Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3109

Igen.

Az egyenlőség érdekében ezek az ún. "többletjogok" simán mellőzésre kerülhetnek - hiszen érdemben nem adnak semmit.

Elégedett vagy a válasszal? 🙂

Előzmény: endrebá (3102)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3108

Muszáj hogy téged is megdícsérjelek..   azt hittem hogy csak LáHamá poénjaitól tudok néha felröhögni - de ez az   óbé..   hahaha.. ez jól sikerült.

Előzmény: Abszolút Igazság (3095)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3107

Van humorom, nem is tagadom.

De nem vagyok az a röhencs fajta.

Jégkirálynő vagyok.

Köszönöm a dicséretet. 🙂

Előzmény: endrebá (3103)
özvi Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3106

De a felsorolásból kitetszene mi zavarja leginkább.

Konkrétan.

Te is sorolhatod melyik 5 jogelőnyt szüntetnéd meg ha tehetnéd.

Előzmény: endrebá (3100)
binda Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3105

Nem tudok ilyen példát. Te tudsz olyan, a férfiakra hátrányos helyzetet, ami jogszabályi védelmet indokolna - de kellene?

Előzmény: Abszolút Igazság (3086)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3104

Ad. 1.: Hol az a gyakorlati előny? Nagyon szép gondolat, hogy kiemelt védelemben vagyok részesítve, de a törvény önmagában még semmitől sem véd meg. Vagy mellém rendeli azt is, aki megvéd?

Ad. 2.: Jó, legyen ilyen lehetőség a férfiaknak is (ha már annyira nyugdíjba akarsz menni)... mondjuk kíváncsi lennék, hányan tudnának élni vele, és hány nyugdíjas évet nyernének...

Ad. 3.: Miért, többször kellene? És nem holt mindegy, hogy a csatamezőn veszel oda, vagy a porig bombázott hátországban?

Ad. 4.: Ez egyszer már ki lett fejtve, és eléggé utólagos belemagyarázás-szaga volt... de ha megtenné, hogy idézi...

Ad. 5.: Lehet módosítani a bírói gyakorlaton.

Ad. 6.: Ez most kicsit erős volt, ezeket így egymás mellé tenni... de ha már, tudtommal nincs olyan képzés, amely deklarálná, hogy kizárólag nőknek szól. Amennyiben tud ilyenről, terjessze elő, kérem. 

Ad. 7.: Van rá garancia, vagy nincs? Amennyiben nincs, semmi értelme a kvótának... jah, és semmilyen igazgatótanácsba nem kerülhetek be kizárólag a nemem miatt. 

Racionálisabb és logikusabb vagyok Önnél - nagyjából annyira, mint egy vulcani.

Előzmény: Abszolút Igazság (3095)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3103

Még valami :

Az utolsó sorodban olyant láttam, amit tagadni próbálsz bárholmáshol : humort   :-)))

Sőt : halvány öngúnyt.

Megérdemled hogy megdícsérjelek a fejlődésért.  Tetszik.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3091)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3102

Nem ezt kérdeztem.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3097)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3101

Nem baj binda, nem kötelező semennyire sem..

De tőled is megkérdezném azt amit Krisztinától a 3092 -esben :  Elmagyaráznád a felháborodottaknak hogy nem is érte őket joghátrány azzal hogy megszűntek a jogbéli különbségek?

(ha megszűnnének)

Előzmény: binda (3096)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3100

Értem.. tehát a kérdés az hogy A. I. milyen sorrendben számolna fel törvényeket.

A 3030 -asban én úgy olvasom, hogy írt binda kérdésére, és nem sorolt.

Nem csak az a jó reakció, ha a tigris átugorja az elé tartott karikát.

Előzmény: özvi (3093)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -20 0 3099

A lényeg az, hogy a feminista propaganda hazugságait az állítólagos nőelnyomásról,a férfi előjogokról meg női joghátrányokról már ennyi is tökéletesen cáfolja.

Érted: nem csak tagadja. Cáfolja.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3097)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -20 0 3098

"Én annyira nem akarok férfi lenni, hogy fenyegetést, joghátrányt lássak a nők sorkötelesség alóli mentességében. A 40éves nyugdíjat sem..."

Na, csak haladunk.

Tehát már elismered a felsorolt joghátrányok létezését - de nem vagy hajlandó joghátrányt látni bennük, és akkor már nem is érdekesek.

Ez kissé hit jellegű ám... ;-)

Előzmény: binda (3096)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3097

Nézd, Endre - ezek tényleg annyira marginális dolgok, hogy nagyjából a népesség 99 százaléka észre sem venné, ha nem volnának.

Előzmény: endrebá (3092)
binda Creative Commons License 2022.01.09 0 1 3096

Én annyira nem akarok férfi lenni, hogy fenyegetést, joghátrányt lássak a nők sorkötelesség alóli mentességében. A 40éves nyugdíjat sem irigylem azoktól, akik megkapják, a gyermekágyi segélyt sem, és a többi felsoroltat sem. Nem vágyom azokra a kiváltságokra, amik ezekkel járnak. Aki vágyik - lobbizzon érte.
Azt is tudomásul veszem, hogy bontóper esetén a gyermekfelügyelet legtöbbször az anyához kerül. Az sokkal nagyobb felelősség, mint kiváltság. (már aki annak veszi) Bár egyre több a megosztott felügyelet (az a férfihatalom növekedése?)

Előzmény: endrebá (3073)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -22 1 3095

De, többletjogok. Egyes élethelyzetekben több jogod (vagy kevesebb kötelezettséged) van, csak azért mert nő vagy.

A fordítottjára még mindig nem láttunk egyetlen példát sem.

Na nézzük sorban.

1. Az alkotmány alapelveket fektet le, erre később törvények alapulnak, ott vannak a gyakorlati előnyök.

2. Egy lehetőség, amivel élhetsz (ha megfelesz a feltételeknek), míg egy férfi nem élhet vele, hiába felelne meg ugyanazoknak a feltételeknek.

3. Nyugdíjba is csak egyszer mégy életedben...

4. Olvasd el a listát, ott van. Több jogszabály is különbséget tesz anya és apa között, olyan esetekben is, amikben semmi akadálya nem lenne az egyenjogúságnak. (hú, ez a mondta talán már kicsit hosszúra sikeredett :-(

5. Kapjon, de nem kap.

6. Olvass utána, egyetemi felkészítők, vállalkozói képzések, de említhetném a csbe áldozatok menedékeit stb. Csak nőknek sok van, csak férfiaknak egy se (lenne is óbé... felhorgadás feminista oldalról, hogy szexizmus...

7. Egyes pártok listáin például, de nyugatabbra van női kvóta igazgatótanácsok helyeire stb. És van az informális eset, mikor kvóta nincs ugyan, de ajánlatos nőt felvenni a tehetségesebb férfi jelöltek mellőzésével is, ha nem akarnak maradinak és elnyomónak tűnni.

Egyébként nem feltétlenül vagy buta, csak a feminista fanatizmus már csak ilyen: a zsigeri érzelmeid veszik át az irányítást és attól leszel annyira irracionális és logikátlan.

cyr45 Creative Commons License 2022.01.09 -3 1 3094

Gyereknevelés esetén milyen előjogai vannak az anyának, amik az apát nem illetik meg?

Valas eseten, hiaba lenne esetleg alkalmasabb az apa a gyerek nevelesere, kb. 90 szazalekban

az anyanak itelik meg ezt a jogot!  Azert, mert o az ANYA.

Az apa pedig csak fizethet, akkor is, ha a gyereket ellene neveli a volt nej!

Ahhoz, hogy ne a nonek iteljek a kozos gyereket, massziv alkoholistanak, vagy drogosnak kell lennie!

Előzmény: Mlle. Grenelle (3089)
özvi Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3093

a 3029 es hsz.

Nem én tettem fel.

Előzmény: endrebá (3080)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3092

A többlet az többlet.

HA elvennék?    ..akkor észre se vennéd?

És ha mások szólnának neked hogy JAJJELVETTÉK - akkor őket próbálnád meggyőzni hogy azok a dolgok pitiáner dolgok voltak? 

(lassan írtam)  :-))))

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3091

Értem, azazhogy nem értem, de örülök, hogy megoldottátok.

Jó.

Akkor mondom máshogy.

Néhány embernek elképzelhető, hogy a felsoroltak érnek/jelentenek valamit, de a túlnyomó többség számára nem.

És ezek nem többletjogok, ezek lehetőségek, opciók - nem többek.

Vegyük sorra még egyszer:

Ad. 1.: az alkotmányban lefektetett kiemelt védelem miben nyilvánul meg? Milyen gyakorlati haszna van bárki számára?

Ad. 2.: A Nők40 nem többletjog, az inkább csak egy opció, vagy még inkább egy gesztus... elenyészően kevés ember tud vele érdemben élni.

Ad. 3.: A hadkötelezettség csak háborús helyzetben érvényes, az meg szerencsére ritkán van. Rendkívüli helyzetben való előjogok... hm... hát ez sem az, amivel túl sokan élnek, és túl sokat érnek, még ha törvénybe is vannak foglalva...

Ad. 4.: Mik is ezek a különféle "családjogi előnyök"? Amennyiben a családtámogatások kerülnek képbe, azokat mindkét szülő kaphatja, nemtől függetlenül.

Ad. 5.: Ha ezt kedvezményként értékeled, ám legyen, kapjon mindenki (férfi és nő) ugyanazért a bűnért ugyanannyit.

Ad. 6.: Kérem a "nőknek szóló támogatások" részletes listáját. Hová nyújtsak be kérelmet ezen támogatásokra, mindössze  azzal indokolva, hogy nő vagyok, és ez vagy az nekem jár?

Ad. 7.: Női kvóták... aha. Hol és mit pályázhatok meg, hová és mikor kerülhetek be csak azért (és csak azért!), mert nő vagyok? 

Írd lassabban - született szőke vagyok. 🙂

Előzmény: endrebá (3087)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3090

És most tedd a képhez, hogy binda nem ostoba.

Azt hiszem, annyit tudnál még egyszerűsíteni, hogy a kérdésed elhangzása után nem súgsz.

Például a 3086 -os utolsó két sorát nem kellett volna.

Mert ahogy rákeresett a férfiasság és Karinthy összefüggésére, úgy erre a kérdésedre is rákeresett volna - nem tolta volna félre azzal hogy ez kellemetlen igazság lenne az ő tollából.

Azért van az ő halmazának férfias vonása is.

A kifejezésekről..

Az itteni beszélgetőtársaink nem óbégatnak. Vonyítani se.   Trágár fröcsögés végül is volt.. de alig.

Nem okoztál kellemetlenséget nekem, és az általános hangulatnak is csak múló sértődést.

Továbbra is örülök hogy itt vagy..  itt vagytok.

Előzmény: Abszolút Igazság (3084)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3089

Ezek legfeljebb lehetőségek, opciók, de nem előjogok.

Hiába akarok hamarabb nyugdíjba menni, 40 év munkaviszonyom legfeljebb 63-65 éves koromban lesz. És akkor ugyanott tartok, ahol te, férfiként.

Ha kitörne egy háború, még az sem biztos, hogy te a harctéren rosszabb helyzetben lennél, mint én a hátországban. (Ha rám bombázzák az épületet, akkor fújhatom, hogy nem kellett bevonulnom...)

Gyereknevelés esetén milyen előjogai vannak az anyának, amik az apát nem illetik meg?

Fejtse ki, kérem!

Ha választásokon indulok... milyen kvóta és hogyan garantálja, hogy nőként be is jutok a Parlamentbe?

Mert ha nem garantálja, akkor semmit sem ér a "kvóta"...

Előzmény: Abszolút Igazság (3085)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3088

Így se rossz.   :-)

Előzmény: Abszolút Igazság (3085)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3087

Biztosítóberendezési hiba miatt káosz volt, vonatok maradtak el és zsonglőrködni kellett a gépekkel meg a kocsikkal.

Azt kérted hogy sorolja fel a többletjogokat, aztán a felsorolás után egyenként elmondtad hogy ez vagy amaz NEKED miért nem ad előnyt.

Aztán írtad hogy beláthatja A. I. hogy ebből TÉGED egy sem nem érint.  És hogy miről beszéltek..

Szerintem a nőknek biztosított jog-előnyről beszéltetek.

Az hogy ez téged nem érint az   n e m  s z á m í t .    Az számít, hogy :   v a n .

Írjam lassabban?

Előzmény: Mlle. Grenelle (3081)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -18 0 3086

"de ha az amúgy létező tények egy részét tendenciózusan kihagyja, vagy tagadja"

Úgy érted, hogy léteznek a férfiaknak kedvező, nekik többletjogot, előnyt stb. biztosító magyar törvények is, csak azokat tendenciózusan kihagyták a diszkriminatív jogszabályok listájából?

Tudnál néhány konkrét példát mutatni esetleg?

Ja, hogy az sajnos nincs... Értem.

Egyelőre tehát a létező tények állnak szemben a tények fanatikus hit alapú tagadásával.

Előzmény: binda (3083)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -20 0 3085

Attól, hogy te most éppen nem részesülsz benne, még nőként részesülHETsz, ha hamarabb akarsz nyugdíjba menni, ha kitör egy háború, ha gyereket nevelsz, ha választásokon indulnál stb., míg egy férfi ugyanezekben az élethelyzetekben nem részesülhet.

(Remélem, ez így nem volt túl összetett gondolat :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (3082)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.09 -20 0 3084

"A. I.. irigylem a türelmed."

Ami azt illeti, IRL általában nagyon irritál az ostobaság, de itt a fórumon szórakoztatónak találom, méghozzá pont az irracionalitása miatt. Egyfajta kihívásnak tekintem, hogy le tudok-e annyira egyszerűsíteni egy gondolatot, hogy az még egy fanatikus feminista számára is értelmezhető legyen.

P.S. Nézem közben a kérésedet fentebb, hogy egyszerűsítsem még tovább a mondandómat, ezek szerint még mindig nem mentem le eléggé a feministák intellektuális szintjére. (De most tényleg tőmondatokban kell nekik magyarázni? Ez már nekem okoz szekunder szégyent :-(

"Némely szavaddal én se értek egyet, de a gondolataiddal igen."

Igyekszem lényeglátó, találó kifejezéseket használni, ezek nyilván nem mindig esnek egybe a leghízelgőbb eufemizmusok halmazával ;-)

Sajnálom, ha kellemetlenséget okoztam neked és ha körülírod, mely szavakkal nem értesz egyet, majd igyekszem kreatív szinonímákat használni.

Előzmény: endrebá (3066)
binda Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3083

Vizsgáld meg, mi a közös azokban a jogelőnyökben. Arrafelé találod majd a megoldást. (megsúgom: nem a női jogalkotási hatalom, ami még az Isztambuli egyezményt sem tudta idehaza ratifikáltatni)

Szerintem maga az elnyomás az inkorrekt, nem bármelyik tetszőlegesen kiválasztott részhalmaza.

ellenőrizhető tényekre alapuló logikus gondolkodás ez teljesen rendben van, de ha az amúgy létező tények egy részét tendenciózusan kihagyja, vagy tagadja, akkor szerintem a következtetései tendenciózusan hibásak lesznek - de mit is lehet tenni, ha a céljainak CSAK így felelnek meg? Ezért gondolom inkább hitnek.

Előzmény: Abszolút Igazság (3069)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3082

Nekem nem kell jogelőny.

Miért kellene?

Mire kellene?

És le is vezettem pontról pontra, hogy nem is részesülök benne.

Előzmény: endrebá (3076)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3081

Mi volt a baj velük?

Csak nem két mozdony kellett egy vonathoz?

Előzmény: endrebá (3077)
endrebá Creative Commons License 2022.01.09 0 0 3080

Bocsex, özvi :   Nem az a kérdés hogy mit ad személyesen neked a törvény a te pénztárcádba bele.

Kérlek írd le mégegyszer, hogy mi volt a kiinduló kérdés.

Előzmény: özvi (3071)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!