Amikor ikerházban laktam, átjárt hozzám a szomszéd macskája, a Tanto. Késő estig gépeztem, éjfél felé haza akartam küldeni, ott van kajája, vécéje, minden. Nem akart menni, fújt és kinyujtott karmokkal felém csapott.
Na jó' van, bal karomra egy törölközőt, jobb kezembe egy papucsot, a macskát hazadöngettem. Tényleg döngött az oldala :-)
Másnap jöttem munkából, a kertben a macska felemlelt farokkal rohant felém. Vártam mi lesz, bár akkor papucs nem volt nálam. Dörgölődzött, nyervogott, simogattatta magát. Aztán este felült a combomra, ahogy gépeztem.
Egy török kollégám mondta: he has womanlike nature.
ma egy használati utasítást kellett kinyomtatnom, és teljesen kikészültem. Valamiért nem szedi be a lapot a nyomtató, csak cca. a harmadik, negyedik tuszkolásra.Valószínűleg már elavult.. , az gyorsabb, mint a nyomtatás. van valahol egy számítástechnikai múzeum? Egyszer elkezdte valaki.
A fürdetés az más dolog ám. Bár anno megfürdették anyámék a négylábú szőrmókot, az én feladatom volt a szárítgatása, hogy meg ne fázzon. Becsomagoltuk egy pokrócba. Nyár volt :)
Azt sose értettem, hogy miért nem lesz pucér a macsek, ha annyi szőrt szélnek ereszt? Egyszerűen lebeg a lakásban mindenhol.
de a nedves szivaccsal áttörlés nagyon hatásos, akár a nedves tenyér is megteszi. Talán a szőnyegnek is jól esik a simogatás, azért gyűjti be. Azért nekem nem tartott órákig ez a szőnyegsimogatás, igaz én rendszeresen csináltam. tipp: A macsekot is le lehet kezelni rendszeresen egy nedves dörzsivel.
A prakker nem sokat ér, kábé annyi, mint a porszívó. Régen azt csinálták, amit én is, ha nagyon musszáj, mert olyan vendégeket várok: vizes szivaccsal vagy körömkefével néhány óra alatt, centiről centire ki lehet szedni a szőr nagy részét a szőnyegből. Az egészet soha. Sőt, van olyan szőnyegem, amelyen ez sem segít, ez most a kamrában, összetekercselve várja a sorsát.
Budapesten anno, valahogy úgy zajlott a dolog, hogy kivitték az udvarba a szőnyeget, a porolóállványra fektették, és prakkerrel alaposan elpüfölték, kiűzendő belőle a port, kutya vagy macskaszőrt. Manapság így oldják meg ezt a problémát az emberek:
Mackó 2009.02.06, 21:54 Mióta rájött a macskára a szőnyegen hempergés, úgy döntöttem, hogy a kutyák trimmelőkését Artúron is ki fogom próbálom! Hiába kefélem ki a bundáját legalább kétnaponta, folyamatosan szőrpamacsokat hagy el. hupp.gif Így legalább a 2x1m-es szőnyeget egy óráig tart kiporszívózni, pedig nem hetente indítom be a gépet!
Ernest 2009.02.07, 13:43 Mondjuk ezt a topicot nem értem, mert mi a macskában a lényeg azon felül, hogy az embert kajáért szekálja, meg hullatja a szőrét?
tötő Zsó 2009.02.07, 14:12 Ráfosik a kocsid motorháztetőjére. Ezeken kívül semmi.
bigblue 2009.02.07, 17:46 A macska hobbiállat, csakúgy, mint a férfi. Mindkettő 100% vegytiszta egó, a különbség az, hogy a macska egy tiszta, intelligens állat. Akinek nem ige, ne vegye magára.
Ernest 2009.02.07, 20:00 Nana! Férfiban is láttam már, aki előbb nyitotta ki az ajtót, utána ment át az így keletkezett lyukon.
zsebi0202 2009.02.23, 21:13 10 évnyi küzdelem után a macskaszőr ellen elvittem cicámat kutyakozmetikusunkhoz(ő javasolta). Nem bántam meg. A cica is sokkal jobban érezte magát utána, bár amilyen képet vágott közben, már kínok kínjával haltunk volna a mesterrel.
Ilusta 2009.02.24, 21:33 Leborotválták?
bigblue 2009.02.25, 13:09 Annak idején anyámnál a meggybordó plüss ülőgarnitúráról eleget takarítottam a cicaszőrt, ezért később magamnak már a macska színéhez választottam a bútort és a szőnyeget is
zsebi0202 2009.03.01, 17:35 Igen, kapott egy csinos frizurát, kb olyan volt mint egy meztelenre nyírt kicsi yorki,kerek fejecskével. Hát az egész család a csodájára járt, de mind fizikálisan, mind szőrileg nagyon-nagyon jót tettünk vele. Kb 50 fok meleg volt azon a nyáron, és már akkor sem volt mai csirke. sajna már kettő éve eltűnt, valszínű már nincs közöttünk. Utolsó éveit kertesházban boldogan tölthette madárkákra vadászva. Sajna képet nem készítettem.
Angi 2002.01.29, 22:21 Sziasztok! Ez a macskaszőr dolog engem is eléggé kikészít. Nekem 4 cicám van, hazi és perzsa keverék. Hiába a ragasztószalag, a mágikushenger, a ruháim már fennt a fregolin szőrösek lesznek, mert drága cicáimnak a legjobb szórakozásuk, oda felkapaszkodni a lelógó ruhákon keresztül. Jól leszidom Őket, de újra és újra rajta kapom Őket :confused: Ilyenkor, jól beijesztem Őket, hogy vehetik a cókmókjukat oszt mehetnek ha nem viselkednek jól, de hiába
Milu1966 2008.10.02, 08:04 A téma ugyan régebbi, de a probléma fennállhat még. Van egy nemrégi német találmány, a mágikus tisztító, amely most már Magyarországon is kapható. Igaz, még csak az alapváltozata, de állítólag a többi is bejön Magyarországra. Kárpitból, macskabútorról, ruházatról összeszedi a macskaszőrt, meg az egyéb szőröket is (kutya, ló vagy más állat). Nekem 2 kutyám és 3 macskám van. Használom, és merem ajánlani minden állattartónak.
Paint Horse 2009.02.06, 20:08 "Ne higgy olyan embernek, akinek nincs legalább egy macskaszőr a ruháján" úgyhogy csak módjával takarítsátok Vagy sötét színű macskához sötét ruhát viseljetek, fehér macskához fehéret... stb f (Tudom miről beszéltek, amúgy )
Eredeti Domus-perzsa, vastagon áll rajta a macskaszőr, utálom is ezért. Majd egyszer kicserélem valami olyanra, amiből ki lehet porszívózni a szőrt, mert ebből nem jön ki.