Különbséget tennék a BL és az NB I között. A BL-t biztos, hogy Laugeék fogják tolni, de az NB I- ben játszhatnának 20-30 perceket a fiatalok, ezért nem biztos, hogy bánkódnának a "nagyok".
A fiatalokat én nem ismerem, mégis kétlem, hogy érdemi szerepet kapnának. Gondoljunk bele, bevallottan a csapatkohézióval vannak gondok. Ezt nem úgy fogják megoldani, hogy sokszoros válogatott játékosokat a kispadra ültetnek pár bizonyosan tehetséges, de még nb1es rutinnal sem rendelkező fiatal miatt.
Szerintem nincs itt semmilyen 3 éves terv, csak figyelemelterelés többek közt arról, hogy 3 tavalyi igazolással sikerült idő előtt szerződést bontani.
Nem úgy kezdesz el egy új koncepciót, hogy a szezon végén kirúgod az edzőt, majd mikor konstatálod, hogy kicsit elhamarkodott vagy máshonnan nézve elkésett volt a döntés, kinevezed a szinte semmi tapasztalattal nem rendelkező utánpótlás csapat edzőit. Ehhez passzolva fiatalítás jelszóval felhozol pár játékost az ifiből, akik a jobbszélső srácot leszámítva 3-4 számúak a posztjukon a világ minden részéről összeverbuvált felnőtt válogatottak mögött. Ilyen a világon nincs, a tudatos építkezés kb. olyasmi, mint amit mostanában a Kielce csinál.
Ahhoz hasonlít a dolog, mint mikor Győrben kiderült, hogy nem hosszabbít Martin, kinevezték a felnőtt szinten kb. nullkilométeres Danyit. Persze csak azután, hogy a vezetőség elmondása szerint körbeinterjúzták fél Európát. Valójában szerintem mindkét esetben az történt, hogy egész egyszerűen nem volt B, de még C opció sem. Csak az az ETO a saját mezőnyében még a Veszprémnél is jobb nevekből állt, meg jóval kisebb a konkurencia. De idén láttuk, hogy hosszú távon milyen következményei lehetnek a B opció hiányának.
Egy védekezésben - támadásban bevethető klasszisra számítottam de egyelőre nincs. Számítottam Momora is. Az biztos, hogy nagy kockázatot vállalt be a vezetés, de akár még jól is alakulhat. A fiataoknak örülök és remélem, hogy valóban megkapják a játékperceket. Fazekast még hoztam volna és BL-ben játszatnám ez abszolut prioritás lenne (nálam).
Ezért mondtam, hogy kicsit unfair húzás volt a lejáró szerződésű játékosokkal hosszabbítani és utána elkezdeni egy ilyet. Lehet realitása annak, hogy felajánlják ezen játékosoknak hogy akinek ez nem felel meg távozhat és ezért mondta Nagy hogy lehetnek még távozók...
Nem biztos, hogy rossz döntés egy identitását vesztő, válságba került csapatnál, ha a belső tartalékaiból próbál meríteni. De ha az a döntés B terv híján, gyakorlatilag kényszerből fakad, sokat elárul a vezetés képességeiről, befektetett munkájáról. Nagyon drukkolok Momonak és Petinek, de még nem volt itt az ő idejük, nem gondolom, hogy elvárás lehet velük szemben a F4. A kinevezésükkel egeret szültek a hegyek. Petiből egyszer az akkori kompromisszumképtelen klubvezetés (Eklemovics-Sabate) által előidézett konfliktus már koncot csinált. Megbocsáthatatlan lenne, ha ismét megtörténne.
na szerintem újabb 3-4 év megy majd a levesbe és ugyan itt fogunk állni akkor is a csapat mert mögöttes tartalom (vezetői elképzelés) nincs a csapnál csak megint próbálnak valamit mutogatni de ez semmi! Ha minőségi magyarokat akarnának akkor ott lett volna Szita vagy Bánhidi vagy Máthé!
Azért érdekes hogy hosszabbítunk nagy nevű játékosokkal akik nyilván a bl győzelem reményében hosszabbítanak, aztán Nagy László kijelenti hogy jövőre nem elvárás a F4.
De azt is mondta, lehetnek még érkező és távozó játékosok is.
A magam részéről maximálisan üdvözlöm a koncepciót! Még ha a kényszer is szülte, ez az irány jó. Remélem senki sem fog megégni és mindenki profitál ebből. Adjuk meg a bizalmat Momoéknak!
A szezont értékelve elsősorban nem a játékosok egyéni képességeiben láttuk a fő hiányosságokat, annál inkább a csapatkohézióban, ezért sem változtatunk jelentősen a keret összetételén.
Mint csapat nem működött a dolog - ezért nem változtatunk a kereten. Heh?
Szerintem meg kínos ez az egész. A 3 éves terv jól hangzik, de egyben azt is mutatja, hogy S E M M I mozgástere nem maradt a klubnak, amiatt mert az elmúlt egy évben azok az emberek akiknek ez dolga lett volna, nem végezték megfelelően a munkájukat. A fiataloknak gratulálok a szerződéshez,remélem kapnak majd lehetőséget. Ilicnek és Gulyinak pedig kívánom, hogy ne égjenek meg.
BTW az " öncéú, nagyképű, stb" Mahé most nem biztos, hogy boldog....
Ja és akkor most ez a kinevezés hány évre is szól? Csárlival mi lesz/lett?!
Nem is tudom, hogy várhattam ettől a bandától, hogy majd ma értékelhetőt tesznek le az asztalra.