A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Delfineskagylós förmedvényeket találtam én is mindenhol :) de ez szolid és homokszínű. Mondjuk láttam egy-két eszméletlen fícsört keresgéltemben:
Az egyikben fekete csipkés bikini volt piros zselében kifeszítve, körülötte rúzsos csóknyomok lebegtek. De a legtutibb az szerintem egy pasi vécéfedél-lecsukásra szoktató eszköz volt: a tetején átlátszó zselében tűzpiros Ferrari, kb. kéttenyérnyi, de ez csak akkor látszott, ha az egész kompaktul le volt csukva :)
Hogy ontopik hozzászólás is legyen: kávéfőzőt szeretnék venni :)
15 bar nyomású presszógép kellene, kb. 40 ezerig, tehát nem a profi kategória.
Eddig leginkább a Rowenta Neo-val szemeztem, tetszik külalakilag is, és az egyszerűbbekhez képest pluszként tekintettem a Cremax filterre és az Optipress nevezetű automatikus kávétömörítésre, a zacckidobóra, és a felszívom a tejet - kiköpöm a tejhabot rendszerű habosítóra. Valaki itt viszont pont szidta a Rowenta nyomásfokozós stb. megoldását. És jobban megnézve a szűrőtartóját már én sem vagyok olyan heppi, szinte teljesen műanyag, a szélén a fülecskék is, amivel be kell tekerni a helyére.
Másik jelölt valamilyen Krups lenne, de arra is voltak negatív hozzászólások. 28-30 körül van a Fukarban az XP4020-as, vagy esetleg a 920-as típus 40 körül.
Bár mondanak olyanokat itt, hogy kivonul a Cora és bejön a Wal-Mart. Remélem, nem igaz, csak annyi, hogy bejön a Wal-Mart, mert nem élném túl! Tudod, hogy a Corát miattam tartják, hogy a kívánságaimat lesse!
Most pl fél éve tengericsillagos WC-ülőkét keresek, ezer helyen néztem már, mitteszisten, tegnap a Corában pillantottam meg azt is, azon a részen, ahol sose járok, mert mit nekem fogas meg szárítókötél?
nem vagyok semennyire sem szakertoje a temanak, de itt elokerult a coffee-pad tema, szeretnek kerdezni a Szakertoktol :-)
van egy Solac kavegepem, a papirja szerint 15 Bar nyomassal keszit eszpresszot., s ha jol tudom, ezzel mar pad-et is lehet hasznalni......csak nekem nem sem pad-el, sem anelkul mit csinalok rosszul?
Nem, a Gaggiákra az vonatkozott, h. 60-nál kezdődnek, az más kategória...
Ezen az Ufesán még és is gondolkodom. Uott kapható DeLonghi Bar 14, ami szintén tetszik pofára és az egy ismert, kiforrott modell, elég jókat olvastam róla és számos elődjéről a neten. Rajtad ugyan az sem segít, mert csak kicsivel olcsóbb, 24 ezer.
Kis tasakok, amikbe a kávét előre bepakolják. Én nagyon szeretem, mert nem kell kapargatni a szötyis, elhasználódott kávémasszát, kofipad (coffee pod :) ) ki, kofipad be és kész. Ha Senseo-ra ácsingózol, előbb nézd meg, hogy van-e hozzá kofipad.
Tudom, már beszéltünk itt róla, hogy 20 ropi, csak otthon nem hinném, hogy teljeskörű kofipad választék kapható hozzá :). Szóval anyáméknak valami hagyományos őröltkávésat szeretnék.
Nem valószínű, mert nagyon új -- pár hete még csak Ibériában lehetett kapni. Az Ufesa, úgy látszik, főleg erre a két országra koncentrál csak.
Gaggiákból most jó sok van, legalább annyi, mint Jurából és Saecóból. Kb. 60 ezernél kezdődnek, de a legolcsóbb elég gagyisztikus alfajáből készült a műanyagnak.
28 rugóért télleg nem vészes a szép Ufesa. Bár lehet, hogy előítélet, de az Ufesa nem kávégyártó spílerként szerepel a köztudatomban - persze, ettől még lehet jó a gépük (talán ők is veszik valakitől a komponenseket, felruházzák, oszt ennyi?). Esetleg valakinek van tapasztalata éppen erről a modellről?