Végül Landin klasszisa döntött, de nem volt ez rossz. Alakulgatnak lassan a formák, viszont még többen messze vannak a saját szintjüktől. Most érezni a motivációt és látni a kűzdést, van agresszivitás. Persze jönnek még a védekezési hibák, de azokon még lehet javítani szerintem.
Azon gondolkodtam közben, hogy vajon mikor láthattunk ennyire aktív és tudatos szélsőjátékot utoljára. Rendre a szélsők a legeredményesebbek, ez is nagyon jó.
Sipos játéka továbbra is tetszik és Ő most arra is jó, hogy belássuk azt, ha valaki a válogatottban húzóember tud lenni és jól szerepel, akkor akár a Veszprémben is megállhatja a helyét.
Hátul voltak szép dolgok, de kicsit kevesen vagyunk, nem véletlen, hogy a végére szétesett már a védekezés.
Lauge nagyon fog kelleni, és jó lenne a fiatalokat is valahogy úgy felépíteni, hogy legalább pihentetni lehessen 1-2 játékost. Margucot nagyon féltem, már a tavalyi szezont is effektíve egyedül nyomta végig, és most a héten is kb. 15 perc kivételével végignyomta a három meccset.
A heti meccseken egyébként nekem két nagyon kellemes meglepetés volt. Sipos gyakorlatilag már most érti-érzi, mit kell csinálnia, és ma is ő tűnt nekem a jobban teljesítő hármas védőnek. Ligetvári pedig hirtelen kvázi egyedül maradt (főleg mint védekezni is tudó jobbkezes átlövő), és nagyon szépen beleállt a helyzetbe - a védekezésével nem volt eddig sem probléma, de támadásban is átlő, osztogat; kimondottan biztató, amit mutat (mindezt egy év jegelés után).
Ott sok helyzet kimaradt (és nem csak Lékai révén)
Én is úgy láttam hogy a Veszprém többet tett a meccsbe és ugye mi befejeztük ezzel a felkészülést a Kiel meg még benne van, de azért látni fejlődést. Időnként a védekezés (ezt kell kitolni hosszabb időre mert sok a meccsenkénti 30 plusz) és higy jobban használjuk a széleket.
Pásztor dicséri a védekezést... hát, a Nexe ellen 33 kapott gól hétfőn, ma 18 a félidőben. És úgy, hogy Corrales egész jól véd. A Kiel látszik, hogy nem pörög annyira, Landin se fog UFO szinten, és azt is vegyük hozzá, hogy, egy grazi edzőtáborból érkeznek a németek. Mi komolyabban vesszük, mégiscsak a szurkolóink előtt játszunk itthon, no meg presztizs, de egyelőre nekem elég rapszodikusnak tűnik a félidő összességében...
Annyira szeretném már hogy ezeket az idióta két perceket kiiktassuk a játékunkból... Felesleges faultok aminek nem is lehet más a kimenetele mint 2 perc.
Azt írtad hogy nem vagyunk vonzóak a délszláv játékosoknak már. Erre írtam ezt a névsort. Szerintem inkább ott van a kutya elásva, hogy 2015 óta a délszláv kézilabda is kezd visszaszorulni a skandináv mögött. Így most nincs is annyi délszláv klasszis mint az általad említett "boldog békeidőkben".
A szláv felhozatalhoz még Strleket hozzátenném, ő kimaradt az eredeti felsorolásból is, de szerintem neki is helye van a csapatban. (Csak ne lenne ennyit sérült.)
Én is hasonlóan nézek az idei csapatra, mint Te - ha látni a fejlődést, elégedett leszek. És küzdjenek, amíg ki nem köpik a tüdejüket.
Sok munka vár még a csapatra, de azért érzek perspektívát a társaságban, kérdés, Momóék ki tudják-e ezt hozni. Lauge visszatérésére azért óriási szükség van, bár Patrik abszolút helytáll egyébként a neki jutó időben.
Szombaton a Kiel-meccs érdekes lesz, azért az egy más színvonal lesz, ott sok-sok hiba ki fog jönni szerintem. De hát ezért van a felkészülés.