Isten nyugasztaljon, nyugodj békében MIKI!!!!
Sok élvonalbeli edzővel beszéltem már, ők szentül állították, hogy nem véletlenül haladt el így mellettünk a nyugati foci, és a Fifa meg az uefa lehunnya szemét a doppingok felett. Lehet, hogy Mikinek is ezért kellett távoznia...
MOCSKOS UEFA!!!!!
"A Ferencváros osztozik a Fehér-család gyászában
[2004-01-26 07:51]
A Ferencváros labdarúgói mély megdöbbenéssel fogadták azt a tragikus hírt, mely Portugáliából érkezett és egykori sporttársunk, Fehér Miklós halálhírét tudatta. Lesújtva vettük tudomásul a szinte felfoghatatlant, miszerint ismét egy tehetséges, fiatal, és ereje teljében lévő társunk hagyott itt szó nélkül bennünket. Fehér Miklóst valamennyien jól ismertük, hiszen bajnoki mérkőzéseken egymás ellen, a válogatottban pedig sokan vele vállvetve küzdöttünk a győzelemért. Ezekben a tragikus órákban a Ferencváros valamennyi sportolója és szurkolója nevében szeretnénk kifejezni együttérzésünket egykori játékostársunk szüleinek, családtagjainak és valamennyi szerettének. Mi, a Ferencváros labdarúgói tegnapi, a szegedi teremtornán elért győzelmünket Fehér Miklós emlékének ajánljuk, és egyben kérjük a hétvégi döntőn résztvevő valamennyi csapatot, hogy kiváló sporttársunk emlékére fekete gyászkarszalagot viselve lépjenek majd pályára.
A Ferencváros csapata nevében, Lipcsei Péter, csapatkapitány"
Szerintem más sportotágakban is, ahol ilyen intenzív a terheés előfordulnak balesetek, csak mi nem mindig értesülünk róla... Foé ugye egy világeseményen halt meg, a másik két esetben pedig magyar volt az áldozat ezért persze mindenki (jogosan) felkapja a fejét. Lehet, hogy ha egy ázsiai triatlonista meghal verseny közben, arról mi nem értesülünk... bár ez csak egy gondolat, lehet, hogy nincs így...
Ôszinte részveétem mindenkinek, aki ismerte és szerette Fehér Miklóst!
Nem tudom, van -e erre lehetôség, de javaslom, hogy a magyar válogatott mindegyik tagja az elkövetkezendô (legalább egy) meccsén Fehér mezében játsszon...
Az ETO saját halottjának tekinti Mikit
2004. január 26. 10:04
A hétvégén fekete karszalaggal játszunk.
A klub tulajdonosának, Tarsoly Csabának döntése értelében a csapat a hétvégi teremtornán fekete karszalaggal játszik. Az idén tavasszal Fehér Miklós-utánpótlás emléktornát rendezünk.
A tavaly már kiosztott "Legtöbbet fejlődőtt utánpótlás játékos" díjat, ezentúl Fehér Miklós-díjként ítéljük oda.
A válogatott orvosa nem tud szívproblémákról
<< 2/3. oldal >>
Lejkó Dezső, a magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa nem tud arról, hogy szívproblémái lettek volna Fehér Miklósnak.
"Négy éve ismertem Fehér Miklóst, előbb az utánpótlás-válogatottnál, majd a felnőttek között foglalkoztam vele, de ilyen jellegű problémái nem voltak" - mondta Lejkó Dezső a Klub Rádiónak. "Nem tudok arról sem, hogy szervi bajokra vagy keringési problémákra szedett volna gyógyszert."
Lejkó Dezső szerint nem a labdarúgók túlzott fizikai megterhelése következtében történhetett a tragédia. "Más sportágakban is hasonló a fizikai megterhelés. Az elmúlt két évben én két hasonló esetről hallottam a labdarúgásban, az egyik éppen egy magyar játékossal történt. Az élvonalbeli játékosok rendszeres orvosi vizsgálatokon esnek át. A válogatott összejövetelein mindig megbeszéltük, ki milyen gyógyszert szedett, erre az esetleges doppingvizsgálatok miatt is szükség van" - mondta Lejkó Dezső.
A Benfica orvosa, illetve a guimaraesi kórház vezetősége arról tájékoztatta a portugáliai magyar nagykövetséget, hogy Fehér Miklós holttestét még hétfőn felboncolják, s várhatóan ezután lehet többet megtudni arról, hogy mi okozhatta a 18-szoros válogatott játékos halálát.
"Éppen útban vagyok Guimaraes felé, a helyi hatóságokkal együttműködve mindent megteszünk, hogy az ügyben hatékonyan, gyorsan és szakszerűen járjanak el" - mondta Balla János nagykövet. "A szerencsétlenül járt futballista családja napközben érkezik Portóba, természetesen mindenben a hozzátartozók segítségére leszünk."
Fehér death stuns football
Monday, 26 January 2004
SL Benfica and Hungary striker Miklós Fehér died in the early hours of this morning after collapsing on the pitch during his side's Portuguese SuperLiga game against Vitória SC in Guimarăes last night.
Cardiac arrest
The 24-year-old centre-forward had come on as a 59th-minute substitute but half an hour later suffered a cardiac arrest from which he failed to recover. Fehér was carried from the pitch by his team-mates and both clubs' medical staff tried in vain to resuscitate him before an ambulance arrived and the player was taken to Guimarăes Hospital, where he was pronounced dead at 00.10CET.
'Deeply shocked'
Benfica's head of communications, António Cunha Vaz, said: "Nobody would like to deliver this news. We are all deeply shocked and would first like to send our condolences to his family. All the Benfica board and supporters are mourning our athlete, Miklós Fehér."
'Thoughts with family'
Dr Gilberto Madaíl, the President of the Portuguese Football Federation, added: "On behalf of the Portuguese Federation I would like to express my deep regret at this situation. Life has unfair situations and all we can say is that our thoughts are with the family and friends of the player."
'Very wrong'
Benfica's Fernando Aguiar scored the game's only goal a minute before a cheerful Fehér was shown the yellow card for wasting time. Then he collapsed. "It's incredible that something like this happens," said match referee Olegário Benquerença. "I immediately knew something was very wrong when he fell on the pitch and all I could do was call the medical crews of both teams."
International talent
Born in Hungary on 20 July 1979, Fehér started his career at Györi ETO FC and went on to represent FC Porto, SC Salgueiros and SC Braga before moving to Benfica. He made his first international appearance in October 1998 against Azerbaijan and went on to score seven goals in 25 international matches. There will be an autopsy to determine the circumstances of his death today.
az nem igaz, hogy csak ebben a sportágban történnek ilyenek! nem is olyan régen egy vívó halt meg, de nekem egy 16 éves csapattársam(vízilabdás) halt meg a szemem láttára szívrohamban pedig nem szedett semmit...nem vizsgálják meg alaposan a sportolókat!
"Szépen felöltöztél, ahogyan illik, ha utolsó útra indul a test
Kőkemény karjaiban ölel mint mindig, most is majd Buda és Pest
Bölcsőd ez, s majdan szemfedőd
Ahogy a Szózatban áll
Elborzad majd ki rád talál
Mert fiatalon nincsen szép halál"
Isten nyugosztaljon Miki!! Részvétem a családjának is!! Tudjátok mi az érdekes srácok??
Ez már a sokadik labdarúgó tragédia!! Gondoljunk csak Dárdai Balázsra,Foéra,és most Fehér Miki. Mi van ebben a sportágban??? Hogy lehet az,hogy maratoni futók,nehézatléták,cselgáncsozók,vízilabdázók és még sorolhatnánk,a sportágat ahol szinte sohasem történik ilyen!! Ezekben a sportágakban pedig szerintem sokkal többet edzenek!! Valami nincs rendben a labdarúgóknál! Sok a haláleset és más sportágakban ahol keményebbek az edzések sosincs tragédia!!
Nem furcsa???
Nehéz szavakat találni erre a tragédiára is...
Vajon megtudjuk, hogy mi történt? Hogy ki a felelős?
Ha igen, akkor sem lehet, már visszafordítani...Miki elment...:(((((
Nyugodjon békében! Őszinte részvétem a családjának!
tényleg döbbenetes, ami történt! az a kemény, hogy ez már nem az első hasonló eset. szerintem ebben nagyban közreműködtek a sportorvosok is, akik nem vizsgálják meg rendesen a sportolókat, ráadásul a franc tudja miket adnak nekik.
..egyre fiatalabb korban kapnak infarktust az emberek.....
..az ajjzószerek, szteroidok életveszélyesek.......
.......24 éves volt........
...még csak most kezdte volna az ÉLETÉT..........
..nagyon sajnálom, hogy ilyen kevés adatott meg neki.........
Lisszabon január 26., 10.10 Minden lap elbúcsúzik Fehér Miklóstól.
Válogatottunk tegnap este elhunyt csatáráról minden portugál lap, még a politikai lapok is a címlapjukon emlékeznek meg, nem túlzás azt állítani, hogy egész Portugália gyászolja Mikit.
A lapok egybehangzóan állapítják meg, hogy a magyar játékos menthetetlen volt, az orvosok elmondása szerint akkor sem tudtak volna mit kezdeni a tüdőembóliával, ha éppen kórházban lett volna Miki.
A tragédia kronológiája:
21.32: Fehér összeesik a pályán
21.33: a Benfica orvosai a pályára rohannak
21.35: a stadion orvosi személyzete először próbálkozik az újraélesztéssel
21.36: egy defibrillátort visznek a pályára
21.38: Palatsi, Moreira és Argel szétszedik a pálya melletti reklámtáblákat, hogy bemehessen a mentő
21.39: beérkezik a mentőautó
21.44: Mikit a mentőbe teszik
21.45: a mentőautó elhagyja a D. Afonso Henriques stadiont
21.50: megérkeznek a Nossa Senhora da Oliveira kórházba
22.10: a Benfica elnöke, Luis Filippe Vieira megérkezik a kórházba, hogy Miki állapota felől érdeklődjék
22.35: a Vitória Guimaraes játékosai megérkeznek a kórházba
22.45: a Benfica Mikiért aggódó szurkolói szintem megszállják a kórház előtti parkot
22.50: Miki menedzsere, Alexandre Pinto da Costa megérkezik a kórházba
23.00: távoznak a Benfica vezetői
23.10: az orvosok bejelentik a halál beálltát
Hát ez döbbenetes. Nem is lehet szavakat találni. Őszinte részvétem a családnak.
tanulságok, ha vannak...
Nem ő volt az első aki a pályán esett össze és a szíve megadta magát. Egyrészt valóban igaz lehet, hogy annyi mindennel etetik őket, hogy nem lehet tudni mi minek az oka vagy az okozata. Másrészt csak 100%-osan egészséges ambert szabadna a pályára engedni, mert ilyen fizikai megterhelésnél bármi előfordulhat.
Olyan jónak indult ez a nap, valahogy jókedvem volt! Már hetek óta nem volt ilyen!
És akkor bekapcsoltam a rádiót!
El sem akartam hinni, azt hittem, hogy rosszul hallok. Aztán a munkahelyemen megnéztem a videót, és a hozzászólásokat! Akkor értettem meg, hogy igaz! Most már nincs kedvem mosolyogni...
Hihetetlen!
Rövid időn belül már a második magyar sportoló veszti életét, és mind a kettő megmagyarázhatatlanul!
Hát mi van itt?
Jézus mária, most olvasom mi történt:-(
Reggel a vonaton láttam, hogy valaki NS-t olvas, és ki tudtam betűzni a címet: Fehér infarktust kapott!! Már ezt sem akartam elhinni, erre tessék... Egy évvel fiatalabb volt nálam...
Mit érezhet most a családja... Nagyon sajnálom...
-hát ezzel vagyunk "lemaradva" a nyugati focitól ahol annyi féle "erősítőt", "vitamint" nyomnak beléjük hogy már nem tudják követni melyik milyen "mellékhatást" okoz ? :(
nem a vitamintol meg az erositotol szoktak osszeesni a palyan. mastol.