Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Köszönöm szépen, de ezzel az lesz a baj, hogy csak kiszállítás van, azaz nincs személyes átvétel, s csak a kiszállítás díja "majdnem annyi", mint maga a termék.
Tegnap ültettem pont a batátát hajtatni két tejes-húsos ládába. Nem tudom még hogy hogy hajtanak ki mennyi palántám lessz tavaszig. Gumót viszont tudok küldeni most me tavaly kb 5 mázsa termett. Van valamid cserébe?
A korábbi hozzászólásaim között van egy lista hogy mi érdekel ill hogy mit tudok még adni.
Szeretnék cserélni veled fügét és mézbogyót. Tudok küldeni gyökeres csemege szőlőt. Még karácsonykor dugványoztam el most ilyenek. Április májusi kiültetésre lessz kb 40 cm-es hajtása és még lehet hogy fürt is lessz rajtuk ha nem rugja el a virázó kis fürtöt. Éppen ott figyelnek a hajtásvégen. Tudok küldeni Pölöskei muskotályt és Néró fajtát. Mindkettő nagyon finom reziztens permetezést nem igénylő csemege fajták. Ezek a kedvenceim ezt szaporítom most idehaza. Illetve ugyanígy most gyökeresedik Bianka nevezetű ugyancsak reziztens borszőlő is ez is finom szerintem.
Az emailed nem publikus így légyszi keress te engem privát !
Még véralmát, vérkörtét, gyökeres csemegeszőlő dugványokat keresek. Cserébe gyökeres fügét, illetve dugványnak való mézbogyó vesszőket tudok adni. Vékony vesszők, most ültetett mézbogyóról valók.
Maradt 2 -3 gyökeres tő zöld héjú, piros belsejű, kb. tojás nagyságú termést hozó fügém. Az én fám már kb. 30 éves, még soha egy ága sem fagyott el. Fajtáját nem tudom. Szivarfügét és csíkos fügét keresek helyette. Esetleg gyökeres csemegeszőlő dugványokat. Véralma, vérkörte, vérbarack oltóvesszőket.
Nem vadcitrom magjaim,de vadcitrom magoncaim vannak eladóak: 2 évesek,15-20 cm magasak,erősek!Ebben az enyhe időben talán kivehetők a telelőből,ha érdekel.
Sajnos elpusztult a télálló banánom egy gomba betegségben pedig permeteztem is. Tudna esetleg Tárnok közeléből valaki adni 2-3 tövet? Cserébe adok örökzöld bambuszt.. 4-5 m magasra nő. A mailemre írjatok. info@nikosz.hu
Itt is kérném Aranyos topik társaim,!Nagyon szeretnék idén Schrott Péter bácsi-féle paradicsomfát ültetni.és ehhez kérném a segítségeteket.Ha valakinek lenne esetleg felesleges magja szeretnék kérni.Cserét nem tudok semmiből,így szeretném kifizetni.Előre is köszönöm Yucus
Lehet, hogy kicsit félreérthetően írtam, én vérgyümölcsöket keresek. Véralma, vérkörte, vérdió, vérbarack. De utánanézek (asszony a nagy kertész), hogy ezeket szeretné-e, amit felsoroltál.
A füge milyen fajta, vagy ha azt nem tudod, akkor milyen színű, nagyságú? Köszi azért.
Van sárga héjú, pirosas belű fügém, bár nem különleges, de még soha nem fagyott el, hatalmas nagy fa. (más fajta fügém kifagyott) Ebből tudok neked ágakat adni (vagy gyökereztetem én, eddig kb. 80 %-os aránnyal sikerült)
Van télálló golgota gyökeres, és termő golgota,marakuja magom és mini kivi vesszőm. Most gyökereztetek is kivit, az aránytól függ, hogy gyökereset, vagy simát tudok adni. Ha érdekel jelezd a nándikapitany@citromail.hu címen. Cserébe gyümölcstermők érdekelnek. Magnélküli szőlők, vérbarack, oltóágak különlegesebb pl nagyon késői vagy korai gyümölcsök.