Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
sajnos kell valamilyen háttérvilágítás, mert most az új tv mögé tettem, és sokkal barátságosabb...nincs az a baromi kontraszt a sötét háttér, és az épp vakító képernyő között.
Ha a sarki hó és jégmezőkről szóló filmet néztél, akkor esetleg vakíthat de csak a napsütéses időben játszódó jeleneteknél.
Egyéb színes képi tartalmak esetében nem szerencsés ha vakítanak. A háttér lámpánál jobban kíméli a szemet és a pénztárcát, ha a TV képi beállításai között csökkented a háttérvilágítás és esetleg a fényerő beállítást is.
Természetesen a kép mód ne a dinamikus, hanem valami szolídabb legyen. Sötétben a mozi képmód is elég.
Én ugyan nem LCD-t nézek, de szerintem a dinamikus kontraszt kikapcsolása is csökkenti a szemnek fárasztó villogását.
Valamint, ha van rajta ECO szenzor, akkor annak bekapcsolásával alkalmazkodik automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz és nem kell világosban a beállításokat változtatni :-)
asszem már 50Hz-es nincs is....legalábbis én 100-200-400Hz-est láttam most a napokban..
de tévedhetek.
sajnos kell valamilyen háttérvilágítás, mert most az új tv mögé tettem, és sokkal barátságosabb...nincs az a baromi kontraszt a sötét háttér, és az épp vakító képernyő között., ami villog is néha, filmtől függően.
persze fényerőszabályzós a lámpa, így ki lehet próbálni, milyen erős háttérfény az igazi.
A képminőség különbségek nem hiszem hogy jelentősen eltérő terhelést jelentenének a szemnek.
A készülék beállításai és a nézés távolsága, pizíciója és időtartama sokkal károsabb lehet az egészségre, mint a TV típusából következő képminőség eltérések.
Hát ez az.....milyen tv legyen a gyerekszobába? Anyagi megfontoltságból valóban a legolcsóbb a mérvadó. Viszont szemrongálás szempontjából más a fontosabb főleg ha nem akarok a gyerekemnek már 10 évesen szemüveget venni.
Szerintem ebből a méretből a gyerekek szobájába a legolcsóbbat érdemes megvenni, aminek már megfelel számodra a képminősége, és legalább 2 vagy 3 év gyártói garanciát adnak rá.
az a helyzet, hogy volt a szobámban egy 106-os plazma..kényelmesen, ágyból nézve először baromi jó volt..aztán kezdett zavarni...lényeg, hogy elajándékoztam, mert visszatérek a kisebbhez...
mentségemre szolgáljon, hogy a nejem szobájában ugyenekkora plazma volt, de ő sem bírta, szintén elajándékoztuk...most kisebbet néz boldogan..
nos délelőtt elmentem az osanba, és vettem egy samut...80 centis, UE32F4510AW...megasztán baromi sok betű/szám...
smart van ráírva nagybetűkkel, meg még minden finomság...
szóval beállítottam, és valóban meglepett, hogy a wifi jelszó beállítás kimondottan izgalmas...most leültem egy kávéra, kifújom magam..
de köszönöm a jóindulatú segítséget, megoldódott..már csak a háttérfényt kell aplikálnom...ez egy fényszabályzós izzó lesz, ami a tv-vel egyszerre kapcsolható.
hálás vagyok a segítségért.
ja, még valamit...a konyhában is van egy (régi)samu, és a legnagyobb megdöbbenésemre az új tv távirányítója minden funkciót kezel a régi tv-n...
asszem veszek egy új távirányítót, mert a régi már a sok lekvárospörköltkávézacccsokitortatejföl szadizást nem igazán szereti..akad itt ott...
Az áruházi képminőségre sose alapozz. Ott a világos környezet miatt nagyon túl vannak húzva a beállítások és nagyfelbontású demó műsorokkal próbálják a vevőket elkábítani.
Otthoni környezetben egészen más eredményt kapsz és másként is kell beállítani. Vegyél egy full hd készüléket és figyel azokra a tulajdonságokra amire valóban szükséged lehet tv-zés közben.
A wifi a készülékben esetenként jól jöhet. Egyre több hd műsort lehet elérni pl a jutubon. Én pl sok filmet onnét nézek meg. Nem mindig a legjobb minőségben de nézhetőben.
Ha már adják a tv-vel a beépített wifit akkor legyen. Veszteni nem fogsz vele, legfeljebb csak alkalomszerűen használod ki.
Az, hogy milyen márka legyen döntsd el magad. Nézd meg a tv-t működés közben oldalról is nagyobb szögben, hallgasd meg a hangját, vedd a távírányítóját a kezedbe, esetleg nézz bele a menürendszerébe mert pl a Samsungot programozni sokkal kacifántosabb mint pl a Panasonicot.
átgondoltam, ágyból nem fogok netezni, azt hittem marhajó ötlet. igazából a nagyon éles kép izgat, mert nincs rosszabb, mint olvashatatlan feliratot bámulni..
az furcsa volt az áruházban, hogy 100 Hz feliratú tv élesebb volt, mint 200 Hz-s...persze lehet, hogy most is hülyeséget írok...
a nejem azt mondja, hogy ne totojázzak, odaállok a tv-k elé, és amelyik a legélesebb, legszebb képű, azt vegyem..
valami van benne..aszongya, ha valamit akarok, ott a tablet..minek a wifi..
Most olvasom rendesebben. A plazma kiesik, az nincs ilyen kis méretben. Led lcd viszont sok van 32 coll méretben. Mindenképpen ezt a technológiát ajánlanám.
Netezni valószínűleg nem a tv-n fogsz. Olyan tv-t válassz ami tudja a smart funkciót mert ezzel tudsz majd netes dolgokat művelni. Ha wifit ír akkor az ne wifi ready legyen mert ebben az esetben csak a wifi előkészítés lesz meg a tv-ben.
A kép a képben funkció kétértelmű. Vagy több tuneres a készülék és ekkor több csatornát rakhatsz ki a képernyőre. Vagy egy tuneres és ekkor a saját kép mellé egy külső forrásból tudsz másik képet rakni. Pl nézed az MTV1-et és mellé egy dvd lejátszó képét tudod kirakni a képernyőre.
Az elalváskapcsoló már szinte mindegyik készülékben szerepel a többi egyéb extrákkal is. Ami fontos átlagfelhasználónakés erre figyelj. Legyen több HDMI csatlakozó, több usb, legyen beépített wifi, fejhallgató csatlakozó, esetleg beépített kártyaolvasó.
Már szinte bármekkora méretben van okos tv így olyat válassz amekkora kell. A technológiát rád bízom, lcd vagy plazma, amelyik jólesik.
...az mit jelent, hogy a kép a képben elérhető, meg az, hogy a wifi elérhető, elalváskikapcsolás elérhető, meg még vagy tízféle finomság..ezt írja a katalógus..
32"-nál nem nagyobb tv-t szeretnék venni. Ma bebattyogtam egy áruházba, rengeteg volt üzemben. Az egyik élesebb, a másik sötétebb, a harmadik világosabb, a negyedik szinte zavaróan elmosódott...és mindre led va n ráírva..gyártótól függetlenül...
...annyi segítséget kérnék, ha valamelyikre rá van írva, hogy wi-fi, usb, hdmi, stb...akkor az a tv a wifi vételére alkalmas?
...a net bejön, ha ügyesen babrálom a távirányítót?
sőt láttam 100, 200, sőt 400 Hz-s tv-t is..érdekes, a 100 hz-s élesebbnek tűnt mint a 200-as..ez lehetséges, vagy csak rosszul látok?
Ez marha jó kis app. Azonnal visz át mindent rendezetten. A képeket minőségromlás nélkül. A videóknál az a gond, hogy a full hd minőség átmegy viszont akadozva játszódik le. 3 másodperc lejátszás 1 másodperc szünet és így tovább. Olyan mikor a netes videók utántöltenek lejátszás közben.
Nem tudom, hogy ez wifi probléma-e vagy az ingyenes app fojtott változata okozza. Ha a fizetős változat megoldaná a problémát az érdekelne.
Vagy a wifi nem tud ekkora adatmennyiséggel megbírkózni? 40 másodperces videó 140 MB.
Hulye vagyok, dlna eszkozkent kell a tévének a hálón lógni. Ha ua hálózaton van a teló is, akkor fog menni. Elvileg a képgalériánál volt ilyen opcio gyarilag, de ha nincs akkor nezd meg a bubbleupnp t az mindent mindenen lejatszo kis app.
A plazma ST50-es a teló Sony Z1 compact. A teló felismeri a tv-t ha bekapcsolom a bluetooth-t. Kiírja, hogy Panasonic Viera de a tv menüjében eddig nem találtam blut bekapcsolására való gombot. Van egyálltalán blut a tv-ben. A teló a párosított eszközökben jeleníti meg.