Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.10.14 0 0 8267

Szia, sajnálom, ezt mindenkinek magának kell intéznie. Esetleg segíthetek a felkutatásában ha gondolod.

Jörgen Angel fantasztikus fényképeket készített a legjobbkor.

Előzmény: Sycsa (8266)
Sycsa Creative Commons License 2008.10.13 0 0 8266
OFF:
Szia Tehtube,
Kérlek, ha majd van időd, bővebb infód és tudsz válaszolni az utolsó levelemben megfogalmazott kérdésekre, írj. Addig is csak annyit szeretnék kérdezni, hogy akkor vállalod-e a cuccok megvásárlását, átadását? Tűkön ülve várom a választ. Kösz!
ON:

Előzmény: tehtube (8264)
posaune Creative Commons License 2008.10.13 0 0 8265
Zsolt ! Naaaagyon Jó !

Én is ismerek még pár nevet, akik a német jazz-scene-ben elől vannak !
Ime :http://www.myspace.com/organiac Peter Adamietz
http://www.7digital.com/stores/productDetail.aspx?shop=28&pid=229206 Matthias Bätzel
tehtube Creative Commons License 2008.10.13 0 0 8264

Egy újabb név: Jermaine Landsberger 

Frankfurt és környéke előnyben. Pont az ilyen stílus hiányzik továbbra is itthonról.

Aki pótolná a Debrenecben kihagyott James Cartert, Bécsben megteheti nov. 3-án a Reigenben. Most nem trió hanem quintet! Beugró: 20E.

posaune Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8263
Ha van időtök, és kedvelitek Goldings játékát, érdemes kivesézni a weboldalát, videóit, cd-it biográfiáját . http://www.larrygoldings.com/
posaune Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8262
Cipekelés ? No Problém.
Kövessétek, és hallgassátok, és lássátok ! http://www.larrygoldings.com/ ...........klick......CDS..........klick balra fennt:: MORE CDS.......... klick a második balról jobbra : // WHATEVER IT TAKES //
Golgings is egyike a legjobbaknak.
tehtube Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8261
Két hete volt a Billentyűsök éjszakája. Erről is sajna sokan lemaradtak. Egy cikk róla itt
tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8260
Csakis vízszintesre jó a molnárkocsi. Szintkülönbségre több emberes a téma.
Előzmény: szimizso1 (8259)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8259

Sima úton egy molnárkocsi tényleg nagyon jó! Lépcsőn lefelé, szét szakítja a kezed, és a gerinced, ha nem akarod összetörni a hangszert! Felfelé, meg el kell felejteni:-) Aki 150kg felhúz két kézzel, az vagy erőemelő, vagy műhelydaru! Én részemről egy jó széles bútor szállító gurtnit javasolnék! Ezt simán beakasztod a nyakadba, és kézzel csak a balanszot kell tartani. Nem megy szét a kezed, és a koncerten is tudsz játszani. Bár ez a hernyótalpas nagyon jól néz ki, főleg, ha villanymotoros is! De ahhoz már tényleg teherautó kell:-) Emelő hátfalas!

Előzmény: tehtube (8258)
tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8258
Egy porta B3 a molnárkocsival tényleg ennyire könnyű rendesen egyensúlyozva a súlypontján:
Előzmény: tehtube (8257)
tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8257

Most vettem észre. Ha visszanézed a koncertedről a beszámolómat, a legalsó képen egy tökéletes glóriával rendelkezel :-)

A számok többségét a zsűri vastapssal jutalmazta és szerintem ennyien nem lehettek bennfentesek.

Sajnos a cipekedés egy nagy nyűg a szegény zenésznek. És azzal a kézzel utána még zenélni is kellene! Ráadásul minden megoldás kompromisszum valahol.

Lengyel Zolinál láttam egy gumi hernyótalpas lépcsőjárót. Az nem rossz, de vele már a személygépkocsi mint szállítóeszköz abszolút kizárt és nagy költség.

A magam részéről az AB3-asom meglepően könnyen mozgatom míg lépcsőhöz nem érek. Oda lehet hogy ez lenne a megoldás? Molnárkocsi lépcsőjáró kerekekkel.

Előzmény: tonewheel (8254)
LittleBig2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8256
Sajnos a tegnapi koncerten nem tudtam ott lenni, és a fórumba írással is kűzdöttem pár hétig, de.....!

- Szombaton Take5 Smárton Trió + 1 hammond már a helyszínen van, tehát lesz. Vadonat új Leslie-vel, komplett friss lemezanyaggal, amit a héten vettünk fel, mindenkit várunk szeretettel.

Matyooo
Sycsa Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8255
Tegye fel a kezét, aki ezt szokta csinálni vezetés közben :D
tonewheel Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8254

Kedves Zsolt,

Mégegyszer nagyon köszönöm/jük ,hogy megtisztelted a koncertünket és természetesen a kedves szavakat is a koncert után............Rendkívül nagy dolognak tartom ,hogy kis ország létére itt is milyen összetartó erőt tud kovácsolni egy réges régóta a gyártásból kivont régi hangszertípus szeretete ,de ahogyan én látom a hangszer csak másodlagos dolog az első a Zene szeretete ami összehozta azt a közel 100 embert aki eljött a tegnapi koncertünkre.Elmondhatatlanul jó érzés olyan embereknek/közönségnek játszani akik kifejezetten fogékonyak az adott stílusra és értékelik a szinpadi történéseket............ezért érdemes a közel 200 kilós cuccot(csak a billentyű szekció) húzni vonni koncertről koncertre :-)))   Krisz/tonewheel

Előzmény: tehtube (8250)
tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8253
Most kaptam egy újabb infót: Annyira "bevált" a Key-B, hogy felmerült a visszavásároltatásának a lehetősége :-( Mini PC alaplap, Linux op (naná hogy ne kelljen fizetni ezért is), ráadásul nem grafikus felülettel. Ért valaki ilyenhez? A beépített EMU hangkártya hangerejét kéne feltolni.
posaune Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8252
Gratulálok innen a távolból ! Nekem már az a demo anyag nagyon tetszett, amit honapokkal ezelőtt a forumon látni, hallani lehetett B2B3 - től.
Kívánatos lenne, hogy ebben a (id.Gyurcsány: ''kurva országban'') már végre teret, és helyet adnának a --még idealizmussal, nyitott füllel, szemmel, a kíváloan játszott zenei stílusokban -- a fiatal tehetséges zenészeknek, akik hangszeren JÁTSZANAK ! Ki tudna ebben valami előre lépést intézni ? Iszonyú, hogy milyen rohamos tempóban lesűllyedt , és elveszett itt minden, ami korábban bennünket zenészeket, még valamelyest a társadalmi köztudat elismert foglalkozásként említett .

tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8251

Jon Lord fanoknak! Meg mindenkinek! Szimfónikusokkal Magyarországon

Részletek itt

tehtube Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8250

Tegnap este elvoltunk a B2B3 koncerten a Take Five-ban.

(Mellesleg ott ma Kaltenecker Zsolt KLB játszik, aki úgynéz ki levált az orgonáról, holnap Smárton trió +1 Hamonddal?)

Az első sorból élveztük természetesen.

Egy jól kidolgozott dinamikus, dögös, ELP felállású triómuzsikát kaptunk -persze a Niacintól- Némi finomkodás mellett alaposan odatettek a srácok, szóval max. gratula!

Hogy a kezdőszám a You Keep Me Hanging On volt, ezzel a kedvencemmel kétvállra fektettek :-)

Tonewheel kitűnően játszott, hozta a jó harmóniákat, ízes futamokat a hordozható Hammond A100/B3-ason. A meglehetősen behemót Yam/Motif zongorájával ízlésesen és virtuózan épp annyira egészített ki a műsort amennyire kellett. (magyarán némileg :-) A basszus teljesen Sheehant idézte, a dobos Blaskó Gyuri -Ian Paice/Buddy Rich- stílusában tökéletes ritmusszekció volt.

Némi hardver észrevételt egyeztettünk a koncert után. 

Feltéve a Niacin CD-t egy meglátásom van, Novello a vibrato swell kapcsolót szinte végig az ellenkező állásban tartja c3-on.

Mégvalami, többen olvassák a fórumot, írnak ide, helybeliek is, miért nem látogatják ezeket a klassz koncerteket? Ez a lényeg szerintem, a zene.

okumoto Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8249

Ez az 1-ik pémóóbil' :) szám, amit nagyon szeretek. Bevált ez az összeállítás, hallaccik'. (ESI...stb.). :) A Motion Sound még dob rajta egyet!

gratula

Előzmény: tehtube (8248)
tehtube Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8248

Feltettem a 2005-ös Joey DeFrancesco koncert legállatabb számát.

Legacy Nagyon állat.

Még feltettem egy saját Uccsócigit is a szemszögömből.

tehtube Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8247
Megújult a VICTORAUDIO honlapja. A legjobb hammondos zenék bányászati lelőhelye :-)
leslie122 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8246
Természetesen ott a helyünk!
Előzmény: tonewheel (8244)
tehtube Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8245

Köszönjük a meghívást. Akinek a legkisebb esélye is van eljönni el ne szalassza!

Lezliépítők figyelem!

Van 8 újszerű ill. vadiúj léptetőmotorom.

10e/8 egyben.

Nagyon hasonlót használnak az új Hammond-Suzuki lezlikbe is.

Ott állíthatók a sebességek, átmeneti idők és forgásirány.

tonewheel Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8244

Kedves kartársak!

Van szerencsém bejelenteni hogy 10.09.-én azaz csütörtökön este 21 órától a B2B3 trió ismét a Take5 szinpadán koncertezik.(www.take5.hu) minden tisztelt érdeklődőt nagy szeretettel várunk. A szinpadon Hammond B3 + Leslie 122....................Krisz

szimizso1 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8243

Köszi a fotót! Ennyire nem kaptam széjjel, de már minden világos.

Előzmény: tehtube (8240)
tehtube Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8242
Ok, látom már. Angolszász kartársak annyi fontban mérixinte mintha ajró lenne.
Előzmény: tehtube (8241)
tehtube Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8241

A 4000-es 5GB-osat nekem már nem kezelt. Szerencsére van kettő 4,3-as ami itűnően müxik. Viszont, a 237. oldalon már az 1997-es könyvben is van Seagate ST410800N 9GB-os kompatibilitás, ill. az a memóriakártyás ESI-re is volt kötve 8GB amit szépen kezelt.

Ontopik és vintage szempontjából tök érdektelen viszont, mert a szükséges beolvasandó adatállomány max párszáz mega. Soha nem fogom tudni kihasználni még azt a 4,3GB-ot sem. Én csakis azt a 32MB-os bankot olvasom be, az untig elég.

Ha valaki meg hanxerelne vele, akkor ott a sok cd. Egy bankot úgysem lehet/célszerű nagyon meghizlalni, túl sokáig tartana.

Lehet valami részletesebbet tudni a hirdetendő Hamichordról? Úgylátom kifejezetten Clavia szimpatizánsoknak készült :-)

Előzmény: trambi (8236)
tehtube Creative Commons License 2008.10.07 0 0 8240

A Line6-ban rendes kilencvoltos elem van, meg az alaplapon is rajta van írva a +9v. Hogy melyik a +, az kivehető az elembekötésből. Egyenáramú adapter.

Nem keresek semmi régi SCSI cuccot. Köszi, abből van minden. 2×4,3GB HDD, 1GB JAZ, CD rom. Írni meg nem lehet a szemplerrel. Azt trükkösen SCSI kártyával PC-n keresztül. Pont esetleg a modernizálás miatt vetődött föl a mechanikus háttértárak elektronikusra váltása, de jelenleg nem gazdaságos.

Előzmény: szimizso1 (8239)
szimizso1 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 8239

djuice mester!

Szerintem ne vegyük személyesre a figurát! Több okból is:-) Engem nem bántottál meg, tehát, ha kell béke jobbot nyújtok Neked. Én nem haragszom Rád, mert úgy gondolom, hogy csak arra lehet haragudni, akit szeret az ember. Viszont akivel közömbös, azzal nem foglalkozik! Tehát én nem sárral dobálózok, csak szóltam...... be is jött. Ennyi. Mellesleg tehtube meg tudja magát védeni. Elég idős, és okos hozzá!

Egyébként meg megjött a Line 6 Roto machine. Nem adtak hozzá tápot. Milyet szerezzek be hozzá? Gyári tápja van?

Előzmény: djuice (8238)
djuice Creative Commons License 2008.10.07 0 0 8238
Kedves "szimizso1"!
Ha valaki többszörösen is elnézést kér, beismerve hibáit és félreérthetőségét és próbálja tisztázni a dolgokat (mégha ez amolyan szabad vélemény nyilvánító fórum is akarna lenni), azért az egy empátikus prefektum ha ezt elfogadják és "jobbot nyújtanak", bár nyilván ez nem kötelező. (ha tetszik újból, igen, meggondolatlan voltam helyenként, de kérdezem ki nem tévedhet... Mellesleg az is egy meglehetősen sunyi hozzáállás hogy még mikor ideje lenne a szólásnak hallgatunk szépen, mikor pedig borul a bili, akkor gyorsan dobáljuk a sarat közös erővel...)
De mégegyszer és utoljára: Én kérek elnézést!
(megjegyzésnek szántam nem kioktatásnak!)

Hammond ON again!
Előzmény: szimizso1 (8235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!