A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
És még az tetszik benne, hogy 1 perces lefőzést ígér, ami - ha hozzáadjuk a víz és a zacsek kb. ugyanennyi ideig tartó bekészítését - megegyezik a jelenlegi mikrós kávéfőzési idővel, ami nekem fontos. :)
Szerintem nagyon dizájnos :). Mondjuk először megnézném, hogy milyen kávét csinál a kis zacskós bizbaszokból, de az a beígért krémes réteg a tetején nagyon csábítóan hangzik :).
Én Pelét iszom szinte mindig (mindjárt visítanak páran itt a topikban :)) ), de ez tényleg kimondottan finom. Ma akartam venni párat, de csak 10 db. volt egybecsomagolva, akkor meg nem fogyna a Pelé. :)
Igen, kis tasak, rajta lilás, kékes, narancsos képek. Nekem is nagyon ízlik. Előtte a Nescafe 3az1-ben volt nekem a legjobb, viszont ez még annál is jobb szerintem:-)) Most, hogy "csak" Nescafe van, érezni lehet a különbséget:-)
Egy ideje már a Douwe Egberts 3az1-benjét iszogatom. Most elfogyott és a Nescafe változat volt csak a boltban. Sokkal "könnyedebb" ez a Nescafe. A D.E. ehhez képest erőteljesebb kávé ízű és valamivel erősebb is, úgyhogy visszatérek ahhoz, feltéve, ha kapható:-)
Úgy tudom, hogy az illat és aromaanyagok kb:80%-a távozik az italból a lefőzés után percekkel, a cseranyagok pedig, amik a savanyú- keserű ízt okozzák pedig kioldódnak belőle, így mintegy aktiválódnak. Ha valaaki szakszerűbb magyarázatot tud, vagy netán tévedek, kérem írja meg.:-)
Miért van az, hogy egy közepesen jó (közepesen rossz) KV a lefőzés után kellemes ízű, de néhány perc után,mikor kicsit kihült olyan keserű, mint állat!
Az az oka, hogy kávéfőző. Vegyél egy eszpresszogépet, az nem forralja fel a vizet és nem nyom 100 fokos témát a kávéba, ezérts nem oldodmak ki a mindenféle savak.
Addig is darald durvabbra a kavet es egyaltalan ne tomoritsd ossze, akkor gyorsabban at tud rajta menni a göz, talan nem old ki annyi savat.
Nekem is hasonló tapasztalatom van. A KVfőzőm savanyú kávét főz, már több fajta kávéval is próbáltam. Mi lehet az oka? A gép? Esetleg az őrlés vagy a pörkölés? Vagy van valami kicsi trükk amivel "rendes" kávét lehet főzni? A kávéfőző delonghi, és gyakorlatilag vadi új (vagy ez a baj, kell neki egy kis idő amíg bejáratódik?)