Keresés

Részletes keresés

Scott Creative Commons License 2003.05.07 0 0 269
Annyit áruljatok el nekem, hogy ki milyen tokot vett hozzá, mert én az MM-ben nem igazán találtam olyat, ami megfelelő lett volna ?
zizi Creative Commons License 2003.05.07 0 0 268
Tegnapelőtt én is vettem egyet (sajnos mostanában nincs igazában időm komolyabban foglalkozni vele, de amit eddig ökörködtem vele, az alapján nagyon tetszik :-)) az Extreme BT-nel (ár: lásd depo.hu), garanciális, egyetlen szépséghiba: csak német nyelvű utasítás van mellékelve.
Scott Creative Commons License 2003.05.07 0 0 267
Az első képem :
Naplemente

hehe.... persze full Auto módban. Még kezdő vagyok... :))

LudvigB Creative Commons License 2003.05.07 0 0 266
ERROR 18

Én két hete kaptam egy gépet amerikából,annak is az északi részéről.Nekem is csak 250 dolcsivolt,sajna a garira rá van biggyesztve hogy onli usa and canada.Az error 18-at kezdetektől fogva csinálja,nem tudom mire vélni.Próbáltam megfigyelni mi idézheti elő,de még nem találtam meg az öszzefüggést semmivel.A hibajelzés kikapcsolás után jelenik meg a display-en csipogó hang kiséretében.Néha magától kikapcsol a gép,de ezt még csak 500-ból 4-5ször csinálta.Minden esetre bekapcsolás után minden rendben működik.Aggasztó a dolog de nekem még működik minden.Szóval nem a forráshelytől függ ez a hibajelenség,nem hiszem hogy a Walmart beszálítója egyezik a magyar beszálítókkal.A gépem sorozat száma 6322014433.Szerintem valami ártatlan szoftver hiba lehet,hiszen újra indítás után minden OK.A vadonat új processzor programozásában lehet valami gixer,amit talán egy késöbbi verzióval orvosolni lehet a későbiekben.Számomra még az is elképzelhető hogy a számítógép kábelen kerezstül fel lehet malyd tölteni.Manapság már minden lehetséges.Éppen a napokban "ütöttem ki" egy Panasonic GD35-öst,valahogy ezt is így tudnám elképzelni.Szóval ne féljetek az error 18-tól.

Különben máris imádom a gépemet,csak előre haladott korom miatt a kijelzőjét igazából csak szemüveggel látom már....Meg hiányzik a keresőbe nézés "fílíngje".

fokukac Creative Commons License 2003.05.07 0 0 265
Az enyém nem volt összekarcolva, mégis poros az optika... :(( (de azért remélem megcsinálják)
Előzmény: Scott (264)
Scott Creative Commons License 2003.05.07 0 0 264
Sziasztok !

Nem is tudom hol kezdjem. Mindenek előtt mától én is bővítem az A60 tulajok táborát ! :-)
Szóval lenne két hír, amit megosztanák veletek , az egyik jó , a másik nem annyira.
Kezdem a jóval : Aki esetleg még nem vett töltőt és aksit a géphez, azoknak a jó hír, hogy nagyon jó áron lehet kapni az MM-ben. Egész pontosan az Europark-i MM-ben UNIROSS gyors töltő ( Ni-Cd és Ni-Mh ) és 4 db 1700 mAh-ás Ni-Mh aksik egyben 4990 Ft !! ( Van még bőven a polcon :-))
A másik kellemetlenebb hír:
Ma elhatároztam, hogy nem húzom tovább az időt és "benevezek" én is egy A60-asra. Számomra fontos az eredeti garancia, tehát egyenesen elmentem a Digitcam-hoz, ahol mondtam, hogy azon nyomban kérnék egyet. Legnagyobb meglepetésemre az eladó srác szinte nekem esett és rögtön le akart beszélni róla ! Rögtön el is kezdte ecsetelni az okát : az elmúlt napokban már két vevő vitt vissza ilyen modelt, mert 2-3 nap után egyszer csak kiírta, hogy : ERROR 18 és se kép se hang. Szó nélkül kicserélték az ügyfeleknek egy másikra, aztán beküldték a Canon-hoz, hogy nézzék meg mi a gond. Kérdezték tőlük, hogy mi a probléma, amire ők nem voltak hajlandóak elmondani, hogy mi a baj, csak annyit, hogy ha legközelebb ilyen probléma merül fel valakinél, szó nélkül cseréljék ki egy másik készülékre, mert nem lehet javítani !!
Érdekes és megdöbbentő történet, a vége az lett, hogy nem is vettem meg ott az utolsó darab A60-t. Persze máshol megvettem , sajnos a legdrágább helyen , de ott legaláb volt több darab is raktáron, ami közül válogathattam.
Hogy miért kellett vállogatnom ?
Azért mert érdekes módon a legtöbb készüléken volt ( mindegyiken ugyanott, az LCD és az A/V Out csatlakozó között a hátlapon ) egy fél centis mély karcolás. Nehezen , de találtunk egyet amin nem volt. A furcsaság az, hogy amelyiken nem volt karcolás, annak a gyári száma teljesen más "tartományból" származott, mint a karcosak, amiknek hasonló volt. A Digitcam-nál az utolsó darab is ugyanilyen karcos volt.
Nem akarok semmilyen "elméletet" felállítani, de lehet, hogy azok a sorozat számú darabok között lehetnek hibásak ? Nem tudom, de minden esetre sem itt a fórumon, sem máshol nem olvastam ilyen hibáról ( Error 18 ), tehát lehet, hogy csak véletlen egybeesés. Mindenképp utána nézek külföldi fórumokon, hogy valaki írt-e ilyen hibáról.
Ezek után mindenesetre érdemes elgondolkodni, hogy ki hol veszi a készüléket: eredeti garanciával ( amivel van esély gyors megoldásra, ha esetleg baj van ), vagy nem ereditvel...
Bocsi , hogy hosszú voltam.
Most rohanok és tesztelem a "kicsikét" ! :-)

strike-force Creative Commons License 2003.05.07 0 0 263
Szasztok.

Most pénteken en is belépek a klubba. Tesom hozza amcsibol (igaz igy semmi gari sincs ra), 250 USD-be kerult es ha a hataron el nem veszik akkor nagy kiralysag lesz. Mar vettem hozza egy 256os Twinmos cf-t, meg ket garnitura 1850es Energizert + tolto, mar csak egy tasi kell.

Mar alig varom........ :)

pa347 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 262
hello!

feltettem egy újabb virág-makrót a fotóarénára.
tudom, már kicsit unalmas a téma, de mostanában ez sikerült... majd próbálok új témákat találni...

üdv.: begbie

Babarum Creative Commons License 2003.05.06 0 0 261
Nézd meg a www.quasar.hu is. nekem A70 van, ott vettem, garanciával, olcsón. Érdemes felhívni ?ket, olcsóbban vettem pld. mint a weboldalon található ár volt.

Babarum

Előzmény: kulcsarg (255)
Scott Creative Commons License 2003.05.06 0 0 260
Attól függ hol laksz. Én is most fogok venni és én a Digitcam-nál veszem ( 93750 Ft ) . Ha megnézed pl. a depon a legolcsób helyen 86250 Ft , de ott nincs hivatalos garancia. Szerintem ennyi plusszt megér a garancia.
Ez a fotomarket biztos jó, de én nem szeret az online boltokat.
pa347 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 259
igen, magyar leírás, Canon hungáriás garancia!
máshol(nem szürkeimportból) nem kapod meg ennyiért...

Előzmény: kulcsarg (258)
kulcsarg Creative Commons License 2003.05.06 0 0 258
Köszi!

Ők hivatalos Canon viszonteladók?

Előzmény: pa347 (257)
pa347 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 257
kicsit elrontottam...

szóval:
fotomarket

begbie

Előzmény: pa347 (256)
pa347 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 256
kulcsarg Creative Commons License 2003.05.06 0 0 255
Sziasztok!

Én is ilyen gépet akarok venni.

Számomra fontos a garancia, szóval korrekt helyről akarom beszerezni.
Hol vegyem?

Az ár azért számít!!!

G

Badmotorfinger Creative Commons License 2003.05.06 0 0 254
Közben visszaszívom, mert látom mindenki becsillanásról beszél. Figyelmetlen voltam, a holdsarló melletti fénygömbre gondoltam.
Előzmény: Badmotorfinger (253)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.05.06 0 0 253
Csak találgatok.

Semmi baja a gépednek. Az szerintem maga a Hold és az árnyékosabb oldalán látszó ún. földfény. A sarló meg ugye a nap rávetülő fénye, ami a hosszú záridő miatt beégett és kissé el is mozdult (hosszabb záridőknél egész szépen arrébb tud mászni a Hold). A záridő növelésével pedig a földfényes oldalt jobban kiexponáltad ezért látszik jobban.

Előzmény: pa347 (250)
Babarum Creative Commons License 2003.05.06 0 0 252
Szerintem az, tükrözödés.

Babarum

Előzmény: fokukac (251)
fokukac Creative Commons License 2003.05.06 0 0 251
Lehet, hogy a géped látott a háttérben egy szupernova-robbanást ? :-)

de ami tényleg meglepett, hogy a Holdnak a sötét oldala is látszik...

--------------------
egyébként ami a foltot illeti, nincs ötletem.
Nekem poros, és hosszú záridőnél nem látszik, csak rövidnél, szűk blendével... :)

nem lehet, hogy csak képzaj ?

Előzmény: pa347 (250)
pa347 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 250
sziasztok!

kicsit aggódom..
csináltam egy-két éjszakai képet hosszú záridővel, és a hold környékén megjelent egy folt. az első képen még alig látszik, aztán ahogy növelem a záridőt, egyre jobban...
ha jól látom a helye nem állandó, fogalmam sincs mi lehet ez...szerintetek?
ha van ötlet, kérem segítsetek!

foltok

kösz.: begbie

gabatika Creative Commons License 2003.05.05 0 0 249
Sziasztok!

Lehet kapni az LA-DC52C adaptert!

pa347 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 248
hello!

kösz srácok ez jólesett(de tényleg)...
igazság szerint április 15-én vettem a gépet, és ez életem első fényképezőgépe.analógot sem használtam korábban.
körülbelül két hónapja döntöttem el, hogy szeretnék hobbi szinten foglalkozni a fotózással, és mivel építészhallgató vagyok már korábban is éreztem hiányát egy digitális gépnek munkáim során. így hát beadtam a derekam.
már mielőtt megvettem a gépet elkezdtem olvasgatni a fórumokat, figyelni mások képeit. azóta is minden nap ellátogatok ide, a fotóarénára, a nap fotója oldalra és figyelem mások munkáit, olvasom a kritikákat, próbálok tanulni...
persze naponta átlagban 100 képet ellövök, aztán szelektálok. van olyan, hogy mindegyik a "kukába" kerül, de hát épp ez (többek között)a digitális fotózás előnye, nem?
még egyszer köszönöm a biztatást, hogy érdemes volt belevágni!

Előzmény: zoomka (246)
Spenót Creative Commons License 2003.05.05 0 0 247
Te tenyleg tudsz! Grat!
Jo az erzeked a tema meglatasahoz is.
Előzmény: pa347 (241)
zoomka Creative Commons License 2003.05.05 0 0 246
pa347!

Már az elejétől figyelemmel kísértem a képeidet, azóta hogy megkérdezted hogy hogyan kell buliban az A60-nal képeket készíteni. Aztán hogy megláttam az eredményét, leesett az állam. Nem volt összhangban a kérdés és az eredmény minősége. Tök amatőr fotókat vártam, erre egy profi fotós képeit látom viszont. Nagyon jók a meglátásaid, szépek a színek, a fekete-fehéret is kellő mértékletességgel de tudod alkalmazni. Gratulálok!
Ui:
Gondolom hogy valamilyen fotós előélettel rendelkezel, ebben biztos vagyok.

Előzmény: pa347 (241)
fokukac Creative Commons License 2003.05.05 0 0 245
Jó, de azokkal a gépekkel összehasonlítva ez teljesen egyértelmű is volt...!

:-)

(a márkásabbak közül csak a FUji A203, a Nikon 2000, az Olympus Camedia 300Zoom szerepelt a tesztben. A többi ilyen HP, JVC, Benq, Trust, Vivitar, stb volt)

Előzmény: safi (244)
safi Creative Commons License 2003.05.05 0 0 244
A PC magazinban van egy teszt az ebbe a kategóriába tartozó digimasinákról, és mitgondoltok melyik kapott vásárlási ajánlatot?
A Canon PowerShot A60. :-)))
Akos22. Creative Commons License 2003.05.03 0 0 243
Tudtam hogy nem fog sikerülni! :)
Szóval:
http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showgallery.php?stype=2&si=Akos&cat=500&sort=1&ppuser=93
Akos22. Creative Commons License 2003.05.03 0 0 242
Hello!

Végre kimozdultam a panelből és csináltam pár képet! :)
A gép 1 hete van meg, úgyhogy még nem vagyok valami profi!
Ha gondoljátok nézzétek meg!

>a href="http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showgallery.php?stype=2&si=Akos&cat=500&sort=1&ppuser=93">Első képeim

A többi kép is fönt lesz a tar.hu-n, de még "feldolgozás alatt"! :)

Üdv.: Ákos

pa347 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 241
hello!

feltettem a fotóarénára egy-két újabb képet:

képeim

vélemények?

fokukac Creative Commons License 2003.05.01 0 0 240
Sziasztok!

Egy jó ideig a fellegekben jártam, de most van egy próblémám a gépemmel.

Négy hete vettem. Az utóbbi három hétben foltos képeket csinál. A foltok mindig ugyanott vannak. Három közvetlenül egymás mellett van, a kép közepétől kicsit jobbra, ez a legzavaróbb.

Hál' ISten nem minden képen látszanak, csak ahol a háttér világos; de tájképeknél kimondottan zavaró, mert foltos az égbolt...

Volt aki azt mondta, hogy koszos az optika. Letöröltem mikroszálas kendővel. Volt, aki azt mondta, hogy alkohollal csináljam, mert az lehozza az ujjlenyomatot is. azt is megcsináltam.

De a képek még mindig olyanok. Hol jobban, hol kevésbé. IGazából azt figyeltem meg, hogy hosszú záridőnél nem nagyon látszik, csak a rövid záridejű képeknél.

Belinkelek néhány ilyen képet (direkt olyanokat próbáltam válogatni, amiken jól látszik), nagyon megköszönném, ha valaki hozzáértő megszakértené...

SZóval, a képek :

Hegyaljai panoráma, háttérben a Tokaji-hegy

Gellért-hegy

Kilátás

az ég

egy fehér lap, szobában, kis záridővel

ez utóbbin látszanak leginkább a foltok.
Szerintetek mit lehet ezzel csinálni ? Miért van ez? CSak koszos az optika ? VAgy belül koszos ? Esetleg a CCD a hibás?

És ki az, aki ezt megcsinálja ? UgYanis a gépem az Extrém Computernél vettem, német importból...
bár elvileg ők adnak rá garanciát, de ugye...

szóval tele vagyok kérdőjellel.
ilyen az én szerencsém...!

Előre is köszönöm a válaszokat.

fokukac

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!