A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nem talalom poshadtnak par nap utan, klor meg szerintem nincs benne, a Bodeni totol jön allitolag, mindenesetre jo ize van. A Kekkuti viz is teljesen ihato meg egy het utan is. A Budapesti csapviz meg frissen sem...
Egy tisztesseges eszpresszo 20, max 30 masodperc alatt keszul, micsinal ez a szerkezet 1 percig azzal a szegeny kaveval? A kavet nalam max. fel perc beletenni es lepreselni, vizet meg eleg 1-2 szer hetente, attol fugg mennyit iszom. Ennel szerintem a Nescafe sem gyorsabb.
:) Ehhe, jó lesz ez :). Már csak néhány egyéb hiányterméket kell kitalálnom, hogy megérje fogadni titeket :)). Amúgy még nem mondtam, cégnél nagyon helyesen ingyen kávéautomata van, meg tea, meg víz. Kávé alatt nyolcfélét tessen érteni. És nagyon finom!
pont ez a bajom ezekkel az előre preparált cuccokkal, hogy nem olyan kávét iszom amilyet én szeretek, hanem abból a 8féléből választhatok... a sima darálós kávék közül meg ihatom a kedvenckéimet is!
Ha meg valaki jár Bécs felé 300 EUR egy új Saeco Vienna. És a kinti számlát el lehet itthon is számolni:)
Az ilyen tasakossal nekem az a bajom, hogy kevés féle kávét lehet kapni, darálóshoz szinte végtelen sok fajta van. pl: A Fény utcai piacon vettem múltkor mexikói kávét, szép nagy szemű volt és még olajosak voltak a szemek.
A másik helyi vonás: nemcsak nescafé nincs túl sok helyen, hanem rendes kávé sem. Viszont ezeket a coffee pod-okat mindenhol nagytételben lehet kapni. Meg ilyen poros cappuccinot, chocolaccinot és egyéb szépségeket, de ezeket meghagyom ElinaLeának :)).
nekem kétségeim vannak, hogy fel kell-e találni most a kávéfőzést, ami ugyebár egy ideje már működik?
ILyen kis párnácskák lefőzésére alkalmas gép volt az előző munkahelyemen és egyrészt a párnácskákban levő koffé nem volt nagy durranás, a sima mindennapos meg nem jó igazán bele. Én nem igazítanám az ízlésem egy kávéfőzőgyárhoz :)) ki tudja meddig lehet majd ilyen belevalót kapni?