Szeretném összegyűjteni, hogy milyen publikálási lehetőségek vannak olyan tanulmányok megjelentetésére az új fizikához kapcsolódó cikkek, tanulmányok, könyvek számára.
Egy országosan ismert csillagász éppen a minap mondta, hogy nagyon jó az ötletem, kár, hogy nem neki jutott eszébe.
Erre jössz te, a tudományos isten-szakértő, az érvelés nagymestere, a híres humánetológus, és egy speciálisan csillagászati kérdésben halálbiztos véleményt mondasz.
Nem értékeled kicsit túl a minden-irányú tehetségedet?
EGy magára valamit is adó ember nem ad ki a keze közül ilyesmit, nemhogy egy "kutató" vagy tudós. "
És az miért probléma, hogy gépi fordítás? Az értelmét jól adja vissza. Az én célom nem az, hogy irodalmi szempontból stílusos legyen, hanem, hogy minél érthetőbb.
"Az abstract - komoly helyen - sohasem a szolgai szószerinti fordítás, hanem eleve az adott nyelven, a megfelelő stilisztikai és szakmai kritériumok alapján íródik. "
Szándékosan egyszerűsítem a szöveget, azért, hogy nem legyen félreérthető.
Szerinted a csillagászatban milyen stilisztikát kell használni, és mik a szakmai kritériumok?
Azért kérdezem, mert látom, hogy értesz hozzá, és segíteni akarsz.
EGy magára valamit is adó ember nem ad ki a keze közül ilyesmit, nemhogy egy "kutató" vagy tudós.
Az abstract - komoly helyen - sohasem a szolgai szószerinti fordítás, hanem eleve az adott nyelven, a megfelelő stilisztikai és szakmai kritériumok alapján íródik.
Te vagy az új fiú itt az új fizikában. Úgy illik, hogy bemutatkozásképpen elmondod azokat a gondolataidat, amellyel hozzá kívánsz járulni az új fizikához.
Lássuk, milyen elképzeléseid vannak az új fizikáról!
Látod, "szuperfizikus", mindenki észrevette, hogy te még ezt a nyúlfarknyi szövegedet is a google-val fordíttatad le. Pedig pár napja azzal affektáltál itt, hogy egy vídeó nézése közben te kikapcsolod a fordítót, mert az csak zavart az eredeti angol szöveg megértésében.
Ugye, megint hamarabb utolértük a hazugságaidat mint egy sánta kutyát!
"Valaki elmagyarázhatná a retardált potenciál paradoxont. Mert a relativitás elve szerint lehet álló az egyik vagy a másik, vagy akár semelyik."
Nagyon jó a megérzésed, hogy baj van a relativitási elvvel. De már írtam neked, hogy a relativitáselmélet alapján nincs megoldás. Ellenben Jánossy Lajos nagyon szépen kifejti a "Relativitáselmélet a fizikai valóság alapján" c. könyvében. 169. oldal: Retardált négyespotenciál, Ponttöltés mezője.
"És akkor még nem beszéltem gyorsuló vonatkoztatási rendszerről.
Ott valamiféle tehetetlenségi sugárzásnak kellene lennie - befelé?"
Itt is jó helyen kapisgálsz. Szeréntem is van valami féle hatás, de csak befelé. Ugyanis, amikor egy test gravitációs mezőben gyorsul, akkor a vele közvetlen gravitációs kapcsolatban lévő másik testnek (testeknek) is mozdulnia kell. Ez a azonban kifelé, nagy távolságra nincs hatással. (Ezért hazugság tévedés az egész LIGO.)
Ez a hatás állítja be a bolygórendszerekben a keringési időket Kepler 3. törvénye szerint.