Ha valaki saját elhatározásra vált, akkor nem kéne másokra is rákényszeríteni ezt a döntést, mert pont ezért a másik félnél ez nem lesz olyan stabil, s idővel vagy visszaesik korábbi állapotába, s az őt meggyőzővel meg erős érdekellentétei támadnak. Tehát sztem evvel bizonyítottuk, ha nem önerőből vagyunk/nem vagyunk vegik, akkor az halálra van ítélve :))
Ha valaki saját elhatározásra vált, akkor nem kéne másokra is rákényszeríteni ezt a döntést, mert pont ezért a másik félnél ez nem lesz olyan stabil, s idővel vagy visszaesik korábbi állapotába, s az őt meggyőzővel meg erős érdekellentétei támadnak. Tehát sztem evvel bizonyítottuk, ha nem önerőből vagyunk/nem vagyunk vegik, akkor az halálra van ítélve :))
Fél év? Boldog ember vagy - ez a legrövidebb idő amiről hallottam! Van akinek ez 20 év alatt sem sikerül. Igaz, hogy ők pedig abban az állapotban boldogok:-)
Az önmegvalósítás formula nálam is erős tényező volt, s mellette még 4 másik. Ezt majd idővel beadagolom a másik jól pörgő vegifórumba, mert érdekes esetek. De nekem sajnos majd fél év kellett amíg sikerült egy ún. felsőbbrendűségi és meggyőzési kényszert leküzdenem. Alapban nem voltam ilyen, nem tudom ez mitől keletkezett. De 5-6 éve ez már nyomokban sincs meg, s ez köszönhető világnézeti váltásomnak, meg persze ilyen helyeknek mint ez, ahol nem olyan szintű a pro-és konta, hogy a végén anyázásban meg hasonlókban merül ki.
A zárt topikokról a tagok többet tudnak mondani - én csak az általános szabályokat ismerem, melyet mindenki olvashat.
A vegetáriánus topikok a könyvjelzőmben vannak tárolva, talán nem meglepő előérzettel még a kezdetkor a "Pszichológia" csoportba helyeztem őket.
Ebben a nagy átcsoportosítási hullámban megláttam benne ezt a topikot, és előrehoztam ... nem mintha annyira irogatni lenne kedvem, hanem mások miatt, akik nem találták a topikjukat.
Miért itt a "nyílt osztályon"? Mert nincs mitől megvédenem se a topikot se magamat.
Amikor a vegetárizmust választottam egy nagy önmegvalósítás része volt, és ma is örülök, hogy így döntöttem. De hasonlóan felemelő érzés volt, mikor rájöttem, hogy semmivel nem vagyok ezzel jobb vagy rosszabb mint a másként táplálkozók, illetve ahogyan nekik szem szükséges az én táplálkozásom miatt aggódni, nekem sem szükséges az övék miatt.
Mindezek mellett beszélgetni még lehet róla - márcsak az időtöltés és a szocializációnk érdekében is.
Szia East! UFF A reformtáplálkozás topik is döglött akna. Az "Asszociáljunk - a HUSZ-ban! ;-)" topik ellenben él. Szavakkal való asszociációs játék. Jól pörög.
Olvasgattam a moderálást meg a FAQ-t e zárt topikügyben, s nem sok újat tudtam meg. Hova menjek? Hol olvashato jerről a mechanizmusról? Mer nekem ez új. Kik a tagok, hogy kerülnek be, mikor írhatnak stb. Segíts ha tudsz, újonc vagyok.
Bevallom, nem figyeltem az összes topikbeli hozzászólásodat, de ahol láttam ott nemigen. ;-) ui.: Az én kijelentésem csak magamról szólt, senki másról, ne értsenek bele semmit ami nincs ott, ne vegye senki magára stb. stb. Lehet, hogy paranoiás kezdek lenni, a sok megfigyelési botrány után???