Valami újat talált ki a koda, ilyen még nem volt. A topic nyitásakor még nem jelent meg az autó, de az autós újságírók már tesztelték és elismerően nyilatkoztak róla. Ide várom az első tesztvezetések tapasztalatait és a majdani új autó tulajdonosok észrevételeit is!
Nézegettem éppen ma a hahu-n... ;) Van olyan kereskedő aki már 5.5-ért hírdet 110 lovas TDI-t, igaz az alapváltozatot, de mivel az is teljesen elfogadható, nem tűnik rossz vételnek.
Csodálatos, hogy milyen fogyasztást bírsz produkálni... :) Barátom, aki megvette tőlem az Octaviát, hétköznapokon szintén elég rövid, pár km-es utakat megy, és itt Bp-en nem megy följebb a fogyasztása 8 liternél, és ugyebár ugynarról az 1.6-os motorról beszélünk.
Mivel az autó praktikus, a legtöbb családnak -ahol az apa nem 190 cm magas- elég a belső tér, belül jól variálható, nem kelt az emberekben irigységet, hiszen "csak egy Skoda" és az 1,2 TSI ára sem borzasztó, nem csodálkozom.
A 2,0 TDI 4x4 a maga mezőnyében jó áron van, és állítólag nagyon jó is.
Ha valakinek elég nagy első kocsinak, akkor jó választás lehet, igazi mindenes.
Szerinntem bejön ez a modell a Skodának, különöösen ha ebből is lesz Clever meg Business felszereltség.
Először a 2,0 TDI Experience 4x4-et kezdték gyártani. Az 1,2 TSi csak kb. egy hónappal késöbb! Elméletileg nekem is jobban tetszene a 2,0TDI:) De már ez is az anyagi tűrőképességem felső határa volt.(2 évig még a bankot is támogathatom anyagilag:) De egyre jobban tetszik ez az 1,2TSI:)) (mondjuk most a hóban, kipróbáltam volna egy összkerekest) Még mindig nagyon rövid utakon járok, 2-3 km, aztán hosszú állás, megint 1-2km és így 8l körül fogyaszt...
Én eddig kétszer találkoztam az úton másik Yeti-vel, az egyiket ismerem mert azzal a kereskedő jár, ahol vettem az enyémet, a másik meg cseh rendszámú volt...
Ma először láttam Yetit az úton. Sokkal klasszabb jelenség, mint a szalonban. Még mindig mondogatom, hogy a koncepió jobban tetszett, ez igaz is, de ez az autó jó így ahogy van. El bírnám viselni saját tulajdonban :)
Egyszerű módszert tudok neked az átlagfogyid csökkentésére. Minden nap a rövid útjaid helyett menj még Győr körül valami országúton 80-100 km-t 80-as tempóval, csodálatos átlagfogasztásokat fogsz mérni :)))))))))))) És ezért a remek ötletért nem is kérek semmilyen sikerdíjat ;))))))))))
Én nem akarok hozzányúlni amíg nem kell!:) A Yeti, különösen hogy van egy nekem nagyon tetszik! Számomra ideális családi autó akkor lenne, ha az utastér a hátsó részen hosszra legalább akkora lenni mint a Roomsterben, és egy 60-70 literrel nagyobb lenne a csomagtere! (Előtte volt Berlingom, ahol azért van rendesen hely a hátsó sorban (3 embernek), ill. a csomagtere a kalaptartó alatt több mint 600l:))
Mivel azonban hátul a gyerkőcök utaznak ill. ritka az olyan méretű utasom mint Én ezért teljesen jó a hátsó sor is!
A 1,2 TSI-vel nagyon ki vagyok egyenlőre békülve. Ez az eddigi legerősebb autóm, és ezt érzem is benne.:) A fogyasztás szerintem 5-6000km után tud rendesen beállni, amikor bejáródik...
Szerintem borítékolható hogy a Skodában belül jobbak a felhasznált anyagok és a formavilág is gusztusosabb. De hátha a Duster összekapja magát a Loganhoz képest ebben a versenyszámban.
Azt írtam, hogy a párom találja nagynak. Neki most Wagonja van, és nem is szeretne sokkal nagyobb autót, de kevésbé paraktikusat és/vagy kockábbat se :) Szerintem a Yeti nem rossz méret, hátul talán pict kicsi, de ez a része engem az autóknak tökéletesen nem érdekel.