Eredeti Domus-perzsa, vastagon áll rajta a macskaszőr, utálom is ezért. Majd egyszer kicserélem valami olyanra, amiből ki lehet porszívózni a szőrt, mert ebből nem jön ki.
De jó, hogy megnyitottad ezt, ezentúl ide hozom a komolytalan dolgaimat...:))
Kisfiú koromban nagyon szerettük a bugi-vugikat, ezek voltak a rock elődei.
De sokat énekeltük ezt a számot az 50-es években, ezzel a magyar szöveggel:
"Meghalt a serif, ????? a lovát". Emlékszik még valakai rá?
Sok boogie-woogie számot játszottak a VOA-n, az egyik kedvenc számom, magyar kiejtés szerint a: Meki Bugi volt. Magyar szöveggel valahogy így énekeltük: Tengerész volt Meki, a hajóján vígan élt...
Tartalom A csónak amit vettünk (Ez volt a nyári programunk) 4 Balatoni pajkos holdfény 6 Balaton-keringő 22 Bicikli-fox 9 Csinos kis csónakpartnert keresek 14 Ezüst nyárfa 17 Felülünk a Göncölszekérre (Mese-swing) 21 Fizetek főúr 16 Ha nagy a meleg (Fütty-rumba) 24 Honvágy (Holdfényes májusok) 1 Kékvizű Balaton 7 Köszönöm, drágám 27 Megyen a hegyen a turista 10 Mindenkit elfelednek egyszer 18 Most tudom csak mit jelent a szerelem (Egy pikoló világos) 19 Nekem a horgászás az örömöm (Horgász lettem) 2 Néked szól ez a nyáresti szerenád 26 Öreg legények 30 Sétahajó 29 Szerbusz vizibusz 12
Szóval a A csónak amit vettünk dalban említik az "Ez történt Lellén"-t, de az egy másik , innen keveredtünk ide.
Kedvedért is, de mások kedvéért is, meg a magam kedvére is, mert már többször majdnem megnyitottam. Ahol a régi dolgokról folyik a diskurzus, nehéz megállítani a tolakodó kapcsolódó témák kibeszélését. Nekem sokszor nehezemre esik hallgatni...
De gondolom ezzel nem bántalak meg. Ha netán mégis, akkor csak a te kedvedért
"A Makin' whoopee világslágerhez első nekifutásra írta az Ez történt Lellén szövegét Fényes Katónak,[2][3] majd ugyanezzel a címmel, de már majdnem fordítás jelleggel, Kazal Lászlónak, végül egy harmadik, még közelebbi változat hallható a Kern András rendezésében és főszereplésével készült Sztracsatella című filmben."
A szombati dalt magyarul Ez történt Lellén címmel ismerjük. Van azonban ennek egy sokkal ismertebb előzménye, a Makin’ Whoopee! Merthogy a dallam ugyanaz, a szöveg különbözik csak. Az eredeti zenéjét Walter Donaldson szerezte, szövegét pedig Gus Kahn írta. A dal szerzői[...] Bővebben!Tovább »
Értem én, hogy ez a két dal nem azonos (még ha szerencsétlenül is fogalmaztam), de a hivatkozott cikkben/címben az általam linkelt "Lelle" szerepel csónakkal és szalámival. Még ha "Ez történt Lellén" túl sok dalban is szerepel ;-)
de én bármiről meggyőzhető vagyok.
Apropó: ter-fere átterelési szabályok... Mikor van az, amikor már a szövegfolyam átcsatornázodik ide?