Én is azt gondolom összetett kérdés, de igen a covid, a hétköznap, az ára ezek már annyit számítanak hogy nem lesz teltház. Azért gondolom hogy a covid és a hétköznap is sokat nyom a latba, mert már tavaly is voltak üres helyek a fix bérletes oldalakon is, azaz sokaknak van úgy bérlete hogy nincs oltása, illetve nem tudnak eljönni a meccsekre. Ha csak egyik lenne is meglátszana de így ezek a hatások mind egyesülnek. Ezeket láthatóan a klub sem gondolta végig, egy szerencsésebb árazással lehet jobban fogytak volna a jegyek... de ez már csak utólagos okoskodás.
Sok összetevője van, de az biztos hogy a csapat renoméja is megkopott. Voltak korábban is 16.000-es jegyárak (amikor még Kielben is olcsóbb volt a közvetlen pálya melletti hely) és percek alatt elfogytak a jegyek. A COVID csak egy tényező és szerintem a legkisebb. Nagyon sokan aájnlják fel a bérletet is a FB-csoportban mert nem tudnak menni.
A hétközi meccs pedig szurkolói szempontból rémálom, ezt soha nem fogom megérteni miért változtatott az EHF. Nem beszélve a külföldi meccsekről.
Aki ott lesz, tegye oda magát, ki tudja megint meddig mehetünk! HAJRÁ VESZPRÉM!
volt egy olyan időszak, amikor nagyon sokan jártak Veszprémbe kézimeccsre Budapestről. Nem tudom, hogy ez még így van-e, de ők nem szurkolók voltak és még csak nem is rajongók.
Nekem nem meglepetés az hogy még vannak jegyek, és most nem a csapat eredményei miatt van ez a helyzet szerintem.
Nagyon nagy kiesés a hétköznapi meccsek, gondoljunk bele, másnap munka, iskola stb......., főleg a nem veszprémi és környéki szurkolóknál. Régen hétvégi programnak voltak beütemezve egy-egy ilyen nagy meccses napok, egy kis kirándulással kiegészítve, kényelmesen 2-3 napot ott töltött a család.
Biztosan a védettségi igazolvány is közrejátszik ebben még ráadásul, és akkor nem beszéltünk egy 4 fős család, most nem tölt el napokat esetleg ,csak utazik, jegy 56.000.-ft, a mai benzin árakat nézve plusz távolságtól függően 30-40 ezer kb. Szóval húzós a dolog.
A szezonról: nem várok nagy eredményt a BL-ben, legyen jó pár győztes meccs itthon, aztán látjuk, viszont a bajnokságot KÉREM MEGNYERNI!!!!!
Mindenkinek jó szurkolást holnap, azért jó kis hangulat lesz , ki vagyunk éhezve a "régi szép időkre", én bízom egy sikeres kezdetben!
Egy érdekes lista a francia liga csapatainak költségvetéseiről:
1. PSG: 17.800.000 euro (EHF Bajnokok ligája) 2. Montpellier HB: 7.800.000 euro (EHF Bajnokok ligája) 3. HBC Nantes: 7.800.000 euro (EHF Europa Liga) 4. PAUC: 5.800.000 euro (EHF Europa Liga) 5. USAM Nimes: 5.000.000 euros (EHF Europa Liga) 6. Limoges Handball: 4.300.000 euro 7. Dunkerque Handball: 4.200.000 euro 8. Chambéry Savoie: 4.000.000 euro 9. St. Raphaël Var: 4.000.000 euro 10. Chartres Handball: 3.700.000 euro 11. Cesson-Rennes Handball: 3.600.000 euro 12. Fenix Toulouse: 3.300.000 euro (EHF Europa Liga) 13. Grand Nancy: 3.200.000 euro (feljutó) 14. US Creteil: 3.100.000 euro 15. Istres Provence Handball: 2.600.000 euro 16. Saran Loiret Handball: 2.300.000 euro (feljutó) Forrás: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-70-135123.html
"Nagyon ördöngös változások taktikailag nincsenek, az edzések ritmusa és száma változott. Momónak egy kicsit más az elképzelése, de olyan drasztikus változás nem történt, mint amikor 2017-ben Xavi Sabaté után Ljubomir Vranjes vette át a csapatot. Az elmúlt szezonban Momo itt volt velünk rengeteg edzésen, amikor a junior csapatot vezette, kívülről látta, hogy esetleg mi a probléma. Nem azt csinálta, hogy eltörölt mindent, hanem próbálja folytatni, ami jó volt, ami pedig nem úgy működött, azt kijavítani."
Mátét eléggé érzékenyen érintette ez a CSK dolog. Eddig sem volt teljes az elfogadás az irányába az öltözőben, ezzel pedig még a nimbuszából is vesztett. Ezt egyedül a pályán nyújtott teljesítményével tudja visszanyerni. A csapat érdekében mondom, remélem, hogy sikerül. Ha nem, akkor meg majd gonolom a Fradiban levezet.
Be lettünk árazva, de lehet, hogy még igazuk is van sajnos, nem tudom egyértelműen kijelenteni, h mi fogjuk nyerni a nemzetit, mondjuk Szabi lehetne elfogult is, habár nem volt országos cimbije a Mester:
Cindric, Nguessan, Bylik nem kéne (nekem), Sagosen, Fabregas nem realitás. Viszont Hesham, Johannesen, Cavalcanti jó lenne, nagyjából ebben a sorrendben. Hesham azt hiszem kettes védőt tud játszani.(?)
2023-ban fut ki Fabregas, Sagosen, Cindric, Johannessen szerződése is, kiváncsi vagyok,hogy belőlük sikerül-e valakit elmozdítani.
Lékai egyszerűen valószínűleg formán kívül van.
Nem volt meggyőző eddig a csapat játéka, de még év eleje van, ez javulhat még sokat, sokan még nincsenek formában.
2022-ben Nguessan, Ahmed Hesham, Cavalcanti, Bylik szerződése jár le.
2023-tól Nilsson helyett jó lenne Fabregas kérdés akar-e jönni.
A következő években remélem nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy rá a vezetőség az igazolásoknál. Elég lenne egy 16 fős keretből egy erős 8-9 fős mag, a többi helyett meg magyar válogatottal vagy fiatal tehetséggel feltölteni.
Nekem eddig az Ilic-Gulyás páros szimpatikus, de a Bl majd beárazza az ő munkájukat is.
Mint korábban írtam nagyon kíváncsi leszek mi történik a fiataljainkkal már csak azért is, mert a magyarokra nem igazán jellemző, hogy ilyen fiatalon azaz 20 alatt bele tudnának érni a felnőttek mezőnyébe, ellentétben mondjuk a skandináv vagy délszláv származású tehetségekkel. Szerintem ez genetikai adottság lehet, sokszor 25-26 éves korban robbannak be a játékosaink.
Emlékszem még (pedig nekem nagyon gatya a memóriám...) mikor első szárnypróbálgatásait lehetett látni a 16 éves Karabaticnak pattanásos fejjel... döbbenetes volt, hogy mit tudott már akkor.