Arn Gréta esetére én is gondoltam, csak most nem akartam kifejteni magam ;) Az OFF első részébe ne bonyolódjunk bele, viszont Natasa nem Jankovics hanem Janics :)
Ezzel az erővel Hingis eredményeit berakhatnád ide, mert neki meg az apja volt magyar: Hingis Károly.:-)
Lehetne, ha úgy esett volna, de nem úgy esett. Szülei kiskorában elváltak, utána cseh édesanyja nevelte a mai Csehországban, később Svájcban. Amennyire tudom egyáltalán nem beszél magyarul, és soha nem identifikálta magát 'magyarnak' vagy magyar származásúnak. Ellentétben más teniszezőkkel, akik ezt bevállalják. Pl. Timea is.
Rajtunk kívül meg a kutyát nem érdekli, meg nem is tudja h. ő milyen származású.
Nade ez a "rajtunk" éppen mi vagyunk, akik ide írogatunk. Ha pedig minket érdekel, akkor mi oka lenne, hogy ne beszéljünk róla? Ráadásul "Rajtunk kívül meg a kutyát nem érdekli" sem teljesen igaz, mert ha beleolvasgatsz pl a Ági rajongói fórumba (http://forum.szavay-blog.com/), ahol egy másik társasag van (bár némi itteni átfedéssel), láthatod, hogy ők is odafigyelnek ezekre a lányokra valamiért.
Mindez szép, csak éppen nem a topikcím magyar női tenisz számára születnek a győzelmei. Ő svájci színekben a svájci női tenisz számára ér el sikereket.
Én viszont úgy látom, hogy magyar női tenisz van ott, nem pedig magyarországi női tenisz avagy Magyarország női tenisze. Szóval vannak más nézőpontok is ;)
Egyébként összesen három ilyen 'nemmagyar-magyar' teniszezőről tudok, talán nem igazán olyan nagy fáradság odafigyelni egy kicsit rájuk is, hisz nem mondhatnám hogy a 'magyar-magyar' élteniszezők tömegének eredményeitől nem jutna rá idő.
Persze, ha nem érdekel valakit, hát nem, itt nincs semmilyen kötelezettség. :)
És akkor még Gréta esetéről nem is beszéltünk...
OFF
Aztán pl. Rúzsa Magdi szerinted magyar vagy szerb? Avagy Jankovics Natasa?
Mindez szép, csak éppen nem a topikcím magyar női tenisz számára születnek a győzelmei. Rajtunk kívül meg a kutyát nem érdekli, meg nem is tudja h. ő milyen származású. Ő svájci színekben a svájci női tenisz számára ér el sikereket. Ezzel az erővel Hingis eredményeit berakhatnád ide, mert neki meg az apja volt magyar: Hingis Károly.:-)
COURT 2 start 11:00 am Qualifying - [WC] K Pervak (RUS) vs G Voskoboeva (RUS)
Not Before 12:00 noon Qualifying - J Craybas (USA) vs M Camerin (ITA) Qualifying - A Amanmuradova (UZB) vs [WC] A Bachmann (GER) Qualifying - J Craybas (USA) or M Camerin (ITA) vs T Bacsinszky (SUI)
Jó, csak ugye ez is "csak" egy Tier IV-es torna volt, és a mostani helyezésével volt az utolsó bejutó a főtáblára, és nemigen szokott Gréta ITF-eken játszani, és így viszont lehet kénytelen lesz ha főtábláról akar indulni...
Bízzunk benne hogy továbbra is menni fog és simán visszahozza ezt a visszaesést...
Gréta nyilatkozata a meccs után: "Volt esélyem arra, hogy fordítsak és nyerjek, de sajnos nem éltem a lehetőségekkel. Ráadásul a nagy szél is zavart. Most utazom haza, és legközelebb a római tornán szeretnék indulni"
Lehet hogy pont azon a 20 helyen fog múlni az, hogy selejtezik vagy főtábláról indul majd vmelyik tornán... nagyon nem mindegy...
De ez a 20 hely probléma mindig ott van, amíg be nem ér valaki a top30-40-be. Hiszen, ha már egy szinten biztos főtáblás. akkor feljebb próbálkozik, ha már ott is biztos főtáblás, akkor még feljebb próbál lépni a versenyző, mindaddig amíg el nem fogy a tudás-képesség avagy már nincs hová felfele menni.
Szóval szerintem ha megy a játék, akkor nem olyan nagy gond egy ilyen visszaesés, pár verseny alatt el lehet tüntetni, ha pedig nem megy a játék, akkor úgyis régen rossz, nem maga a ranglistahely a probléma.
Nagy bukta? Kb 20 helyet csúszik vissza. Nem jó ugyan, de nem katasztrófa azért.
Ha a héten nem így szerepel, akkor 60 hely körüli visszaesés lett volna.
Arról nem is beszélve, ha sikerülne ezt formáját tartani, legalább havonként egy hétig, nem pedig évente egy hétig, akkor nem lenne gond a top100 tagsággal.
Viszont ez a hét így is szép teljesítmény volt Grétától.
Még ezt a vereséget sem kell szégyellni, mert "partiban volt", különösen a második szettben. Nem igazán érződött a több mint száz helynyi ranglistakülönbség.