Keresés

Részletes keresés

manhattani Creative Commons License 2012.06.24 0 0 48

>nem szedi be a lapot a nyomtató, csak cca. a harmadik, negyedik tuszkolásra.Valószínűleg már elavult.. ,

Vagy HP.

>van valahol egy számítástechnikai múzeum?

Van, de tele vannak HP-kkel :-))

Előzmény: nofRETRO (43)
manhattani Creative Commons License 2012.06.24 0 0 47

>A macska hobbiállat, csakúgy, mint a férfi.

Á, nem.

Amikor ikerházban laktam, átjárt hozzám a szomszéd macskája, a Tanto. Késő estig gépeztem, éjfél felé haza akartam küldeni, ott van kajája, vécéje, minden. Nem akart menni, fújt és kinyujtott karmokkal felém csapott.

Na jó' van, bal karomra egy törölközőt, jobb kezembe egy papucsot, a macskát hazadöngettem. Tényleg döngött az oldala :-)

Másnap jöttem munkából, a kertben a macska felemlelt farokkal rohant felém. Vártam mi lesz, bár akkor papucs nem volt nálam. Dörgölődzött, nyervogott, simogattatta magát. Aztán este felült a combomra, ahogy gépeztem.

Egy török kollégám mondta: he has womanlike nature.

Előzmény: Törölt nick (32)
Alexander Demeter Creative Commons License 2012.06.24 0 0 46

Yogi Creative Commons License 2012.06.24 0 0 45

Külön imádom a kilógó nyelveket...

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 44

... ez is helyes:

Előzmény: nofRETRO (42)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.24 0 0 43

ma egy használati utasítást kellett kinyomtatnom, és teljesen kikészültem. Valamiért nem szedi be a lapot a nyomtató, csak cca. a harmadik, negyedik tuszkolásra.Valószínűleg már elavult.. , az gyorsabb, mint a nyomtatás. van valahol egy számítástechnikai múzeum? Egyszer elkezdte valaki.

nofRETRO Creative Commons License 2012.06.24 0 0 42

nem ezt keresem, de ez is helyes:

Előzmény: nofRETRO (35)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.24 0 0 41

A fürdetés az más dolog ám. Bár anno megfürdették anyámék a négylábú szőrmókot, az én feladatom volt a szárítgatása, hogy meg ne fázzon. Becsomagoltuk egy pokrócba. Nyár volt :)

Előzmény: Yogi (40)
Yogi Creative Commons License 2012.06.24 0 0 40

Nem, viszont tegnap meg akartam fürdetni őket a meleg miatt, de csak vérfürdő lett belőle.

Előzmény: nofRETRO (39)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.24 0 0 39

Vadmacskád van? :)

A macskák sem egyformák

Előzmény: Yogi (38)
Yogi Creative Commons License 2012.06.23 0 0 38

Nedves szivacs a macskára? Azt csak egy vérrel jól ellátott baleseti sebészet közvetlen közelében szabad kipróbálni.

Előzmény: nofRETRO (36)
Alexander Demeter Creative Commons License 2012.06.23 0 0 37

Ennek ugyan nem sok köze van a pálinkához, ez már akkor is rettenet volt, bár ittuk és népszerű is volt a "feketeszárú cseresznye".

De azért 7 forint ötvennél drágább volt. De hogy mennyi?

(Ma nem biztos, hogy meg tudnám inni.)

Előzmény: manhattani (29)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.23 0 0 36

Azt sose értettem, hogy miért nem lesz pucér a macsek, ha annyi szőrt szélnek ereszt? Egyszerűen lebeg a lakásban mindenhol.

de a nedves szivaccsal áttörlés nagyon hatásos, akár a nedves tenyér is megteszi. Talán a szőnyegnek is jól esik a simogatás, azért gyűjti be. Azért nekem nem tartott órákig ez a szőnyegsimogatás, igaz én rendszeresen csináltam. tipp: A macsekot is le lehet kezelni rendszeresen egy nedves dörzsivel.

Előzmény: Yogi (33)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.23 0 0 35

Köszi, ez is jó :)

most még egy képet meg kell keresnem

Előzmény: Yogi (34)
Yogi Creative Commons License 2012.06.23 0 0 34

Előzmény: nofRETRO (30)
Yogi Creative Commons License 2012.06.23 0 0 33

A prakker nem sokat ér, kábé annyi, mint a porszívó. Régen azt csinálták, amit én is, ha nagyon musszáj, mert olyan vendégeket várok: vizes szivaccsal vagy körömkefével néhány óra alatt, centiről centire ki lehet szedni a szőr nagy részét a szőnyegből. Az egészet soha. Sőt, van olyan szőnyegem, amelyen ez sem segít, ez most a kamrában, összetekercselve várja a sorsát. 

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 32

Budapesten anno, valahogy úgy zajlott a dolog, hogy kivitték az udvarba a szőnyeget, a porolóállványra fektették, és prakkerrel alaposan elpüfölték, kiűzendő belőle a port, kutya vagy macskaszőrt. Manapság így oldják meg ezt a problémát az emberek:

Mackó
2009.02.06, 21:54
Mióta rájött a macskára a szőnyegen hempergés, úgy döntöttem, hogy a kutyák trimmelőkését Artúron is ki fogom próbálom!  Hiába kefélem ki a bundáját legalább kétnaponta, folyamatosan szőrpamacsokat hagy el. hupp.gif Így legalább a 2x1m-es szőnyeget egy óráig tart kiporszívózni, pedig nem hetente indítom be a gépet!

Ernest
2009.02.07, 13:43
Mondjuk ezt a topicot nem értem, mert mi a macskában a lényeg azon felül, hogy az embert kajáért szekálja, meg hullatja a szőrét?

tötő Zsó
2009.02.07, 14:12
Ráfosik a kocsid motorháztetőjére. Ezeken kívül semmi.

bigblue
2009.02.07, 17:46
A macska hobbiállat, csakúgy, mint a férfi. Mindkettő 100% vegytiszta egó, a különbség az, hogy a macska egy tiszta, intelligens állat.
Akinek nem ige, ne vegye magára.

Ernest
2009.02.07, 20:00
Nana! Férfiban is láttam már, aki előbb nyitotta ki az ajtót, utána ment át az így keletkezett lyukon.

zsebi0202
2009.02.23, 21:13
10 évnyi küzdelem után a macskaszőr ellen elvittem cicámat kutyakozmetikusunkhoz(ő javasolta). Nem bántam meg. A cica is sokkal jobban érezte magát utána, bár amilyen képet vágott közben, már kínok kínjával haltunk volna a mesterrel.

Ilusta
2009.02.24, 21:33
Leborotválták?  

bigblue
2009.02.25, 13:09
Annak idején anyámnál a meggybordó plüss ülőgarnitúráról eleget takarítottam a cicaszőrt, ezért később magamnak már a macska színéhez választottam a bútort és a szőnyeget is

zsebi0202
2009.03.01, 17:35
Igen, kapott egy csinos frizurát, kb olyan volt mint egy meztelenre nyírt kicsi yorki,kerek fejecskével. Hát az egész család a csodájára járt, de mind fizikálisan, mind szőrileg nagyon-nagyon jót tettünk vele. Kb 50 fok meleg volt azon a nyáron, és már akkor sem volt mai csirke. sajna már kettő éve eltűnt, valszínű már nincs közöttünk. Utolsó éveit kertesházban boldogan tölthette madárkákra vadászva. Sajna képet nem készítettem.

Angi
2002.01.29, 22:21
Sziasztok!
Ez a macskaszőr dolog engem is eléggé kikészít. Nekem 4 cicám van, hazi és perzsa keverék. Hiába a ragasztószalag, a mágikushenger, a ruháim már fennt a fregolin szőrösek lesznek, mert drága cicáimnak a legjobb szórakozásuk, oda felkapaszkodni a lelógó ruhákon keresztül. Jól leszidom Őket, de újra és újra rajta kapom Őket
:confused:
Ilyenkor, jól beijesztem Őket, hogy vehetik a cókmókjukat oszt mehetnek ha nem viselkednek jól, de hiába

Milu1966
2008.10.02, 08:04
A téma ugyan régebbi, de a probléma fennállhat még. Van egy nemrégi német találmány, a mágikus tisztító, amely most már Magyarországon is kapható. Igaz, még csak az alapváltozata, de állítólag a többi is bejön Magyarországra. Kárpitból, macskabútorról, ruházatról összeszedi a macskaszőrt, meg az egyéb szőröket is (kutya, ló vagy más állat).
Nekem 2 kutyám és 3 macskám van. Használom, és merem ajánlani minden állattartónak.

Paint Horse
2009.02.06, 20:08
"Ne higgy olyan embernek, akinek nincs legalább egy macskaszőr a ruháján"
úgyhogy csak módjával takarítsátok
Vagy sötét színű macskához sötét ruhát viseljetek, fehér macskához fehéret... stb f
(Tudom miről beszéltek, amúgy  )

Előzmény: Yogi (27)
nofRETRO Creative Commons License 2012.06.22 0 0 31

Visszakeresés közben találtam...

tyűha

nofRETRO Creative Commons License 2012.06.22 0 0 30

Ezt is tartogatom már egy ideje,  a forrást sajnos nem tudom, de emlékeim szerint nem lehetett megtalálni (tumblr)

manhattani Creative Commons License 2012.06.22 0 0 29

:-)))

De mit találtam a sarki tarkában!

Nekem az a szöveg tetszi, hogy "ha gyengébb a minőség, ha nem tiszta gyümölcsből készült a pálinka..."  :-)

Úgy tudom, ezek a közért pálinkák szesztartalma krumplihéj erjesztéséből készült, a cseresznye ízt meg cseresznyemagtól kapta :-)

Előzmény: Yogi (28)
Yogi Creative Commons License 2012.06.22 0 0 28

Tizenéve, az egyik Párizs-Dakar ralin történt állítólag, hogy az egyik versenyző kidöntötte a háromszáz kilométeres körzetben egyetlen fát.

Előzmény: manhattani (25)
Yogi Creative Commons License 2012.06.22 0 0 27

Eredeti Domus-perzsa, vastagon áll rajta a macskaszőr, utálom is ezért. Majd egyszer kicserélem valami olyanra, amiből ki lehet porszívózni a szőrt, mert ebből nem jön ki.

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 26

Látom, a jól idomított cicusok, nem a perzsán heverésznek...:))

Előzmény: Yogi (24)
manhattani Creative Commons License 2012.06.22 0 0 25

Jééé, volt egy ilyen vicc a Ludas Matyiban, csak ott sivataggal, és egy darab fával, míg a szem ellát :-)

Előzmény: Törölt nick (23)
Yogi Creative Commons License 2012.06.22 0 0 24

Vagy a macska:

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 23

Ne mondhassák azt, hogy a kutya se jár erre...

:))

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.20 0 0 22

A sláger vonalat folytatva....

A RAI TV-ben turkáltam ma, amikor a műsort mutatták, egy ismerős dallam ütötte meg a fülemet. Gyorsan fel is vettem videóra, íme:

Namármost, ezt 1956-ban hallottam először a Radió NoviSad-on, így:

A RAI verziója ez volt:

Itt a szövege.

Van olyan magyar énekes, aki nem adta ezt elő?  :))

Link van a kép alatt!

Goldman Emma Creative Commons License 2012.06.20 0 0 21

Yogi, kedves, most kellett ezt? Ha egyszer elkezdem a Csinibabát hallgatni... :-) Pest megér egy estet... :-D

http://www.youtube.com/watch?v=xp_1H5e-Zag

Goldman Emma Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20

Ugyanez a maga teljességében, filmszerű jelentek nélkül :) :

http://www.youtube.com/watch?v=OvH2zrnGFG8&feature=related

Előzmény: Goldman Emma (19)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.06.20 0 0 19

Ha már a Reszket a hold..., én ezt a változatot is imádom:

http://www.youtube.com/watch?v=Ma1L3rSUNQY

Meg az egész Csinibabát az elejétől a végéig.

Előzmény: Yogi (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!