Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
A From olyan jól indult. Aztán szenvelgés lett, semmi gyilok, csak a kapcsolatok. Én elegendtem pár rász után, hát ennyi. A Lost-os megoldási mód (azaz, a rejtélyt egy nagyobbal süssük ki) kicsit lejárt.
Neem, az nem ő. The Dweller....hm. A progyuszer állítólag elmakkantott valami olya, hogy ők a Rhun-földiek, azaz keletiek, akik Szauronnal szövetkeztek...
Én nem akarok senkit se rábeszélni :) A sztori nem nagyon lehet ezután unalmas, hiszen a Felkelés kezdeti időszakáról lesz szó, hacsak el nem cseszik Disney módra, ez még benne van a pakliban. Az R1-et én is hasonlóan kezdtem el, de nekem ez lett az egyetlen Disney éra SW film, ami az OT filmekhez hasonlóan bármennyiszer újra tudok nézni. És az Andor sztori vezet majd el ide, szóval én már korainak mondanám az unalmast, ezt a 3 részes pilotot felvezetőként, a karakterek, a háttér bemutatásának tekintem, és a 3. rész vége alapján most kezdődhetnek a kalandok. Egyébként ez nem jelenti azt, hogy ez most egy zseniális sorozat (legalábbis korai ilyet mondani), a Sandmant pl nagyobb érdeklődéssel néztem, inkább Dizni-SW viszonylatban szerintem egy jó előrelépés.
(Hallom, hogy a "From" sorit is folytatják, az is nagyon bejött...)
az ucsó rész végén két testőr társaságában megjelenő rövidre vágott hajú kékszemű nőpasi, aki nézegeti koszos kézzel az égből érkezett kráterét. ő Adar? akkor igen:)
Ezek inkább a körülmények. Unalmaska a sztori. Amúgy az is igaz, R1-nak is fanyalogva vágtam neki, de úgy beszippantott pikk-pakk, hogy csak na.
Ne mosdassuk a Düznit, kiherélte az egészet, már akkor szar volt, mikor az ébredő lfsz-ban volt valami gagyi lődözés az elején, mintha én kameráztam volna. De mindegy, nyilván virágozzék minden virág, ez is csak egy személyes vélemény.
A Mandalorian* első évadot végig ásítoztam, akkor realizáltam, hogy fika kevés (nekem) a nosztalgiavonat. Nem elég már Andornál sem, az hogy ezerféle (humanoid ) lény kószál a városban, de azért azt adják már vissza rendesen, hogy a genyó birodalom elnyomja népket és fellázadnak. Az előzetes alapján várható nagyobb durranás, én nézem.
* jah tudom hogy vannak ilyen rajfilmes SW kalandok is, de már így is határon mozog a mese iránti vágyam, nem még rajzfilmet nézni....:-))
Tényleg lehet, hogy belekevertek egy kis Blade Runner-es cyberpunk feelinget, ami eléggé egyedivé teszi, miután a korábbi sorik nagyon SW-k akartak inkább lenni, ez meg inkább csak úgy szőr mentén.
várd ki a többi részt. lesz itt újra atmoszférában leledző ST, meg TIE, meg rohamoszik garmadája, meg minden más régi panel, de azok jelenlétével van a legkevesebb baj, azért ez mégis csak abban a korszakban játszódik, amikor ezek jelenléte abszolút indokolt.
Vicces, pont ezektől jó, amiket leírtatok, régi R1/New Hope feeling, ködös-esős, komoly/nem debil és keveset mutat az eddig lépten-nyomon tolt SW klisékből.
De akinek semmi se jó :)
(Gyanúm szerint ez valami zsigeri elutasítás lehet egyeseknél, Disney+SW, eleve nem lehet jó.)
Haha, majd jön Biga és leírja miért is jó az Andor és miért van igazuk a hozsannázó kritikáknak.
Tényleg lehet, hogy belekevertek egy kis Blade Runner-es cyberpunk feelinget, ami eléggé egyedivé teszi, miután a korábbi sorik nagyon SW-k akartak inkább lenni, ez meg inkább csak úgy szőr mentén.
Lehet, úgy kellene valahogy nézni, mint egy akármilyen sci-fi sorozatot(nem pont SW-t) előitélet nélkül és akkor talán fenntartás nélkül lehetne élvezni. A magam részéről még nem tudtam eldönteni hányadán állok vele. Mondjuk az übergagyi kék egyenruhák vagy az özönvíz előtti technikai környezet nem sokat segít rajta. Nekem leginkább egy ilyen random retro 80-as évekbeli sci-fi sorozatra hajaz egyelőre, de érdeklődéssel várom mi lesz belőle.
Ja, én is így vagyok vele. Továbbra is remek hangulatos az előkészítés, csodálatosak a tájak, városok, meg minden, csak lassan elérhetnénk valami meghatározóbb történéshez is már. Különben ezzel kapcsolatban olvastam pár nyilatkozatot a készítőktől, szereplőktől és egyöntetűen azt állították, hogy a soron következő hatodik-hetedik részek lesznek az igazi revelációk.
A Mandalorian első évad, meg az egyéb düznis megpocsékolás miatt eldöntöttem, hogy ezeket skippelem. Azonban a Rogue one annyira tetszett a maga idejében, meg az Andor 1-3 rész kritikája is jó volt.....hátha...eh. Hiba volt. Ez is szar. A fizetett kritika látom, hogy hujujuj de lelkesedik...de hogy mire....értem én, hogy lassú expozíció, stb....de ez a noir esős scifi, nemár. Most Blade runner, or what. A birodalmi náciruhások is bénák, a birodalom szó meg sem lett említve 3 rész alatt, se hogy uralkodó, semmi ilyesmi. Jó, nyilván ez még várhat, de egyelőre ilyen tolvajos-csempészes valami ez, fő szál nem is sejthető....inkább csak ilyen kergetőzés. Egyelőre még követem, de erősen ideje valamilyen irányban elmozdulni, mert a Rogue One-t sem a csempészes-pitibűnözős vonal miatt szerettük.....
hát nekem továbbra is bealvós. de legalább volt egy Balrog, bár az is vmi visszaemlékezésben.
egyre inkább doku feeling, csodálatos-monumentális városok, kikötők, járjuk be a GYU vidékeit...
a sztori nagyon nehezen akar kialakulni, és most már az is biztos, hogy ezt a Galadrielt én már nem fogom megkedvelni. Elrond nem lenne rossz karakter, ha nem Elrond lenne, mert totálisan más jellem... egyedül a törpök, meg a gyaplábúak+rejtélyes óriás miatt nézem.
Fortitude s01 - aztakú. ez a sori ahogy megy előre egyre jobb, a történet, a szereplők, a képek, a zene, minden! kurvarég' láttam ennyire odabaszó sorit. szerencse, hogy van még évad:)