Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8162
tehtube Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8161

Mindent fordítva írsz :-)

De úgy néz ki, hamarosan nagyot okulok abban amit réxerettem volna. Iziben közzé is teszem. (Nálunk A#, náluk Cb)

Előzmény: djuice (8160)
djuice Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8160
Na megnéztem/hallgattam a belinkelt videókat tüzetesen.
Privát konklúzióm a következő:
(már amennyire az egyes felvételek 22kHz/8bit monó volta mellett lehet ilyen...) :)

KeyB: testesebb hang, mégis soványka közép tartománnyal (Nord C1 is szól így)

VB3-Hamichord: színes cukormáz hangi összbenyomás, "töketlen" azaz elégtelen középtartománnyal, hajaz a B4-re, hiba hogy perka bekapcsolásnál az éppen tartott hangokra utólag is rádobja a perkát (súlyos hiba!), bár az 1'-es regisztert szépen némítja. Laci szimu: nagyon gyenge, hallatszik az lfo-val hallkított mű-hatás viszont szép a basszusa és ez a felvétel legalább jobb minőségű volt!

Szumma-szummárum: messze még a kánaán! :)
(én titokban inkább ügyes műszerész/programozó kartársakkal egy saját fejlesztésre szavaznék Tube Zsolti-MókusMisi szakértése mellett...) :)

ps: a tesztet se ártana valami szabvány nótára helyezve hallani, a szokásos beállításokkal...
Előzmény: tehtube (8138)
tehtube Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8159

Van akinek egy orgonával is megy :-)

(a számozatlan villamos városában:-)

Előzmény: Halsaman (8158)
Halsaman Creative Commons License 2008.09.29 0 0 8158
Érdekes, én is kísérleteztem hétvégén az EVB3-mal, nekem is elég meggyőző volt. Én a Logic 8-as változatot próbáltam, nem tudom, ebben van-e különbség. Legjobb a B4+EVB3 szimultán megszólaltatása volt, az egyikből hoztam a torzítót és a magasat, a másikból a mélyet és a közepet. Ki is kevertem rögtön a Tarkus-überdurva hangzást... meg rájöttem, hogy miért is kellett ahhoz két orgona.
Előzmény: djuice (8153)
tehtube Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8157

A B4-et nem vetettem össze a C1-el. Nem rossz, de nem is jó. Egyébként mindent leírtam már róla.

Azért egy rossz felvételen keresztül is meghallom az alap hangforrás minőségét. Van némi hibajavító szoftver a fülemben :-)

Előzmény: djuice (8156)
djuice Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8156
Bocs, már látom utólag te is írtad a BlueNote minőséget mint tényezőt...
Azért azt megkérdezném még, hogy annak idelyén a Kaltenecker C1-es tesztjével miért voltál annyira kibékülve? :) Kalteneckert nem akartad megsérteni, vagy a hitspacet? (mert oda is belinkelted)
Tulajdonképp így utólag már akkor is azt mondtad volna hogy a C1-nél jobban üt a B4? Mert Basszusra szerintem a B4 még ma is kevés, lásd lábpedál... ??? :)
(nem kötekedni akartam, komolyan érdekel!)
djuice Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8155
Zsolti, azért ne feledd hogy az ilyen youtube minőségű házi videók, meg egyáltalán bármilyen mp3 demó alapján csak fél ítélet mondható ki!
Legjobb példa rá hogy a spectrasonics termékei a gyártó weboldalán mp3-ban is úgy szólnak át a falon mint az atom. Miért? Mert egy előtte profi stúdióban több milliós hardvereken áteresztett és lemasteringelt anyagot nyomnak át mp3-ba. Namost ha jó az alapanyag akkor a lebutítás se olyan égbekiáltó. Ellenben egy SBLive-al kezelt hanganyag... nem folytatom )
Előzmény: tehtube (8138)
djuice Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8154
Apropó: az említett teszt megtalálható a Logic-ot tartalmazó CD-n Zsoltnál (ha megvan még neki)

KARNEVIL JELENTKEZZ EMAILBEN MIVAN KINT VELED!!!!!!!! NEM VÁLASZOLSZ A LEVELEKRE! EMAILED MEGVÁLTOZOTT???
-Nándi
djuice Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8153
Most csak kutyafuttában...

A faporszívós hangra a laci-amp szimulációnál gondolok. Gyakorlatilag egy lower-upper glissandónál bújik ki a szög a zsákból, ui elvérzik az eredeti B-3-hoz képest, pontosan azért, mert az ekkor megvalósuló fizikai összhatás már nincs modellezve, még a B-3 ekkor kezd el hörögni, fortyogni, mintha a "Vezúv szörnyetege tápászkodna fel hogy lávát okádjon..."

Van egy teszt valahol, ahol ez is szépen hallatszik, majd megkeresem.

Amúgy ettől eltekintve kellemes kis játékszer a B4, én azért koncertre nem használnám, bár ki tudja... :)
A B4/II sokkal több beállítást enged meg, többekközt kapott egy laci-álljt is, de alapvetően a gyári presetei sokkal sz@rabbak az 1.1-éhez képest.
Még kíváncsi lennék az Emagic Logic Audio Platinum 5.5-ben található EVB3 emulációval mit csinálna a Hamichord, ui azt is lehet mindenre programozni, százszorta bővebben mint a B4-et és eddig ennek találtam a legtökéletesebbnek a laci és chorus-vibrátó effektjét, amit ugyanúgy lehet másra is használni, mint ha egy zengetőt kötne be vst-be az ember.
A dolog ott sántít, hogy ez integrálva van a Logicba és nem használható vst pluginként, vagyis csak a komplett feltelepített programmal fut, ami tulkép a Cubase ellenfele volt még létezett PC-re (ma már csak Mac-re).
A progit odaadtam Tube Zsoltinak, amúgy telepítve is csak kb. 40MB!

Egy próbát megér ez is. Sajnos a találkozásra csak nyáron lehet esély vagy nem tudom mikor, mert az egyetem most keményen diktálja a tempót = NO MUSIC! :(
Előzmény: mokusmisi (8133)
tehtube Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8152
 Szerintem ugyanonnan.
Előzmény: LaurensHammond (8151)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8151
Jimy Smith Na hatha most
LaurensHammond Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8150
Ezt a kepet meg sosem lattam, Fhttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/3/2/3/THM_0004883323.jpg
Jimmy Smithrancia lemezboriton jott ki. Jimmy A100-on
okumoto Creative Commons License 2008.09.27 0 0 8149
Ez aztán a mega gear! :) Jó lett volna látni/hallani...
Előzmény: tehtube (8147)
okumoto Creative Commons License 2008.09.27 0 0 8148
Egyik kedvenc orgona szólóm. http://www.youtube.com/watch?v=-QWIWGfWxfY
tehtube Creative Commons License 2008.09.27 0 0 8147

Derekas megmozdulás volt a tegnapi billentyűsök éjszakája. Nemcsak a Hammondról szólt, de két B3 volt a színpadon. (Sajna az egyik lezli magasa a brutális túlhajtásra megadta magát)

Ezenkívül egy XK3 vonalból és egy VK7 760-as lacival a 11-es kábelen keresztül, fedélzeti vezérléssel.

A Hammondokon Jankai Béla és Gidó játszott meglehetős energiával, keményen, ízesen. Jankai ráadásul igazi B3-on is kísérte végig az egész műsort ami szintén nagyot dobott a hangzáson, és nem is keverték alá hangerőileg. Benkő hozta a fénykorát, Berkes finom zongorakísérő, Závodi precíz session, Pálvölgyi a visszafogott, és hát Gidó, Jankai a hiperaktív 8^)

Hangzásra azt a spinetekre jellemző túltorzított és viszonylag vékony soundot állították be mind a ketten. Látszik az elmúlt évtizedek spinetes rutinja.

A VK-nak és az XK-nak meg vékonyabb a hangja.

Persze a fő szerep a szintetizátorok zizegése és a digitális zongorák csilingelése.

Ki, melyik billentyűállomáson játszhatott? :-)

Jó, változatos, igényes műsort adtak elő. Kíváló hangszerelések, szólók, nagy slágerek, jó muzsikusok.

Az énekesek voltak a legtöbben, igazi húzónevek. Szerintem kár volt lehagyni őket a reklámanyagról: Puhl Misi-Lord nóta, Vörös Pisti-prognózis, Patkó Béla-1.em, Miller Zoltán-Berkes-emberek, Charlie-Ch+Tátrai, Takáts Tamás-Karthágó, Demjén Ferenc, Demeter Gyuri-Omega+Debreceni Ferenc.

A látvány is minimum Omegás szintű volt.

A lement harmad-félháznál sokkal nagyobb nézettséget indokolt volna ekkora felhozatal és minőség.

Előzmény: tehtube (8125)
tehtube Creative Commons License 2008.09.27 0 0 8146

Azért láthattad legtöbbször csak az övével -ami egy C3- mert a többiekkel ellentétben neki egy előre beprogramozott szigorúan merev hanxerparkja van amire a műsorát hanxerelte. Szóval ha neki vinni kell a többit, akkor azt az egyet is.

Előzmény: Sycsa (8144)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8145
Bizony Joey De Francesco is azt mondta, "ez ugyanaz, nem erti a kérdést" mikor kerdztuk , hogy megfelel, es nem e gond, hogy A100-n jatszik aznap este a hajon.
Előzmény: Sycsa (8142)
Sycsa Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8144
A nagy orgonák közül csak C3-on láttam Emersont játszani, ellentétben Lorddal, aki volt B3-mal, A100-zal, Rt3-mal is.
Előzmény: tehtube (8143)
tehtube Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8143
Elvégre ugyanaz.
Előzmény: Sycsa (8142)
Sycsa Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8142
Szép borító...csak hogyhogy A100? :)
Előzmény: Sycsa (8141)
Sycsa Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8141
Szép a borítója...csak hogyhogy A100? :)
Előzmény: KarnEvil (8139)
tehtube Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8140

Szia, épp Emót hallgatok :-) The Nice III. 1969.  A legjobb év ebben a műfajban. Már kiforrott, de még friss.

Bonilla jó társ volt, hallhattuk. Köszi az értesítőt.

Emerson mindnt kitalált már, nem is kéne tőle valami világmegváltó, csak hozza a "szokásost" :-)

Előzmény: KarnEvil (8139)
KarnEvil Creative Commons License 2008.09.26 0 0 8139

Sziasztok!

Eloszor is bocs az ekezetek hianya miatt, de sajnos epp nincs magyar billentyuzetem. Meghallgattam Keith Emerson legujabb studiolemezet,

(Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla) hat...

Csak a (hozzam hasonlo) legelvetemultebb Emo hivoknek ajanlom. Pl. Misinek :)

Sajnos nekem kicsit csalodas volt a nagy varakozas utan, valahogy minden zenei megoldas ismeros volt mar valamelyik korabbi mubol. Persze egyszer meg kell hallgatni.

tehtube Creative Commons License 2008.09.25 0 0 8138

Igazad van Misi! 

A mellékelt videó,  vagy ez alapján nekem a VB3 hangja mintha jobban tetszene. A B4 valóban élesebb, keményebben sír, rockba jobb. Ez meg olyan testesebbnek tűnik. Ámbár a második videó végén ezt is megdöngetik.  Egy-egy félóra próba mindkettővel lenne a stabil végkövetkeztetés. Az a kis kék lámpa! Hogy miért nem tudtak inkább minden presetbillentyű fölé tenni egyet mint a DB/OB5-nél?!

Szóval szerintem annyi végkövetkeztetés levonható, hogyha kétmanuálos B3 klónt akar az ember, azt a 600 eurós többletet ez vastagon megéri a C1-el szemben a jobb hang, a tökéletes használhatóság és fullos B3 felülete miatt.

Emellett ár/érték viszonyban szerintem nem alternatíva a C1, VK88, BX3, XK3.

KeyB, vagy itt hangjánál úgy érzem hogy igazi hardverklónról lévén szó, még vastagabb. Talán. De jó lenne ezeket együtt kipróbálni!

Igazából a lezli, az akusztika terén találhatok némi szőrözés után hiányosságokat, de hát egy vonalbóli amatőrfelvételt nem szabad összevetni igazi lezlin keresztül kimikrofonozott Blue Note stúdiófelvételekkel.

És csak az esztétika miatt: mindkét típusnak gyorsan kicseréltetném a fa oldallapjait arra a zongoraformájúra :-)

Előzmény: mokusmisi (8133)
okumoto Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8137

Köszönöm! :)

Nem, ennél sokkal egyszerűbb... CD-ről szól az eredeti, és rájátszom élőben a billentyűs részeket. Sajnos még nem az igaziak az arányok... Ezen dolgozom. A webcam sajna csak ennyit tud. Az audio line in-ből szól, a keverőből, kimikrofonozott Motion Sound-dal.

Előzmény: mokusmisi (8136)
mokusmisi Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8136
Nekem tetszenek az interpretációid, gratulálok!
Mivel szerkeszted a kíséretet?
Amikor a szintihez fordulsz akkor is lehet hallani a Hammond hangot. XB megy MIDI-ről vezérelve, vagy korábban felvetted és audio?
Üdv.:

Misi
Előzmény: okumoto (8134)
okumoto Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8135

Meg ez is: http://www.youtube.com/watch?v=aVnZrp0KF5c

Sajna a kép eléggé low... :(

okumoto Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8134

Köszi szépen. :) Igen, tudom, még dolgozom az arányokon. Ez a mai teljesítmény...

http://www.youtube.com/watch?v=YU3Ua_BUaPA

Aztán leszen' csak Hammondos, kíséret nélkül. :)

SPOCK'S BEARD - ALL IS VANITY

Előzmény: tehtube (8132)
mokusmisi Creative Commons License 2008.09.24 0 0 8133
Szia Djuice!
A Hamichord-on egy lebutított XP fut, 900 MB-nál valamivel kevesebb helyet foglal az 1 GB-os SSD-n (Solid State Disk). Nekem bombabiztosnak tűnik a rendszer, eddig semmi megmagyarázhatatlan jelenséggel sem találkoztam. B4II-vel vásároltam meg, de azonnal lecseréltem B4 1.1-re, mert nekem ez a verzió tetszik, nekem ez üt (de nagyon..:-))). VST plugin-ként telepítettem a VST Host nevű programba egy másik szintén VST plugin zengető programmal együtt. Nekem ez a megoldás minden igényemet kielégíti, s eddig akik élőben koncerten hallották csak elismeréssel nyilatkoztak a hangzásról a műlezlijével együtt.
(Na jó, Zsolt észrevétele nyomán egy kicsit vastagítottam a hangképen...:-)))

A Charlie akkor használható a Hamichord-on, ha a minták a 96 tonewheel kvázi színuszjeleit szolgáltatják, mert a MIDI vezérlő része egy teljes Hammond konzol kezelőfelületét szimulálja. Ha van kedved hozzá, kipróbálhatjuk, hogy mit tud a Hamichord hardveréről vezérelve, de csak notebookra telepített Charlie-val, mert a Hamichord SDD-jét fel kellene bővíteni hogy ráférjen a 3GB minta.

Apropó "faporszívó"... nem igazán értem mire célzol, a B4 alaphangképzésére vagy pedig a műlezlire. Nekem ezt nem sikerült tapasztalnom, pedig elég sokat voltam hangdoboz gyártáshoz közel, így elvileg a "faporszívó" hangját is ismerem, de nem tudom a B4-hangzásával sehogyan sem összekapcsolni... :-)))
Egyébként, mint korábban is írtam, számomra lényegesen különbözik a B4 1.1 és a B4 II hangzása. Nem hiszem hogy kívülálló szemével minősíthetném egymáshoz képest őket, mindössze annyit mondhatok, hogy ha a B4 1.1-en beállítom a drawbarokat és a többi kezelőszervet a July Morning-ra, a Whiter shade of pale-re, a Hoedown-ra vagy a Child in time-ra akkor az én érzésem szerint az a hangzás jön elő, ami az eredeti stúdiófelvételeken szól.
Nekem ennyi elég. Ezek mind rock-os hangzások enyhén vagy jobban túlvezérelt lezliken keresztül.
A jazz hangzás, az érzésem szerint egészen más. Olaszországban volt alkalmam a Hamichord-ot a VB3-al is kipróbálni. Ahogy Zsoltnak is említettem, a VB3-nak melegebb "dzsesszesebb" hangzása volt, a Jimmy Smith alaphangzás (888000000+ 3rd perka) is piszok jól szólt, de a Lazy csak "köhögött" rajta és a többiek is folytottan jöttek elő. Ezek a dolgok azonban egy amatőr meglátásai, abszolút személyes érzések és asszociációk által meghatározottak, messze vannak az objektivitástól.
üdv.:

Misi
Előzmény: djuice (8126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!