Nyilván az új eszköz drága, mert egy lefutott technológiához ad támogatást, tehát kis darabszámon kell a hasznot meghoznia. Ahogy viszont a DEC megszûnése után a VAX meg Alpha gépek "kopnak ki" a használatból, negyon sok ilyen (használt, de teljes értékû) eszköz fog megjelenni, olcsón. Végülis a megújabb Alphák is már 6 évesek...
ELVILEG jó ötlet. Gyorsan körül is néztem. Nagyon egyszerű. Csak piszkosul drága. Nem áll arányban a hasznosságával. 4-5 ezerből biztonsággal meglehet oldani a hagyományos írható tárolást. És abszolút feleslegesen nagy. Az olcsóbb IDE-khez meg egy drága átalakító kell. (ACARD)
Tony pont úgy játssza itt mint a mestere: The Champ
SCSI1 SSD is van,, csak az ipari kategóriákat kell végignézni. Én pár éve vettem az Attila utcában, sajnos az a bolt azóta eltûnt onnan, úgyhogy nem tudom megmondani, itthon most hol lehet kapni, de a neten mindenképp rendelhetõ.
Nem az IDE méret a gond, hanem a kilencvenes évek SCSI1 technikáját IDE-re fordítani. Utána már egy 2GB-os háttértár is pazarló módon sok. Egy vinyó, JAZ, Zip néhány ezerből megoldható. Ehhez képest az újabbfajta memóriás megoldás nagyságrenddel drágább. A Hammond B3 bankom kb. 16 mega. A hozzátett zongorákkal, mellotronokkal, szintikkel, effektekkel 32 mega. Ez még egész normális idő alatt töltődik be. Egy 80-128 megás banknál meg lehetne alatta reggelizni.
IGENIS! ÉRTETTEM FŐNÖK ÚR! :) Ezentúl a hivatalos megszólítás: Teh Tube nagymester! :) (bár hozzáteszem te is írtad már itt a polgári nevem, annyi baj legyen...) Egyébiránt köszönjük a hozzád fogható kimerítő és kellőképp illusztrált választ! :) Már folynak is a tárgyalások egy boltos gyerekkel aki intézi az SSD háttértárat. Persze csak kísérleti jelleggel, mivel még viszonylag kis kapacitásúak, de lehet hogy ezzel az SD memóriakártyás megoldással még árban jobban lehetne kijönni, meg kapacitásban is. Amint van fejlemény közzéteszem. Amúgy meg lakat a szám izé, a billentyűmre. Ahogy visszanézek majdnem sikerült szegény Tube kollégát kikészíteni... :) Ezer bocs, csak hirtelen nem tudtam akkor hogy most mi van... :)
Egyébként állítólag van vmi hír hogy a compact flash formátumot be akarják fejezni. 2010-től leáll mindenki a gyártással mint anno a smart media-val, és már ez is haladék a sok fényképezőgép miatt, amúgy 2008-tól tervezték mivel az SD sokkal elterjettebb és biztonságosabb is. Akkor mégiscsak a Solid State Disc lesz az Emu legjobb barátja?!
Veletlenul beneztem es lattam a kepeket az CFkartyas Emu ESIm-rol. Apro helyesbites, az ACARD AEC 7720U tipus ami nekem a sampleremben "lakik" es az ARC760 -egyebkent helyesen- a kartyan levo chip-re utal. En is csak jokat irhatok az ESI-rol(tehtube javasolta). Hammond klonnak a legolcsobb;) JO ZENELEST!!!
A 8184 alatti hivatkozott 11db Jack McDuff videót letöltöttem. Egész jó a minősége. AVS-el összefűzve 1 óra 50 perces lett. Különleges anyag 1997-ből, .
Bopplayer ezenkívül feltett egy háromrészes anyagot ami összefűzve egy TV műsor 25 perce, meg egy kétrészes koncertet 20 percben. Szóval köszönet neki, két és félórányi videót nézhetünk általa Brotherről.
A fórum csak addig jó, amig érdekes vagy építő jellegű. A nickneven illendő a mexólítás is. Mondjuk körünk van annyira szűkebb (sajnos) és személyes hogy ez nem a legfontosabb :-)
ESI-IDE=OK. ACARD ARC760-B. SCSI1-IDE konverter+IDE CF kártya 2GB. A konverternek kell a tápfesz mint a floppinak. De kötöttek már rá mikrodrájvot, vagy a ma elterjedni látszó memória vinyót. A képek gondolom önmagukért beszélnek. Jelenleg nem látok alternatívát az ESI4000-esemre. A lexebb zongoráktól kezdve -meg a saját B3-asomat- minden hangot gyönyörűen ad ki magából, nyolc kimeneten. Sanos az A33-ra és az SL 161-re sem találtam a Hangfoglalóban semmilyen alternatívát. Érdekes hogy a FATAR leállt egy normális árú ötoktávos gyártásával. A többi gyártó szóra sem érdemes.
A kritikákhoz annyit hogy tegnap kicsit rossz napon volt, sorry! Tényleg nem akartam senkit megbántani, tényleg jó néha okos dolgokat hallani itt, jó a fórum! Kár hogy utólag nem lehet cenzúrázni az ember marhaságait de amit leírtam azért legalább vállalom a felelősséget, hisz gondolni hasonlóan gondolom továbbra is, csak nem biztos hogy ez titeket is érdekel, igen itt rontottam el, hogy annyira közzé akartam magam tenni... Nyilván élőszóban ezt bővebben és félreértés nélkül lehetne megvitatni, hátha egyszer majd egy ilyen élő fórumot is megszervez valaki egy sörasztal mellett... Szóval ismételten bocs hogyha túl sok voltam magamból, bár nem érzem hogy sértegettem volna bárkit, a sznobság ügyén az írtam is utólag hogy a jelenlévők mindig kivételek, ezek csak szomorú tapasztalatok voltak, de ismételten bocs minden érintetttől! PEACE!
Zsolti! Miután így megvitattuk a nézeteinket :) egy kérdés volna más jelleggel hozzád intézendő: egy miskolci haverom akinek szintén esi4000-ese van, azon kezdett el gondolkozni hogy IDE felületen az új SSD memoriával nem-e lehetne kiváltani az Emu belső virnyóját? Ui a 10gb-s Quantumja most adta fel a harcot. Nyilván még most viszonylag lehet találni használt kis kapacitású hdd-ket, de ez nem örök garancia. Viszont ha az új SSD technológia passzolna vele akkor a következő 10 évre is ki lehetne pipálni ezt a problémát, elvileg a vas az bírná... Mondtam neki hogy megkérdezem tőled, elvégre nem túl rég te beszéltél hasonló flash memóriás házasítós megfejtésről, meg elvileg Mókus Misi kollégánknak már ilyen van a hamichordjában, szóval elképzelhetőnek tartod hogy zökkenőmentesen megenné az Emu? (márcsak abból kiindulva hogy a vezérlő/illesztő elektronika úgy is a vincsiken szokott lenni) Amúgy tényleg aranyosak ezek az új mini laptopok is az új adattárolóval. Picik, könnyűek, hordozhatók, és egy 4gb-os SSD-vel 80 pengőért még barátiak is, mitöbb egy szövegszerkesztőnél jóval többet elbírnak xp-vel...
Nem értelek komolyan! Ha úgy gondolod, hogy itt bizonyos előadóktól csak sznobizmusból hallgatnak számokat, és Te ezekkel az emberekkel nem akarsz azonosulni, -mi több! még meg is mosolygod őket- szerintem valami más Neked való fórumban kellene elővezetni az okosságaidat. Volt itt egy Ravaszróka, vagy valami hasonló nickű valaki. Ő is csak piszkálódni járt ide. Aztán tovább is állt, mert nem állt vele szóba senki. Te is így jársz, ha nagyon forszírozod mások fikázását....
A 4 layer a megfelelő dinamikai árnyalás miatt lényeges. Persze ha valaki zúzós zenét játszik oda kevesebb is elég, de pl egy jazz zongorás szóló estnél vagy egy atmoszférikus trió felállásban nem mindegy hogy valaki egy kotorék Casion klimpírozik vagy szól is az a hangszer. Ellenkező esetben egy akusztikus zongora jelenlétét se hallaná meg a közönség? Az már tényleg feltűnő lenne, bár nyilván nem a muzsikus válogatja meg a közönségét hanem fordítva, de persze kell hogy a hallgatónak legyen némi zenei inteligenciája mert olyannak tényleg felesleges játszani aki a dobos és a trombitás között se tud különbséget tenni...
Még mielőtt bárki félre értené, természetesen egy jelenlévőt sem szándékoztam megbillogozni hogy itt bárki is sznobizmusból szeretne Lonni vagy bármi más előadót, de én ismerős körökben már találkoztam ilyennel. Vagy ha valaki csak az operába járó újgazdag réteg megnyilatkozásait ismeri, tudja mire gondolok... Ettől független, mindenki zenei ízlését tiszteletben kell tartani, még a "dáridó lajcsival" vagy a "fásy mulató" szintjén is, ha neki az az esztétikus.
No igen, ezt mondtam, hogy ezt egy koncerten ugyan senki meg nem hallja, hogy hány layeren milyen hangminta szól... az viszont nem árt, hogyha nem kell öt hangszert, kontrollereket, miegymást pakolászni, mert meg tudod oldani egy cuccal. A koncert úgyis mindig kompromisszumos (legalábbis nekem az: hány hangszer, hány kiló, mennyire komplikált és hogy szól). Otthonra meg vannak megfejtések zongorahangra, meg minden másra. De mindegy, holnap én is megyek a kiállításra, végigpróbálok még egyszer mindent:) Én is már csak a kezemnek meg a fülemnek hiszek...
Összehoztunk egy Allman Brothers műsort aminek gerince a 71-es Fillmore East anyag. (mi más? Najó, van 1-2 W Haynes-es anyag is benne :-) Ha valaki esetleg tudna olyan helyet ahol a közeljövőben be lehetne mutatni, csaxóljon.
További nagy öregek: Jackie Davis, Johhny Hammond Smith, Baby Face Villette, Bill Doggett, Charles Earland, Don Patterson, Larry Young, Big John Patton, Eddy Louiss.
Az újabbak: Tony Monaco, Sam Yahel, Bill Heid, Gerard Gibbs, Sam Paglia, Raphael Wressnig.
Természetesen nagyon nem teljes a felsorolás. A rock, progresszív egy újabb rendkívül hosszú lista.
Na ezért tényleg meg fogtok kövezni de a jungle soul zenei mondanivalójában egyike a legborzasztóbb hanganyagoknak, mialatt hangminőségben nagyon jó. Tudom hogy legtöbben itt nem is ismertek személyesen, de 30 évem ellenére azért merek ilyeneket kijelenteni mert elértem azt hogy ne sznobizmusból tetszedjen valami hanem mert kellemes a fülemnek. talán még furcsább hogy azt mondom, sokáig próbáltam megemészteni Miles Davis vagy Hancock dolgait esetleg Keith Jarrettet akit mindenki magasztal, de rájöttem felesleges győződni magam arról ami alapjában nem tetszik! Bár régen volt olyan is hogy valami utólag volt nagyon megnyerő a sokadik hallgatás után, pl Dave Weckl! Azóta is nagy kedvencem! De hogy mást ne mondjak, ott van a komoly zenében Szőlősy András. Sokan oda vannak tőle hogy micsoda újító, micsoda művész. Nekem egyenesen büntetés lenne hallgatni kificamodott zenéit de pl a Bartók Rádió sokat szerepelteti, mert kérik. Ettől függetlenül biztos vagyok az ízlésemben és nem befolyásolhat semekkora tömeg hogy csak azért szeressek vmit... És ez dettó él a Kurzweilre is! (nem az a lényeg hogy régiek a mintái hanem hogy pl egy 4 layeres 88 félhangon mintavett stereo zongi az említett Rolandban bizonyítja hogy ott zongora szól nem pedig egy fél oktávról letranszponált fázis hibásan mintavett alapból nem behangolt zongoráról készült vmi... Amúgy meg a Roland esetében pont nem stimmel az orgona szimu hiánya hiszen ott van benne a tone wheel model, ha pl az rd700, fp7 családot nézzük, de ezt mindenki maga dönti el hogy "szőke jány vagy barna jány..." :) Peace!
Asszem' Lonnie Smithről az említett lemezek mindegyikét ajánlhatom. '70-ig, ill. kb. kilencventől nagyon ott van.
Rhoda első 1962-es koncertlemeze kissé murisan bumfordi. Viszont nagyon ritka. A hetvenes évektől bármelyiken 100%-ban hozza magát. Ok, ő könnyebb falat, de hangulattól függően jó választás lehet a cd tálcán.
Merengősebb hangulatra Barbara coolos szólólemeze az egyik legjobb.
Ha egy jazzesebb nőcit hallgatnál, Shirley Scott kíváló társakkal. (Turrentine)
Azért ez is elsősorban férfias műfaj, minden tisztelettel a nőciknek. Ahogy Jimmy Smith, Wild Bill Davis, Earl Grant, Jimmy McGriff, Richard Groove Holmes, Booker T Jones, Jack McDuff, Lord, Emerson, Varga, Joey DeF. megdöngeti, szerintem -vagy legalábbis számomra- sokkal élvezetesebb.
Erre mondják, hogy izlések és pofonok...... Amíg nem kap valaki egy "pofont" az izlése miatt, addig szemtelenkednek a fiatalok. Rhoda Scott játéka nagyon jó! Mindenki számára érthető, és mindíg hallgatható. A Doktor Úr meg olyan mint a bengáli tigris:-) Vannak körmei, csak nem mutogatja hiába! Egy-két diszket én is beszereznék tőle szivesen.
Az egyik legjobb mai CD a Boogalooval egyetemben. Sok más orgonista csak szeretne ilyen ízes, egyedi, mégis érthető zenét csinálni. Csak hab a tortán hogy a látvánnyal összhangban :-)
Soha nem gondoltam volna, hogy valaki közülünk Dr. Lonnie Smith játékát kritizálná, vagy bármilyen negatív megjegyzést is merne rá tenni. 100 Hammondos közül is megismerni játékát. a feszített , zeneileg felépített imrovizációit,és a hammondja is egyénien szól, nem jobb nem rosszabb mint másé, de hallgasd meg a ''Jungle Soul '' Cd-t . Hogy szól az a Hammond ?? Őrület ! 8 ütemet nem tudnál azzal az ízzel eljátszani, úgy a billentyűkre nyúlni, mint Ő !! Olvasd el a biográfiáját, hogy kikkel játszott, hol játszott, és csak tisztelettel , csodálni, és hallgatni kell az ilyen zenészeket, mint Dr. Lonnie Smith !