egy Gránit-számlán is kamatozik a pénzed, amíg a bank ingeyen hitelezi egy hónapig a vásárlásaidat. Ha a hitelkártyát rendeltetésszerűen használod, akkor tízezreket keresel vele évente. Ne számolj semmi mással, csak a rezsiddel a fűtéstől a szemétszállításon át a vízig, és annak vedd az 1 %-át. Aztán jön még az élelmiszer, az üzemanyag 3-4 %-a, a többi már csak aprópénz.:-) Kattingass egy kicsit a számológépen és gyorsan rájössz, hogy mennyi pénzt adsz ajándékba a bankoknak, ha nem hitelkártyával vásárolsz.:-)

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 426

Szerintem nem naivitás, ha nekem csak számlafenntartásra kell egy bankszámla. Hitelkártyát alapon se használnék, mert nem szorulok hitelekre.

De szerintem egy jó hitelkonstrukcíó meg egy jó számlakonstrukcíó mindenféleképpen rossz hatással van egymásra. Mármint ha egy banknak van erőforrása kedvezőbb tényezőkre, akkor a kettő gátolja egymást.

Ha csak bankszámla van, akkor egyértelműen jobb feltételek teljesülhetnek, ugyanis ha van rávaló, csak itt kell kedvezőbb feltételeket faragni.

helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.23 0 0 425

Támogatom az ötletet.

Előzmény: FOMA (422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!