Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Na, ma volt szerencsém Reform barátunkhoz 12-esen.
Szerintem maga a busz nagyon korrekt, jó az összeszerelés, a belső dizájn nagyon barátságos (különösen tetszett a laminált padló hatású pvc).
Korrekt, de nem helyi járatra. Pont a hátsó ajtónál ültem fent, ami nagyon szűk, és elég meredek. A magaspadlós részen az emelkedő padló problémát okozhat csúcsidőben.
Igazából az Omnibusz véleményét tudom ismételni: a helyközi változatnak nagyobb jövőt jósolok. Annak viszont tökéletes.
Ma láttam a Reformot a Segner térnél a Kishatár utca felé menni 14:53-kor. De nem volt sok időm megszemlélni sajnos.
Tapasztalatot nem tudtok mondani, mert én nagyon ritkán használom a 42-43-47 csoportot. (Csak alkalmanként, ha az Auchanba megyek, vagy a Stop-shopba, ami 2-3 havonta van kb. :D).
Akinek van utazási "élélménye", az ne tartsa magában.
De ez azt is jelenti, hogy a 47-esen is meg fog fordulni. Az egy "kicsit" égő, hogy a Dehíren ennyi információt se mondtak.
Én valami kevésbé kihasználtabb viszonylattal próbálkoznék elsőre, mondjuk 11-es. A belváros egy részét az is átszeli, így látnák elegen. A 43-ason reggelente nagy tömeg szokott lenni, a busz belseje (pláne hátulja) nem úgy néz ki elsőre, mint amit erre terveztek, de a puding próbája az evés.
Igazából szerintem a 45-öst kilehetne váltani a 37-sel
37: Nagyállomás - Piac utca - Kossuth uzca - Haláp
37A: Nagyállomás - Piac utca - Kossuth utca - Kéknyelű utca
Az István útra pedig 2 új korjaratot tennék
Nagyállomás - Piac utca - Széchenyi utca - Nyugati utca - István út - Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Piac utca - Nagyállomás
Ennek lenne egy elleniranyu párja
Ami előbb a Nagyállomás stb. Majd Kishegyesi - Derék utca - Vincellér utca - István út - Segner tér és ugyanúgy Nagyállomásig
A 25 25Y-t hagynám de ritkulna. Az új járat miatt, a Veres Péter felől pedig a kieső járatok helyett szintén a Nagyállomásig vinnék párat a Kossuth utca - Piac utca érintésével.
Igazad van, de sajnos pont azért nem fogják meglépni, mert a DKV (és előtte a HV is) halál komolyan elvárta volna, hogy az utas leszálljon a "végállomáson", de legalább új jegyet kezeljen. Ha valóban körjárat lenne, ők is jeleznék hogy más úton közlekedik. És ha a 22/22Y/24/24Y közlekedhet körjáratként akkor a 25/25Y/125/125Y is megtehetné.
Más kérdés, hogy a 125/125Y-t elfelejteném, és a 45-öst járatnám helyette egész nap, ha kell, útvonal korrekcióval.
A 26Y-nél tényleg nem volt lényeg, hogy az Auguszta után milyen jelzéssel jön de a 125Y-nel más, én úgy gondolom hogyha mondjuk valaki a színháztol szertne menni a Vámospércsi út (forduló) megalloig és pont lekesi a 125-st akkor egy órát kell várnia a következőre, holott időközben jön egy 25Y ami igaz kerülővel picit (ami majd 125Y lesz) de ugyanúgy elmehet vele a Vámospércsi út megalloig és lehet inkább bevallalna a kerülot mintsemhogy várjon egy órát a hidegben a következő 125-re. Ezért tartanam jó ötletnek ha a Vincellértol már 125Y-ként indulna.
A Honvéd utcai javaslatot adom, tényleg észszerűbb, ha nem a két buszmegálló, hanem az egy villamosmegálló lenne átnevezve. Az Eötvös utca tökéletes lenne mindkét irányban.
A 25/25Y "végállomás" dolga is régi probléma, de sajnos ugyanez van a józsai viszonylatokkal is. A 22/22Y/24/24Y viszonylatokon lehetséges, hogy egy jeggyel egy teljes kört (majdnem egy órát) utazzon valaki, az előbbiekkel nem. Ez sajnos a Volánnál is így volt, és érvényes a 18/18Y-re is, hiába közlekednek visszafelé más útvonalon. De mondhatnám a 15-öst is. Ha valaki jeggyel utazna az Alma utcáig, annak elvileg a Széna téren ismét lyukasztani kell. Ha jól emlékszem, a 28-assal is ez volt a víztoronynál.
A 125/125Y ugyanúgy "félviszonylat", mint anno a 26Y volt. Az is sima 26-osként közlekedett az Augusztától. Rossz szokás, de mivel a Veres Péter utca végállomás, így nem körbeutazható az egész viszonylat (más dolog hogy senki nem szól az emberre, hogy szálljon le), felesleges nekik a Vincellértől jelezni, hogy más útvonalon közlekedik, mivel a Vincellér utca - Veres Péter utca közötti szakasz (azaz külső és belső végállomás között) nem tér el a sima 25Y-től.
1. az az utca amin a megálló található / keresztutca
Példa: Egyetem sugárút / Füredi út (-> 10-es buszoknak) megfordítva is értelmes lenne: Füredi út / Egyetem sugárút (-> 21-es busznak);
2. tér, bevásárlóközpont, nagyobb objektum neve (utca neve, ahol a megálló található)
Példa: Segner tér (Nyugati utca) esetleg Segner tér (Hatvan utca) ; Malompark (Füredi út) vagy Malompark (Egyetem sugárút)
Kálvin tér (Piac utca); Kálvin tér (Rákóczi utca)
Ha minden megálló így lenne elnevezve, sokkal egyértelműbb lenne minden, rögtön megadja a megálló pozícióját. Biztos nehéz lenne megszokni, illetve magyarázatot követelne (akár plakátok formájában).
Én a Hatvan utca 57-et inkább Hatvan utca/Segner tér megallonak nevezném el, ezzel is jelezve hogy ez a legközelebbi megallo a Segner térhez. Én a Piac utcán található villamos megallot nevezném át Szent Anna utcáról Piac utcára hisz a buszmegallo is az Vagy pedig mindkettőt atneveznem Piac utca/Szent Anna utcára. Illetve én a villamos vonalán lévő Honvéd utca megallot nevezném Eötvös utcára át mint a szemben lévő párja. Valamint én a 25 25Y esetében nem nevezném végállomásnak a Veres Péter utcát, nagyon megtéveszto annak aki nem jár arra sűrűn, simán lehetne korjarat, mint a 22/24. Illetve én a 125Y-t a Vincellér felől kozlekedtetnm ezzel a jelzéssel hogyha esetleg valaki vállalja hogy körbe megy a Budai Nagy Antal és Veres Péter utcákon akkor ne kelljen már egy órát várnia a következő 125-re, mivel a laikus nem biztos hogy fogja tudni hogy az a 25Y majd 125Y lesz.
Hivatalosan azért, mert az ellenőrök nem tudták ellenőrízni, mikor jár(t) le.
Gyakorlatilag balfék volt, aki eltervezte, mert szó szerint 30 napra adták ki. Tehát aki október 1-jén vette meg, annak október 31-én járt le. Utána kapcsoltak, hogy nem úgy kéne értelmezni a 30 napot.
Üdvözletem! Azt lehet tudni,hogy a dkv-nál miért került kivezetésre a 30 napos bérlet? Tapasztalataim szerint Miskolcon jól működik nagyjából 10 éve már.
Ez egy jó kezdeményezés (jelentkezni azért nem fogok rá :P )
Annak külön örülök, hogy a hír szerint angolul is be lesznek mondva a megállók.
Ha viszont itt tartunk, nem ártana újragondolni 1-2 megállónevet. Korábban a DERKE oldalán is lehetett javaslatot tenni; nem tudom, működik-e még.
Amit kapásból fel futnék hozni, az a Hatvan utca 57, ami lehetne Csap utca. Korábban kevertem, a fenti megálló Vendég utca. Ha félnek, hogy összekeverik a Csapó utcával, akkor Szepességi utca.
Illetve ott van még két megálló, amit nagyon könnyű összekeverni két, máshol található megállóval. Az egyik a Szent Anna utca, ami lehetne Sumen utca; a másik a Honvéd utca, ami Thaly Kálmán / Ibolya utca néven nem lenne megtévesztő.