Keresés

Részletes keresés

scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.09 0 0 617
TV Markiza - Susedia ;).
Meglepetesemre meg Bp-en is problema nelkul foghato az adasuk.
Amugy magyar szamara nem eppen konnyu nyelv :(
Bar en a csehet jobban szeretem, ahol lehet azonnal říkam. :D
Előzmény: Or Kán (616)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.09 0 0 616
Hogy lehetne könnyen, gyorsan megtanulni szlovákul? Hátha még szükésg lesz rá...:)
Előzmény: scorpio-grass (615)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.09 0 0 615
"van MOn is értelmes szakember, csak hagyni kellene őket dolgozni" - melysegesen egyetertek.
Miklosnak kellett batorsag a bukas lehetosegenek felvallalasaban. S mindvegig tartotta a szavat. Ehhez poltikai hatter is kell. Suliknak van meg egypar erdekes otlete.
Sulik kontra Miklos cikk . Nem tudom, hogy magyarra le lett-e forditva. Ugyhogy elnezest a tobbiektol.
Előzmény: bopat (595)
bopat Creative Commons License 2008.03.09 0 0 614
interjú....
Előzmény: bopat (612)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.09 0 0 613
Udv.

Sehol felmerest keszitettek. Lehet rossz szot hasznaltam.

Udv.
Előzmény: bopat (612)
bopat Creative Commons License 2008.03.09 0 0 612
Hol jelent meg az intejú?
Előzmény: M.Zoli (611)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.08 0 0 611
Udv.

Kellett rola beszelni. Ma meginterviewoltak, hogy mi a velemenyem az euro bevezeteserol. Gondolom merni akarjak a merni valokat kampany elott, es majd utanna is. :)))))

Udv.
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 610
De ez lakópark és nem luxusvilla.
Ha jól emlékszem a várban levő lakások keltek el kb 1 millió Ft/m2 áron. Ez már nincs messze attól és azért Pozsony nem BP.
Előzmény: armadillo (609)
armadillo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 609
nyilván Szlovákiában is van felső tízezer (vagy esetleg több).
Előzmény: bopat (608)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 608
Pozsony most épülő elit lakóparkjai már 100 ezer korona feletti négyzetméterenkénti áron kelnek el.

Nem semmi, ez már 800. 000 Ft/m2 .
És ami érdekes, van rá kereslet...
Előzmény: bopat (607)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 607
Besztercebányán ezek az ingatlanárak árak már tavaly kialakultak, néha drágábbak a lakások mint Pesten. Mi is most vettünk új lakást, 39300 Sk/ áron.
A régi panelek is nagyon drágák, bár nem tudom miért...
Előzmény: M.Zoli (605)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 606
Na itt egy cikkGazdaság

Elég szomorú, senki nem látja még az alagút végét, még a szakemberek sem.
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.07 0 0 605

Udv.

Irtam, hogy Szlovakiaban Kassa kornyeken varhato az uj gazdasagi boom.

http://index.hu/gazdasag/vilag/kass080307/

Az hogy sorra ternek haza kulfoldrol a fiatalok is jelzi, hogy no a bizalom az orszag irant. Nem mellekesen pedig a keresetuket itthon fektetik be.

Udv.

battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 604
Igen. A közös cél elérése érdekében minden eszközt be kell vetni. A szomszédaink jó példáját is.
Nálunk az a baj még közös cél sincs, mindenki a saját országát építgetné, a másik nélkül. Az nem megy.
Előzmény: M.Zoli (603)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.07 0 0 603

Udv.

A jo pelda segithet biztosan, mar csak eszre kell venni, es levonni belole az alkalmazhato dolgokat.

En pl. oszinten remelem, hogy a Szlovak torvenyhozok figyelemmel kisertek a Szloven valtas lefolyasat, es levontak a kovetkezteteseket. Ugy tunik nekem, hogy a Szloven tapasztalatokat figyelembe veszik.

Udv.

Előzmény: battila63 (601)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.07 0 0 602

"a hangnemet jo lenne szinten tartani"

Nekem is ez az  elsőrendű törekvésem.

Előzmény: M.Zoli (599)
battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 601
Jó lenne. De biztosan lesz "ugrándozó".
Én általában nem veszem fel a kesztyűt, és sokat mosolygok:))))))))))))))
Nem mindig sikerül:(

De igenis kihúzhat a szarból a dolog, nem is a konkrét gazdasági eredményeivel, hanem a példáival.
A gazdasági kapcsolatoknál, mindig is benne van a pakliban, a befektető a saját céljai elérése érdekében fektet be, nem szívjóságból, nem a társ elsődleges előnyére.
De ez tök természetes.
A következetesség, az egyértelmű döntések, mind mind jópéldák. És főleg az amit itt hallottam, hogy a politikai ellenhangokat, mert az mindenhol van, teljesen háttérbe szorítja az akarat, a közös cél elérése.
Mi ez ha nem jó példa, csak észrevesszük.
Előzmény: M.Zoli (599)
battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 600
Való igaz.
Egyelőre elképzelni is nehezen tudnám, ha hirtelen mindenkinek lehullana a politikai szemellenző, micsoda energiák szabadulnának fel.
Ráfene!Rákfene! És mégegyszer rákfene! :))))))
Előzmény: armadillo (598)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.07 0 0 599

Udv.

Nem fogja. Ahogy Magyarorszag sem huzta ki a szarbol Szlovakiat. Ezt mindenkinek maganak kell megcsinalnia. Viszont jelentos segitseget tud nyujtani a szomszed, meg akkor is ha nem akarna, de itt kozos erdekekrol van szo, legalabbis a hatar menten biztosan, igy akarat is van az egyuttmukodesre, helyi szinten biztosan.

Amugy most olvastam, hogy ma kezdodik nalunk az elso informacios kampany az euro bevezeteserol. Meg 300 nap, ha nem siklik ki a projekt.

Udv.

U.I. ezt altalanos jelleggel mondom, a hangnemet jo lenne szinten tartani, 500 hsz. sikerult bunkozas miegymas nelekul ( lehet hogy becsuszott 1-2 szemoldok rancolasra okot ado hsz. is ), jo lenne folytatni igy.

Előzmény: battila63 (593)
armadillo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 598
sajnos, nálunk a politika már a gondolkodást is irányítja. Alig van egy önálló gondolat.
Előzmény: battila63 (597)
battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 597
Mindhármotok reagálásában ott a tény, nálunk a politika szándékszik irányítani a gazdaságot. Ez az ami sose ment.
Talán fordítva kellene.
Előzmény: armadillo (596)
armadillo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 596
sztem hagyják, meg is fizetik őket. Csak azt is megmondják nekik előre, hogy mi legyen a végeredmény :o)
Előzmény: bopat (595)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 595
Azért a volt gazdasági miniszter Ivan Miklos sem volt semmi, neki is oroszlánrésze volt a reformok elindításában.
Volt szerencsém egy két előadásán részt venni, nagyon értelmes ember.
Őt is meg lehetne hívni, hehe, bár van MOn is értelmes szakember, csak hagyni kellene őket dolgozni.
Előzmény: scorpio-grass (594)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.07 0 0 594
Ugy legyen :)
Bar Mo gazdasagi teljesitokepessegben meg mindig joval erosebb. Csak a gazdasagpoltikajat kellene rendbe rakni. Adok egy tippet, hivjatok meg Richard Sulikot. Nem semmi az ember. En csak azt sajnalom, hogy nem tudta nalunk veghezvinni teljesen amit itt elkezdett.
Előzmény: battila63 (593)
battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 593
Ja, és még az is az eszembe jutott, hogy óriási lenne, minden szempontból, ha Szlovákia húzna ki minket a csávából. Tényleg minden szempontból.
Előzmény: M.Zoli (589)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 592
Sajnos nem értem mit szeretnél mondani... Kifejtenéd pontosabban? Csak normális hangnemben pls.
Előzmény: wizes (581)
battila63 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 590
Üdv!

Így legyen, gazdaságilag, Abaújra nagyon ráfér. Gyökereim Abaújiak, Zemplén meg a szívem csücske, így legyen.
Elsősorban, politikailag mondtam, amit mondtam. Az egyetértés, az egyirányba húzás, az ami nagyon hiányzik. Az a felismerés, hogy az energiáink egymás "szogatásába" merül, az nagyon hiányzik.
Bocs, hogy egy másik topikban elkövetett hozzászlásommal jövök, de nagyon ideillik:

"megtenni azt, mit tőlünk haza kíván
eccerú kimondani, de mások kínján
szavakat szaporítani, majdnem kaján
s a fél haza csücsül a periféria balján

ezért az új gondolkodás, mint falat kenyér
kell az embereknek, nem csukott tenyér
nem katasztrófaként megélni más győzelmét
s hinni azt mit ő akar, az mind nagy szemét

ha elhisszük végre, nekünk is terem babér
nem adjuk el jövőnket egy tál bab-ér
de nincs más út, nekünk megbékélés kell
energiánk nagy része, ellenség képre megy el......"
Előzmény: M.Zoli (589)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.07 0 0 589

Udv.

Van mas szempont is. Amikor Szlovakia a legmelyebben volt, oriasi gondokkal kuszkodott, akkor oriasi segitseg volt a koltsegvetesnek, hogy rengetegen jartak at Csehorszagba es Magyarorszagba dolgozni, illetve jottek a befektetesek ezekbol az orszagokbaol. Joval kevesebb munkanelkulit kellett eltartani ezert az allamnak, raadasul a kulfoldi keresetet nagyobbreszt itthon fektettek be, illetve itthon koltottek el. Most Szlovakianak jobban megy, es mar elkezdtek a szlovak befektetok, es polgarok befektetni Magyarorszagon, illetve egyelore marginalis mertekben mar dolgoznak nalunk Magyarorszagrol is. Ez csak tovabb fog erosodni, mondhatni normalis dolog, ugyhogy kissebb, lehet kesobb nagyobb mertekben Magyarorszag is profital Szlovakia fellendulesebol.

Ami Magyarorszagnak a masik nagy + lesz. Szlovakiaban most fog csak igazan belelendulni Kassa kornyeke, viszont mint mar irtam a kozlekedes nagyon rossz allapotban van. Ez azt jelenti hogy a kelet szlovakiai fellendules megnoveli a tranzitforgalmat Miskolcon keresztul, jelenthet ujabb befekteteseket logisztikai kozpontok kepeben Miskolc kornyeken, es ha jo informacioim vannak, akkor pl. nem messze tolunk magyar oldalon lakoparkot fognak epiteni, azert hogy a nalunk levo ipari parkokat kiszolgalja. Ezenkivul nalunk erosodik a hataron ativelo egyuttmukodes fejlesztesi projektek kepeben. Ennek koszonhetoen olyan befektetesek fognak megvalosulni, amire eszak Abaujban nagyon regen nem volt pelda. Jo pelda az egyuttmukodesre, hogy az ottani magyar polgarmesterek pl. rendszeresen jarnak a kassai kerulet parlamentjenek ( vagy mi a fene az ) a gyuleseire, ha egyuttmukodesi temakrol van szo. Tovabba ha jok az informacioim, akkor keszulnek a nalunk telepedett cegek es a magyarorszagi iskolak egyuttmukodni, hogy a tanrendeket igazitsak az igenyekhez. Ez a projekt nem tudom hogy all, de logikus lepes lenne.

Udv.

Előzmény: battila63 (584)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 588
Igen ebben én is egyetértek, Az irigység még soha senkinek nem segített az előrelépésben. És nem szégyen az okosabbtól, tapasztaltabbtól tanulni, legyen az akár csak Szlovákia is..
Előzmény: wizes (582)
bopat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 587
Ezt, szerintem, ironikusan értette, nem akart semmi negatívat mondani.
Vagy tévednék Or Kán?
Előzmény: M.Zoli (585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!