A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
délelőtt barátnős időtöltés, mondta, hogy kezdjünk a Lehelcsarnokos Semiramisban. ám legyen :) itt ittam egy naaagybögrés nagyontejhabos kávécskát. aztán a Karmában folytattuk, de ez már offtopic, görögsaláta meg egy kis wok-os kaja :)
délután másik találkozó, menjek ki a Pólusba. jó. találkozzunk a Semiramisban. jó :-)) itt nyomtam egy Lattét.
Még sehol nem kerestem, de a Kicsi @ világ azt állítja, náluk van. Kipróbálni érdemes, mert jó hely. Aztán, hogy tényleg van-e és ha igen, igazi-e? Majd elmeséled nekünk :).
Meg kell hogy egészen őszintén megvaljam, hogy IMÁDOM! ezt a szörnyszülöttet! Úgy tűnik számomra, hogy nem egy mai darab, sőt, szerintem Noé is már másodkézből vette, tehát kijelenthetjük, hogy özönvíz előtti....
Öszintén bevallom a tudatlanságom, és tapasztalatlanságom......
Én egy kotyogón, és gombán szocializálódott kávéfüggő vagyok. Azt hittem eddig, hogy én aztán tudom milyen a jó kávé és milyen az eszpresszó! Majd kimentem Olaszországba (nyaralás) és ledöbbentem, hogy mennyire rövid egy eszpresszó, és valójában milyen is az íze...
REMEK REMEK REMEK
azt hiszem, hogy be kell szereznem egy rendes olasz pressógépet.....
A remek fogású csésze... A csík valójában piros, véletlenül sem magenta, de hát a telefon nem fényképezőgép. (Alatta az apróbetűs felirat: Vittorio Veneto)
H_G, a hová menjünk vacsizni topikban is te írtad, hogy Montenegróban voltál? egyre inkább érzem, hogy a következő nyaralások célpontja lehet, olyan sokan dícsérik.
ON: nekem most mindegy, milyen kávét iszom. az allergia miatt nem érzek ízeket. bahh...
Na, majd lefényképezem én is (bár van néhány akadály, pl. h. nincs fképezőgépem), de a kép úgysem adja vissza, h. milyen istenien ki van az a csésze egyensúlyozva! De igazából ritkán használom a remek, stílusos olasz csészét -- az ui. eszpresszós, én meg igazából hosszabban szeretem és sok tejjel, így ált. egy mezei piros Nescafé-bögréból hörpölgetek...
Egyébként nemrég jöttem vissza Montenegróból, hát az vmi pazar kávéparadicsom! A helyiek ugyan néhány dologban nagyon igénytelenek (sokfelé bokáig jársz a szemétben, ilyesmi), de KV dolgában szerencsére pont ellenkezőleg. Mindenféle kis olasz luxusmárkák tök szerénynek látszó helyeken is, az itthonról is ismert Danesi és IO messze nem a legjobbak; ráadásul fantasztikus jó habos-diós sütiket ("kolači) kérhetsz hozzá bármely napszakban, sokan ezeket reggelizik. Instant kávét nagyítóval kell keresni, automatát nem is láttam. (De sokan török módon főzk.) Viszont többfelé a város legfeltűnőbb épülete a Gradska Kafana, mindig a központban és lehetőleg pazar tengeri kilátással.